View Full Version : Marihuana
Witam, chcialbym sobie raz na jakis czas zapalic ten specyfik [jak w temacie]
I mam pytanie.
Czy jezeli zapale raz na miesiac to moge zachorowac na raka np?
I czy sa jakies powazniejsze skutki jezeli zapale tylko raz na miesiac.
No i przecietny koszt na 1 skuna? sorry jestem zielony w tym temacie :)
No to Tak... Jeżeli będziesz palił raz na miesiąc to napewno ci się nic nie stanie... Osobiście znam ludzi którzy palą od kilku miesięcy codziennie i nic go nie jest...:D no a koszt to zależy... U mnie jedna sztuka(1 gram) kosztuje 30Zł... Czyli z tego wyjdą ci 2 dobre baty albo 3 słabsze... Oczywiście jeżeli dostaniesz dobra sztukę...
no wiesz... jeżeli dostaniesz gdzieś czystą maryśkę... 3-6% thc... to sobie zjaraj... ale teraz są chemiczne przeróbki 15% thc?? uzależniające na maxa...
Zależy od organizmu, jeden pali codzieniie po 3g a jednemu wystarczy raz zapalić i mieć jakieś powikłania. Ja osobiście wole się napić :)
Ja pale 2-4 razy w miesiacu i mi nic nie jest no tak 1 gram 30zl to troche jak na ktortka przyjemnosc, ale osobiscie wole wrocic do domu wesoly, bez zmartwien, z dobrym apetytem oraz snem niz naje**** ze samolotami w glowie ^.-
Pale co 2-3 dni. Jak narazie nie czuje sie ani uzalezniony ani nie mam problemow z plucami. Cena 1g to 30zl a wyjdzie z tego z 5-6 lufek czyli wystarczajaco duzo aby ujebac sie z 5 osob (oczywiscie przy dobrym skunie).
1st R. Boonek
25-11-2010, 12:42
Pale co 2-3 dni. Jak narazie nie czuje sie ani uzalezniony ani nie mam problemow z plucami. Cena 1g to 30zl a wyjdzie z tego z 5-6 lufek czyli wystarczajaco duzo aby ujebac sie z 5 osob (oczywiscie przy dobrym skunie).
1g na 5 osob? haha slaby jestes xd
#t nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadal ale od palenia raz na miesiac nic ci nie bedzie ;o
#down smiechawe po 1 gieciku tak, ale nie spalonym w 5 osob (no chyb a ze duzych rozmiarow ;o)
I nie pierdol mów ze majeran pale bo chooy wiesz ;d jak dla mnie to poprostu jestes slaby ;d 1 gram na 5 nie noe bez jaj xd
@Up
U nas na osiedlu jest taki skunior ze po 3 buhach jest lekka nietryba wiec mi nie pierdol. Nie moja wina jest ze palisz to twoje szczecinskie gowno ktore nie klepie bo jest mieszane z majeranem. Pale juz dosc dlugo i troche wiem co klepie a co nie. Pewnie, jezeli lubisz siedziec i nie ogarniac fazy to to 1g do takiego stanu cie nie doprowadzi. A zeby miec fajna smiechawe to mi ten 1giecik wystarcza. Elos
Ja tam nigdy tego nie próbowałem i nie mam zamiaru próbować. Nie umiałbym tego palić bo ogólnie nie palę nic poza paleniem Janka :]
@do autora
Wiesz zrobisz coś tysiąc razy i będzie wszystko w porządku, a zrobisz to samo po raz tysiąc pierwszy i może się coś stać. Lepiej uważać.
btw. Lepiej idź na inne forum, gdzie użytkownicy nie będą się prześcigać w wypowiedziach ile to już wypalili.
Devorious
25-11-2010, 14:09
dokladnie tak jak up
Idz lepiej na jakies forum dopalaczy albo cos ala to. Ja Ci powiem lepiej strzel sobie piwo od jarania.
A tak do tych wszystkich co mowia "ile to ja zajaralem" pewnie rutinoscorbin przecpaliscie
nie zaczynaj, tyle ci powiem
Palilem jakies 5 miesiace hmm 1-3 razy w tygodniu i nic mi nie bylo. Ale powiem Ci, ze nie warto zaczynac bo jak nie masz silnej woli jak ja to mozesz w tym zostac ; / Lepiej wypij sobie flaszke z koleszkami, to bedzie lepsze rozwiazanie xd
adrianeq :)
25-11-2010, 14:25
@Splaxor
Już poleciłem mu najlepsze forum na ten temat, jeżeli będzie chciał podam mu więcej :)
@Topic
Bezpośrednia toksyczność konopi jest bardzo niska. W literaturze medycznej nie spotykamy potwierdzonych przypadków śmierci w wyniku zatrucia konopiami. Badania na zwierzętach wskazują, iż dawka THC powodująca 50-procentową umieralność u gryzoni jest nieporównywalnie wyższa niż w przypadku innych powszechnie używanych środków farmaceutycznych i używek. Ponadto dawka śmiertelna jest tym wyższa, im wyższy poziom rozwoju filogenetycznego, co przez ekstrapolację sugeruje, że w przypadku ludzi śmiertelną dawkę niełatwo byłoby przyjąć paląc konopie czy też zażywając je doustnie
Źródło: WHO
Jeżeli chcesz więcej poczytać to masz lekture na noc:
- Badania WHO (http://www.kfd.pl/marihuana-raport-who-2658.html)
- Raport na temat Marihuany (http://www.wiadomosci24.pl/artykul/najnowszy_raport_na_temat_marihuany_78219.html)
Także nie możesz umrzeć od marihuany - dawka śmiertelna jest zbyt wysoka i nie możliwa do przekroczenia przez człowieka oraz jest mniej szkodliwa niż papierosy czy alkohol. Uzależnić można się tylko psychicznie, wszystko zależy od Ciebie, jaki jesteś, papierosy uzależniają fizycznie.
Jakieś pytania? Pisz na prv :)
@Joogi
Porównaj szkodliwość alkoholu do marihuany, alkohol wg. mnie to najgorsze wyjście z takiej sytuacji.
Teraz pytanie dlaczego? Ponieważ alkohol jest bardzo szkodliwy na organy wewnętrzne człowieka, prowadzi bardziej do uzależnienia.
W takim razie dlaczego jest legalny? Mocno zakorzeniony jest w naszej tradycji dlatego jakoby nie można byłoby go zdelegalizować ponieważ by to nie przeszło (np. Kościół najbardziej by się sprzeciwił).
PS. Nie ma czegoś takiego jak narkotyk, jak substancja o działaniu narkotyku. To umowna nazwa tych używek, które są nielegalne. Narkotykiem jest każda używka a alkohol to twardy i niebezpieczny narkotyk, tylko ludzie tego tak nie traktują bo jest w sklepach. Każdy narkotyk to inna substancja, inne działanie, inne uzależnienie (albo brak), inne skutki uboczne. I w tych wszystkich narkotykach są bardziej bezpieczne i mniej. I właśnie badania wykazują, że zabronione konopie są mniej niebezpieczna niż legalny alkohol czy tytoń. Tak ciężko to zrozumieć?
Zbigniew Wodecki
25-11-2010, 14:47
Powiem Ci tak, skuna możesz ogarniać, zawsze i wszędzie, tylko jest jedna zasada, nigdy nie palisz sam, chyba że już siedzisz w domu, i sie nudzisz, ale we 2 jest zawsze raźniej. Skuna możesz ogarniać spokojnie co 7 dni, albo 10. 3x w miesiącu, możesz sobie pozwolić, jeśli będziesz chciał palić częściej, to pal tak np. Piątek, sobota, niedziela, i przerwa. A jeśli nie, to na spontanie 3x w miesiącu. Jeśli przepalisz cały tydzień, wtedy musisz się ogarnąć, bo będzie tylko mącenie na palenie. Ale uwierz mi, z tym nigdy nie ma problemu.
Skunmistrz kosztuje 30/25zł gram. Na początek proponuje Ci 0,5g na 2 skuna, bo innaczej zwykła samosieja Cie nie kopnie. Początki zawsze ze szkła, potem nauczysz się kręcić joje, i wszystko będzie zajebiście. Na raka nie masz szans, ludzie tyle przepalają, i nic im nie jest. Byś musiał palić dzień w dzień przez kilka lat, jak nie więcej.
Bless!
I jak by co to priv.
zielony kwadracik.,
25-11-2010, 14:58
#Joogi
Merry Cie uzaleznila? To fajnie miales.
Trawa nie moze uzaleznic psychicznie, jedynie uzaleznia hejtow co maja lans bo pala trawe.
Jak nie chcesz zeby az tak bardzo zanieczyszczac sobie płuca to po prostu nie dodawaj tytoniu bo blanta pal po prostu tak jak sie powinno czyli czysta trawe zawinieta w Blunta. Pozdro.
N-series
25-11-2010, 15:08
widzę że dużo mamy tu 14 letnich gangsterów xd (ofc nie wszyscy).
Osobiście nie polecam ci palenia marihuany , niby nie można umrzeć itp. ale jak długo palić itp. to też inaczej już myślisz , niestety to narkotyk ;d
znam osoby co palą codziennie robią sobie miesięczne maratony , ogólnie nie bierz się lepiej za to.Czesto baka to pierwszy krok po coś dalej ,być może kiedyś stwierdzisz że zapewnia ci mało atrakcji i sięgniesz po kwasy czy np. fuke
u mnie giet prądu 40zł a baki 30 xd
lepiej skoczyć na piwo , ofc. z umiarem ;d
Tumanbuga
25-11-2010, 15:22
Średnio polecam , owszem przyjemnie sie prosperuje po bace ale jest kilka minusów . Po 1 : cena (30zł giet) , po 2 ryje beret po dłuższym paleniu i operuje tutaj przykładami wyciągniętymi z otoczenia więc nie ma co gadać , że palisz raz dziennie przez x lat i nic ci nie jest. Zależy jaki jesteś i jak to potraktujesz , zapalić sobie 1-2 na miesiąc można i jest przyjemnie , w taki sposób polecam.
btw. trzeba być dobrym żeby pytać się na forum tibijskim o takie rzeczy xd, nie masz kumpli , którzy by ci to wyjaśnili?
Szt. prawie wszedzie kosztuje 30zl. Wyjdzie Ci z tego jakies 5-6 nabitek jak ktos tam up napisal. Jak bedziesz palil raz na miesiac to napewno Ci nic nie bedzie, ale jak dopiero masz zamiar zaczac to palic to uwazaj zeby nie przecholowac, bo mozesz miec dobry odjazd. Wiadomo, ze wszystko zalezy jaka bedziesz palil. Najlepiej jaraj z kims kto w tym troche siedzi, bo w razie jak za duzo wyjarasz, zeby Cie ktos ogarnal :o
Zbigniew Wodecki
25-11-2010, 15:25
.Czesto baka to pierwszy krok po coś dalej
http://img155.imageshack.us/img155/8545/ayfkmc.png
Można równie dobrze powiedzieć że mleko jest pierwszym krokiem po coś dalej.
;o
Trikol <3
25-11-2010, 15:43
Nie pal wogole bo sie zawiesisz marihuana zawiesza i skun tez potem bedziesz chory na raka (jak tydzien minie to sa pierwsze objawy raka) i jest drogie i mozesz umrzec nie pal tego
RAK XDDDD
Jeśli masz problemy emocjonalne to sobie daruj bo zle skonczysz. ;d Zdrowiu nie zaszkodzi, tylko kieszeni i ewentualnie psychice. ;>
20-30 od sztuki (kwestia znajomków, osiedla, pory roku i prawdopodobnie miasta(ni wim bo nigdzie indziej nie brałem ;<))
Szkarlatny leon.
25-11-2010, 16:01
1g na 5 osob? haha slaby jestes xd
#t nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadal ale od palenia raz na miesiac nic ci nie bedzie ;o
Nie musi byc slaby moze miec dobre jaranie ;)
A tak w ogole 20-30 zl za 1 gram i nic ci sie nie stanie :)
Nic Ci sie nie stanie ;) Nawet jakbyś palił 1 w tygodniu nie powinno Cie uzależnic ;)
Skryper.!
25-11-2010, 16:10
Ja ci odradze palenie. Czemu? A co jak cie policja zlapie?;// Juz widac po poscie co bys zrobil:)
A z tym rakiem to sie usmialem:)
Powiem ci tak jeden buh skunika jest mniej szkodliwy niż jeden z papierosa.
Nikt jeszcze na to nieumarł.
I takie moje pytanie jeśli ty niewiesz ile skun stoi ,to kto ci ogarnie i uważaj jeszcze żeby ci wała nie wcisneli np zamiast 5 wbic bedą 3 xd
Ja paliłem dwa razy i w sumie wolę tą kasę przeznaczyć na alkohol. Kiedyś 1g chodziło zawsze 30 zł a teraz ta suma spada, we Wrocławiu spokojnie możesz czasami kupić po 15 zł :]
adrianeq :)
25-11-2010, 20:26
Ja paliłem dwa razy i w sumie wolę tą kasę przeznaczyć na alkohol. Kiedyś 1g chodziło zawsze 30 zł a teraz ta suma spada, we Wrocławiu spokojnie możesz czasami kupić po 15 zł :]
Po 15 można dostać owszem, ale nie tej jakości co zwykły skun. Niskie ceny świadczą jedynie o ich jakości (swojak).
Zbigniew Wodecki
25-11-2010, 21:39
Ja ci odradze palenie. Czemu? A co jak cie policja zlapie?;// Juz widac po poscie co bys zrobil:)
A z tym rakiem to sie usmialem:)
Mnie złapali z kumplem, jak z gaci wyjął i siedzieliśy na ławce, i co zawieźli na komende, trzepanie, i wychodzisz. Osobiscie nic nie mialem, ale qumpel 3g, miał sprawe, i mu umorzyli.
Nic sie nie dzieje, nikogo nie wypierdalasz, tylko to rośnie nad rzeką, albo koło torów i koniec.
Nie ma opcji żebyś miał raka. Widzę że w większości rejonów Polski giet stoi po 30zl ;D, standard, wiem tylko tyle że w Poznaniu po 25 giet. Jak masz znajomości to zmotasz za 20zl 0,5 ale to różnie bywa.
ps.
sadzić, palić, legalizować :D
#up
hahaha, a tak serio, załosny jesteś
wy to nic byscie nie robili tylko hasz palili :(
Li$ek Von Lid3n
26-11-2010, 10:50
Czlowieku nikt po czystej Marihuanie nie umarl ;). Nic ci nie bedzie jak bedziesz palil raz na miesiac ;)
Azbestowy v.62.0
26-11-2010, 11:04
Po co ryzykować, skoro za 4 złote masz setę pysznej cytrynówki, którą się nie upijesz a humor będziesz miał?
Za 5zł możesz sie ladnie zapierdolic ;)
Zbierz paru ziomkow, 5 - 6 zlozcie sie po 5 zl, kupcie pake
Idzcie w jakies dobre miejsce, zrobcie butle i z dobrego gieta wyjda wam z 4 nabicia
jak zrobic butle? wszystko jest w necie
polecam
_Kuba.Wojewódzki_
26-11-2010, 12:31
XD.
Możesz palić codziennie i tak sie nie uzależnisz, bo to nie uzależnia.
Raka? HAHAHAHAHAHAHA.
W wiekszości miastach stoi 1g - 30zł. Na początku możecie w 4-5 osob. Potem 2-3 ;p
Najbardziej mnie wkurwiaja posty 15letnich dzieciakow.
Nie palilem i nie bede palil. Ty tez nie pal bo sie uzaleznisz i bedziesz mial raczka :(
Skad on to moze widziec skoro nigdy nie mial w ustach?
Lagga v3
26-11-2010, 13:16
Palilem jakies 5 miesiace hmm 1-3 razy w tygodniu i nic mi nie bylo. Ale powiem Ci, ze nie warto zaczynac bo jak nie masz silnej woli jak ja to mozesz w tym zostac ; / Lepiej wypij sobie flaszke z koleszkami, to bedzie lepsze rozwiazanie xd
czyli wedlug ciebie od alkoholu nie da sie uzaleznic?
@top
Palilem 1 raz , bylo fajnie nigdy wiecej nie probowalem ;d
Gram - 30 zlotych, nie bedziesz mial raka, ani sie nie uzaleznisz.
Berol :)
26-11-2010, 22:05
u mnie w mieście kozak skunior 30zł sztuka <5korków, po znajomośći 6-7>
Nie uzaleznisz się od tego ale uwazaj na osoby ktore ci moga wepchnac majeran http://img831.imageshack.us/img831/6553/alec.png
Domcio666
26-11-2010, 22:14
1g kosztuje 30 zeta ... jak bedziesz palic raz na miesiac nic ci sie nie stanie ale to zalezy od organizmu ... ale po tym mozesz mniec dzuiry w mozgu :< znam takich ludzi ... ja osobiscie nie pale i nie zamierzam ... bb
Kanibaal
26-11-2010, 22:20
Nie masz sie co martwic chorobami ;)
Ale ziolo drogie jest 30-40 zl za gram. :)
nie ma zadnych obaw o jakiegos raka jak palisz tylko zioło, najlepiej znalesc kontakty zeby prosto od kogos ktory sam sadzi dostawac, bo wtedy dostajesz po taniosci i duzo.
U mnie tez 1g/30zl:D
Marihuanna nie uzależnia, ale czesto do niej dodaje sie uzależniające substancje, że by ludzie chcieli wiecej.
Master Sio
26-11-2010, 23:01
Raz na miesiąc nic Ci nie będzie ciężko dostac raka. ;d Cena zależy 20-30 pln ;d za sztuczke :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.