Zaloguj się

View Full Version : Intenet wi-fi

Neko^
04-12-2010, 16:21
Mam neta 2mb. A moj transfers wynosi max 60 kb/s ocb? Mam router Netii oraz jakies wi-fi podlaczone do kompa. Mozna jakos zwiekszyc transfer?

Niklas
04-12-2010, 16:57
Odblokuj porty w routerze :)

Neko^
04-12-2010, 17:07
Odblokuj porty w routerze :)

Możesz mi powiedziec jak mam to zrobic bo jestem ciemny xd

Techniks
04-12-2010, 17:31
Mam neta 2mb. A moj transfers wynosi max 60 kb/s ocb? Mam router Netii oraz jakies wi-fi podlaczone do kompa. Mozna jakos zwiekszyc transfer?

2Mb daje ci 200kb/s downloadu, na wi-fi nie będziesz miał większej przepustowości niż max 50% więc 60kb/s to prawidłowa prędkość + jeśli jeszcze sygnał ma jakieś 'przeszkody' na drodze to ciesz się że i tyle jest ;). Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.

toy
04-12-2010, 17:39
nie słuchaj specjalistów bo pier***olą głupoty
ja mam 1 mb i śmiga 124kb/s przy wi fi
jak bys podal model marke routera to by mozna bylo rozkminic problem
@EDIT
NAJWIĘKSZA BEKA Z TECHNIKSA

Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.
ROTFL AHAHAHAHHA :d:::::d:d:d:d:d

Krulowiec
04-12-2010, 17:44
Router mam na dole w kuchni obok telefonu, czyli piętro niżej i trochę w bok.
Przez jakiś czas miałem go na tym samym piętrze i różnicy nie było, czasami tylko podskoczył ping w CS.Spróbuj zadzwonić do Netii i zapytać o optymalne ustawienia dla twojego routera.

Napinator
04-12-2010, 18:59
2Mb daje ci 200kb/s downloadu, na wi-fi nie będziesz miał większej przepustowości niż max 50% więc 60kb/s to prawidłowa prędkość + jeśli jeszcze sygnał ma jakieś 'przeszkody' na drodze to ciesz się że i tyle jest ;). Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.

A gówno prawda.

Ja jakoś mam na wifi transfer 1mb/s i na normalnym jest tyle samo...

Rapujące Skwarki
04-12-2010, 23:23

Beka.

@topic
Dzwoń do Netii.

Neko^
08-12-2010, 17:08
Dzwoń do Netii.

DANKE!!
Zadzwonilem naprawili , aktualnie sciaga mi sie po 240+ kb/s XD