View Full Version : Intenet wi-fi
Mam neta 2mb. A moj transfers wynosi max 60 kb/s ocb? Mam router Netii oraz jakies wi-fi podlaczone do kompa. Mozna jakos zwiekszyc transfer?
Odblokuj porty w routerze :)
Odblokuj porty w routerze :)
Możesz mi powiedziec jak mam to zrobic bo jestem ciemny xd
Techniks
04-12-2010, 17:31
Mam neta 2mb. A moj transfers wynosi max 60 kb/s ocb? Mam router Netii oraz jakies wi-fi podlaczone do kompa. Mozna jakos zwiekszyc transfer?
2Mb daje ci 200kb/s downloadu, na wi-fi nie będziesz miał większej przepustowości niż max 50% więc 60kb/s to prawidłowa prędkość + jeśli jeszcze sygnał ma jakieś 'przeszkody' na drodze to ciesz się że i tyle jest ;). Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.
nie słuchaj specjalistów bo pier***olą głupoty
ja mam 1 mb i śmiga 124kb/s przy wi fi
jak bys podal model marke routera to by mozna bylo rozkminic problem
@EDIT
NAJWIĘKSZA BEKA Z TECHNIKSA
Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.
ROTFL AHAHAHAHHA :d:::::d:d:d:d:d
Krulowiec
04-12-2010, 17:44
Router mam na dole w kuchni obok telefonu, czyli piętro niżej i trochę w bok.
Przez jakiś czas miałem go na tym samym piętrze i różnicy nie było, czasami tylko podskoczył ping w CS.Spróbuj zadzwonić do Netii i zapytać o optymalne ustawienia dla twojego routera.
Napinator
04-12-2010, 18:59
2Mb daje ci 200kb/s downloadu, na wi-fi nie będziesz miał większej przepustowości niż max 50% więc 60kb/s to prawidłowa prędkość + jeśli jeszcze sygnał ma jakieś 'przeszkody' na drodze to ciesz się że i tyle jest ;). Polecam zmianę na kabel bo to jedyna opcja na zwiększenie transferu, no chyba ze zostaje jeszcze siedzenie obok albo na routerze co da ci paręnaście kb więcej.
A gówno prawda.
Ja jakoś mam na wifi transfer 1mb/s i na normalnym jest tyle samo...
Rapujące Skwarki
04-12-2010, 23:23
Beka.
@topic
Dzwoń do Netii.
Dzwoń do Netii.
DANKE!!
Zadzwonilem naprawili , aktualnie sciaga mi sie po 240+ kb/s XD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.