View Full Version : Legalna uprawa marihuany
adrianeq :)
04-12-2010, 17:28
Zapraszam do lektury.
Zwolennicy konopii indyjskich planują dziś we Wrocławiu oficjalnie założyć eksperymentalną hodowlę tej rośliny. Prawnie będzie to możliwe w oparciu o kontratyp eksperymentu poznawczego określony w art. 27 k.k.. Odpowiedzialni za uprawę mają być członkowie stowarzyszenia Cannabis House Wrocław, którzy będą uprawiać rośliny na własne potrzeby, w ramach zamkniętej społeczności - informuje strona dopalamy.com.
Pomysłodawcą projektu jest Tomasz Obara - zawodowy lobbysta na rzecz legalizacji konopi. W ramach akcji Prokurator Generalny otrzyma projekt aktu prawa wewnętrznego - wytycznych umożliwiających zastosowanie podobnych rozwiązań w skali całego kraju. Eksperyment zakłada przeprowadzenie zaawansowanych programów profilaktycznych w zakresie redukcji szkód związanych z używaniem narkotyków.
Pierwszy tego typu klub powstanie we Wrocławiu, w miejscu dawnego sklepu z dopalaczami - będzie to symboliczne rozwiązanie problemu używania nieznanych substancji psychoaktywnych i symboliczne wycofanie dopalaczy na rzecz tolerowanych upraw konopi. Lokalne władze zostały już poinformowane. Dziś zostanie uchwalony regulamin stowarzyszenia i zgłoszony staroście, a członkowie klubu przystąpią do organizowania eksperymentu.
Sonda
Czy marihuana powinna być zalegalizowana w Polsce?
Tak 10343 78%
Nie 2463 19%
Nie wiem 187 1%
Nie mam zdania 214 2%
Ogółem oddano głosów: 13207
Source : ONET
Jak to działa?
Aby móc takowe projekty prowadzic musieliśmy spelnic wszystkie wymogi prawne co uczynilismy , jednak wiemy iż w Polsce prawo nie jest respektowane nawet przez najwyższe urzędy, mało tego zapisy w ustawach łamane są jawnie a Polacy na to pozwalają gdyż przeciętny Kowalski nie jest wcale lepszy. Zatem w przeciągu kilku tygodni dowiemy sie czy projekt ma szanse powodzenia czy znów Państwo złamie prawo dla "dobra obywatela".
Do otwarcia Cannabis House niezbędny jest:
1. Lokal pod uprawę i konsumpcję jej efektów.
Musi byc tam wystarczajaco duzo miejsca aby oprócz roślin zmiescili sie w nim wszyscy zapisani czlonkowie. Musi być prawidłowo zabezpieczony np. przed włamaniem. Musi być wyposażony w niezbędną infrastrukturę (ogrzewanie, zasilanie, bieżącą wodę, liczniki itp.)Członek musi dysponować tytułem prawnym do lokalu (np. umowa najmu, użyczenia, akt własności).
2. Minimum 3 pełnoletnich członków. Przynajmniej jeden musi znać się na uprawie. Wszyscy muszą posiadać dokument tożsamości i stałe miejsce zamieszkania na terytorium RP. Wszyscy muszą być świadomi czego się podejmują i wyrazić na to dobrowlną zgodę w pisemnej deklaracji.
3. GOTA - jako negocjator z władzami. Konieczne będzie zgłoszenie faktu uruchomienia klubu władzom (starosta/burmistrz, prokurator okręgowy/rejonowy, Policja) Do tego nie wystarczą dokumenty - potrzebny jest dobry negocjator, posiadający niezbędne do działania uprawnienia i doświadczenie. Jedynie jego udział może zagwarantowac powodzenie projektu. Inaczej eksperyment może skończyć się odsiadką.
4. Pieniążki na sprzęt, nasiona, prąd i inne niezbędne wydatki (praktycznie wszystkie wymienione w pkt 1-3). Pieniążki te mogą pochodzić wyłącznie ze składek członkowskich. Nie można przyjmować darowizn czy dotacji. W żadnym wypadku nie należy liczyć na wpływy ze sprzedaży uzyskanego ziela !! Najlepiej ustalić miesięczną składkę od każdego członka.
To jednak nie wszystko.
Dla uznania przez władze faktu uprawy na własne potrzeby każda osoba musi wziąć udział w programie profilaktycznym na temat zagrożeń jakie niesie
zażywanie substancji psychoaktywnych i na temat konsekwencji prawnych przekroczenia granic eksperymentu. Brak uczestnictwa w programie nie jest wprawdzie przeszkodą do otwarcia klubu, niemniej należy się spodziewać, że będzie wymagany przy okazji przyjmowania kolejnych członków, a w szybkim czasie przyjmie się jako pewien standard. Pierwsze pilotażowe programy rozpoczną się już wkrótce.
Chcesz otworzyć swój Cannabis House pod marką Wolne Konopie? Skontaktuj się z naszym Biurem a poznasz szczegóły współpracy. Dzięki takiemu rozwiązaniu wyplenimy dopalacze z rynku!
Więcej informacji udzielamy pod numerem telefonu: 667711039 lub pod mejlem sioolyoo@wolnekonopie.pl
Źródło: WolneKonopie
Zapraszam do wypowiadania się.
⊕ Cineczeq ⊕
04-12-2010, 18:17
Sonda
Czy marihuana powinna być zalegalizowana w Polsce?
Tak 10343 78%
Nie 2463 19%
Nie wiem 187 1%
Nie mam zdania 214 2%
Ogółem oddano głosów: 13207
Source : ONET
Nadużycie i manipulacja z Twojej strony, sonda nie pokazuje, że narkotyzowanie się w ten sposób jest dobre. To pokazuje tylko, że liczba idiotów od czasów wyborów prezydenckich wzrosła z 52,63% do 78%.
04-12-2010, 18:37
Po prostu wiedzą co dobre ;) Nie wypowiadaj się w moich tematach okej? I nie odpowiadaj na ten post, że na forum panuje Wolność Słowa. Najlepiej przejdź się do psychiatryka ;)
jak bylo widac w trakcie wyborow to liczba idiotow wyniosila 47,37% ale sie zmniejsza :)
Akananto
04-12-2010, 18:41
A wiesz kolego ze aby być cool i trendy nie musisz palić tego gówna?
Serenio?
04-12-2010, 18:46
Adrianeq ćpunku nie zakładaj takich tematów bo demoralizujesz młodzież na tym forum, która zaraz zacznie wypisywać ile to już gram skopcili i jak bardzo mocno chcą legalizacji ;<
04-12-2010, 18:48
Sam powiedziałeś, że jestem cool i trendy, jakoby ja siebie za takiego nie uważam tylko wypowiadam się jakie jest moje zdanie Nobie.
_Kuba.Wojewódzki_
04-12-2010, 18:55
Z tym czymś to wypie*****j na haszysz.com a nie na forum tibijskie o.o
Mateusz Soprano
04-12-2010, 19:01
Ja tam mam zdanie na temat wszystkich narkotyków i dopalaczy i nie obchodzi mnie że ktoś pisze że marihuana to nie narkotyk i że dobrze robi i że dzięki niej ludzie się zakochują wygrywają w totka,zmarli z grobów wstają itp.itd.
Ale tak jak mówię ja nie mam nic przeciwko głupkom którzy palą byle by mi z tekstami nie wyjeżdżali "zapal se""spróbuj co Ci szkodzi".Jak dożyje to powinienem się pod koniec życia porządnie nachlać za to że całe życie z jakimiś przygłupami wytrzymywałem.Cineq dostał reputa za mądrą wypowiedź.
->Chemical<-
04-12-2010, 19:47
Po prostu wiedzą co dobre ;) Nie wypowiadaj się w moich tematach okej? I nie odpowiadaj na ten post, że na forum panuje Wolność Słowa. Najlepiej przejdź się do psychiatryka ;)
Wiedzą co dobre ? Człowieku, najarają się zrobią coś głupiego i będą tego żałować...jeden popełni samobójstwo dla drugiego to będzie nauczka. Jak ma się nie wypowiadać w tym temacie? Ten temat jest taki sam jak każdy inny, więc może pisać ile chce :) Panuje wolność słowa, i co mam iść do psychiatryka ? :o Ja tobie polecam psychologa 0661 870 398. Nie dziękuj ''.''
"Gdyby marihuana była legalna, nie było by takiej przyjemności z jej palenia."
Tyle mam do dodania.
Li$ek Von Lid3n
04-12-2010, 20:14
No i gitara :P Ale pelnie tylko w wyznaczonym miejscu . I zeby mozna bylo posiadac przy sobie do 2g :) I byla by gitara bo co to za przyjemosc isc przez ulice z packiem w reku? Zadna.
04-12-2010, 20:48
Ja tam mam zdanie na temat wszystkich narkotyków i dopalaczy i nie obchodzi mnie że ktoś pisze że marihuana to nie narkotyk i że dobrze robi i że dzięki niej ludzie się zakochują wygrywają w totka,zmarli z grobów wstają itp.itd.
Ale tak jak mówię ja nie mam nic przeciwko głupkom którzy palą byle by mi z tekstami nie wyjeżdżali "zapal se""spróbuj co Ci szkodzi".Jak dożyje to powinienem się pod koniec życia porządnie nachlać za to że całe życie z jakimiś przygłupami wytrzymywałem.Cineq dostał reputa za mądrą wypowiedź.
&Chemical
Urwaliście się z bajki? ;< Chemical Ciebie polowa forum nie lubi, a Ty dalej wyznaczasz innym swoje wytyczne ;) Człowieku najpierw poczytaj o szkodliwości,a temat jakoby był o tym na forum, Typowy Przykład Trolla, nie wiesz nie udzielaj się tak samo Soprano, masz swój mózg? Użyj go w końcu, a po drugie schowaj twarz.
po ostatniej sobocie (tydzien temu) nie ruszam wiecej tego gowna, nie przeszkadza mi jak ktos pali, chce to chce, ja juz nie bede palil wiec wyjebane na te legalizacje, sadzenie itp.
Patryk1551
05-12-2010, 01:27
Czepiacie się jego tematów o marihuanie. Wszystko jest dla ludzi, jak ktoś sobie lubi zajarać, to jak dla mnie żadnego problemu nie ma, oczywiście z umiarem :)
Speckatti
05-12-2010, 01:47
Koles co to wymyslil ma łeb xDD
Wg. mnie dobry pomysl xD
To juz jest nudne w sumie ta cala marycha, juz wole sie z dziewczyną napić...
Spodziewałem się trochę innej "legalizacji". Ogólnopolska legalizacja o ile do takiej dojdzie powinna pozwalać na trzymanie przy sobie minimum sztuki i tyle.
Osoby które wypowiadają się w tak negatywny i krytyczny sposób oraz wmawiają, że po zapaleniu jesteś agresywny, to albo mają bardzo znikomą wiedzę na ten temat lub po prostu jej brak. ;)
nie tykam narkotykuf wole wydać na groga
Oczywiscie ciesze sie z tego powodu. Dla ciekawostki dodam ze Tomasz Obara jest z mojego osiedla i jest dobrym kumplem mojego brata :)
Skryper.!
05-12-2010, 10:08
No ta kogo jak kogo ale dzieci tibii to nie uswiadomisz...;/ Skad taki Cineczeq czy inny chlopiec siedzacy non stop przed komputerem moze sobie ogarnac? Poczytaj sobie jak ludzie zachowuja sie po marihuanie a jak po alkoholu. Taaa i zaraz napiszesz ze to wstep do cpania. Pani w szkole ci glupot nagadala a ty wierzysz. Jakby ci powiedzieli w szkole ze gowno jest zdrowe to bys jadl?
Co do legalizacji u nas w kraju. Jest to niemozliwe, bo mamy za tepe spoleczenstwo. Trzeba poczekac az panstwa unii beda probowac w ten sposob ratowac kryzys i wtedy moze doczekamy sie legalizacji.
Krulowiec
05-12-2010, 10:25
Nie paliłem i nie mam zamiaru palić , jest mi to obojętne , ale czy nie można się bawić bez alkoholu/papierosów/marihuany :confused:
05-12-2010, 11:49
Co do legalizacji u nas w kraju. Jest to niemozliwe, bo mamy za tepe spoleczenstwo. Trzeba poczekac az panstwa unii beda probowac w ten sposob ratowac kryzys i wtedy moze doczekamy sie legalizacji.
Nie tępe społeczeństwo tylko nie dojrzałe emocjonalnie, jeżeli siebie za takich uważamy można przystąpić do legalizacji tej używki.
PS. Alkohol jest narkotykiem twardym, a marihuana miękkim ;)
⊕ Cineczeq ⊕
05-12-2010, 12:00
Czepiacie się jego tematów o marihuanie. Wszystko jest dla ludzi, jak ktoś sobie lubi zajarać, to jak dla mnie żadnego problemu nie ma, oczywiście z umiarem :)
Jak wszystko jest dla ludzi, to zacznij od gówna.
Najlepiej przejdź się do psychiatryka ;)
Gdyż mam inne zdanie niż Ty? Świetna argumentacja w dyskusji.
Trzeba poczekac az panstwa unii beda probowac w ten sposob ratowac kryzys i wtedy moze doczekamy sie legalizacji.
Nie doczekasz się, profity z legalizacji nie przekroczą 0.01 % PKB, więc więcej zachodu niż profitu.
Skad taki Cineczeq czy inny chlopiec siedzacy non stop przed komputerem moze sobie ogarnac? Poczytaj sobie jak ludzie zachowuja sie po marihuanie a jak po alkoholu.
Mogę Ci przytoczyć argument którego nikt nie potrafił przebić w innych tematach, czyli: "W takim razie nic do powiedzenia nie mogą powiedzieć pracownicy Monaru, bo nie palą", ale tego nie zrobię. Za to podzielę się historiami dwóch kolegów. Jeden od 2 lat nie pali. Na specyficzny zapach dymu drżą mu ręce, jak w przypadku innych uzależnień. Więc nie pierdol, że to nie uzależnia. Drugi za to nie miał tyle silnej woli, uciekł z domu do kolegi i teraz siedzi, gra na PSie i jara jointy.
Dlaczego odbijasz piłkę? To ja pierwszy powiedziałem, że przez wysokie poparcie legalizacji mamy tępe społeczeństwo. Ale nie będziemy się przekrzykiwać, tylko użyjmy argumentów dlaczego mamy rację, a więc:
1.) Wykształcony człowiek do dobrej zabawy nie potrzebuje żadnego rodzaju używek.
2.) Wykształcony człowiek nie wierzy w informację ze strony www.jak.fajna.jest.marihuana.com, a opowieściom ludzi ze środowisk patologicznych, tudzież ludzi palących i WHO, które uznało to za narkotyk.
3.) To, że większość ludzi w Polsce jest krótko mówiąc idiotami pokazują wybory. Partia która notorycznie kłamie - wygrywa.
Nie tępe społeczeństwo tylko nie dojrzałe emocjonalnie,
Błagam, nie używaj słów, których nie znasz, bo się kompromitujesz. Co takiego jest charakterystyczne dla okresu dzieciństwa w przeciwnikach legalizacji?
05-12-2010, 12:14
2.) Wykształcony człowiek nie wierzy w informację ze strony www.jak.fajna.jest.marihuana.com, a opowieściom ludzi ze środowisk patologicznych, tudzież ludzi palących i WHO, które uznało to za narkotyk.
Uznawanie za narkotyk ze strony WHO? Przytocz mi kilka treści. ;].
Zacznijmy od tego, że nie ma takiego czegoś jak narkotyk, narkotyk to nazwa umowna zakazanych używek. Gdyby alkohol byłby zakazany, także by sie znalazł na liście narkotyków. Do tego alkohol jest narkotykiem twardym, ale legalnym dlatego nie mówi się na niego narkotyk, a marihuana miękkim i nielegalna. Najpierw sowieto poczytaj o szkodliwości alkoholu, o tym co tak często pijesz. Dopiero później oceniaj szkodliwość marihuany pod względem porównawczym.
Błagam, nie używaj słów, których nie znasz, bo się kompromitujesz. Co takiego jest charakterystyczne dla okresu dzieciństwa w przeciwnikach legalizacji?
W Twoim świetle reguł panujących u Ciebie w domu kompromitacją nazywasz nie taktowne używanie słów? Może troszkę to naprostuje i rozwinę tą myśl.
Nie dojrzałe emocjonalnie ponieważ nikt nie wie jak do tego się zabrać,uczynić Ją legalną. Wiadomo to co nie legalne bardziej przyciąga do siebie ludzi. Jeżeli boją się z jakiegoś powodu zalegalizować to wynika to jedynie z tego że są NIEDOJRZALI EMOCJONALNIE :)
PS. Mówisz, że Ci co hodują marihuanę są ćpunami? Jesteś w błędzie, a nie znasz takiego czegoś jak przemysł konopny? A może wiesz co to pakuła konopna? Właśnie Ty w tym momencie bardziej się kompromitujesz. Idź walnąć sobie 100ml na przełyk i pomyśl nad tym co piszesz.
Nawet ludzie z WHO musieli zapalić, żeby wiedzieć jakie są tego konsekwencje czy efekty. Ich nazywasz ćpunami? Nie znasz chyba takiego słowa jak eksperyment bo właśnie temat, który otworzyłem i treść, tego dotyczy.
Skryper.!
05-12-2010, 13:10
@Cineczeq
Ja nie twierdze, ze od marihuany nie da sie uzaleznic. Oczywiscie ze sie da. A od alkoholu, nikotyny, komputera i wielu wielu innych rozrywek takze sie da, a nie sa zakazane. Moze mi powiesz ze piwa nigdy nie piles? Skoro masz takie podejscie do marihuany ze robi z czlowieka smiecia, to co powiesz o alkoholu? Ile rodzin sie rozpadlo?
Co do patologii ludzi palacych marihuane. Znam wiele osob z wyzszym wyksztalceniem, ktore lubia sobie zapalic i nie maja problemow w zyciu prywatnym jak i zawodowym. Co do twojego kolegi. Coz taki organizm uzaleznil sie i tyle. A ilu masz kolegow od alkoholu uzaleznionych albo od nikotyny? A widzisz. O i nawet na forum zobacz ile osob jest tu uzalezniona od komputera i tibii? No w to nie zaprzeczysz. Nie mowie zeby jarac codziennie oporowo ale czemu nie mozna sobie legalnie zapalalic? Wyksztalcony czlowiek nie potrzebuje uzywek? Widze masz ciekawe informacje. Malo ludzi wyksztalconych popada w alkoholizm? Nie pierdol mi ze nie. Z tego co ludzie mi mowia, ktorzy studiuja to wiekszosc ich wykladowcow to alkoholicy. Co do stweirdzenia, ze wiekszosc ludzi sa idiotami z tym sie akurat zgodze. Gdzie jak gdzie ale do samorzadow najlepsi sa ludzie niezrzeszeni, ale do sejmu i senatu no coz trzeba stawiac na partie polityczne bo jednostka nic nie zdziala wiec wybiera sie mniejsze zlo.
Co do wyksztalconego czlowieka, ktory nie wierzy ze stron www.marihuanajestzajebista.com, Trzeba sie przekonac samemu, zeby miec na jakis temat cos do powiedzenia czyz nie?
A i ty uwazasz ze zysk z legalizacji bylby bardzo maly? Myslisz sie. Pomysl ile kosztuje budzet panstwa finansowanie organow scigania za marihuana? Wszystkie sprawy w sadzie, noclegi na dołku, miejsca w wiezieniu. A gdyby rzad otworzyl siec sklepow z NATURALNA MARIHUANA bez chemii? Czyz to nie zysk? Kto teraz sprowadza marihuane? MAfia. Rzad podetnie macki mafii? Podetnie. Mamy teraz ogromny deficyt budzetowy. To by duzo pomoglo.
Niech dopier*olą podatki tym co sprzedawaja to odechce sie tego interesu wszystkim bo konsumenci nie beda mieli kasy zeby kupic
⊕ Cineczeq ⊕
05-12-2010, 15:03
Uznawanie za narkotyk ze strony WHO? Przytocz mi kilka treści. ;].
''[...] dawki THC mogą wywołać ostrą psychozę z przewagą takich objawów, jak splątanie, amnezja, złudzenia, halucynacje, lęki, pobudzenie i hipomania [...]"
"[...] Osoba, która w wieku dojrzewania paliła konopie [...], w wieku 18 lat ponosi 2-3 razy większe ryzyko zachorowania na schizofrenię[...]"
"[...]marihuana [...] opóźnia ich rozwój emocjonalny. [...]"
"[...] u palaczy marihuany zwykle pogarsza się pamięć, uwaga i koncentracji [...]"
WHO o podziale narkotyków:
"Wyróżniamy w nim 8 typów[...]
Typ konopi indyjskich"
Dużo jeszcze mam przytaczać, żebyś zrozumiał, że to szkodzi?
A i ty uwazasz ze zysk z legalizacji bylby bardzo maly? Myslisz sie.
Dowody proszę, przytocz statystyki.
Planowane wydatki na rok 2011 wynoszą 313,2 mld zł. Jeśli podatek wyniesie 23%, a ''działka'' kosztuje 30 zł to patrząc na statystyki dochód wyniesie ok. 0.05 mld, czyli znikomy %. Jeśli chodzi o ekonomię tego to równie dobrze można zalegalizować karę śmierci, zysk będzie podobny. Cóż dodać, znajdź nowy argument.
Zacznijmy od tego, że nie ma takiego czegoś jak narkotyk, narkotyk to nazwa umowna zakazanych używek.
Narkotyk to potoczna nazwa substancji psychoaktywnych. Na to samo wychodzi.
Zacznijmy od tego, że nie ma takiego czegoś jak narkotyk, narkotyk to nazwa umowna zakazanych używek. Gdyby alkohol byłby zakazany, także by sie znalazł na liście narkotyków. Do tego alkohol jest narkotykiem twardym, ale legalnym dlatego nie mówi się na niego narkotyk, a marihuana miękkim i nielegalna. Najpierw sowieto poczytaj o szkodliwości
Przedstaw na jakiej podstawie tak sądzisz. Na jakich badaniach?
W Twoim świetle reguł panujących u Ciebie w domu kompromitacją nazywasz nie taktowne używanie słów? Może troszkę to naprostuje i rozwinę tą myśl.
Nie dojrzałe emocjonalnie ponieważ nikt nie wie jak do tego się zabrać,uczynić Ją legalną. Wiadomo to co nie legalne bardziej przyciąga do siebie ludzi. Jeżeli boją się z jakiegoś powodu zalegalizować to wynika to jedynie z tego że są NIEDOJRZALI EMOCJONALNIE :)
Tak, kompromitacją jest błędne używanie słów, jeśli nie wie się co oznaczają. Nie wiem jak można nie podzielać tego stanowiska.
Po pierwsze dlaczego ktoś ma ją uczynić legalną, skoro jest szkodliwa? Ludzie wiedzą jak się za to zabrać - zaostrzyć prawo. Jeżeli sądzisz, że zmuszanie innych do legalizacji substancji narkotycznych jest cechą ludzi dojrzałych to myślę, że jesteś w błędzie. Albo nadal brniesz w definicję słowa, którego nie rozumiesz.
Nawet ludzie z WHO musieli zapalić, żeby wiedzieć jakie są tego konsekwencje czy efekty. Ich nazywasz ćpunami? Nie znasz chyba takiego słowa jak eksperyment bo właśnie temat, który otworzyłem i treść, tego dotyczy.
Błagam, Twoje braki w argumentach w dyskusji są karygodne. Wszystkie eksperymenty, aby były niepodważalne są przeprowadzane na osobach z poza badających. W tym przypadku były to osoby już uzależnione.
@Cineczeq
Ja nie twierdze, ze od marihuany nie da sie uzaleznic. Oczywiscie ze sie da. A od alkoholu, nikotyny, komputera i wielu wielu innych rozrywek takze sie da, a nie sa zakazane. Moze mi powiesz ze piwa nigdy nie piles? Skoro masz takie podejscie do marihuany ze robi z czlowieka smiecia, to co powiesz o alkoholu? Ile rodzin sie rozpadlo?
Jeżeli ktoś jest uzależniony od alkoholu i chce się leczyć to nie pije a nie prosi o dofinansowanie alkoholu z budżetu państwa. Łatwiej jest teraz zaostrzyć prawo niż leczyć tysiące osób rocznie, które nie mają środków na owe leczenie.
Co do patologii ludzi palacych marihuane. Znam wiele osob z wyzszym wyksztalceniem, ktore lubia sobie zapalic i nie maja problemow w zyciu prywatnym jak i zawodowym.
To nie znaczy, że jest to właściwe, a tylko to, że poziom oświaty kuleje. Wyższe wykształcenie da się w Polsce łatwo zdobyć bez uczenia się.
Wyksztalcony czlowiek nie potrzebuje uzywek? Widze masz ciekawe informacje. Malo ludzi wyksztalconych popada w alkoholizm? Nie pierdol mi ze nie.
Właśnie zapomniałem o tym, o czym napisałem wyżej. Pod wykształcony podpiąłem mądry, a w Polsce jest inaczej. W takim razie: Mądry człowiek umie bawić się bez używek.
Co do legalizacji to mam mieszane uczucia.
Bo już nie będzie tego dreszczyku emocji.
Wiecie ocb.
Z drugiej strony było by łatwiej żyć.
#Edit.
Dobrze napisałeś Dominik.
Nawet jakby po 40zł zrobili i z tego 20zł do pastwa za gram...
To człowieku !
Drogi byśmy chyba mieli.
Z tego co się orientuję sadzonki i hodowla w stosunku do efektów nic nie kosztuje.
Tak by państwo zarabiało :D
Szkoda tylko że nasze społeczeństwo byłoby bardziej tępe.
nie przeczytalem calego tego tekstu poniewaz iz nie mialem chęci, ale jesli chodzi o legalizacje to jestem za, chociazby nawet dlatego ze palenie marihuany nikogo nie zabilo, a picie alkoholu wrecz przeciwnie ;)
05-12-2010, 15:38
Cineczeq mysle że dalsza rozmowa na forum publicznym nie ma sensu. Popiszemy na prv. Napisze wieczorem. ;)
diGiel _/
05-12-2010, 15:44
Ja jaram po 5 gramuw dziennie i sie nie uzaleznilem HEHEHEHE
Gruba Impra z Mikielem
05-12-2010, 15:49
Ja jaram po 5 gramuw dziennie i sie nie uzaleznilem HEHEHEHE
PRZYPOMINAM 15 LAD http://img338.imageshack.us/img338/9158/b680c2d6ee.jpg
^top
Obojętne mi to. Niech robią co chcą, mam wyjebane, byle nie było tych dopalaczy.
Skryper.!
05-12-2010, 17:25
@Cineczeq
Gdyby to bylo na zasadzie przesiebiorstwa panstwowego mistrzu to podatek niebylby pobierany, gdyz z tego co sie orientuje od takich przedsiebiorstw nie pobiera sie podatku, bo i tak zysk odliczajac kapital zapasowy, wyplaty itd zasila budzet panstwa. Ladnie wyliczyles kwote, ale skad mozesz wiedziec ile osob bedzie kupowalo? Hee? A zapomniales jeszcze napisac ile zaoszczedzi budzet panstwa na organach scigania, sprawach sadowych itd:)
Co do wyroku smierci to takze jestem za dla pedofilow, mordercow wlasnych dzieci itd.
Cinus juz sie nie rob takim internetowym skinem bo to powoli robi sie zalosne. Wez lepiej popracuj nad budowa ciala a nie pierdolisz mi tu farmazony ktore przeczytales na forum mazurka :(
⊕ Cineczeq ⊕
05-12-2010, 18:22
@Cineczeq
Gdyby to bylo na zasadzie przesiebiorstwa panstwowego mistrzu to podatek niebylby pobierany, gdyz z tego co sie orientuje od takich przedsiebiorstw nie pobiera sie podatku, bo i tak zysk odliczajac kapital zapasowy, wyplaty itd zasila budzet panstwa.
Masz, racje. Ale wasze hasła brzmią "sadzić, palić, zalegalizować". W tym przytoczonym przykładzie na sadzenie monopol będzie miało państwo. Nie jestem wielkim znawcą, ale jeśli ktoś ma na coś monopol, to jego produkty są gorszej jakości i mają wysoką cenę.
Ladnie wyliczyles kwote, ale skad mozesz wiedziec ile osob bedzie kupowalo?
Brałem pod uwagę liczbę osób zażywających dopalacze i zwiększyłem ich dziesięciokrotnie. Chyba nawet trochę przesadziłem. Skąd moja analogia? Rynek podobny, młodzież w wieku szkolnym tj. młodzi buntownicy.
A zapomniales jeszcze napisac ile zaoszczedzi budzet panstwa na organach scigania, sprawach sadowych itd:)
Masz rację! Koszty procesu narkomanów powinien pokryć skazany. Jak nie ma powinno zabrać mu się mienie.
Co do wyroku smierci to takze jestem za dla pedofilow, mordercow wlasnych dzieci itd.
Miło mi się, że zgadzamy.
Cinus juz sie nie rob takim internetowym skinem
Mimo, że w otoczeniu mam wielu przedstawicieli tej subkultury, to jest mi do tego daleko. Czy ktoś, kto jest przeciwny demoralizacji musi być od razu skinem? Użyj argumentów a nie krzycz.
ktore przeczytales na forum mazurka :(
Gdzieś już napisałem, że swoją wiedzę czerpię jedynie z książek, poczytnych publikacji niezależnych autorów a wszelkie dane statystyczne z roczników statystycznych.
M Nie jestem wielkim znawcą
Nie wiesz do końca to po co się na siłę udzielasz?
Powiedziałeś do masz do powiedzenia i postów nie nabijaj.
@Top
Ja bym na pewno kupował ;)
Musiały by ponad to powstać specjalne przepisy odnośnie kupna i uprawy.
#Jeszcze edit.
To co pierdzielą w szkołach i książkach o narkotykach to bajeczki.
Ja tam poniekąd żyję w 'świecie łobuzów' i jest całkiem inaczej niż w szkółkach pierdolą.
A całkowicie inaczej niż na religii...
Nic nie wiedzą z praktyki...
ja uwazam ze powinno byc zalegalizowane, wszystko jest dla ludzi ale ja i tak nie bede palil :)
Ero Senin
05-12-2010, 18:37
1.) Wykształcony człowiek do dobrej zabawy nie potrzebuje żadnego rodzaju używek.
Więcej nie trzeba dodawać ; d
Skryper.!
05-12-2010, 19:19
No to Cineq ja Ci powiem, ze wiekszosc ludzi dopalacze kupowale na sprobowanie. Zobaczyli, ze nie ma to nic wspolnego z normalna marihuana i praktycznie tego nie "zazywali". Mysle, ze i tak dobrym rozwiazaniem byloby nie pozwolenie na sadzenie, tylko np wszedlby przepis, ze legalny byloby tylko to z tego przedsiebiorstwa panstwowego jesli juz bysmy chcieli tak pomoc panstwu. Skoro ty chcialbys wprowadzic oplaty za sadzenie palaczy marihuany, to moze by zapobiec uzaleznieniom od komputera wprowadzic dodatkowa oplate dla osob fizycznych od 3 godziny uzytkowania internetu w danym dniu? Hee?
⊕ Cineczeq ⊕
05-12-2010, 20:09
Nie wiesz do końca to po co się na siłę udzielasz?
To było nadużycie, albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie jestem znawcą działań monopolisty na rynku.
to moze by zapobiec uzaleznieniom od komputera wprowadzic dodatkowa oplate dla osob fizycznych od 3 godziny uzytkowania internetu w danym dniu? Hee?
Coś Ci się poplątało. Taka restrykcja objęłaby też ludzi, którzy nie są uzależnieni w tym przypadku od komputera. Mój pomysł, czyli proces na koszt palacza obejmuje tylko wspomnianego narkomana, a nie osoby postronne.
PS: Crayon żyje?xd Ta, zbieram myśli i energię na kolejne kopanie się z koniem ;ddd /Cray
Dobra Cineq takie pytanie, w jaki sposób osoby, które palą czy też paliłyby, gdyby była zalegalizowana przeszkadzają osobom, które nie palą i są temu przeciwne czyli np. Tobie?
To jest złożone ekonomiczno-społeczne pytanie. Zacznijmy od tego, że taka legalizacja wiąże ze sobą dużo kosztów. Wy widzicie tylko profity z podatku, ale państwo na kontrolę, czy aby nikt nie przekracza limitów, utrzymanie ludzi w ośrodkach dla narkomanów itp. Jeśli powiedzmy młody palacz na raka płuc umiera w wieku 25 lat państwo na tym traci gdyż w Polsce niestety oświata jest darmowa. No i nie ma wpływu z podatków za jego przyszłą pracę.
Aspekt społeczny polega na tym, że zwolennicy nie dorośli jeszcze do odpowiedzialności za siebie, zresztą jak użytkownicy tytoniu. Skoro mamy państwo socialistyczne, zaglądające w każdy aspekt życia i jest na to poparcie (wszystkie partie w sejmie są prosocjalne) to czemu nie regulować też tego? Skoro chcemy być kontrolowani to najwidoczniej jest potrzeba. Państwo w tej sytuacji staje się jak rodzic.
PS2: Zauważyłem, że nasze słowne potyczki mają efekt, większość osób wypowiadających stara się dyskutować a nie narzucać.
Dobra Cineq takie pytanie, w jaki sposób osoby, które palą czy też paliłyby, gdyby była zalegalizowana przeszkadzają osobom, które nie palą i są temu przeciwne czyli np. Tobie?
Cineczeq mysle że dalsza rozmowa na forum publicznym nie ma sensu. Popiszemy na prv. Napisze wieczorem. ;)
Bo? Jedyny argument jaki mi przychodzi na myśl to fakt, że gadasz od rzeczy i zdajesz sobie z tego sprawę, że zaśmiecasz forum : D
#Jeszcze edit.
To co pierdzielą w szkołach i książkach o narkotykach to bajeczki.
Ja tam poniekąd żyję w 'świecie łobuzów' i jest całkiem inaczej niż w szkółkach pierdolą.
Pierdol szkole zostan tap madl? Pewnie jak masz na lekcjach wychowawczych/whatever 'pogadankę' na temat narkotyków, to jesteś cały czas z palcem w górze i mówisz, że gadają głupoty, bo ty jarałeś i jest całkiem inaczej, niż tak, jak oni mówią, dlatego mówią pierdoły i niech się nie udzielają, co?
Co do książek, to bardziej zależy od autora. Mam w domu książkę o dzieciach, dojrzewaniu, dorastaniu i takich tam Benjamina Spocka. Jest tam trochę tekstu o paleniu marihuany, autor raczej pozytywnie patrzy na to zjawisko, jednak czego można się spodziewać o człowieku, który pozwalał swoim synom odurzać się narkotykami, a którzy zostali potem 'etatowymi' narkomanami. Mimo wszystko, warto mi jest zacytować parę zdań z tej książki, tych stwierdzających fakty, a nie przypuszczenia i opinie pana Spocka.
"(...)taki ktoś [palacz marihuany] utracił poczucie celu w życiu i szuka ukojenia w marihuanie, tak jak inni nałogowo sięgają po alkohol lub inne niebezpieczne środki."
"(...)zmniejsza ona [marihuana] stężenie hormonów płciowych i liczebność plemników w spermie u osobników płci męskiej, którzy palą ją w dużych ilościach i regularnie."
"Nie występuje tu ryzyko uzależnienia biologicznego"
(Dziecko, pielęgnowanie i wychowanie, PZWZ, s. 420)
Zgodzę się z ostatnim zdaniem, że nie ma ryzyka uzależnienia biologicznego, bo zawsze tak uważałem i nie ukrywam tego. Inna sprawa, że występuje uzależnienie psychiczne, czyli (tutaj słynna fraza, używana przeze mnie już dziesiątki razy) to nie marihuana uzależnia, tylko my uzależniamy się od niej.
Poza tym, członkowie WHO nie musieli próbować marihuany, żeby uznać, że jest narkotykiem. Miało do tego wielu narkomanów, którzy zrobili to za nich i byli fantastycznym przykładem "badań". A MONAR, co z MONARem? Oni też są idiotami?
Ja napisze kolejny raz to samo: Wiem jak zachowuje się gówniarze po tym gównie ponieważ niestety miałem z dwoma takimi łajzami styczność. Nie myslą racjonalnie i szukają pomocy w spuszczeniu sobie wpierdolu.... Więc nie pierdzielcie, ze to nie działa na psychikę bo pierwszy raz widziałem taki obłęd w oczach ćpuna.
@top
Jestem gorącym przeciwnikiem legalizacji, ze względu na głupote Polskiego narodu (przynajmniej jakiejś części).
Zarexoholik?
05-12-2010, 21:22
PRZYPOMINAM 15 LAD
To prawdziwe zdjęcie digiela, czy jak mu tam? :O
#topic
Ktoś skasował mojego posta więc piszę po raz kolejny. Dzieciaki kupują takie rzeczy za pieniądze swoich rodziców, którzy myślą, że dali im pieniążki na kino. : [
Uważam również, że 3/4 'jaraczy' marihuany, nigdy jej nie paliło, bo trawa zza garażu to nie to samo co marihuana - pamiętajcie o tym! Nie ma szans, żeby pozwolili na legalizację, bo jest też duża liczba osób, którym się to nie podoba. W tym ludzie starsi, których jest najwięcej.
party starter
06-12-2010, 20:19
Szczerze mowiac to mam wyjebane na legalizacje bo i tak nie pale tego gowna. Tylko powinien byc zakaz palenia w miejscach publicznych zeby cpuny nie robily zamiszania na ulicy.
Artykuł ciekawy, oby im się tam udało ale znając życie całego indoora wypalą w miesiąc :P.
Wiele razy słyszałem że jak zalegalizuja marihuane w Polsce to już nie będzie tego "fajnego" ryzyka. Wolałbym żeby można było legalnie przejść sie po ulicy ze sztuką a nie że po gaciach musze chować żeby nie znaleźli. W moim mieście jest przesrane ponieważ burmistrzowa tak walczy z narkotykami jak amerykańscy żołnierze w Iraku z arabami. Nie że do nas policja strzela ale z dnia na dzień jest trudniej coś zmotać :p
Skryper.!
08-12-2010, 21:21
Taaaaaaaaa predzej wejdzie ustawa, ze policjant bedzie mial prawo zdjac nam gacie na ulicy i sprawdzic czy czegos nie chowamy niz zalegalizuja;(
Nikt mi nie imponuje stojąc przede mną z blantem czy z fifką, aczkolwiek rzadko, bo rzadko ale zapalę(raz na miesiąc/parę miesięcy) z czystej głupoty. A co do tematu to skoro w niektórych krajach zalegalizowane są narkotyki, to czemu w Polsce miałoby nie być? Sam bym zagłosował na tak, bo mimo zakazu i tak zielsko dalej będzie palone, a przez ten zakaz mogą być nieprzyjemności z tym związane, a po co to komu? Lepiej jakby było zalegalizowane i po kłopocie.
GrubyLolek
11-12-2010, 21:06
Rzecz jasna że legalizacja to świetna sprawa. Po pierwsze to da duży zarobek państwu gdy się to opodatkuje i będzie sprzedawane w Cofee Shopach,a po drugie ludzię będą się mniej truć bo człowiek jak będzie chciał to czy legalne czy nie i tak zapali,ale taka prawda,że kupując nie legalnie na ulicy,kupuje w ciemno i nie wiemy w zasadzie co to jest,jaka odmiana i ile THC w tym,a ile chemii...
'Oxidosis'
12-12-2010, 13:36
Legalna uprawa marihuany we Wrocławiu o lol zajebioza będę codziennie zjarany do szkoły chodził pozdro dla ziomków z gimbazy :D:D:D
A tak serio to mało mnie to obchodzi, nie przeszkadzają mi ludzie którzy to palą, ich życie, ich sprawa.
To prawdziwe zdjęcie digiela, czy jak mu tam? :O
#topic
Ktoś skasował mojego posta więc piszę po raz kolejny. Dzieciaki kupują takie rzeczy za pieniądze swoich rodziców, którzy myślą, że dali im pieniążki na kino. : [
Uważam również, że 3/4 'jaraczy' marihuany, nigdy jej nie paliło, bo trawa zza garażu to nie to samo co marihuana - pamiętajcie o tym! Nie ma szans, żeby pozwolili na legalizację, bo jest też duża liczba osób, którym się to nie podoba. W tym ludzie starsi, których jest najwięcej.
Nie podoba się ludziom starszym? Myślisz, że oni mają coś do gadania? Gdyby zalegalizowali marihuana, tzw. mafia, straciła by wiele. To są szeroko posunięte umowy, między rządem, a handlarzami i producentami.
Niech legalizują!!! Jak się to komuś nie podoba to ma pecha, czy po legalizacji będzie zmuszony to palić?? NIE! więc popieram w 100% :D
Antynarkotykowa krucjata Andrzeja Seremeta
"Prokurator generalny blokuje zmianę ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. Chce, by ścigać za posiadanie małej ilości narkotyku..."
WIECEJ (http://wyborcza.pl/1,75248,8838095,Antynarkotykowa_krucjata.html)
to tak do tematu. : d
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.