View Full Version : Teleportacja do Gracza=Debug
Chciałbym aby jakoś komendę /goto używana przez administrację zmieniono gdyż już 2 raz spotyka mnie sytuacja gdzie Gm teleportujac się do mnie wywołuje u mnie debuga po czym padam w 2 sek i tracę 2 lev gdzie wbijałem je przez 2 godziny,już nie mówię że po takim czymś aż się nie chce grać -.- ...(mowa o rooku)
Taa, na mainie też są debugi przez te tp. Już kilka razy przez to padłem. ;x
Niech to w końcu naprawią.
W mojej karierze jeszcze NIGDY nie zdebugowałem gracza na rooku.
Dodatkowo nie zakładaj pochopnie że są to debugi spowodowane TYLKO I WYŁĄCZNIE przez Gmów/Tutorów.
TyruS aka Tyr'ek XD
06-12-2010, 01:08
@up
Jeżeli chodzi o respy, na których wbiłes dużo lvli, a nigdy nie miałes tam dotychcas debuga to chyba wiadomo, że przez tutora? : \ Osobiscie, na roku nigdy nie miałem debuga, jeżeli chodzi o main to były takie przypadki, że expiłem powiedzmy 100 lvli na wardach beż żadnych zastrzeżeń i w pewnej chwili debung, hehe.
Do poprawy : |
@up
Jeżeli chodzi o respy, na których wbiłes dużo lvli, a nigdy nie miałes tam dotychcas debuga to chyba wiadomo, że przez tutora? : \ Osobiscie, na roku nigdy nie miałem debuga, jeżeli chodzi o main to były takie przypadki, że expiłem powiedzmy 100 lvli na wardach beż żadnych zastrzeżeń i w pewnej chwili debung, hehe.
Do poprawy : |
Dokładnie!! Expiłem praktycznie tam codziennie i nigdy nie miałem debuga aż do dziś -.-
Zarexoholik?
06-12-2010, 03:05
Padłem na wardach, zalogowałem się w temple-city, chce odbiec, ale kazuje się, że środek ekranu jest w zupełnie innym miejscu niż postać. To też nie jest wina komend? Zbyt częste używanie /t lub /goto. Komendy do poprawy.
3.GM/Tutor nie ponosi odpowiedzialności za straty graczy spowodowane ewentualnymi błędami serwera.
Aha, nawet nie muszą się z tego tłumaczyć Ci powiem...
Nie powinni tak robić.
Mc Maciek
06-12-2010, 05:49
Czasem może wystąpić debug i nie musi być on spowodowany działalnością GM/Tutora. Raz może być on konsekwencją komendy /goto, a raz może on być z nikąd. Jak kolega wyżej napisał - Ekipa nie ponosi za to odpowiedzialności. Jest to OTS, a nie serwer rl tibii, więc nie oczekujcie, że będzie on działał idealnie, bez żadnych zarzutów.
Delorian17
06-12-2010, 06:27
Gdy grałem miałem tak raz na mainie ;)
Expiłem na \kingi magic wbił mi typ padł 3 razy.
Napisałem raport po czym gm (nie pamiętam już który) powiedział, że zaraz to sprawdzi, tp'nął sie do mnie, a tu nagle debug.
Napisałem mu na priv, lecz tylko przeprosił xD
Straciłem tylko 1 ładunek amuletu xd
lollollol
06-12-2010, 07:50
Padłem na wardach, zalogowałem się w temple-city, chce odbiec, ale kazuje się, że środek ekranu jest w zupełnie innym miejscu niż postać. To też nie jest wina komend? Zbyt częste używanie /t lub /goto. Komendy do poprawy.
Zarex to jest tylko i wyłącznie twoja wina!! Patrz pkt1. I uważaj co mówisz bo Eksot to przeczyta i ban :|
Taaa. Na mainie to chuj z tym 100cc ale na rooku to lipa xD
@down.
Ogarnij sie dziewczynlo
Czasem może wystąpić debug i nie musi być on spowodowany działalnością GM/Tutora. Raz może być on konsekwencją komendy /goto, a raz może on być z nikąd. Jak kolega wyżej napisał - Ekipa nie ponosi za to odpowiedzialności. Jest to OTS, a nie serwer rl tibii, więc nie oczekujcie, że będzie on działał idealnie, bez żadnych zarzutów.
ale apo jako jeden z najlepszych
jak nie najlepszy OTS w Polsce powinien dążyć do doskonałości
poprawić...
Teleportując się do gracza nie wiadomo, czy obok niego nie stoi inny gracz lub potwór. Jeśli wywołujemy debuga to używamy komendy /kick na zdebugowanym graczu, przynajmniej ja tak robię.
Darken Shadowbolt
06-12-2010, 23:04
Aha the bugow powiadasz... Mialem kilka razy debugi przez tutora i tak jak wspomnial zarex, ze srodek ekranu jest w zupelnie innym miejscu niz postac.
Możliwe jest że na roku się tak dzieje bo na mainie tak miałem szłem w prawą strone gm sprawdzał czy nie mam wosso debug a ja uciekałem z rs fajnie co?
Nie chce mówić co czułem haha xD
Powinni to zmienić .
Lord Morgan.
25-12-2010, 10:04
Na razie żadnego debug'a nie dokonałem, nie wiem czym gm mnie sprawdza czy nie, ale gdy się botów nie używa to i sie debug'ow nie ma :)
3.GM/Tutor nie ponosi odpowiedzialności za straty graczy spowodowane ewentualnymi błędami serwera.
Aha, nawet nie muszą się z tego tłumaczyć Ci powiem...
Nie powinni tak robić.
Nie muszą się tłumaczyć bo tak jest po prostu łatwiej. Ten regulamin jest po to, aby ułatwić pracę Administracji, a nie graczom. Napisali w regulaminie punkty, które zdarzają się bardzo często po to, aby w razie skargi się nim zasłonić.
@topic
Ja na szczęście grając na rooku nie miałem żadnego problemu z bugami. Fakt, że jeżeli expiłeś ciągle na tym respie i nie było takich problemów to coś dziwne to jest, że teraz dostałeś debuga.
P.S Nie wymagaj od pewnych osób "z góry" cudów w poprawieniu komend. Może nie potrafią ich poprawić, a przyznać się nie chcą?
#Mc Maciek
Jesli tak to dlaczego "Wicepsowi" oddaliscie lvle gdy padl przez debuga na rooku?
Poza tym po co sprawdzacie kogos co 5 minut.
Mialem taka sytuacje na Wardach.
Co pare minut debug , napisalem na rrv, ze sprawdzil raz wiec bota nie mam
(ktos zamknal raport).
#[T] Caav
I chyba tylko ty tak robisz xD
Reszta woli sie nie przyznawac
Blood Raven
25-12-2010, 16:52
To jest po prostu żałosne, najlepszy server 7.6 w polsce a tu takie coś? sam padłem kilka razy przez to, DO POPRAWY!
I chyba tylko ty tak robisz xD
Reszta woli sie nie przyznawac
Chyba każdy tak robi, jeśli ma 100% pewności, że gracz złapał debuga...
Tutaj najgorzej mają profesje magiczne, bo mają mało hp i szybko padają. xd
Ja nawet przeproszę jak ktoś napisze raport. :D
Poza tym, nie każdy debug jest spowodowany przez teleport Tutora/GM'a.
Nie ma sensu dalej ciągnąć ten temat, więc po prostu zamykam.
Ps. Częstą przyczyną debugów jest źle przerobione spr!
Ps. Częstą przyczyną debugów jest źle przerobione spr!
Dobrze gada, polać mu!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.