View Full Version : Hunting Spear & Ripper Lance
A więc tak jak w temacie-chodzi mi o te dwie itemki istniejące na tym oto serwerze. Czy ktoś z administracji może mi objaśnić czemu z Hunting Speara mającego 20 atk bije w trainery 7.4k~, a z Ripper Lanca, który ma 50 ataku biję też 7.5? To chyba jakiś anomalia... Nie piszcie mi 'zmień broń' , 'skilluj c arrowem', bo nie do tego dążę. Chodzi mi o proste sprostowanie tejże sytuacji... Tak samo z golden bolta w prawie full eq biję 8.5-8.9k, a 500 leveli mniejszy gracz bije 7.3k... Nie będę się zagłębiał w to, że jest źle zrobiony, a jest, ale oczekuję wytłumaczenia od administracji dlaczego tak jest i dlaczego ci gracze z wyższym lvlem mają być stratni w stosunku do graczy mających mniejsze levele. Nie chciałbym, aby były tu nabijane posty z tekstami 'zmień profesję' i oczekuję, aby posty zamieszone niżej nie odbiegały od tematu tj. nie wytykajcie administracji, że jest zj**ny balans, bo takie posty piszcie w innym dziale do tego przeznaczonym.
No ta, rozumiem roznica 200 hp przy 5 pkt ataku, ale takiej to nie mozna zostawic. Jestem za zmiana nie Twojej profesji, lecz sily ripper lance'a ;D
Animowany Anonim
07-12-2010, 19:34
Miałem kiedyś propozycję, aby dodać nową broń dla pallka ;]
A co do ataków - ostatnio ich siła została zmieniona :x Według mnie na nieco gorszą dla graczy... ;x Powinni ustalić nowe wzory ;x
Darken Shadowbolt
07-12-2010, 19:43
No ta, rozumiem roznica 200 hp przy 5 pkt ataku, ale takiej to nie mozna zostawic. Jestem za zmiana nie Twojej profesji, lecz sily ripper lance'a ;D
Ripper lance ma bodajze 50 atk, a hunting spear ma 20(nie jestem pewien), wiec tam nie ma roznicy 5 atk :D
Gdy gralem palkiem tez mnie to irytowalo, lecz nie chcialem pisac juz na forum bo mnie by nie posluchali. Ty masz wieksza reputacje jestes bardziej znany wiec moze cos z tego bedzie :)
A więc tak jak w temacie-chodzi mi o te dwie itemki istniejące na tym oto serwerze. Czy ktoś z administracji może mi objaśnić czemu z Hunting Speara mającego 20 atk bije w trainery 7.4k~, a z Ripper Lanca, który ma 50 ataku biję też 7.5? To chyba jakiś anomalia... Nie piszcie mi 'zmień broń' , 'skilluj c arrowem', bo nie do tego dążę. Chodzi mi o proste sprostowanie tejże sytuacji... Tak samo z golden bolta w prawie full eq biję 8.5-8.9k, a 500 leveli mniejszy gracz bije 7.3k... Nie będę się zagłębiał w to, że jest źle zrobiony, a jest, ale oczekuję wytłumaczenia od administracji dlaczego tak jest i dlaczego ci gracze z wyższym lvlem mają być stratni w stosunku do graczy mających mniejsze levele. Nie chciałbym, aby były tu nabijane posty z tekstami 'zmień profesję' i oczekuję, aby posty zamieszone niżej nie odbiegały od tematu tj. nie wytykajcie administracji, że jest zj**ny balans, bo takie posty piszcie w innym dziale do tego przeznaczonym.
TAKI BALANS. TERAZ BĘDZIE 2, ZABIORĄ HP PALADYNĄ
To co tu się dzieję to jest szczyt głupoty, ja się temu przyglądam już jakiś czas i moim zdaniem to ślepy by tego tak nie spierdolił
Mam nadzieje że Mortiis się ogarnie i przestanie słuchać tego gównozjada
Większość pewnie wie kogo mam na myśli
#joogi
Tutaj jest 30 ataku różnicy a hity o 100 większe...
#Darken
Co z tego, że ja mam więcej postów i jestem nieco bardziej znany skoro nikt z ekipy i tak nie raczy odpisać? :o
Proszę o wypowiedz administracji na ten temat.
//tak ale te hity mozesz tez miec np 100 wieksze na 15 lvl zakladajac bron z wiekszym atk
Tak to jest jak sie robi coś byle jak droga administracjo.
Albo h spir będzie mniej bił (ucierpią na tym rookstayerzy),
albo ripierka będzie biła więcej.
//balans byl robiony kilka tygodni i brana byla pod uwage kazda sugestia ze strony graczy, trzeba bylo testowac wtedy na test serwerze, a nie teraz plakac ze co wam nie pasuje.
1st R. Boonek
08-12-2010, 17:27
To ty chyba liczyc nie umiesz 200 palkiem w trainera z huntinga po 700 bije a lanca 1.3k
#up po co ty sie udzielasz skoro riperki na oczy nie widziales nabijaczu
btw. lance ma krytyka ;o a hunting nie
Blood Raven
08-12-2010, 17:38
Zgadzam się w 100%, ponieważ sam to testowałem broń ma 30 ataku mniej a hity 100 mniejsze ? to jest po prostu żałosne.
//to bij z tej slabszej i sie ciesz ze masz taka mocna bron
Sensimila <3
08-12-2010, 17:38
Lance bije mocniej, to niewiem co u Cb się działo. W sumie to są dwa takie same itemki, tylko jeden troche mocniejszy, w zamian za jednego itemka mogli by wymyśleć coś lepszego.
Tak ze wszystkim jest tutaj... np. ja w trainery z magic axe bije tylko 1k więcej niż z power boltów. xD Albo z najgorszego axa bije tylko 700~ mniej niż z najlepszego. Tutaj atk. broni nic nie daje (skille tym bardziej), a jeszcze po tym żałosnym balansie to już w ogóle.
@up
No to fajne jaja, że możesz sobie biegać ze sickle(8atk) i bić tylko 700 mniej niż Magic Axe, które ma 62 ataku. Tutaj widać jak został przeprowadzony balans. Skille nic nie dają, a różnica między broniami wynosząca o kilkadziesiąt punktów robi różnice w hitach o kilkaset hp. Kpina i paradoks... :o
Knight Lukas
08-12-2010, 18:34
Zacznijmy od tego tutaj atak broni nie ma dużego znaczenia, znaczenie ma wzór jakim jest obliczana siła ataku tj w dużym stopniu LVL * mniejszym stopniu skill * i prawnie nic nie znaczący atk :D
Na rooku biegając z knight axe 33 atk bije się minimalnie mniej niż biegając z dragon lance 47 atk :)
TAKI BALANS. TERAZ BĘDZIE 2, ZABIORĄ HP PALADYNĄ
To co tu się dzieję to jest szczyt głupoty, ja się temu przyglądam już jakiś czas i moim zdaniem to ślepy by tego tak nie spierdolił
Mam nadzieje że Mortiis się ogarnie i przestanie słuchać tego gównozjada
Większość pewnie wie kogo mam na myśli
To idz i utop sie z bulu.
Topic@
No jest jak jest, ale czy to tak bardzo przeszkadza?
zmien profe blalblblbal
down
nie
Lagga v3
08-12-2010, 19:16
To idz i utop sie z bulu.
Topic@
No jest jak jest, ale czy to tak bardzo przeszkadza?
zal i "bul" . nad twoimi postami trzeba plakac!
@up
Jak on robil konto bilans byl w miare normalny wiec ryj.
@top
To jest 7.6 . Mimo iz ekipa stara sie , aby dogodzic gracza zawsze znajdzie sie profesja ktora odstaje od reszty . co do broni powinno sie polepszyc ripperke albo oslabic huntinga .:)
Assassin Mateusz
08-12-2010, 19:22
Zdarza sie... Powinni wycofac jednego z tych itemow (bardziej ripper lance). Oczywiscie wtedy dodac critica do hunting speara i z glowy, bo raczej zmieniac wzoru broni nie beda... :)
_Morfevious_
08-12-2010, 19:44
Nie będę się zagłębiał w to, że jest źle zrobiony, a jest, ale oczekuję wytłumaczenia od administracji dlaczego tak jest i dlaczego ci gracze z wyższym lvlem mają być stratni w stosunku do graczy mających mniejsze levele.
Wprowadzili balans przecież -.-. Powyżej 2k lvl, hity rosną wolniej.
Oczywiscie wtedy dodac critica do hunting speara i z glowy, bo raczej zmieniac wzoru broni nie beda... :)
Hunting Spear jest z rooku -> Critical na rooku? To by była jakaś anomalia.
Zarexoholik?
08-12-2010, 23:09
To po co w takim razie skillować, nie? Skille nic nie dają, attack broni też nie za wiele. Jedyne co się liczy to poziom doświadczenia, bo magiczny też nic nie daje. Zrozum jednak, że Mortiis chce wyrównać profesje, a wprowadzenie idealnego balansu jest niemożliwe.
Proponuje sprawdzic ile daja skille i atak broni na nizszym lvl, a wtedy sie przekonacie ze warto poskilowac przynajmniej na poczatku, bo pozniej niestety faktycznie skille traca na swojej istotnosci, ale to w zwiazku z tym iz wasza sila rosnie bardzo duzo wraz ze wzrostem lvl.
Drogi Mortiisie powiedz mi, czy paradoksem nie jest fakt, że z Magic Axa biję 9.3k w trainery, a z Ripper Lance ani 9k?... Palek jest zdecydowanie najsłabszą profesją, bo mało, że ma osłabionego bolta to i bronie, do których może założyć shielda... Balans jest tak nieogarnięty, że bronią mającą 30 ataku więcej bije się o 500(?) więcej, a to jest jakaś paranoja. Xixe bijąc z Magic Axe bije o 700 więcej niż z jakiegoś hand axe'a mającego 12 ataku czy tam ile... To według was jest balans? Ja 2200 pallem z bolta 9k, a 1700rp wali 7.3k to jest sprawiedliwe? Ms/Ed ma dodany critical do wanda, co w połączeniu ze spamem ue nie daje żadnej możliwości do wyleczenia się palkowi czy knightowi...
Stary balans był znacznie bardziej wyrównany niż obecny, bo to co teraz się odpie**la nna serwerze to się w głowie nie mieści...
Diduus v.0.2
11-12-2010, 20:13
To zalezy tez od skila,poskiluj i dopiero porównaj :X
To prawda sam to zauważyłem , ale mi to nie robi różnicy ani powodu do żalu bo expie z silver wandem bo gram teraz ed.
Jednak powinni to zmienić , a cena się nie różni zbytnio.
mariusz1990
03-01-2011, 01:50
Drogi Mortiisie powiedz mi, czy paradoksem nie jest fakt, że z Magic Axa biję 9.3k w trainery, a z Ripper Lance ani 9k?... Palek jest zdecydowanie najsłabszą profesją, bo mało, że ma osłabionego bolta to i bronie, do których może założyć shielda... Balans jest tak nieogarnięty, że bronią mającą 30 ataku więcej bije się o 500(?) więcej, a to jest jakaś paranoja. Xixe bijąc z Magic Axe bije o 700 więcej niż z jakiegoś hand axe'a mającego 12 ataku czy tam ile... To według was jest balans? Ja 2200 pallem z bolta 9k, a 1700rp wali 7.3k to jest sprawiedliwe? Ms/Ed ma dodany critical do wanda, co w połączeniu ze spamem ue nie daje żadnej możliwości do wyleczenia się palkowi czy knightowi...
Stary balans był znacznie bardziej wyrównany niż obecny, bo to co teraz się odpie**la nna serwerze to się w głowie nie mieści...
chłopie co ty pier... stary balans byl lepszy ? poje... cie ?
ms/ed nie mógł nawet ujebać o 500 lvl mniejszego ek:confused: to wez sie zastanow co ty gadasz byly testy bylo trzeba sie wtedy wypowiadać a nie teraz płaczesz
chłopie co ty pier... stary balans byl lepszy ? poje... cie ?
ms/ed nie mógł nawet ujebać o 500 lvl mniejszego ek:confused: to wez sie zastanow co ty gadasz byly testy bylo trzeba sie wtedy wypowiadać a nie teraz płaczesz
Człowieku ogarnij zanim coś napiszesz. Ms i Ed teraz to teraz potęga -.-, a vitę hity bolta pallka już nie wspomnę
@topic
Ta jak napisałeś, pallek to cipk* i z tym starym balansem też się zgadzam.
@down
Nie ma tak być, ma być tak aby każda profesja miała szanse w pvp
Adobe Man
03-01-2011, 10:02
PŁACZ PŁACZ PŁACZ, PALEK BYŁ ZA DOBRY ,A TERAZ JEST ZA SŁABY , I TAK MA BYĆ ; DD
POZDRO . ;]
gRAM EK'IEM I JEST GITARA ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.