View Full Version : Do?wiadczenie za questy.
Yeahback
08-12-2010, 10:51
Witam!
Jak w tytule, postanowiłem poświęcić 5 minut
mojego cennego życia i podać ekipie APO jedną propozycję:
Wyobraźcie sobie, że wszystkim nam nie podoba się expić tylko na potworkach
Dlatego uważam, że ciekawym i rozsądnym pomysłem było by wprowadzenie
komendy /giveexp xxx <nickname>
i postawienie npc, którzy będą te doświadczenie rozdawać np.
Jest vendor X i on daje nam misje w której mamy mu zabić kilka Hero/przynieść coś/zrobić coś dla niego, w nagrodzie otrzymujemy doświadczenie i może jakieś itemy.
Wiem, że to wymaga pracy ale...
Hej, ogłoście konkurs, poszukajcie skrypterów, wiele osób się w to bawi mogą wam pomóc, a pomysł uważam za nie najgorszy ; )
Proszę o przemyślenie mojej propozycji.
P.S Myślę, że Serafin mógłby wam dużo pomóc
11:12 Skocio: Dobry pomysł, ale można by zrobić jeszcze tak. Otrzymujesz qesta, w którym musisz zabic jakiegos bossa. Musisz przejść przez odchłań gdzie są jakieś silne potwory i po zabiciu bossa, wyciagamy z niego jakiś item np głowę. Można takie qesty zrobić 5 osobowe i w określonym przedziale lvlowym
A ja mam mieszane uczucia co do twojej propozycji. Jeszcze nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Popros admina aby dodal sonde.
Sonda dodana.
Co do samego pomysłu, to sam nie wiem. Coś w tym jest... W sumie może i twórca tematu ma trochę racji, czy ciągłe zabijanie potworów to nie jest nudny sposób na zdobycie doświadczenia? Może w zamian za coś innego też można by było zdobyć doświadczenie? Np. właśnie od jakiegoś NPC, za wykonanie pewnych misji? Sam nie wiem. Ale zmienić trochę reguły 'gry', to wcale nie taki głupi pomysł, tak myślę... ;]
Yeahback
08-12-2010, 11:02
Ja myślę, że czas najwyższy na jakieś zmiany.
Przecież ten serwer wiele osiągnał, ale może jeszcze wiecej
No tez jestem takego Zdania I Bym Był Za Tym Pozdro
podoba mi sie ;p :D:D:D:D
Można by było zrobić takiego NPC, tylko te misje musiały by być bardzo trudne. ; ]
No i żeby za dużo tego expa też nie dawał...
W każdym razie jestem na tak.
Moim zdaniem takie coś powinno być wprowadzone już na samym początku tego ots'a.
pozdro ;]
Kornas Pall.
08-12-2010, 12:08
Jestem za ;) ALe może coś takiego jak taski na real? Można by było je wykonywać wielokrotnie ,aż do momentu przekroczenia danego lvla .
Light Dragon
08-12-2010, 12:18
Uważam, że to świetny pomyśł.
Oby sie pojawił jak najszybciej ! :D
No jak to Tygrys napisal - cos w tym jest. Mozna zrobic takie jakby taski czy okreslone zadania, ale nie za duzo expa, bo dojdzie do tego jeszcze, ze beda ludzie expic szybciej na zadaniach niz potworach -,-
Nawet niezły pomysł. Można zrobić takie taski jak na RL Tibii. Po zdobyciu odpowiedniej ilości punktów ma się dostęp do jakiegoś nowego potwora etc.
Panek Kitara
08-12-2010, 13:59
Nawet niezły pomysł. Można zrobić takie taski jak na RL Tibii. Po zdobyciu odpowiedniej ilości punktów ma się dostęp do jakiegoś nowego potwora etc.
Hmm,bierz taska na 100000tyś kingów x D
Propozycja jest dobra,urozmaicenie gry w sumie to byłby dobry interes dla mniejszych lvli ponieważ by na tym zyskali. Jednak wątpię by ludzie którzy mają po 2tyś lvl + by takie coś robili ale kto wie. Jestem oczywiście za dodaniem czegoś takiego.
Darken Shadowbolt
08-12-2010, 14:03
No jak to Tygrys napisal - cos w tym jest. Mozna zrobic takie jakby taski czy okreslone zadania, ale nie za duzo expa, bo dojdzie do tego jeszcze, ze beda ludzie expic szybciej na zadaniach niz potworach -,-
Zgadzam sie z toba :) Nie za duzo expa bo wtedy 1 k lvl bedzie sie wbijalo jeszcze szybciej. Jestem jak najbardziej na tak, nudzi mnie juz to ciagle expienie na tych potworach.
Propozycja bardzo dobra, podoba mi się. Taki npc w stylu Santorr tylko, że dostajemy za misję exp :D
1st R. Boonek
08-12-2010, 15:06
Tak czy siak zabijamy potworki.. to by byl jeszcze szybszy exp niz teraz .. jestem na nie
W sumie przydałoby się takie coś, bo pewnie niektórych męczy monotonne expienie na potworkach.
Można spróbować , czemu nie.
Jestem na tak.
Maciejas
08-12-2010, 15:23
Jestem na tak ;p fajnie by było :)
To tak jak grałem na ots Naruto klieny 7.92 nie i tam były sagi i sie dostawało expa itd ;]
_Morfevious_
08-12-2010, 15:25
Jeżeli exp za misje - ok.
Jeżeli exp za kcc - wtedy będę przeciwny.
Ogólnie jestem fifi-fiti, zaznaczyłem nie przypadkowo xd.
.Voorlon.
08-12-2010, 15:43
Good pomysł tylko jest jedno ale, a mianowicie jeżeli misje były by dla każdego to troche lipa dla malych lvl bo gdy 1klvl bdzie musial zabic 2000drakul czy cos w tym stylu to se taki 200lv nei poexpi ;/
Ofc jestem za, Cos typu santor tylko na expa przyda sie ; )
Elite Vegox
08-12-2010, 15:44
Jestem na tak jak będą misje dla kazdego.Od low lvl do h lvl np jakies przedzialy
Wladca1417
08-12-2010, 15:45
Świetny pomyśł :)
Coś w stylu tasków :)
Kierownik
08-12-2010, 15:51
Fajne mogłoby to być, co do doświadczenia to gracz mógłby je uzyskiwać tylko po rozwiązaniu jakiejś łamigłówki, żeby to nie było coś prostego, a zarazem aż tk trudnego.
Jestem na TAK
Urgel: Witaj wędrowcze! Nie szukasz czasem kilku zleceń?
Kazek pro knajt: Zlecenia
Urgel: To świetnie się składa bo mam ich kilka oto one: Ots King Punisher, Ots Queen Killer, Ward Pomidorov [...]
Kazek pro knajt: Ward Pomidorov
Urgel: Ok. Zlecenia polega na zabiciu 5 tysięcy borsuków w czasie nie dłuższym niż 100h! Jeżeli przekroczysz limit czasowy niestety będziesz musiał zacząć od nowa! Jeżeli wykonasz w czasie krótszym niż 100h obficie Cię wynagrodzę pieniężnie jak i dużą ilością punktów doświadczenia![1mld oraz 10kcc] POWODZENIA!
wtf?
#t
Jestem na tak, małe urozmaicenie i gra nie staje się monotonna na 2k + ;)
Sonda dodana.
Co do samego pomysłu, to sam nie wiem. Coś w tym jest... W sumie może i twórca tematu ma trochę racji, czy ciągłe zabijanie potworów to nie jest nudny sposób na zdobycie doświadczenia? Może w zamian za coś innego też można by było zdobyć doświadczenie? Np. właśnie od jakiegoś NPC, za wykonanie pewnych misji? Sam nie wiem. Ale zmienić trochę reguły 'gry', to wcale nie taki głupi pomysł, tak myślę... ;]
No to musiały by być questy w których można zdobyć doświadczenie.
W innych grach jest coś podobnego.
Robisz quest,zabijasz potworka w nagrodę dostajesz exp i przedmiot z questa.
Jestem za wprowadzeniem czegoś takiego:
Podchodzisz do specjalnego npc, piszesz 'hi' on do Ciebie siema siema sratatata,
przynieś mi to i to.
W nagrodę dostajemy jakieś gówienko i level.
Mozna w ten sposób przerobić tego ziomka od questów na Ev.
Zapomniałem jak miał na imię. xd
Edit.
Nie przeczytałem tego co napisał kazek a napisałem praktycznie to samo :<
Sensimila <3
08-12-2010, 17:42
Nie jest to głupi pomysł, ale trzeba go dobrze wykonać, nie na opierdol. Twierdzę , że misje u NPC który miałby powstać musiały by być trudne, zagadkowe, i czas go wykonywania musiałby przypadać odpowiednikowi expienia na respie. Np przyjąć 20-30min na misje, dającą lev, albo 12,5 min na 50% itd. Wtedy to miało by jakiś sens. Oczywiście za misje nagroda + doświadczenie.
W sumie to sam nie wiem...
Dobry jest fakt, że działałoby to na zasadach tasków na real tibii, że za zabicie np. 70 water elementali idziesz do npc i dostajesz 7k expa za free.
Natomiast te drugie wyjście jest nieco lepsze mianowicie włożyć trochę trudu w wykonanie questa jakiegoś i wzamian za to dostać tego darmowego expa.
#t
Tak czy siak jestem na tak
Jestem na Tak :) Podoba mi się to :D
Baczeq 95
08-12-2010, 18:46
zajebista sprawa z tym :P
Gogeta SsJ2
08-12-2010, 18:53
Przyda się , tylko czy to ma byc jakis znaczacy exp , bo przeciez nie bedzie wiekszego expa na quescie niz na mobach ;p
Kamor Wielki
08-12-2010, 19:22
Coś ala Grizzly Adams,którego lubie ;p
@top
mogli by takie coś zrobić,ale bez przesady z expem dodatkowym i kasą xd
Assassin Mateusz
08-12-2010, 19:27
Jestem na TAK! Na questach sie fajnie expi (w WoW'ie). :)
Bylo by to jakies urozmaicenie, a nie dzieci wbijaja postaciami z allegro i zabijaja kazdego. :)
Blood Raven
08-12-2010, 19:35
Jestem na tak fajny pomysł expić mi się nie chce więc sobie chociaż q porobię i trochę levela wleci :)
Bardzo fajny pomysł , troszke dopracować i będzie git =] Bo "monotonne" expienie ,że tak to nazwę jest już nudne. A tak to questy i fajnie lvl można wbić dla takich lov lvl np. I zrobić tak coś jak u Santorra ,że robisz misje ale zamiast itemów dostajesz doświadczenie.
Arshavin
08-12-2010, 19:55
Jestem na NIE
P.S Nie róbcie czegoś czego będziecie kiedyś żałowali tak jak hotkeye.
GrubyLolek
08-12-2010, 20:14
Jest to dobry pomysł i myślę,że jakby już takie coś wprowadzili,to powinni to zrobić także na APO 8.42.
Goatee 2.0
08-12-2010, 20:21
P.S Myślę, że Serafin mógłby wam dużo pomóc
Wątpe. On za free nic nie zrobi ;]
#
Jeżeli wyglądało by to tak jak taski na globalu to jestem skłonny się zgodzić na taką propozycję ;]
Woder (: !
08-12-2010, 20:36
Jestem na TAK.
Ludzi zmotywowalo by do expienia oraz zdobywania za to roznych nagrod :).
Pomysł jest w miarę dobry, tylko troszkę go przerobić i będzie wtedy ciekawie. Jak już wspominałem, pomysł jest dobry. Czekać teraz na opinię administracji ot'sa.
a mi to śmierdzi metinem ;d
albo pachnie wowem ;d
w sumie są taski na rl... ale jednak jestem na nie
pomozplz
08-12-2010, 22:15
Dobry pomysl.Takie expy na potworach jest nudne biegasz i bijesz tylko hoty i nie wiem czy lota zbierasz(hoty...)chodzi o to bicie takie to usypiajace ;d
Zarexoholik?
08-12-2010, 23:18
Jestem na NIE. Jak ktoś chce nagrody to wykonuje questy, jak ktoś chce expa to po prostu expi... Za dużo z tym roboty, już wolę żeby administracja poprawiłą zależność skilli i punktów ataku broni.
Jestem za!
Ciekawy pomysł ,może przyda się trochę zabawy w grze :D
W sumie można to dodać ,ale bez przesady z tym doświadczeniem ,bo za szybki będzie experience.
FirstArcade
09-12-2010, 13:43
Ciekawy pomysł , ciągle expienie na potworkach racja troche nudzi Jestem na TAK !
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.