View Full Version : ?y?wy
Dareluss v0.5
08-12-2010, 15:03
Witam! Jutro jadę na lodowisko , więc jakie łyżwy wybrać ?
Figurowe czy hokejówki?
Pisać wyjaśnienie czemu.
P.S
Będę pierwszy raz na lodowisku.
hokejowki, bo po 1 dziwnie bedziesz wygladal w figurowkach
po 2, sa stabilniejsze, przy czym latwiej sie nauczysz
Też właśnie muszę sobie kupić łyżwy na tegoroczną zimę : D pewnie kupię hokejówki i Tobie też je polecam.
Berol :)
08-12-2010, 15:09
Ja dawno temu kupiłem hokejówki i nie żałowałem ;] .więc polecam hokejówki.
sry, ale moim zdaniem w figurówkach jeżdżą wylacznie kobiety, ale to już Twoja decyzja, polecam hokejówki xd
Hokejufffffffki !!!! najlepsze do wszystkiego
Ofc że hokejówki, jak jeżdże to tylko na nich, ponoć na figurówkach nie da sie w ogóle ustac i w ogóle to one są raczej dla pań przeznaczone.
Jak 1 raz to pozdr. po obijasz sie ja bym na twoim miejscu wybrał hokejki, ponieważ fajniej sie nimi jeździ i są bardziej stabilne, mniej gleb zaliczysz.
Dareluss v0.5
08-12-2010, 16:21
@up
Za czasów podstawówki jeździłem na rolkach więc będzie mi łatwiej ;d
@top
dawać dawać
Bambucha Rook
08-12-2010, 16:21
Jak 1 raz to pozdr. po obijasz sie ja bym na twoim miejscu wybrał hokejki, ponieważ fajniej sie nimi jeździ i są bardziej stabilne, mniej gleb zaliczysz.
To nic nie zmieni jesli nie umie jezdzic to i tak sie wyjebie czy w figurowkach czy w hokejowkach
#Topic
Sam posiadam hokejowki i nie zaluje tej decyzji
Kironodix
08-12-2010, 16:44
Ja również polecam Ci hokejówki, sam je posiadam i zajebiście się na nich jeździ.
hokejówki ofc. Lepiej, łatwiej i przyjemniej się jeździ. A poza tym figurówki chujowo wyglądają i byś na nich nie ustał jak będziesz pierwszy raz. X D
Ja też zawsze jeździłem z klasą na lodowisko lecz odmiennie od większości ludzi, którzy się tu wypowiedzieli, wolę jeździć w figurówkach i ja bym ci je doradzał :D
O widzę, że ktoś już założył taki temat, bo też chciałem kupić sobie łyżwy.
Mówicie hokejówki?
Mi to tam bez różnicy i tak będzie dupa sina i tak. :D
Nie mam swoich łyżew, ale jak zawsze chodziłem na lodowisko, to w figurówkach niewygodnie się jeździło, takie jakieś dziwne. Hokejówki oczywiście bardzo wygodne i dobrze się na nich jeździ, także polecam Ci je.
Bierz hokejówki ;) są o wiele lepsze od figurówek ;)
Li$ek Von Lid3n
08-12-2010, 18:01
Proste ze Hokejowe ;p Figurowki dla pedalkow i dzieczynek.
Hokejówki so typowe do jazdy "normelnej" w sensie sprint itp. Natomiast figurówki sa dla ludzi czerpiacych przyjemnosc z akrobacji na lodzie piruetki i inne wygibasy :). A tak poza tym figurówki mają z przodu ząbki więc jak zachaczysz tymi ząbkami o lód to możesz pożegnać sie ze swoimi ząbkami bo na pewno całe nie będą. :)
Dareluss v0.5
08-12-2010, 18:43
@up
Wreszcie ktoś mnie przekonał .. ;d
@top
Można zamknąć
Hokejowki !
Figurowki sa dla kobiet.
GrubyLolek
08-12-2010, 19:18
Figurowe,będzie Ci łatwiej robić różnego rodzaju ewolucje i piruety.
karol powrocil
08-12-2010, 19:31
A ja mam pyt kto wie kiedy czas naoszczyc lyzwy hokejowe xd?
..:KoMBoj:..
08-12-2010, 19:53
Weź hokejówki :D Ja jeździlem na nich i mniej gleb zaliczałem niż na figórowych ;x no i ładniejsze sa ;P
Tylko hokejówki bo figurówki są do dupy , łatwo noge złamać w kostce. Polecam hokejówki sam się uczyłem i posiadam owe.
Hokejówki oczywiście.
Innej opcjii ,nie ma, ci co zaznaczyli figurówki ,nie wiedzieli chyba nawet o co chodzi w sondażu :D
Farenthide_M
14-12-2010, 22:28
Po 1- po co się wypowiadacie, jak w ogóle nie macie o tym pojęcia ?
Po 2 - Niema różnicy w cenach 0 - 200 zł łyżw figurowych a hokejowych, bo i tka tak ta sama twardość i "komfort" jazdy
Po 3- Łyżwy o jakie wam chodzi, to nie są hokejowe, tylko jakieś pierdolone plastiki, na których pojeżdzi tylko początkujący i na 1 sezon.
xD Lukki xD
15-12-2010, 14:37
Odezwał się ten co ma o tym pojęcie...
Jak na pierwszy raz założy firugówki to chłopak zaliczy kilka ładnych wywrotek bo są w miarę szybkie i ślizgają się nieźle, a hokejówki, czyli jak mówisz "zwykłe plastiki" na początek są bardzo dobre.
@top
To zależy do jakiej jazdy mają być przenaczone- jeśli do artystycznej to figurówki ze względu na niską mase. Jesli natomiast do czysto sportowej to hokejowe.
Widać ze te 4 osoby które zaznaczyły figurówki nie przeczytały nawet tematu... Na pierwszy raz na lodowisko zawsze bierze się łyżwy hokejowe ponieważ są lepsze a na figurówkach to już jednak w miare dobrze trzeba umieć jeździć.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.