Zaloguj się

View Full Version : Sw

N-series
08-12-2010, 20:23
cześć , sprawa wygląda tak , obecnie ćwicze na siłowni :) lecz latem prawdopodobnie wybiore się na sw jakieś i teraz pytanie co wybrać?

jako iż w moim małym mieście niedaleko wrocławia mam do wyboru mało sw , nie bardzo jest w czym przebierać
u mnie na mniejscu mogę trenować tak:
tdk
boks
mma
kombat calaki (nie wiem jak się pisze)
capoeira
judo

i teraz tak boks jest u mnie za darmo 3x w tyg o 17 prowadzi uwaga;O;dd
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Bartnik
mma http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Nycek

mógłbym spokojnie chodzić na boks+mma 2x w tyg mma i 3 w tyg boks

inna opcja to dojazd do wrocławia(30km) ale tu są 2 problemy mianowicie ;p koszty i czas (dojazd w 1 strone około 1h)no i wiadomo że po kieszeni by pociągało to :)

http://www.puncher.pl/harmonogram.html
tam jest o tyle dobrze że płace raz i mam do wyboru wszystko prawie :) siłka itp. najabardziej mt mnie interesuje z tego ale słyszałem że duże i częste kontuzje są

licze na jakieś konkretne odpowiedzi zwłaszcza osób co coś trenują ,nie zależy mi na jakiś pouczeniach które często ostanio tony stosuje w tematach -.-

Berol :)
08-12-2010, 20:34
boksu się nie opłaca trenować polecam Ci wybrać mma a drugie sam sobie wybierz.

Gruba Impra z Mikielem
08-12-2010, 20:41
Boks, najlepsza sztuka walki. MMA mi się jakoś nie widzi, te macanie spoconych typów. Mogłem chodzić u mojego ojca na siłce, ale podziękowałem.

Crote
08-12-2010, 20:47
mma panowie, mma .

Mateusz Soprano
08-12-2010, 21:20
To mówisz że z kulturystyką ci nie wyszło to chcesz być fighterem.No cóż drugi Mariusz.Moim zdaniem szybko Ci się znudzą obydwie sztuki walki jeżeli będziesz chodził na to i na to.Nie wiem co was nachodzi za moda na SW.U mnie w mieście niedawno otworzyli KB i MMA,poszli jakieś łebki tam.Uświadom sobie jedną rzecz.Po co chcesz chodzić? Jeżeli np. w szkole cie biją,każą odrabiać zadania,dajesz im śniadanie,pieniądze.To sobie poćwicz mma.Ale jeżeli chcesz ćwiczyć ciągle i ciągle aby brać udział w walkach w klatkach to sobie pomyśl że takich kurczaków jest więcej co chcą podskakiwać kopać itp. I każdy z nich myśli że najlepszy będzie.Czy to MMA Boks czy TaeKwon-Do.Kiedyś oglądałem wypowiedź Krzysztofa Kulaka(dla tych co nie wiedzą to Polski zawodnik MMA) który powiedział "Medalem sobie nie zapłace za jedzenie".Więc trzeba spróbować jakiś zawodów może coś będzie cię kręcić,mechanika,budowlanka,hydraulika,elektryka a może będziesz inteligentniejszy pójdziesz na studia i będziesz mógł po tym ulice zamiatać:).Ale czy po liceum czy po zdobyciu jakiegoś tytułu w SW. Zarobione pieniądze wydasz na ludzi którzy Ci dom budowali,robili wykończenia,hydraulike,elektryke itp. A że nie będziesz się na niczym znał to będziesz płacił im krocie za odwaloną fuszerkę.

Viseq
08-12-2010, 21:57
dawaj na maj taj, dawaj na karate *****!

08-12-2010, 22:06
Boks, najlepsza sztuka walki. MMA mi się jakoś nie widzi, te macanie spoconych typów. Mogłem chodzić u mojego ojca na siłce, ale podziękowałem.

Widać że nie znasz się ...boks najgorszy bo uczysz się bić tylko stojąc
idź na inną sztukę walki na której nauczysz się bić też w parterze ..parter to 70% na wygraną ..po raz kolejny odradzam boks .

Arcano
08-12-2010, 22:07
#up

mylisz sie, boks pomaga wytrenować szybkość i technike, po co Ci parter skoro po jednym konkretnym i szybkim uderzeniu koleś drze ryjem o beton?

--

Boks / MMA / Muay Thai

Praktycznie wszystko opiera sie na podobnym stylu ale na każdej z tych sztuk nauczysz sie czegoś innego. Polecam któreś z wyżej wymienionych.

Napewno na muay thai nie doświadczysz kontuzji jeśli będziesz cwiczył systematycznie i dobrze się rozgrzewał przed treningami. Tutaj też zależy jak trener Ci sie trafi, zawodowiec czy ktoś kto sobie poprostu dorabia szkoląc młodzież.

Gruba Impra z Mikielem
08-12-2010, 22:09
Widać że nie znasz się ...boks najgorszy bo uczysz się bić tylko stojąc
idź na inną sztukę walki na której nauczysz się bić też w parterze ..parter to 70% na wygraną ..po raz kolejny odradzam boks .
o czym ty mi tu pieprzysz, kumpel trenuje boks od kilku lat i składa dwóch dresów bez problemu.

08-12-2010, 22:14
o czym ty mi tu pieprzysz, kumpel trenuje boks od kilku lat i składa dwóch dresów bez problemu.

"OD KILKU LAT" aha ...

Mam znajomego który ma 28 lat napierdala się już bardzo bardzo długo nie trenował boksu tylko street fight <BJJ MMA ITP> gadałem z nim na temat boksu mówił że boks to gówno tak samo trener jego mówił.. więc cicho.

a po drugie może składać tych dwóch dresów na lajcie ale i tak boks jest gównem.

Adasik
08-12-2010, 22:21
Zostań hair designerem! Karel Hair Designer!
A tak na poważnie to jakoś te sporty nie przyciągają mojej uwagi, ale najefektywniejsze wydaje się MMA, bo tam masz wiele sztuk walki połączonych w jedność. Więc wszystkiego po trochu się nauczysz. Przeszłość trenera MMA uboga nie jest więc sądzę, że warto spróbować.
BJJ nie opłaca się, bo tam uczysz się tylko dźwigni... Wiem, bo mam ziomków, którzy już dość sporo trenują

Maly
08-12-2010, 22:28
Ja bym wybrał capoiere, ale to raczej sztuka nie obrona:D

Belfus Adri
08-12-2010, 22:59
Proponuję Ci Boks, Przciez np na ulicy nie bd sie napirdalał w parterze tylko w tube i tyle ;D
Sam trenuje Kickboxing i wlasnie to bym ci polecil ale u Ciebie tego nima ;/

N-series
09-12-2010, 07:18
To mówisz że z kulturystyką ci nie wyszło to chcesz być fighterem.No cóż drugi Mariusz.Moim zdaniem szybko Ci się znudzą obydwie sztuki walki jeżeli będziesz chodził na to i na to.Nie wiem co was nachodzi za moda na SW.U mnie w mieście niedawno otworzyli KB i MMA,poszli jakieś łebki tam.Uświadom sobie jedną rzecz.Po co chcesz chodzić? Jeżeli np. w szkole cie biją,każą odrabiać zadania,dajesz im śniadanie,pieniądze.To sobie poćwicz mma.Ale jeżeli chcesz ćwiczyć ciągle i ciągle aby brać udział w walkach w klatkach to sobie pomyśl że takich kurczaków jest więcej co chcą podskakiwać kopać itp. I każdy z nich myśli że najlepszy będzie.Czy to MMA Boks czy TaeKwon-Do.Kiedyś oglądałem wypowiedź Krzysztofa Kulaka(dla tych co nie wiedzą to Polski zawodnik MMA) który powiedział "Medalem sobie nie zapłace za jedzenie".Więc trzeba spróbować jakiś zawodów może coś będzie cię kręcić,mechanika,budowlanka,hydraulika,elektryka a może będziesz inteligentniejszy pójdziesz na studia i będziesz mógł po tym ulice zamiatać:).Ale czy po liceum czy po zdobyciu jakiegoś tytułu w SW. Zarobione pieniądze wydasz na ludzi którzy Ci dom budowali,robili wykończenia,hydraulike,elektryke itp. A że nie będziesz się na niczym znał to będziesz płacił im krocie za odwaloną fuszerkę.

idź sie powieś lol co mi tu o hydralice mowisz co za pajac
sprodziewałem się takich odpowiedzi
czy ty jesteśgłupi *****? czy ja napisałem że chce zarabiać na życie sw? co za debil
prawdopodobnie mma+boks wybiore , zobacze jeszcze , bo mam na miejscu

To mówisz że z kulturystyką ci nie wyszło to chcesz być fighterem
ty sam nei wyszedłeś , człowieku żeby być kultyrystą potrzeba lat , ja trenuje dla siebie
i kto ci powiedział że mma to tylko klatka , byłeś kiedyś na ksw? czy oglądałeś w tv czy necie jakaś walke?

Mateusz Soprano
09-12-2010, 12:17
idź sie powieś lol co mi tu o hydralice mowisz co za pajac
sprodziewałem się takich odpowiedzi
czy ty jesteśgłupi *****? czy ja napisałem że chce zarabiać na życie sw? co za debil
prawdopodobnie mma+boks wybiore , zobacze jeszcze , bo mam na miejscu

To mówisz że z kulturystyką ci nie wyszło to chcesz być fighterem
ty sam nei wyszedłeś , człowieku żeby być kultyrystą potrzeba lat , ja trenuje dla siebie
i kto ci powiedział że mma to tylko klatka , byłeś kiedyś na ksw? czy oglądałeś w tv czy necie jakaś walke?

Ale spokojnie Mariusz, bo Ci żyłka pęknie.Przecież Ci napisałem żebyś sobie uświadomił po co chcesz ćwiczyć.Jak chcesz dla siebie bo Ci w życiu nie wychodzi itp,chcesz zaszpanować to se idź na mma pochodź i już.Jak chcesz wiązać przyszłość to Ci też napisałem co za tym idzie.Bo dużo takich pseudo fighterów i hołoty na stadionach też ćwiczy te podskakiwanie na ringu i wielu jest i będzie lepszych od Ciebie.Więc w tym drugim wypadku nie ważne co wybierzesz.Czy mma,czy boks,kick-boxing,taekwondo,karate,czy UciekajDo.
I tak najlepiej na samoobrone podchodzić albo kretmage.;d

N-series
09-12-2010, 12:45
Dobra nie pisz już lepiej nic , odkąd poszedłeś do zawodówki w każdym temacie są twoje reflekcje o przyszłości i zawodach typu monter maszyn i łodzi podwodnych.
Czy na nie napisałem w 1 poście wyrażnie? potrzebuje porady a nie twoich zbędnych opinii które mnie nie interesują ,trening czyni mistrza, a ty mi wyskakujesz tu z tym że są lepsi.Nie masz pojęcia o sw to cicho siedź i nie spamuj mi ,czekam na opinie szczególnie Gerarda

#up

mylisz sie, boks pomaga wytrenować szybkość i technike, po co Ci parter skoro po jednym konkretnym i szybkim uderzeniu koleś drze ryjem o beton?

--

Boks / MMA / Muay Thai

Praktycznie wszystko opiera sie na podobnym stylu ale na każdej z tych sztuk nauczysz sie czegoś innego. Polecam któreś z wyżej wymienionych.

Napewno na muay thai nie doświadczysz kontuzji jeśli będziesz cwiczył systematycznie i dobrze się rozgrzewał przed treningami. Tutaj też zależy jak trener Ci sie trafi, zawodowiec czy ktoś kto sobie poprostu dorabia szkoląc młodzież.

jak boks,mma i mt to to samo to pozdro , gdybyś przeczytał uważnie 1 post podałem link do klubu i jest tam info o trenerze , nie wydaje mi się aby dorabiał on sobie nie posiadając większych umiejętności

http://www.puncher.pl/o-nas/kadra-trenerska.html

właśnie co do postu tonego
chce trenować dla siebie , z twojego postu można wyczytać idź na mma i będziesz miał czym szpanować , gdybym chciał szpanować wybrał bym coś innego od mma co jest bardziej widowiskowe ;\

G_R_U_L_I_X
09-12-2010, 13:38
MMA to dla mnie gówno. Na ulicy jeśli będziesz walczył w parterze to podbiegnie kolega przeciwnika i będą skakali Ci po głowie jest 5 %, ze wygrasz walke.

@topic
Na początku pochodź sobie na sam boks/kick boksing jeżeli opanujesz wszystkie podstawy zacznij chodzić na mt. Ja chodzę do klubu gdzie te 3 sztuki walki są naraz czyli w pon bokx, wtorek kick, sroda sparingi, czwartek mt. Pamiętaj na mt można łatwo zęby zgubić dochodzą kolana, łokcie. Czyli podsumówując naucz się pierw podstaw boksu i kicka ( low kick, fron, na wache) i możesz później trenować co chcesz jak masz podstawy opanowane. Jeżeli chcesz się tylko zapisac, aby napierdalać się na ulicy trenuj BIEGANIE!.

Vinai
09-12-2010, 14:28
Wybierz MMA , boks to dobra sztuka walki w stójce , polecam MMA i tego się trzymaj.

Zarexoholik?
09-12-2010, 14:45
Zostań hair designerem! Karel Hair Designer!

No podbijam. DObre nożyczki/maszynka i możesz robić wszystko.

#topic

Skoro już tak bardzo chcesz się na coś zapisać to idź na MMA gdzie większość walczy 'masą'. Więc boks jest najlepszym rozwiązaniem. Chodziłem na judo 4 lata, ale to jest tylko obrona, a tego chyba nie chcesz...

SedaN*
09-12-2010, 14:51
mma panowie, mma .

hahah 100% signed : D

#top
boks dobry, mój kolega chodził i w ciągu 3 miesięcy dużo się nauczył ;d chociaż mma też niczego sobie

N-series
09-12-2010, 15:00
[QUOTE=Zarexoholik?;806001]No podbijam. DObre nożyczki/maszynka i możesz robić wszystko.

#topic

lepiej popatrz na siebie 19 studencie wardów , nei mam nic z fryzjerstwem wspólnego ,niby dorosły dzieciaku ; ]

@topic już wiem wszystko co i jak spodziewałem się że nic ciekawego nie powiecie