Zaloguj się

View Full Version : Przed Hackami?

Exoo
15-12-2010, 15:53
Witam dziś moja propozycja jest następująca nie wiem czy taki temat był więc proszę bez wyzwisk :) Dziś chciałbym wam dać taką propozycje np. Na stronce była by zakładka IP i tam by wpisywało się tylko jedno ip na które może się logować postać... Jak było by np z zamianą? To proste ! Wchodzisz ponownie w IP i po prostu usuwasz old Adress IP i wklejasz nowy :) Wypowiadać się.
@edit
Ja potrafię się zabezpieczyć, ale chodzi mi teraz o takiego np Boonka ... włożył w chu* wysiłku w grę i na co?

.Vimpexx.
15-12-2010, 15:59
Jestem na Nie, jeżeli nie wiesz jak zabezpieczyć swój komputer przed hakerem, to wybacz :X Moim zdaniem Twój pomysł jest dobry, ale na 100% znalazł by się jakiś inny i łatwiejszy.

Ps. Taki temat już był.
Tutaj :) (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=77502&highlight=Hack)

Napinator
15-12-2010, 16:07
NIe! bo kuzwa mam zmienne... zakresy też nie są stałe więc nie mógł bym się zalogować...

Lubish
15-12-2010, 16:11
jakby hacker wpisal stare? ;o i jest tak czasami ze dwie osoby maja te same ip ...

Dikkuś
15-12-2010, 16:16
Niestety JA mam radiowy net i ip jest stałe, tylko że taki problem jest ze 20osób ma takie samo ip. ; /

Golebi
15-12-2010, 16:24
Twoja propozycja uchroni tylko nie licznych przed hack'iem, trzeba ją jeszcze dopracować. Najgorzej będzie z ludźmi ,którzy mają zmienne ip.
#top
Na tak.

Assassin Mateusz
15-12-2010, 16:30
Jestem na nie, wg. mnie to sie nie przyda, a tylko utrudni gre ludziom z zmiennym ip. :]

Farrah
15-12-2010, 16:35
Jestem na nie, wg. mnie to sie nie przyda, a tylko utrudni gre ludziom z zmiennym ip. :]

przestancie grac albo sciagac gowna to nie bedzie "hakowania " ^ ^

Blood Raven
15-12-2010, 16:36
Jestem na tak to nie jest długo roboty...

Precision
15-12-2010, 16:53
Jestem na nie. Niewiele trzeba by uchronić się przed tzw. hackiem.
Gdy ktoś będzie chciał Cie haknąć to i tak to zrobi. :)
Poza tym to tylko Wy sciągacie rzeczy z nie pewnych źródeł i później tak jest że okradają Wam konta.

Dla osób ze zmiennym ip bezsensowne rozwiązanie, a jak ktoś się nie zna to już wgl nie ogarnie.

Stoner
15-12-2010, 17:00
Jestem na nie dbanie o konto leży w naszej gestii.
Administracja jest tylko od zapewnienia nam możliwości zagrania.
Oficjalnie rzeczy w grach są nic nie warte...
Z praktyką jest... no każdy wie...

1st R. Boonek
15-12-2010, 17:00
Jestem na nie... twoja propozycja jest w ogole nie dopracowana ;d
A po za tym jak cie ktos zhakowal to znaczy ze przez twoja glupote a nie jakies bledy serva... wiec po co mortiis ma robic jakies ochronne systemy?xd

Ja potrafię się zabezpieczyć, ale chodzi mi teraz o takiego np Boonka ... włożył w chu* wysiłku w grę i na co?

To moja glupota i sam jestem sobie winien ;o Z reszta keyloger pokazuje tez ip z jakiego sie logujesz wiec mozna je wpisac i zmienic a wtedy tracisz tez konto ;]

Linksys
15-12-2010, 17:20
Lekko to naciagne. I trochę trudne do wykonania w praktyce. Nie licz na to że ktoś się tym zajmie każdy sam ma dbać o bezpieczeństwo twojego konta ;]. I nawet nie pomyślałeś o sharujacych osobach (Endrolid) samolub jesteś.

Keszuwa
15-12-2010, 17:21
Nie, dlaczego? Bo to jest kurvva bez sensu. Jak ktos ma dwa kompy a na nich dwa inne ip, to co mam co chwila zmieniac ip na starym kompie zeby zalogowac sie na drugim? Na kazdym mam inne podlaczenie do sieci wiec nie.

Flamaster
15-12-2010, 17:26
!up all
Ale wy mnie rozwalacie tym waszym filozofowaniem :D
@topic
Nie.

Li$ek Von Lid3n
15-12-2010, 17:49
Moze byc tylko jest problem jak ktos ma zmienne IP, co jakis czas trzeba bylo by go zmieniac a to po czasie sie nudne robi wiec wiesz :) Zaznaczylem TAK!

Diduus v.0.2
15-12-2010, 17:50
Czlowieku.. itak jak ktos Cie hacknie to wejdzie na neta,zmieni IP na ktorym mozna wchodzic i tyle ;>

Panek Kitara
15-12-2010, 17:51
Pomyślałeś tylko o osobach które mają stałe IP,jednak Ci co mają zmienne musieliby wpisywać cały czas nowe ip co zapewne byłoby dla nich wkurzające,więc ta propozycja dla mnie odpada bo jest bezsensu. Przed hackami uchronią się tylko Ci którzy ściągają rzeczy z zaufanych stron. A Ci którzy dają się hackować są debilami bo chcą mieć ułatwienie,bota czy coś to mają za to karę i tracą postać.

Nie.

KaZeK
15-12-2010, 17:58
Jestem na nie.

Po 1. był taki temat
Po 2. To jest Twoja postać i Twoja odpowiedzialność za nią
Po 3. Dużo pier*****

Adasik
15-12-2010, 18:02
Jestem na nie. Wielu osobom zdarza się grać nie tylko na swoim kompie! A prócz wcześniej wymienionego argumentu mi osobiście nie chciałoby się z czymś takim paprać...

Savater
15-12-2010, 18:06
a jak ktos ma neo i co restart kompa zmienia sie ip? ;q

Xienu$
15-12-2010, 18:12
a jeżeli ktoś ma zmienne ip to co przy każdym logowanie ma zmieniać tam ip?? weź się
ogarnij... nie ściągaj syfu to nie będzie hacka

a po za tym jak bym się hacknal to bym wpisał swoje ip ;/

Bugimeeeen
15-12-2010, 18:36
Jestem na nie . Jeżeli nie chcesz haka to dbaj o konto i nie sciagaj gówna ;> proste XDD

Cinasek
15-12-2010, 18:53
Witam dziś moja propozycja jest następująca nie wiem czy taki temat był więc proszę bez wyzwisk :) Dziś chciałbym wam dać taką propozycje np. Na stronce była by zakładka IP i tam by wpisywało się tylko jedno ip na które może się logować postać... Jak było by np z zamianą? To proste ! Wchodzisz ponownie w IP i po prostu usuwasz old Adress IP i wklejasz nowy :) Wypowiadać się.
@edit

Jeżeli chodzi o Boonka to "nie włożył wysiłku w grę" Tylko maniolił jak najebany .

A co do tematu obojętne mi to.

Karpek
15-12-2010, 19:13
To byłoby dobre tylko dla tych co mają stałe IP. Ale mogli by zrobić coś takiego i ta opcja byłaby tylko dla chętnych, ;D więc jestem za.

G_R_U_L_I_X
15-12-2010, 19:32
Jestem na nie, bo żeby się haknąć trzeba być idiotą. Takie jest moje zdanie. -Hack przez stronkę = debilizm.
-Hack przez podaj pierwszy = idiotyzm
Na miejscu administracji nic bym nie robił bo po co? Jak jesteście na tyle tempi, ze ktoś was okradł to co tu gadać?

Zarexoholik?
16-12-2010, 01:23
Jestem na NIE, ponieważ mam zmienne IP. Nie będę wyjaśniać dlaczego, bo i tak nie zrozumiesz - to nie jest na twój ogar. Zapewne nie tylko ja tak mam, więc to tylke. Jest dobrze, jak nie potrafisz zadbać o swoją postać/komputer to już twój problem.

Mr Fsza
17-12-2010, 16:16
Nie!! jak by takie coś dodali to dużo osób by odeszło z tego servera ... a to proste nie wchodź na żadne linki i niczego nie ściągaj ..

pomozplz
17-12-2010, 16:30
NIe wystarczy ostroznosc tzn nie pobieranie plikow od graczy i antywirus .

Osuz
17-12-2010, 16:31
Też jestem na nie... Dlaczego? Odpowiedz jest prosta... Co mają zrobić gracze z zmiennym ip :confused:
Może coś w tym stylu ale bardziej przemyślane?...
Zresztą masz swoja postać i za nią odpowiadasz...
Mnie shakowali 1x i to nie z mojej winy... Ponieważ mój kochany :mad: braciszek chciał sobie na cave poexpić :eek:

GrubyLolek
17-12-2010, 16:39
Pomysł dobry,ale jak wiadomo wielie sieci ma zmienne IP (np. neostrada) tak więc pomysł nie przejdzie :/

Alojzy Bąbel
18-12-2010, 19:22
NIe, nie maja racje up, niektorzy maja zmienne ip albo to samo. Jak ktos gra np. w tibie i nie chce hacka to niech niesciaga zadnych lipnych rzeczy.