Zaloguj się

View Full Version : Serpent Spawn

Tomurka
17-12-2010, 12:26
Siemka chodząc na szkielety na rooku musimy zabić serpent spawn'a zauważyłem ze całkiem dobry exp jest za niego loot tez nie jest najgorszy wiec proponuje aby powiększyć tego respa i dodać z 5-8 serpent spawn'ow.
Hity jego są dość duże wiec male lvl nie bd tam expic.
Resp mógłby być płatny nie wiem 1-2cc lub bramka levelowa od 200lvl.
Dodatkowo mógłby znajdować się tam quest np:na fire sword lub medusa shield.

Marik
17-12-2010, 12:45
Jestem na nie! Dlaczego? Już mówie, serpent spawn jest jak by "bosem" dla 150 lvli a fire sword często z niego leci tak samo jak medusa wiec quest odpada. A nie wiem jak Ci się może podobać za niego exp jak ma dużo więcej hp od Dark Lorda i daje jeszcze mniej expa

@down

siedziałem na nim nie raz kilka tygodni na 150+ lvlu ...

Tomurka
17-12-2010, 12:56
Zabij sobie na 150 :) dzis rano ruberg byl ze mna i na redzie zostal ..^^

1st R. Boonek
17-12-2010, 13:01
Marik dobrze mowi, to jest boss a nie monster do expa :|

btw. zenujacy nick :) nastepnym razem sam cos wymysl, elo

(jestem na nie)

Adasik
17-12-2010, 13:17
Również jestem na nie :( Faktycznie Serpent Spawn to taki boss jak Devil Atom czy tam Master Atom więc nie powinno być owego respawnu z tymi monsterami. Macie pojedynczy tak jak to i my mamy pojedynczy resp Devil Atoma i Mastera na mainie.

Lolipops
17-12-2010, 13:24
Taka opcja jest kompletnie niepotrzbna,dark lordy i szkielety powinny ci wystarczyć.
Zanzaczyłem opcje "NIE"

Lord Morgan.
17-12-2010, 13:36
Jestem na Nie.
Wy byście chcieli mieć respy bossów, my jakoś nie mamy i nie płaczemy :)

Splaxor
17-12-2010, 13:37
Jeżeli będzie resp tych potworkóe to wtedy ceny items, które z niego wypadają znacznie pójdą w dół i znów będzie płacz, że fire sword wart jest 1cc (to była taka metafora z tą ceną).

@down
Jeżeli będzie ich dużo to będzie dużo kasy na rooku, a jak będzie dużo kasy na rooku to usuną ten item ze spiderka i ludzie sami będą ustalać ceny. Dojdzie do tego, że cena będzie wynosić 5cc :] Prosta logika.

Tomurka
17-12-2010, 13:49
To nie jest boss ^^ :) Fire sword u spiderka 30cc ;d

Marik
17-12-2010, 13:52
Tomurka już Ci wyjaśniam ze to boss. Jest jeden na rooku, respi się co 10 min. COŚ JESZCZE ?

Cinasek
17-12-2010, 13:56
Niestety jestem na NIE
Wystarczy 1 Serpent. Marik ci wyjaśnił, jest to boss ...

Stoner
17-12-2010, 14:02
Jak napisał Marik, jest to Boss dla 150-200 lvli.
Loocik całkiem dobry z niego, dlatego niech zostanie tak jak jest.
Idąc na Skelety można troche na nim zaoszczędzić nie płacąc 1cc za przejście.
Podsumowując uważam, że jest dobrze tak jak jest.

Joogi
17-12-2010, 14:08
Nie, bo to jak napisal Marik 'boss', potwory do expa sa inne ; ) Darkow jest duzo, wiec mozna expic tam a na Serpencie niech to bedzie resp u nudy xd

Nie ofc, a tak w ogole to mozesz juz usunac konto na forum i w grze, wiesel ;x

Miecio
17-12-2010, 15:05
Nie.

1. Jest to "boss".
2. Sytuacja z takim fire swordem, meduską byłaby w takim układzie o wiele za dobra dla kupujących. Dlaczego? Bardzo proste. Spójrzcie proszę na k legi, które ostatnio są coraz rzadziej spotykane, a mimo to chodzą zbyt tanio... U npc Spidera k legi chodzą po 12cc, zadziwia mnie, że u ludzi ich cena jest taka sama, a czasami wręcz... niższa, przykro mi jesteśmy ludźmi, trochę takie leniwce z nas, nie jednokrotnie słysze jak to ktoś kupił k legi taniej niż 12 cc bo się komuś nie chciało iść do npc Spidera, nie mówie, że to źle, ale bardzo pogarsza to naszą sytuacje. Dlaczego? Im tańsze itemki tym mniej można "wyciągnąć" z kilku godzin expienia, gorzej więc z ihami, fluidami i zakupem lepszego EQ niż to teraz nosimy czy jesteśmy w stanie wyloocić/zrobić na nie questa. Dajmy na przykład 50 rookstayera, który nie ma zbyt dużo kasy, expi na ghostach.

Ma k arma, chce kupić c arma:

kiedyś - sellnie k arma za 2-4cc, a c arm chodzi jakies 30cc

teraz - sellnie k arma za 1cc, a c arm chodzi jakieś 15-20cc jak u spiderka, niestety takie realia

w pierwszym przykładzie różnica to 26-28 cc, natomiast w drugim 14-19cc, dlaczego ma być tak tanio? Wyobraźcie sobie zmiane z fire sworda na bs'a, przy respie serpent spawnów, im więcej źródeł itemka tym cena bardziej spada, dla h lvla ma to ogromne znaczenie kiedy np. zbiera na domek, a ma już full eq, natomiast niskiemu lvlowi nie robi to różnicy bo zanim będzie miał dsm to i tak i kupi i sprzeda tego c arma i wyjdzie na zero, a h lvl, którym kiedyś będzie może na tym zarobić, myślcie też o tym, a nie tylko o nowych źródłach expa.

Mr Fsza
17-12-2010, 15:36
Nie..! tak jak już pisze ^^ to boss. dodadzą więcej ich to będzie więcej kasy sam z nich mam dużo fsów ; d wiec lepiej jakieś nowe potworki a nie ..

Tygrys
17-12-2010, 16:01
Niestety nie. Popieram wypowiedzi poprzedników.