Zaloguj się

View Full Version : Par? racjonalnych propozycji.

_Morfevious_
18-12-2010, 19:37
1. Aby po wypiciu wody z fiolki napis 'Gulp.' pojawiał się na pomarańczowo, jak to się ma w innych trunkach, a nie jak dotychczasowo, na default, jak gdyby gracz sam to napisał.

2. Aby Exani tera była czarem - tj. po wypowiedzeniu byłaby normalnym czarem, a nie jak dotychczas, pojawiała się na default - jako wypowiedź gracza.

3. Proponuję, aby można było kłaść na ziemię (i m.in w domkach Treasure chest). Fotka:

http://tibia.looki.de/images/items/823.gif

4. Proponuję, aby niebieskie megamanasy były niewylewalne oraz aby w fiolki z nimi nie można było nic wlewać (teraz jest taki nieznośny bug, że jak przez przypadek wlejemy w taką fiolkę ziemię, megamanas się nie odnawia).

5. Nie wiem, czy to kwestia klienta, czy otsa - proponuję, aby po włożeniu jakiegoś mebla do domku, można było by wkładać do niego itemy, podczas gdy takowy leżałby na ziemi. W chwili obecnej można wkładać przedmioty do mebli, aczkolwiek trzeba wziąć jakąś skrzynię do bp, naładować do niej itemów i postawić ją. Jest to niewygodne, a po za tym nie wszystkie meble da się podnieść.

6. Proponuję przygotować nowy, przyjemny quest z okazji zbliżającego się sylwestra. W końcu po coś trzeba expić, prawda?

Zarexoholik?
18-12-2010, 19:41
lol zgodziłem się ze wszystkimi propozycjami, aż dziwne. Bug z Treasure chest'em już mnie dawno temu denerwował.

Dobre zmiany, a lepiej się będzie grało. (:

Azielu$
18-12-2010, 19:42
Picie wody na pomarańczowo.
Exani tera jako czar.
Niewylewalne niebieskie megamanasy.

Tylko te 3. Co do treasure chest, to moim zdaniem jest to niepotrzebne. A jeśli chodzi o questa to zapewne przy najbliższym update coś zostanie dodane. Tygrys mówił, że postarają się go wprowadzić jeszcze w tym roku. ;) Trzeba być cierpliwym.

KaZeK
18-12-2010, 19:44
Najbardziej wypadałoby zmienić manaska i czar exani tera. Reszta nie jest aż tak potrzebna i można by to zrobić nieco później.

#Wszystko na tak.

.Vimpexx.
18-12-2010, 19:45
lol zgodziłem się ze wszystkimi propozycjami, aż dziwne. Bug z Treasure chest'em już mnie dawno temu denerwował.

Dobre zmiany, a lepiej się będzie grało. (:

Bug?
To jest tak specjalnie zrobione moim zdaniem.

@Topic

Jestem za wszystkimi propozycjami, dodałbym tam jeszcze naprawienie czaru 'exevo gran mas pox' po użyciu jest niewiarygodny exhaust...

Vinai
18-12-2010, 19:49
Wszyskie propozycje są bardzo dobre i ktoś nimi się zajął. Jestem ZA wprowadzeniem owych propozycji.

Emzeto ^.^
18-12-2010, 19:56
Jestem Za Wprowadzeniem All :)

Stoner
18-12-2010, 20:19
Wszystko poza 'piątką'
Po co wsadzać itemy do domowego depo jak można sobie kupić szafke za 2 platyny.
Może propozycje są nieco szczegółowe, to wypadałoby wprowadzić je w życie.

Splaxor
18-12-2010, 20:24
Exani tera jako czar.

Tak samo jak Azielus. Myślę, że reszta propozycji jest niepotrzebna :]

Mr Fsza
18-12-2010, 21:21
Jestem za wszystkimi propozycjami . a najpierw mogą zrobić tylko quest i z tym czarem ; D

Andreas Jacques
18-12-2010, 21:33
Jestem za wszystkim. Dobre pomysły!

Nexav.
18-12-2010, 21:40
lol masz łep xd wszystkie mi sie podobaja, wszystkie te błędy mnie wkurzały ale nie pomyslalem zeby zrobic z tego propozycje :D

Koka_xD
18-12-2010, 22:06
Zaznaczyłam :
Exani tera jako czar.
Możliwość kładzenia treasure chest.
Możliwość wkładania itemów do mebli.
Nowy quest.
Nic z tych rzeczy.
Nie mam swojego zdania, bo jestem warzywem.
http://img89.imageshack.us/img89/4876/trollfacec.png

Propozycje świetne, mam nadzieję że wejdą w grę ; )

Koteq
19-12-2010, 08:39
Jestem za wszystkimi prop. ;)

Kanibaal
19-12-2010, 09:31
Jak wyzej.
All na tak, przyda sie wszystko zmienic + propozycja vimpexxa.

Linksys
19-12-2010, 09:44
Wkładanie itemków do mebli uznałem za najlepsza propozycje i tak też głosowałem...

Blood Raven
19-12-2010, 09:55
Propozycja bardzo sensownie napisana , dlatego jestem za wszystkimi opcjami.

Bugimeeeen
19-12-2010, 10:31
Dobre propozycje . Przemyślane. Zaznaczyłem wszystko na tak.

#Lordzik#
19-12-2010, 11:06
Czemu by nie. Też jakoś nawet wszystkie propozycje mi podpasowały, także jestem we wszystch przypadkach na TAK.

MorgiBack
19-12-2010, 11:31
W miarę przemyślane propozycję.

Przede wszystkim niech zmienią exani tera na czar.

@Tak.

Osuz
19-12-2010, 12:37
A więc...

Exani tera jako czar.
Możliwość kładzenia treasure chest.
Nowy quest

Ale znając życie jak już zrobią quest to od hmm? 2000lvl? w najlepszym przypadku?...
Fail...

Arcik
19-12-2010, 13:13
Podobają mi się te propozycje, no może z wyjątkiem 1 i 2 bo nie przeszkadza mi to, a nie mam też potrzeby zmieniania tego. Dobrze przemyślane, brawo.

Adasik
19-12-2010, 13:21
Exani tera przede wszystkim.
Naprawić buga z Treasure Chest, bo irytuje mnie :D
Quest jak najbardziej.
Ta woda mi nie przeszkadza.
Mega Manasów rzadko się używa.
Nie mam domku, nie mam mebli więc nie przeszkadza mi to :D

Delorian17
19-12-2010, 13:24
Dobre propozycję jednak świat się nie zawali jeśli nie zostaną wprowadzone ;)
Miejmy nadzieję że wejdą w życie pomimo tego iż już nie gram na APO :D
@tak :)

Knight Lukas
19-12-2010, 13:27
Propozycje 1-5 na tak.
Co do 6. szykuja juz update.

Tygrys
22-12-2010, 13:50
1. Nie wiem co to w czym przeszkadza, ale można to zmienić...

2. To samo co up /\

3. Niestety, ale jeśli chodzi o tą skrzynkę, będzie miała ona inne zastosowanie.

4. Jeśli np. pijesz wodę i nie trafisz do ust, to chyba Ci się wyleje to ze szklanki/butelki etc. prawda? Więc i niech ten fluid się wylewa, to logiczne. Ew. zrobić, aby nie nabierał właśnie tej ziemi...

5. Wiem, że był z tym problem i Mortiis porobił jakieś różne blokady, aby właśnie nie wkładać, ponieważ było tak, że się wkładało "bardzo dużo" itemów do takiego mebla i później przez to np. mulił serwer, bo na jednym sqm było zbyt dużo itemów. Czyli co save serwera, to ogromny lag/freeze.

6. Będzie. Miejmy nadzieję jednak, że zdążymy do końca roku :( Prace trwają, nie tylko nad questem...

Yeahback
22-12-2010, 15:43
Pomysł z mega manasami mi się podoba.

Jestem na TAK

Blue
23-12-2010, 16:49
Dziwne. Zgodziłem się z wszystkimi twoimi propozycjami. W ankiecie powinno znaleźć się także opcja "Wszystko" bo to bym zaznaczył.

Santano
01-01-2011, 22:52
Propozycje przyjęte/Do przemyślenia
Komentarz: Wszystkie propozycje moim zdaniem są dobre. W dużej części są to jednak kosmetyczne zmiany, które warto wprowadzić tylko w przypadku, gdy nie będą wymagały zbyt dużych zmian w silniku.
Co do questu - takowy właśnie powstaje. (Ja swoją pracę praktycznie skończyłem, dlatego właśnie odpisuję na propozycje szukając sobie nowej pracy). Postaramy się wprowadzić jak najwięcej napisanych tutaj propozycji.
Ops. Nie zauważyłem postu Tygrysa.
Będziemy to musieli skonsultować :P