Zaloguj się

View Full Version : [JPG][+BONUS]Poradnik - Jak patroszy? ryby



Tumanbuga
19-12-2010, 21:48
http://i51.tinypic.com/2ur8f42.jpg
Witam , z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia , chciałbym przedstawić wam mój poradnik.
Zapewne wielu z was , waszych ojców , wujków czeka w przyszłym tygodniu ta jakże męcząca czynność. Czy napewno męcząca?
Odpowiedz na to pytanie znajduje się poniżej:
tak , męcząca , ryba strasznie śmierdzi , na dodatek patrosząc ją ,
upierdolimy się w śluzie co jest nieuniknione , zejdzie wam troche mydła na zmycie tego smrodu

Otóż nie! Dzisiaj przedstawiam wam fantastyczny poradnik , dzięki któremu patroszenie ryb przestanie
być dla Ciebie problemem ,a stanie się nawet przyjemnością i codziennym hobby.

Przejdzmy do konkretów :

1. W tym punkcie chwytamy Pana rybę , kładziemy go na coś twardego (beton , krawężnik , podłoga <obojętnie>) i
delikatnie mówiąc uderzamy go w głowę (tam gdzie ma oko) , do tego zadania należy użyc w zależności
od wielkości ryby odpowiedniego narzędzia (w mniejsze można przypierdzielić nawet drugą stroną noża , na te
większe polecam wyposażyć się w coś cięższego :) ) . Naszym celem jest ogłuszenie ryby :
http://i53.tinypic.com/xkvs4h.jpg

2. Ryba jest ogłuszona więc nie cierpi (przynajmniej zakładamy , że nie cierpi ) Krótka , prosta męska robota ,
ciachamy rybie głowę :
http://i55.tinypic.com/25gbel3.jpg

3. Po głowie? Zabieramy się za łuski* , używamy w tym celu noża , jeżdząc nim po powierzchni ryby :
http://i53.tinypic.com/33cc3v5.jpg

4. Tutaj już zaczyna się mniej przyjemna robota , wkrajamy się w rybkę od miejsca gdzie straciła głowę
, do czerwonej wypustki , znajdującej się gdzieś w pobliżu ogona (nie wkrajać się zbyt głęboko) :
http://i51.tinypic.com/2yo4flt.jpg

5.To Ci się nie spodoba , wsadzamy palec wskazujący naszej ręki do środka i prawilnie wyciągamy stamtąd narządy i flaczki :).
http://i54.tinypic.com/2llkoc2.jpg

6.Płukamy rybkę a z flaczkami możecie zrobić co chcecie. Gdy rybka jest czysta i pachnąca*** , wrzucamy ją w mąke
i na patelnie , bądz przyrządzamy innymi sposobami <Ok>.

7.Tutaj następuje degustacja. Bonus:
http://i54.tinypic.com/29ddcnb.jpg


Smacznego i miłego patroszenia <mhihihihi>


*- ogon i płetwy można zostawić , smakują jak lejsy.
*** - chciałbyś co nie?

1st R. Boonek
19-12-2010, 21:50
Najlepszy poradnik na forum ;o!!!!!!!!!!!!!!!

Zajebisty wrecz XDDDDD

.Vimpexx.
19-12-2010, 21:51
LOL!
Cóż za wspaniały poradnik, właśnie będę musiał patroszyć rybkę, dzięki pomogłeś mi w dużym stopniu, bo nie wiedziałem jak za to się zabrać.
10/10

Ps. Super rysunki, widać że masz talent XD :eek:

Elite Vegox
19-12-2010, 22:03
Nie ma to jak krotka i meska robota 10/10 !!!

Kamor Wielki
19-12-2010, 22:04
szkoda ze wiedzialem o tym wczesniej

ale poradniczek ok !

P.S ale czemu łopatą odkrawasz głowe ?

Joogi
19-12-2010, 22:09
O qrde, nie no nie wiem jak mogles to zrobic, masz dar od Boga do robienia poradnikow :x 11/10

Kurczak
19-12-2010, 22:09
WERSJA REAL
http://www.jak-to-zrobic.pl/index.php/a/3/b/1/c/57/d/0/id/313

http://www.jak-to-zrobic.pl/tematy_pliki/foto/313_1.jpg

http://www.jak-to-zrobic.pl/tematy_pliki/foto/313_2.jpg

http://www.jak-to-zrobic.pl/tematy_pliki/foto/313_3.jpg

http://www.jak-to-zrobic.pl/tematy_pliki/foto/313_4.jpg

http://www.jak-to-zrobic.pl/tematy_pliki/foto/313_5.jpg

Maly
19-12-2010, 22:13
No ze środka sie wyciaga, ja to umiem od dawna wędkarze rules!
Fajny poradnik:D

ave666
19-12-2010, 23:03
Słaba jakość na tych zdjęciach z poradnika, robiłeś komórką? Następnym razem rób aparatem cyfrowym ;/ Poza jakością zdjęć wszystko ok, daję 9/10 jednak nie skorzystam bo moja siostra ryby patroszy (ona jest mężczyzną w tym domu)

_Morfevious_
19-12-2010, 23:32
BLE. Nie umiem niczego zabijać, prócz insektów. Poradnik brzydki, fotki robione paruwkom.

Nie gz

Adasik
20-12-2010, 15:45
Poradnik elegancki, ale jak patroszyć ryby to wiem od dłuższego czasu, może ze względu na to, że moim hobby jest wędkarstwo? :D Ale za zrobienie poradnika szacun :D!

Rolnik
22-12-2010, 11:16
poradnik ok, ale głowe odkraja się dopiero po oskrobaniu z łusek, bo ryba sie bedzie jeszcze bardziej slizgać ;)

Zarexoholik?
22-12-2010, 12:39
O lus, świetny poradnik i twój i wicepsa. Przyda się tym, którzy nie mają rodziny, która mogłaby zrobić to za nich. =o