PDA

View Full Version : NPC Doktor - nowe operacje.

Zarexoholik?
21-12-2010, 02:51
NPC Doktor od dłuższego czasu wykonuje te same operacje tj. zmienia płeć, zmienia w dwarfa lub nimfę. Proponuję powiększyć jego możliwości tak by mógł zamienić nas w moba (lista mobów była została wybrana przez administrację).

np.

Dog
Bat
Wolf
Winter Wolf
Sheep
Black Sheep
Bug
Cave rat
Rat
Crab
Vampire
Troll
Rabbit
Scorpion
Skeleton
Snake
Wasp

To lista podstawowych mobów, w które mógłby nas zamienić. Nie ważne, że nie będzie można zmieniać kolorów, bo nikomu nie będzie to przeszkadzać. Oczywiście cena takiej zamiany mogłaby być droższa niż zamiana w dwarfa/nimfę. Powiedzmy do 50kcc. Potwory, w które mógłby nas zamienić byłyby określonej wielkości tak by nie można było się zamienić w demona, czy apocalypto.

1st R. Boonek
21-12-2010, 04:09
Jak dla mnie to bez sensu, 50kcc za cos co mozesz uczynic s ringiem i czarem utevo res ina?;c

jestem na nie

.Vimpexx.
21-12-2010, 06:08
Jak dla mnie to bez sensu, 50kcc za cos co mozesz uczynic s ringiem i czarem utevo res ina?;c

jestem na nie

Dokładnie... i wychodzi taniej! XD

@Topic

Jestem na Nie, tak jak napisał Boonek, można sobie tak zrobić z s ringiem i jest lepiej, taniej.
A 50kcc możemy wtedy wydać na coś innego ^^

Vinai
21-12-2010, 08:14

jestem na nie

Nic dodać nic ująć. Nie

Precision
21-12-2010, 08:32
Dobry pomysł, przecież chodzi właśnie o to że kasy na serwerze jest zbyt dużo i jakoś musi znikać, a że niektórzy nie mają co już z nią robić to outfity są dla nich. ;)

G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 08:39
Propozycja dosyć sensowna, ale i tak dużo osób nie będzie korzystać. Chyba, że się zrobi konkurs a nagroda będzie dowolny outfit jakiegoś moba. Wtedy wszystkie dzieci będą zazdrościły i będą się starać kupić to. Co do pozbycia się kasy na serwie, to już się tego nie da zrobić, chyba ze mortiis wszystkie chary poczyści, bo dziennie da się zarobić ponad 100kcc. Tylko wszystko zależy od farta.

KaZeK
21-12-2010, 08:48
Dodaj jeszcze jednego moba... za 1cc zamienią Cię w Zarexoholika....

O fajnie! Wtedy pogramy sobie Torusem! Jupikajej!

#t
Pomysł średni ale mi się podoba, z chęcią pobiegałbym Królem Sparty w outficie kraba pustelnika a Tyrek w końcu kupiłby sobie dożywotniego psa ;)

Jestem na tak.

Osuz
21-12-2010, 08:52

1x sie z tobą zgodzę :rolleyes:

I po co to komu?...
Niech lepiej zrobią coś pożytecznego a nie...
Jestem na NIE

Emzeto ^.^
21-12-2010, 08:54
Mogło być ale do max 20kcc . czemu? nie będę wydawał 50kcc = 50zl zęby wyglądać jak Bat lub Troll :):) i jak by wyglądał ded kogoś jakby padł przy nowym outfit

Jakby było do 20kcc to jestem na tak ; )

Joogi
21-12-2010, 09:19
Moze byc, ale zeby nie bylo za tanio http://img89.imageshack.us/img89/4876/trollfacec.png. 50kcc to dobra cena jak na terazniejszy stan servera, jestem za. Dla biedniejszych jest sposob 'utevo res ina', jak chcecie wrowadzic dodatkowe operacje u doktora, to polecam usunac ten czar (:

Zarexoholik?
21-12-2010, 13:57
Tak założyć ringa i użyć czaru utevo res ina - no super. Po zgonie już nie masz outfitu moba, po relogu [debugu,kicku, restarcie]. A tak outfit by nam nie znikał...

Salik Shoter
21-12-2010, 14:02
Jestem na tak. Zawsze będzie to nowy pomysł na pozbycie się kasy z servera :P Ale koszt takiego lansu powinien wynosić jakieś 50-100kcc według mnie, a opcje jakie byłyby możliwe nie powinny być zbyt wymyślne i ograniczył bym je do:

Vampire
Bat
Bonebest (czy jakoś tak)
Dragon(ale to za dużą sumkę)
Slime
Parrot
Tiger
Oraz różne rodzaje małp.

Można w razie czego dodać jeszcze jakieś pospolite stwory np Cyklop "czy cóś"

jestem na nie

Wtedy usuwamy utevo res ina i jest git majonez : >

Ktoś II
21-12-2010, 14:11
Można by dodać nowe outfity, ale nie aż tyle.
Wydaje mi się, że stroje tych potworków byłyby najodpowiedniejsze: Necromancer, Witch i Priestess.

Magik
21-12-2010, 14:13

jestem na nie
Knight i paladyn tak nie może. :/

@Topic
Ciekawa propozycja, ale pewnie i tak nie zostanie wprowadzona. Pomimo tego zaznaczyłem tak. ;)

Namasi
21-12-2010, 14:21
Pomysł dobry :) jestem na tak. Ale lepiej by było tak ze jak chcemy jakiś outfit zrobić to trzeba pozbierać kilka rzeczy jak na rl tibi ;) nie było by łatwo zrobić przynajmniej ;)

Arshavin
21-12-2010, 14:25
Pomysl podoba mi sie ale bym go troszke ulepszyl. Moim zdaniem mogli by usunac czar (utevo res ina) i wtedy wprowadzic do npc doktor takie wyglady , cena tez nie jest zla ale moglaby byc mniejsza. Jestem na Tak!

Orson_Pall
21-12-2010, 14:25
Jeszcze tylko botox, silikon i powiekszanie penisa. Jestem na nie.

Adasik
21-12-2010, 14:26
Jakiekolwiek inne outfity! Doktor ma te same usługi od dłuższego czasu i należałoby to poszerzyć :D

Blood Raven
21-12-2010, 14:56

jestem na nie

Knightem i pallem napewno .. pozdro dla Ciebie boonek

@topic

Jestem na tak

Tygrys
21-12-2010, 15:18
@niektórzy up
Wielkie dzięki za zgłoszenie tego z tym s ringiem, nie wiedzieliśmy. W ogóle szkoda, że dowiedziałem się o tym przez przypadek...

Nie martwcie się jednak, tego buga już nie ma (nie będzie). Został poprawiony ;)

@topic
Sam nie wiem... Może i dobry pomysł, ale co do rodzajów potworów, w które moglibyśmy się zmienić oraz ceny ich, jeszcze bym się nad tym zastanowił...

Koteq
21-12-2010, 15:33
@Up
I całe szczęście że to usuniecie, jeszcze jak ja tego zacząłem używać pamietam nikt nie myślał o ringu Tylko przez utane vid ;d ale teraz to masakra 10 0sob siedzi dragonami dp. i aż źle to wygląda.

@top
Co do propozycji to jestem na tak...
A co do potworów to myśle że:
fajnie by było jakby podzielone one zostały ze względu na profesje.
Np.

Sorcerer:
Orc shaman
Elf Arcanist
Minotaur Mage

Druid
Dwarf Geomancer
Dworc Voodoomaster
Merklin

Knight
Orc Warlord
Orc Warrior
Dwarf Guard

Pall
Orc Spearman
Minotaur Archer
Elf Scout

Itp.

Shaman
21-12-2010, 15:35
Dobra propozycja jestem na tak, ale można by to nieco zmienić. Stworzyć nowego NPC Szalony Profesor, który po wykonaniu jakiegoś questa może nam zmienić wygląd. Questów na itemki jest dosyć, więc mógłby być na coś innego.

Wyglądy jakie proponuje to:
-OTS king
-OTS queen
- Fire Devil
-Vampire
- Skeleton
- Demon Skeleton
- Necromancer
- Monk

Xienu$
21-12-2010, 15:43
@niektórzy up
Wielkie dzięki za zgłoszenie tego z tym s ringiem, nie wiedzieliśmy. W ogóle szkoda, że dowiedziałem się o tym przez przypadek...

Nie martwcie się jednak, tego buga już nie ma (nie będzie). Został poprawiony ;)

@topic
Sam nie wiem... Może i dobry pomysł, ale co do rodzajów potworów, w które moglibyśmy się zmienić oraz ceny ich, jeszcze bym się nad tym zastanowił...

dupa a nie dobry... ogarnij troszkę ;d
to jest propozycja Zarexa!!! a jak jego to znaczy ze trzeba do kosza kkk??

@top
nie!! chyba cie piecze w piczy
każdy będzie jakimś zielonym pixelem biegał... to nie metin nara

Karpek
21-12-2010, 16:23

@top

A co ma Metin do tej propozycji przygłupi Czeczenie?

#t
Dobry pomysł, jestem za. Ubyło by troche kasy na servie. Chętnie kupiłbym sobie 'outfit' snake'a. XD
Cena mogłaby być taka sama jak nimfy/dwarfa czyli 10kcc.

Stoner
21-12-2010, 17:56
Jestem na tak,
ale tylko w potwory, które mają postawę podobna do ludzkiej,
czyli Necromancer, Princess, Hero ew. jakieś małpki.

#off
Kto normalny kupiłby sobie outfit psa?

Knight Lukas
21-12-2010, 18:09
Ta i jeszcze żeby kolory można było zmieniać?

@top
Np.

Sorcerer:
Orc shaman
Elf Arcanist
Minotaur Mage

Druid
Dwarf Geomancer
Dworc Voodoomaster
Merklin

Knight
Orc Warlord
Orc Warrior
Dwarf Guard

Pall
Orc Spearman
Minotaur Archer
Elf Scout

Itp.

To byłoby dobre. Tylko jakoś podobierać i gitara.

@dołn
to ty cytuj całego posta i nie nabijaj postów

Zarexoholik?
21-12-2010, 18:13
Jestem na tak,
ale tylko w potwory, które mają postawę podobna do ludzkiej,
czyli Necromancer, Princess, Hero ew. jakieś małpki.

#off
Kto normalny kupił by sobie outfit psa?

Np. ja bym sobie kupił.

'kupiłby' pisze się razem dziecko.

Ta i jeszcze żeby kolory można było zmieniać?

Zacznij czytać całe tematy, a nie bezmyślnie nabijasz posty. Już cie raportuję łanszocie. : [

Także Tygrys, czekamy na propozycje jakie moby możesz dodać i ile by kosztowały. xd

Kanibaal
21-12-2010, 18:16
@Tygrys
Heh, no i mamy po sprawie. S ring + Utevo Res Ina nie dziala.

@Top
Tak czy inaczej jestem na TAK. Pomysł mi się podoba. :)

TyruS aka Tyr'ek XD
21-12-2010, 18:19
#t
Pomysł średni ale mi się podoba, z chęcią pobiegałbym Królem Sparty w outficie kraba pustelnika a Tyrek w końcu kupiłby sobie dożywotniego psa ;)

Jestem na tak.

W 100% zgadzam się z tym, w końcu byłbym dożywotnim psem!

ViVuSeK
22-12-2010, 13:55
Jestem na Nie.
Pomysł w sumie mógłby przejść ,ale nie od razu. Według mnie za dużo jest dodatków na serwerze ,zepsułoby to klimat ,który chociaż teraz jest już głupi - jest. Chociaż mogliby to dodać ,ale za dużą cenę ,nic nie jest za darmo.

Blue
22-12-2010, 15:07
Jestem na tak. Lecz moby musiałby by być takie, w które nie można się zmieniać dzięki "utevo res ina"
Albo, żeby się przynosiło itemy do jakiegoś npc i dostajemy rune 1x danego moba. ; DD

Yeahback
22-12-2010, 15:24
Wg. mnie ten pomysł jest bez sensu...
Co wam dadzą takie outfity ?? Nie macie na co wirtualnej kasy wydawać ? xd
O ile pamiętam można się zmienić na dłuższy czas używając invisible ring'a i czaru utevo res ina "(nazwa potworka w którego chcemy się zamienić)

Jestem na NIE

BuSiaK
24-12-2010, 08:38
Nie , apo było by wtedy jak inne żałosne serwery gdzie każdy ma inny wygląd.
Może zróbcie jeszcze outfit GameMastera? hahaa.

sqlterpa
24-12-2010, 08:49
jestem na nie ;d
podałeś akurat takie outfity w których się nie da zmienić kolorów, więc po co komu taki:P? ms/ed mogą zrobić to szybciej, i nie wydawać na to 50kcc..

ps. można by było wprowadzić ale tylko wtedy jeżeli znajdziesz jakieś outy w których da się zmienić kolory, tak jak dwarf/nimfa ;P

Cinasek
24-12-2010, 23:13
Może i nie taka zła propozycja lecz jeszcze trochę czasu i na rooku by się pojawiły osoby posiadające takie outy. XD
Zaznaczyłem tak.

TeDoo
24-12-2010, 23:32
Po co to komu? Mało kto by to kupił :D
Jeszcze za tyle kasy bez przesady.
Jestem na Nie

Woder (: !
24-12-2010, 23:34
Fajna propozycja : ) .
Byłoby więcej rozrywki na Serverze xd.
Cena mogłaby wynosić ok. 20kcc.
Jestem na TAK

@EDIT

@top

W zielonego piksela ?
Może zielonego piksela z wąsami czyt. idealna kopia czeczena.

Vivek
25-12-2010, 01:18
Oczywiście, że jestem na Nie.

Wygląda to brzydko itd..

Toxic
25-12-2010, 02:02
proponowałbym dodanie 2 nowych outfitow Gamemastera z niebieska paleryna i czerwoną koszt wynosiłby 100kcc

Krulowiec
25-12-2010, 08:19
Fajna propozycja : ) .
Byłoby więcej rozrywki na Serverze xd.
Cena mogłaby wynosić ok. 20kcc.
Jestem na TAK

@EDIT

W zielonego piksela ?
Może zielonego piksela z wąsami czyt. idealna kopia czeczena.

Przecież 20kcc zarobić 2700 ek'a to jest kilka godzin roboty, więc 50 kcc jest idealnie.

# topic

Oczywiście jestem na tak, Doktor w końcu mógłby robić coś innego.

Soi
25-12-2010, 12:02
Zdecydowanie na nie.
Brzydko to wygląda i w ogóle daje efekt takiego noob otsa.
Zaraz po wprowadzeniu rzuci się na to 3/4 otsa i bd chodzily dworki, dogi, vampiry itd.

a to, że macie już tyle kasy na tych waszych 2k+ i nie macie co z nią robić to już wasz biznes :|

Cinasek
25-12-2010, 12:07
Czemu nie? Przynajmniej zejdzie trochę kcc z serwa (:

Więc zaznaczam tak. :D

Allonsey
28-12-2010, 10:49
Jestem na TAK ciekawy pomysł fajnie by to wyglądało ;d Tak jak ktoś wspomniał zmniejszyła by się ilość kcc na serwie !
Ofc. TAK!

Diablo
28-12-2010, 12:54
Jestem na tak - idealny sposob na pozbycie sie kasy z serwera ;c

.Vimpexx.
28-12-2010, 13:18
@top
Np.

Sorcerer:
Orc shaman
Elf Arcanist
Minotaur Mage

Druid
Dwarf Geomancer
Dworc Voodoomaster
Merklin

Knight
Orc Warlord
Orc Warrior
Dwarf Guard

Pall
Orc Spearman
Minotaur Archer
Elf Scout

Itp.

Jestem za tym co podał Koteq, myślę że podział według profesji by był lepszy i byłaby jakaś różnica zdobycia outfitów ;]
Jestem na Tak.

Nexav.
28-12-2010, 13:23

jestem na nie

lecz nie kazdy jest ms/ed

@topic.
Można było by urozmaicić troche ten server, ale to pózniej dziwnie bedzie wygladalo jak kazdy bedzie biegał jakims mobem xd Tak.

ManiQ
28-12-2010, 13:24
@Up
I całe szczęście że to usuniecie, jeszcze jak ja tego zacząłem używać pamietam nikt nie myślał o ringu Tylko przez utane vid ;d ale teraz to masakra 10 0sob siedzi dragonami dp. i aż źle to wygląda.

@top
Np.

Sorcerer:
Orc shaman
Elf Arcanist
Minotaur Mage

Druid
Dwarf Geomancer
Dworc Voodoomaster
Merklin

Knight
Orc Warlord
Orc Warrior
Dwarf Guard

Pall
Orc Spearman
Minotaur Archer
Elf Scout

Itp.

Też się z tym zgadzam ale nie do końca..
Dla druida mogłoby być necromancer , priesties
Jestem na tak.

Malahadus
28-12-2010, 13:28
Propozycja dobra by mogła wejsc do serwera,bug z s ringiem poprawiony więc może dodadza,moby niech ustali administracja,i ceny mniejsze bo do 50kc to dużo ;D

Roman Gitarzysta
28-12-2010, 13:42
Bardziej poronionego pomyslu nie widzialem .... Jestem na NIE!! Kto chcialby byc psem???? albo innym z wyzej wymienionych bez sensu.

Lolipops
28-12-2010, 13:55
Jestem na NIE,to tandetny pomysł z jakichś pseudo mazurków itp. to już całkowicie zrobi z tego otsa dno

Santano
01-01-2011, 22:22
Propozycja odrzucona
Komentarz: Propozycja odrzucona po pierwsze ze względu na jedynie 50% głosów na tak. Druga połowa byłaby niezadowolona ze zmiany, więc decyzja o wprowadzeniu takiej funkcji byłaby niewątpliwie kontrowersyjna. Kolejną wątpliwą kwestią są możliwości klienta 7.6, który, jeśli dobrze pamiętam, umożliwia wybór jednej z pięciu opcji:

outfity mężczyzny,
outfity kobiet,
outfit krasnoluda,
outfit nimfy(elfa),
wszystkie outfity.

Dostęp dla gracza wszystkich outfitów z powodów oczywistych jest wykluczony. Gdybyśmy udostępnili graczowi wygląd potwora, nie miałby on możliwości zmiany wyglądu na inny. Wątpię, aby ktoś kupił wygląd, za zmianę którego na standardowy wygląd, mimo braku możliwości zmiany koloru - będzie musiał zapłacić ponownie. Oczywiście wszystko da się obejść i jest teoretyczna możliwość zmiany outfitu komendą. No ale wątpię, żeby to miało sens biorąc pod uwagę istnienie czaru 'utevo res ina'.