PDA

View Full Version : Punkty reputacji.

G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 09:52
Witam.
Co was podnieca tak w tej reputacji? Dużo dostałem reputów a w komentarzach napisał koleś "oddaj". Czy uważacie, że reputacja jest potrzeba? Nie lepiej to gówno usunąć i zrobić specialny system, że jedna osoba będzie przyznawała reputy osobom za poradniki itd. Napiszcie co sądzicie na ten temat.

KaZeK
21-12-2010, 10:06
Ojej nie bulwersuj się tak ;D Co Ci przeszkadza w reputacji? Nikt Ci nie rozkazuje 'oddawać' system reputacji na tym forum jest jako forma zabawy 'w pochmurne dni'.

I nie po to został zrobiony nowy system aby teraz go usuwać. Na przyszły raz po prostu ignoruj takich delikwentów.

1st R. Boonek
21-12-2010, 10:16
Jestem na nie (: Pewnie beczysz bo tobie nikt nie chce reputa dac, a nie dlatego ze ci daja :| ... Nie po to zbieralem te reputy (nie, nie rozdajac na lewo i prawo) zeby mi je teraz usuneli ;o

#down ja tam wole za darmo

G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 10:22
Chyba nie rozkminiacie do końca. Chodzi mi o to, że ptk reputacji dostawało by się tylko za udzielenie komuś pomocy, nie za darmo.

@mr boniek
Ja mam w dupie te kwadraty, bo nic mi to nie da w życiu, nie wyleczy mnie z choroby, ani nie poprawi mi samopoczucia. Dałem tylko 3-4 osobom reputa za poradnik, który mi pomógł. Reputy powinny być przyznawane za niesioną bezinteresowną pomoc. Ktoś napisze "dobry" poradnik zajmie mu to np 2 h na przygotowanie wszystkiego, a ty z ziomkami się zgadasz i sobie ptk rep dacie i jaki w tym sens?

@Benn
Dobrze to podsumowałeś, ale z tą statystyką postów nie za bardzo, bo znowu nooby będą chcieli pokazać, że są najlepsi bo mają najwięcej postów.

Benn
21-12-2010, 10:44
Ciekawa propozycja... Generalnie jestem na tak, ale myślę, że za późno na takie zmiany, 3/4 forum będzie płakało gdy zlikwiduje się im reputację, o którą tak prosiły. Ale jeżeli już miałoby to być wprowadzone, to proponuję aby reputację mogłaby rozdawać tylko Administracja i SM, ewentualnie moderatorzy. My zwykli użytkowinicy moglibyśmy w jakimś osobnym temacie pisać np za co taka i taka osoba powinna dostać reputa lub specjalną odznakę.
Generalnie na forum przyda się coś nowego, i ten pomysł jest dobry, ale również można wprowadzić, że na dole forum będą mini statystyki, ludzi, którzy mają najwięcej postów, odznaczeń itp.

Splaxor
21-12-2010, 12:38
Na początku tak samo jak Ty Grulix o tym myślałem i dawałem reputy za dobrą wypowiedź, ale zdałem sobie sprawę, że to nie ma sensu :] Po usunięciu ChatBoxa jest to jedyna forma rozrywki. Sam na początku miałem wyłączoną reputację bo miałem ją gdzieś i nie bawiłem się nią. Teraz też jest mi niepotrzebna, ale jak już jest to można się pobawić :]

_Morfevious_
21-12-2010, 12:49
Jak widać, mam wyłączoną reputację. Dlaczego? Jeżeli ktoś daje mi takową, to dodaje dopisek, że np 'za dobre propozycje', a nie 'oddaj!!!11'. I to jest dobre :).

No i chciałem jeszcze nadmienić, iż ilość reputacji mniej więcej odzwierciedla człowieka (no oprócz Boonka!).

#Edit ~ SS

http://img80.imageshack.us/img80/186/beztytuufcu.png

Czatboks Monkey
21-12-2010, 12:51
REPUTY SOM ZLE NIKT MI NIE DAJE MOIH CZERWONYH KOLEGUW I WYSYUAM NA NIH PRZYDUPASUW KURWLIEGO HEHEHKEHKEKHKEHKEKHE

@top
JESTEM NA NIE BO LUBIE FIOLETOWE

G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 12:59
REPUTY SOM ZLE NIKT MI NIE DAJE MOIH CZERWONYH KOLEGUW I WYSYUAM NA NIH PRZYDUPASUW KURWLIEGO HEHEHKEHKEKHKEHKEKHE

@top
JESTEM NA NIE BO LUBIE FIOLETOWE

Nie ma już ery pokemonów, więc usuń mozille, a pomożesz całemu światu.

http://www.forum.toproste.pl/search.php?searchid=1489033

Czytałem jego posty śmiać się chce po prostu. Nikomu nic nie pomogłeś a masz reputy. To bez sensu...

@edit
Jak ktoś to kiedyś powiedział
"Reputy nie bułki za darmo nie dają..."

.Vimpexx.
21-12-2010, 13:03
Nie ma już ery pokemonów, więc usuń mozille, a pomożesz całemu światu.

http://www.forum.toproste.pl/search.php?searchid=1489033

Czytałem jego posty śmiać się chce po prostu. Nikomu nic nie pomogłeś a masz reputy. To bez sensu...

@edit
Jak ktoś to kiedyś powiedział
"Reputy nie bułki za darmo nie dają..."

Życie, teraz reputacja jest zabawą zamiast ChatBoxa.
Jeżeli nie chcesz, nie musisz przecież oddawać, niektórzy lubią się w to bawić. (;

Joogi
21-12-2010, 13:05
Jak masz malo, nikt Cie nie lubi i nie daje to sie nie dziw, ze Ci sie nie podobaja XDDD

Jest to jedyna rozrywka na forum oprocz chat-boxa ktorego usuneli, niech zostanie, piona.

G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 13:13
Kiedyś za zabawę uważałem grę w piłkę nożna z kolegami na osiedlu. Dziś imprezy %/dymowe. A nie ptk reputacji. Czy wu ludzie nie macie żadnych priorytetów? Jak coś dla was jest zabawne dla "WIĘKSZOŚĆI" normalnych użytkowników jest bezsensu. Ja nie wiem co się stanie z tym krajem jak taka era pokemonów będzie musiało pracować. Zaraz pójdę do pracy tylko nabije lvl. W pracy, szefie już idę tylko niech pz mi minie. Już tego kompletnie nie rozumiem jak można przez komputer stać się tak człowiekiem niedowartościowanym?

@edit
Mogę się założyć, że niektórzy (,albo zdecydowana większość tego 4fun) jest uzależniona od internetu/komputera. Dzieci bez komputera/telewizji nawet nie wytrzymają 30 min (nie liczy się sen).

Zarexoholik?
21-12-2010, 14:01
Jeśli ci to przeszkadza to wyłącz reputację. Nikomu nie musisz ich oddawać. Jak dla mnie to mogą ją wyłączyć, bo jest mi obojętna.

Woder (: !
21-12-2010, 14:11
Reputacja podtrzymuje te forum po usunieciu chat boxa.
Usuniecie reputacji bylo by totalna porazka.

Flamaster
21-12-2010, 14:19
Jaa ej straszne... zakop się w pisakownicy ;o
Po prostu nie klikaj"ustawienia", wyłącz sobie reputacje i po problemie..
Ehh Kids

Vinai
21-12-2010, 15:16
Mi to tam obojętne czy mam coś pkt reputacji czy nie. Poprostu chcę być aktywny na forum a jak ktoś mi da i napisze"oddaj" to może oddam jeśli będzie mi się chciało. Można zostawić reputacje aby inni mogli się tym cieszyć.

`Arcuś
21-12-2010, 16:42
Co was podnieca tak w tej reputacji?

Napewno rywalizacja z kimś kto jest wyżej w tabeli.
Osobiście przestałem kolekcjonować te reputy bo dla mnie to głupota. :/

Dareluss v0.5
21-12-2010, 16:46
Ojej nie bulwersuj się tak ;D Co Ci przeszkadza w reputacji? Nikt Ci nie rozkazuje 'oddawać' system reputacji na tym forum jest jako forma zabawy 'w pochmurne dni'.

I nie po to został zrobiony nowy system aby teraz go usuwać. Na przyszły raz po prostu ignoruj takich delikwentów.

ok ok
ale daj minusowego bo zbieram plx ok?

G_R_U_L_I_X
22-12-2010, 10:14
A coś teraz zrozumiałem. Uważacie, ze dawanie sobie za darmo ptk rep jest rozrywką na 4um? To muszę przyznać jesteście pojeba*ni (bez urazy). Kiedyś pisało się na forum, aby porozmawiać pośmiać się nie koniecznie w grze. Kiedyś siedziało się w trainach i siedziało się na forum gadając nawet z wrogami. A teraz organizowana napinka przez dzieci.

Słuchaj nie podoba Ci się to wyjdz.. Ja nie moge, płaczesz bo dzieci sobie reputy rozdawają.:cool: Dobra idź sobie do tych twoich zmyślonych przyjaciół na dwór i wywal mozzile z kompa może Ci się odechce zakładania następnych takich głupich tematów.

Nie wyjdę,nie bo nie. Czego nie możesz? Nie płacze. Czy gdzieś napisałem, że płacze? Więc co sobie ranny jeleniu wkręcasz? Nie mam zmyślonych przyjaciół to nie dom pani foster? Nie wywalę mozilli, bo nie jestem idiotą i dziele się kompem z rodziną. Podaj argumenty dlaczego uważasz, że mój temat jest głupi?

Flamaster
22-12-2010, 11:47
Słuchaj nie podoba Ci się to wyjdz.. Ja nie moge, płaczesz bo dzieci sobie reputy rozdawają.:cool: Dobra idź sobie do tych twoich zmyślonych przyjaciół na dwór i wywal mozzile z kompa może Ci się odechce zakładania następnych takich głupich tematów.
@up

Dużo dostałem reputów a w komentarzach napisał koleś "oddaj".
Jaa ejj napisał Ci oddaj i co z tego ? Nie uważasz tego za dziecinne żeby zakładać o tym temat ?

Co was podnieca tak w tej reputacji?
Rywalizacja o największą ilość gwiazdek i kwadratów !?
Chociaż osobiście nie preferuję rozdawania reputów za free.

bo nie jestem idiotą i dziele się kompem z rodziną.
Ale ty masz nasrane... jeżeli są dzieci, którym podoba się siedzenie na kompie cały dzień i noc to co Cie to obchodzi ? będziesz lepszy bo nakrzyczysz na kogoś, że jest dzieckiem neo i nie ma życia RL ? no prosze Cie..

ViVuSeK
22-12-2010, 13:41
Zwolennikami reputacji jest 85|% forum.
Usunięcie jej sprawi ,że ostatnie podpory forum runą - dzięki czemu forum upadnie ;O.
Rzeczywiście wszyscy rozsądni szaleją z reputacją (jak ja ;D) ,ale skoro KaZeK ma juz prawie 3 złotą gwiazdkę ,nie opłaca sie jej usuwać.

Blue
22-12-2010, 13:43
Aha. Jakbyś był w rankingu Top10 w reputacji to byś tak nie płakał.
Jest dobrze nie potrzeba zmian.
Płacz off.

BuSiaK
23-12-2010, 10:11
Nie , pkt rep. powinneły zostać a dlaczego?
Dlatego że ludzie patrząc na reputacje danej osoby z forum wiedzą mniej więcej "czy można zaufać , co myślą o nim inni" chociaż smieszne jest to ściganię się i "oddaj" ale co zrobić? Powinneły zostać.

Stoner
23-12-2010, 11:07
Nie korzystaj z niej i po problemie.
Nie pozwolę na jej skasowanie, bo po pierwsze to jedna z lepszych rozrywek na forum.
Po drugie nie ma chat boxa.
Po trzecie co to za polityka kasować coś co się większości podoba lub nie przeszkadza.

Linksys
24-12-2010, 21:18
Niech zostanie ta reputacja nikogo to nie boli nikt nie zwraca na to uwagi ani nic... A to co tam pisze to bardzo rzadko jest prawda o użytkowniku ;]. Ja bym nic nie zmieniał bo to zawsze rodzi protest i kontrowersje, gówna się nie rusza xD