View Full Version : Banowanie - refleksje [!]
Zarexoholik?
21-12-2010, 14:28
Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego jeśli ktoś użyje bota na jednym charze to dostaje bana od Exoda na drugiego za friko? o.O'
To może bany będą od razu na wszystkich postaciach/kontach? hehe
Naginanie regulaminu przez exoda, w którym nie ma zapisku o tym, że używając bota na jednym charze automatycznie masz bana na drugim, na którego nawet nie zalogowałeś. Zauważyłem jeszcze, że tylko exod robi takie 'szopki'.
Postać jest offline, a dostaję bana za boty. Widziałem temat o tym, że ktoś z noobcharów wyzywał innych ludzi, czy tam spamował - to rozumiem, bo to można uznać do zbanowania wszystkich charów. Jeśli tak ma być to ja proszę o zbanowanie wszystkich charów z konta osobom, które miały kiedykolwiek bana za bota. Jak wszyscy to wszyscy, nie? hehe
Tak to jest jak na apo wraca ktoś kto nie potrafi egzekwować regulaminu i tworzy swoje zasady.
Jeśli temat zostanie usunięty to napiszę kolejny, bo wiem, że już takie cyrki były. Gracze mają prawo się wypowiadać, a wy usuwacie te tematy jakby komuś w czymś przeszkadzały. Opinie & Krytyka więc czekam na opinie i krytykę.
Jak dla mnie to Exod nie powinien dostac juz zadnej pozycji na APO po swoim odejsciu. Dla mnie to byl jeden z najgorszych Gmow. Nie bede sie tutaj rozpisywal bo Kamil opisal juz wszystko. Pamietam jak Tygrys czy Mortiis pisal "Nie ma banow za FREE" i tu jest blad jednak takowe istnieja ; )))
Oczywiscie Torus powinien dostac unbana w TYM MOMENCIE !!!
.Vimpexx.
21-12-2010, 14:31
Miałem to samo : D
Dla 'jaj' przeklinałem do kumpla, a tu komunikat na czerwono czy nie chce mieć czasem przedłużonego bana na 2 charze, bo 1 lvl'a się banować nie opłaca.
FTW?!
:confused:
Panek Kitara
21-12-2010, 14:31
Banowanie exoda,jest bardzo irytujące,nie wiem dlaczego jeżeli dostaje się bana od niego na postać banuje od razu "główną" postać na tym koncie? nie rozumiem tego i nie zrozumie. Exod,naruszasz swoją pozycję,albo nie znasz regulaminu (:
Szczerze to nie wiedziałem o takich incydentach, jednak wiem, że Exod to niepoważny człowiek :O
Arshavin
21-12-2010, 14:33
Nie wiadomo dlaczego tak jest , regulamin nie zmienił się i chyba nie będzie się zmieniać przez jednego GM Exoda. Tez chce się dowiedzieć wasze opinie na ten temat. Nie powinno tak być
Jeśli się nie mylę taki temat już kiedyś się pojawił i sądzę że jest to po prostu nie zgodne z regulaminem i nie powinno się tak dziać , mortiis powinien pogadać z Exodem na ten temat :/
Nikt nie wie jak to wygląda z drugiej strony...
Z doświadczenia wiem, że można masowo banować takich noobow (chodzi o postacie nisko poziomowe, przeznaczone do trollowania).
Sposób Exod'a jest nadzwyczajnie skuteczny (nawet nie wiecie jak bardzo!) i w żaden sposób nie nagina regulaminu... On tylko wykorzystuje swoje możliwości, jakie daje mu jego acces...
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci)
Dlaczego tylko Exod tak robi? Bo na dobrą sprawę tylko on ma Gamemaster'a... Mortiis, Santano i Tygrys raczej się nie bawią w tego typu zabawy, a cała reszta ma za niski acces. ;)
Nie możliwe do zaakceptowania jest coś takiego, że naginasz regulamin jedną postacią, a druga, która jest offline dostaje bana za free. W czym postać komuś zawiniła i została nagrodzona banem skoro nie było jej w grze? Jak dla mnie powrót Exoda do ekipy forum to jest kpina. Częstuje banami za free na postacie, które nie mają z tym nic wspólnego! Czegoś takiego nie powinno być i należałoby to zlikwidować poprzez zaakceptowanie regulaminu przez Exoda lub wyeliminowaniu go z Ekipy.
Zarexoholik?
21-12-2010, 14:45
#magik
HAHAHHAHAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHA! Nie no rozwalasz mnie typku. Przypomniałbym czasy gdy zabijaliśmy ci mag magika, a ty płakałeś i płakałeś hehe
//Magik
Nie przypominam sobie, żebyś mnie zabijał za czasu mojej kadencji na Mag Magikk'u... :eek: :eek: A nawet jak, to co to ma do rzeczy? : |
No to exod sprawiedliwie niech zbanuje wszystkim postacie za to, że na innych swoich postaciach, trenowali mlvl, skille botami, a nie dostali bana na główną postać. (:
//Magik
Jak już pisałem, nie porównuj tego do zwykłego bota! A jak już porównujesz, to zauważ ze ludzie z botami się chowają, a nie chamsko chodzą przed/w depo i je prezentują przy znacznej publice.
A teraz wróć do mojego posta wyżej i czytaj tak długo pogrubioną wypowiedź, aż ją zrozumiesz. Studiujesz, więc nie powinno przysporzyć Ci to wiele trudu...
Patryk1551
21-12-2010, 14:52
Pewnie Cię nie lubi i sobie wykorzystuje pozycje w grze :) I też się zgadzam z tym, że albo nikt, albo wszyscy.
Zgadzam się, że Exod nadużywa swojej pozycji w grze. Jeżeli bociłeś na jednej postaci, to tylko na niej powinieneś dostać bana. Za takie coś powinni go od razu wyrzucić z ekipy. ; o Niedługo będzie banował chary w grze za to, że ktoś złamał regulamin na forum, hehs. Kiedyś Exod był lepszy, a teraz wrócił chyba tylko po to, żeby się pobawić swoją pozycją. :)
Krulowiec
21-12-2010, 15:09
Tak, to może wrócimy do tego, że ktoś kiedyś trenował skille , mlvl na bocie więc też powinien miec delete/ban , Abard ( char na cave ) , Karelq Druid ( mlvl na bocie )
# Akuz
' ide na studia ' wytłumaczysz mi jak można iść na studia ? :||
'to już jest polowa sukcesu w twoim przypadku a resztą'
ocb ? :|
[21/12/2010 01:54] Exod -> Torus was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
To ja już wiem dlaczego załozyles temat :[
#top
Uzywales bota - dostajesz na wszystkie postacie , jak nie zauwazyles ten system od dluzszego czasu jest. Płaczem na forum nic nie zdzialasz. ide na studia, siema
#up
Odchodzisz od komputera.. to już jest polowa sukcesu w twoim przypadku a resztą.. kierujesz się fantazją jak twój kolega Zarexoholik? :}
Knight Lukas
21-12-2010, 15:20
Według mnie jest to bardzo dobry sposób, przynajmniej w jakimś stopniu ogranicza zapędy graczy.
Osoba posiada całe konto, łamiąc regulamin noob harem czuje się bezkarna.
[PRZYKŁAD]
Tak można sobie zrobić 100 postaci z 1 lvl i spamować "sprzedam postać za zł/kcc" i na co banować postać z 1lvl? I tak zaraz się przeloguje i będzie łamać regulamin... [/PRZYKŁAD]
Btw Exod już to wyjaśniał... i się z tym zgadzam!
@Dołn
Studiujesz a taki tępy jesteś ;> To był przykład...
Co święta bez Torusa? oj jakże mi przykro
O i tY nie używasz botów a ban za free?
Zarexoholik?
21-12-2010, 15:24
Według mnie jest to bardzo dobry sposób, przynajmniej w jakimś stopniu ogranicza zapędy graczy.
Tak można sobie zrobić 100 postaci z 1 lvl i spamować "sprzedam postać za zł/kcc" i na co banować postać z 1lvl? I tak zaraz się przeloguje i będzie łamać regulamin...
Ja się nie dziwię, że śmieją się z ciebie w szkole. XD
A kto w ogóle spamował 'sprzedam postać za zł/kcc'? Czytałeś w ogóle temat? o.O'
nie trzeba było bocic na drugim charze...
bardzo dobrze.... brava dla kochanego Exoda
@edit
zróbcie dział ZOO dla zarexa i jego bandy
@edit2
Istnieją trzy bardzo popularne przekonania, których korzeni nie znam, ale wiem, że mają się nijak do rzeczywistości.
1). "Nie możesz dać bana jeśli wcześniej nie ostrzegałeś".
Pomyślmy o sytuacji w jaką by nas wpędziła taka zasada. Otworzyłaby ona furtkę do magicznej sytuacji, gdzie gracz może beztrosko łamać regulamin dopóki nie usłyszy ostrzeżenia od Ekipy. Doskonała dla osób, które mają sobie za nic zasady!
Fakt: Ostrzeżenia są tylko i wyłącznie dobrą wolą ze strony Ekipy, używane w przypadkach gdzie widzimy szansę na zaprzestanie takiego czy innego zachowania ze strony gracza.
2). "Ostrzeżenia trwają tylko jeden dzień".
Wspaniały pomysł. Ogólnie rzecz biorąc - wspomagacz dla mitu numer jeden. W takiej sytuacji to już gracz jest właściwie nietykalny. Może otrzymać ostrzeżenie, tymczasowo (na przykład) wyłączyć bota i kontynuować dnia następnego. Perpetuum mobile.
Fakt: Nie ma wymagania co do członkostwa w Ekipie, by kandydat miał sklerozę, więc ostrzeżenia nie są tymczasowe. Jeśli uswiadomiliśmy Cię wobec jakiegoś zachowania, to już Twoja sprawa by to zapamiętać.
3). "Możesz zbanować tylko postać z której złamałem regulamin".
Rozumiem, że wyobrażasz sobie, że będziesz skakał po dziesięciu noob charach, obrażając cały serwer, łamiąc regulamin, ogłaszając inne serwery czy inne rzeczy, a jak Ci się znudzi, to wrócisz na swoją ulubioną postać i będziesz święty.
Mam nadzieję, że teraz widzisz jak mało sensu miałaby taka zasada.
Fakt: Biorąc pod uwagę, że banowanie głównej postaci, zamiast zabawa w pościg za tuzinem noob charów jest kilkukrotnie bardziej skuteczna - tak właśnie robimy.
G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 15:25
Kur*wa. Bociłeś to teraz masz kare. Przyjmij winę z pokorą, a nie jeszcze się burzysz. Kur*wa- powiedział ze zdumienie. Czy wy jesteście aż tacy tępi? Jeżeli jest regulamin to każdy go musi przestrzegać i tyle. Ja bym Ci delete dał za chamstwo.
Jeżeli tak, to delete za cave, też powinno być na wszystkie postacie, konta i na forum! Przecież to głupota ;o
Lord Morgan.
21-12-2010, 15:31
No to jest lekka przesada :)
Boci sobie na noob charze to nie znaczy że boci na charze na którym ma h lvl :)
Więc ta sytuacja powinna być wyjaśniona na priv miedzy Exod'em a Torus'em :)
[PRZYKŁAD]
Tak można sobie zrobić 100 postaci z 1 lvl i spamować "sprzedam postać za zł/kcc" i na co banować postać z 1lvl? I tak zaraz się przeloguje i będzie łamać regulamin... [/PRZYKŁAD]
Jeżeli coś takiego ma istnieć na tym serwerze to należy zmienić regulamin, a osoby grające na tym serwerze powinny dostać unbana, za to, że nie były świadome tego, bo nigdzie w regulaminie czegoś takiego nie było!
Exod nagina regulamin i każdy o tym wie...
Knight Lukas
21-12-2010, 15:39
Jeżeli coś takiego ma istnieć na tym serwerze to należy zmienić regulamin, a osoby grające na tym serwerze powinny dostać unbana, za to, że nie były świadome tego, bo nigdzie w regulaminie czegoś takiego nie było!
Exod nagina regulamin i każdy o tym wie...
Może lekko nagina ale osoba łamiąca regulamin przynajmniej trochę pomyśli zanim go złamie drugi raz. I jest to bardzo skuteczne!
Btw Exod w listopadzie napisał TO (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=85140), a Mortiis nie zaprzeczył.
@dółn
Brak mózgu? To ty pomyśl zanim coś palniesz... jak ktoś ma zmienne IP to mu można... Więc lepiej postać zbanować!
A kto powiedział że tylko on tak został zbanowany banują już tak od ponad 2 tygodni!
Ja myślę że nie jest to takie złe....
Exod banuje bottera nie jego postać.
Tu nie chodzi o ukaranie postaci tylko o ukaranie bottera....
Tak.
@Exod
No i wszystko jasne.
@@@@@
Pozdrawiam! i "wesołych świąt"
Assassin Mateusz
21-12-2010, 15:44
[PRZYKŁAD]
@Dołn
Studiujesz a taki tępy jesteś ;> To był przykład...
Co święta bez Torusa? oj jakże mi przykro
O i tY nie używasz botów a ban za free?
Gratuluje braku mozgu. Moze zacznijcie banowac na ip, wtedy nawet na innym charze nie pogra... :)
@top
Jestem za tym, aby wszyscy byli w ten sposob banowani, albo nikt.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=85140
3). "Możesz zbanować tylko postać z której złamałem regulamin".
Rozumiem, że wyobrażasz sobie, że będziesz skakał po dziesięciu noob charach, obrażając cały serwer, łamiąc regulamin, ogłaszając inne serwery czy inne rzeczy, a jak Ci się znudzi, to wrócisz na swoją ulubioną postać i będziesz święty.
Mam nadzieję, że teraz widzisz jak mało sensu miałaby taka zasada.
Fakt: Biorąc pod uwagę, że banowanie głównej postaci, zamiast zabawa w pościg za tuzinem noob charów jest kilkukrotnie bardziej skuteczna - tak właśnie robimy.
//Magik
To już mu wysłałem w tym (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=813006&postcount=607) temacie. xd
Zarexoholik?
21-12-2010, 15:47
wypociny exoda
A co to ma do botowania? Ludzie całymi miesiącami botowali noobcharami w trainerze. Botowali mlvl, skille, ogłaszali noobcharami jakieś gówna, a ja dostaję bana za jednorazowe użycie bota na zmienienie outfitu noobcharem + dodatkowo mam bana na postaci, która od 30 minut jest offline? XD
//edit by Mortiis
a ja mam kolege co jezdzil po pijaku rowerem i zabrali mu wszystkie uprawnienia na prowadzenie pojazdow, tez dlugo mu sie udawalo.
Nie! Tylko ty tak robisz! Wprowadziłeś sobie jakiś swój regulamin, który w ogóle nie ma miejsca na serwerze! Co mnie w ogóle interesuje twoje podkarpackie wydanie pogromców mitów, którego korzeni nie znam i nijak mnie interesuje?!
Jeśli ktoś łamie regulamin ponosi tego konsekwencje! Ty go łamiesz i z nikim się nie liczysz! Ogarnij sie póki jest na to czas...
//Magik
Tylko on tak robi, bo tylko on ma Gamemaster'a... Czytaj wszystkie posty. ;)
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=85140
//Magik
To już mu wysłałem w tym (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=813006&postcount=607) temacie. xd
Zaczynając grę na apo zaznaczasz, że akceptujesz regulamin, a nie beznadziejne tematy na forum.
_
Jeśli jedynym sposobem na wyegzekwowanie regulaminu jest banowanie głównej postaci, tak będę robił niezależnie od ilości płaczu.
I nie piszcie tutaj, że ban na tego noobchara by w ogóle dotknął Torusa...
Nie rozumiem twojego ostatniego zdania, możesz przetłumaczyć na język polski?
I możesz mi wyjaśnić, co ma egzekwowanie regulaminu do banowania postaci która nie użyła bota? Każdy stosuje się do regulaminu, a w nim nie ma nic o banowaniu konta, tylko postaci. On użył JEDNORAZOWO bota na noob charze, ty dałeś mu bana na main chara, a skąd wiedziałeś, że będzie jak to napisałeś "skakał" po charach i nadal to robił? Rozumiem, dostał bana, dał reloga i znowu bocił, ale w tym przypadku to nie miało miejsca. Nadużywasz tego że jesteś wyżej od nas i robisz to co ci się podoba. Ale to tak nie działa, kiedyś się na tym przejedziesz i to ostro.
//edit by Mortiis:
Regulamin akceptowales jako Ty, a nie jako konkretna postac, wiec jezeli GM ma prawo podjac akcje jaka uzna za stosowna, to moze to byc nawet skasowanie Twojego calego konta.
Tylko tyle udało ci się wymyślić na poczekaniu? Myślałem, że opowiesz mi fajniejszą bajeczkę, w lepszych kolorach. Dla mnie ta sytuacja wygląda prosto, bronisz go tylko dlatego, żeby nie wyjść na debila i żeby pokazać, że nie dajesz pozycji byle komu. Ale każdy dobrze o tym wie, że jednak dajesz byle komu, resztę dopisz sobie sam ;>
_
again edit
Mógłbym teraz wyrazić moje zdanie dotyczące tej sprawy, ale po co, skoro dostałbym bana a ten post i tak byłby skasowany - tak wygląda polityka na tym forum. Każdy kto liże dupe jest "ok", a cała reszta która ma swoje zdanie jest "be" i trzeba jej dojebać, np w postaci bana, czy wypisywania idiotyzmów w czyichś postach. Może moje refleksje są nijak związane z tym tematem, ale nie mogłem się powstrzymać.
TyruS aka Tyr'ek XD
21-12-2010, 15:54
@Exod
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=85139
Napewno pamietasz tą sytuacje, pisałem,że dostałem bana na 21 dni za handel - coś jest nie tak. Ale ty wypisywałes swoje mądrosci bo nawet ci sie nie chciało przeczytać mojego postu ple()()() - skończyło się na banie dwu dniowym. Druga sprawa, zaraz po tym jak wlepiles mi zupełnie za darmo bana na Cavena pojawił się temat na forum "pogromcy mitow, wydanie podkarpackie". Według mnie ban nie jest dokońca słuszny - tak jak napisał zarex, ktoś kejwil noob chara - delete main char?
III.5. GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci)
Jeśli jedynym sposobem na wyegzekwowanie regulaminu jest banowanie głównej postaci, tak będę robił niezależnie od ilości płaczu.
G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 15:57
Idioci. Przecież exod jest zaufanym członkiem ekipy i pewnie ten regulamin był skonsultowany z mortiisem. Jeżeli morrtis by to napisał zgodzilibyście się na to?
Zarexoholik?
21-12-2010, 15:58
No dotknął Torusa skoro mam go zbanowanego za nic? Akceptowałem regulamin na stronie APO, a tam nie ma wzmianki, że będę miał zbanowane całe konto.
//edit by Mortiis:
to slabo cos czytales ten regulamin.
Ja myślę że nie jest to takie złe....
Exod banuje bottera nie jego postać.
Tu nie chodzi o ukaranie postaci tylko o ukaranie bottera....
Kamor Wielki
21-12-2010, 16:03
Boci sobie na noob charze to nie znaczy że boci na charze na którym ma h lvl :)
to znaczy ze na h lvl też będzie bocił,uwierz
@top
tak kończą frajerzy
siema
płacz torusa
Czytanie ze zrozumieniem. Czy sam ban na noobchara wpłynąłby na Twoje zachowanie jako gracza? Czy zyskałbyś na szacunku do regulaminu względem używania botów? Oczywiście, że nie.
III.5. GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin (w ostateczności kasacja konta lub postaci)
Jak nie ma, jak jest.
Ale czemu ty się chłopcze dziwisz podobno jesteś takim doświadczonym mądrym studentem, i zawodowym ruchaczem jak sam sie chwaliłeś ;]. Exod założył specjalny temat "Pogromcy mitów" tam masz wszystko opisane, jeśli jednak nie znajdziesz sił żeby tam zajrzeć (bo musisz expic" to przypomne ci że ma to na celu zapobiegnięcie takim sytuacjom że ktoś np boci sobie noob charkiem dostanie bana a następnie wbija na "główną" postać i podaje się za wzór do naśladowania i pr0 g@@mmera. Co to samej puenty twojego tematu to bany za free i niekompetentna ekipa od zawsze towarzyszy temu serwerowi i jest jego wizytówką...
Ykhym
Magik-ładnie liżesz dupkę.
Exod- to jest tylko OTS, opanuj się.
Nawet na rl tibi nie ma takiego rygoru co tutaj.
Uważam, że powinni Cię zdegradować do roli tutora.
Ale czemu ty się chłopcze dziwisz podobno jesteś takim doświadczonym mądrym studentem, i zawodowym ruchaczem jak sam sie chwaliłeś ;]. Exod założył specjalny temat "Pogromcy mitów" tam masz wszystko opisane, jeśli jednak nie znajdziesz sił żeby tam zajrzeć (bo musisz expic" to przypomne ci że ma to na celu zapobiegnięcie takim sytuacjom że ktoś np boci sobie noob charkiem dostanie bana a następnie wbija na "główną" postać i podaje się za wzór do naśladowania i pr0 g@@mmera. Co to samej puenty twojego tematu to bany za free i niekompetentna ekipa od zawsze towarzyszy temu serwerowi i jest jego wizytówką...
No i co z tego, że założył taki temat? To nie on tutaj obejmuje władzę tylko Mortiis, i to właśnie Mortiis wymyśla sobie regulamin bo to jest jego OTS, a nie jakiegoś exoda
Najlepiej zrobić tak jak jest na rl tibi ban jest na całe konto i skończyły by się płacze takich buraków jak student. A tak wgl to temat do zamknięcia.
Nie ty o tym decydujesz, KPW?
Zarexoholik?
21-12-2010, 16:15
Czytanie ze zrozumieniem. Czy sam ban na noobchara wpłynąłby na Twoje zachowanie jako gracza? Czy zyskałbyś na szacunku do regulaminu względem używania botów? Oczywiście, że nie.
A skąd możesz wiedzieć? Ja nie jestem tobą, więc twoje zapytanie na które sam odpowiadasz śmieszy mnie jeszcze bardziej niż twoje wykorzystywanie pozycji hehehe
zyskałbyś na szacunku do regulaminu
exiva "IQ
A czy w regulaminie masz napisane, że jak botujesz jednym charem to masz bana na drugim? XDDDDDDDDDDDD
Kopiesz pod sobą dół. XD !
On chce chyba dawać bana gracza a nie na jego postać.
Tak to odczuwam.
W końcu bot sam sie nie ustawił ;/
Najlepiej zrobić tak jak jest na rl tibi ban jest na całe konto i skończyły by się płacze takich buraków jak student. A tak wgl to temat do zamknięcia.
Kanibaal
21-12-2010, 17:30
Obie strony mają racje...
Tak jak mowi Lord Morgan, ale i tak jak mowi magik, metoda ta moze byc skuteczna, nie wiem, nie zaglebiam sie AZ tak w metody banowania itp. itd.
Mam najlepszą opracowana metode na nie dostawanie bana za boty, spama, wyzywanie, obrazanie itp.
Nie bocic, nie spamowac, nie wyzywac, nie obrazac. Jednym slowem...
Przestrzegasz regulaminu -> Nie dostajesz bana. Ja tak robie i na nic nie narzekam.
Tyle z mojej strony.
A knight lucas doskonale to ujal
"Co swieta bez torusa?" taka prawda zarex... A przynajmniej tak mi sie wydaje.
@ logest
Twoja wypowiedz zasluguje tylko na 1 komentarz. -> AHahahhahahahahahahahhahahhahahahhahahahahhaha.... -.-
Na RL za uzywanie botow masz Delete ACC. :<
Mysle ze taki sposob rygoru tutaj tez by sie przydal, jeden czy dwóch 2k lvli dostaloby delete na ACC za uzywanie botow to skonczyloby sie to raz na zawsze. A nawet jezeli nie to spadlaby ilosc graczy botujacych...
Goatee 2.0
21-12-2010, 17:31
Kolejny płacz załeksa. Odcinek 129124
Exod, bardzo dobrze zrobiłeś banując mu maina. Może oduczy się używania botów ;/ Myślisz, że jak bocisz noob charem a jak przelogujesz na maina to jesteś święty? Ogarnij dzieciaku ;/
Potwierdzam.
Exod moim zdaniem nie powininen posiadać GM. Za bardzo go wykorzystuje. Raz przez pół godziny dzięki niemu nie mogłem expić.
Wbiegł na resp i zaczął spamować, że jest naćpany, czy chce bana, czy ma tu omena postawić.
Nie lubię go, i chciałbym aby stracił GM - To jest moja opinia o nim.
Kanibaal
21-12-2010, 17:52
@Up
Eee.... Masz dowody? :)
Bo ja równie dobrze moge powiedzieć wiele na twój temat... Tzw. farmazonów.
Gadałem wiele razy z Exodem i wątpie żeby coś takiego odpier....
Moim zdaniem Exod banuje słusznie. Nikomu nie liże dupy, nie staje po niczyjej stronie. Tylko zarex... mam pytanie. Skoro tak bardzo znasz sie na regulaminie to na ch... używałeś bota?
Chciałeś się zaśmiać w twarz administracji, że na noob charze wszystko Ci wolno? No to masz teraz kuku :<
Powiem ci tak zarex...
Przestrzegam regulaminu i nie mam ŻADNYCH powtarzam ŻADNYCH problemów z banami, a co dopiero z niesłusznymi banami :)
TyruS aka Tyr'ek XD
21-12-2010, 18:11
@up
Liż mu dupkę liż.(Exodowi)
Mimo, że się wypowiadałem dodam coś jeszcze
Nie lubię go, i chciałbym aby stracił GM - To jest moja opinia o nim.
@eklerq
Bulli to noob
Jebać pianke
G_R_U_L_I_X
21-12-2010, 18:18
Każdy neutralny użytkownik tego forum w tej sprawie sądzi, ze Exod dobrze zrobił. Tylko przydupasy jego sądzą, ze źle. Bociłeś masz kare trudno nie poexpisz przez święta hahaha.
#up.
A ty Grulix to tak pierniczysz nie od rzeczy, że bania mała... Nie wiem czy widzisz w tym Exodzie jakiegoś Boga czy po prostu próbujesz mu się przypucować :o
#Mortiis
Przez twoje poparcie Exoda dałeś nam jasno do zrozumienia, że jeśli Exod uzna za słuszne dać delete za boty/obraźliwe wyrażanie się to nie będzie możliwości odwołania skoro podjął działanie uważane przez niego za słuszne? To ładnie się bawicie całą ekipą. Widzę, że gra na tym serwerze ma coraz mniej sensu... Pozdro...
Każdy neutralny użytkownik tego forum w tej sprawie sądzi, ze Exod dobrze zrobił. Tylko przydupasy jego sądzą, ze źle. Bociłeś masz kare trudno nie poexpisz przez święta hahaha.
Siebie uważasz za neutralnego? Raczej biodegradowalnego, bo każdy "przydupas" zrównałby cię z ziemią.
_
Ta sytuacja jest dla mnie idiotyczna. Kamil daj sobie siana, gdyż z nimi nie wygrasz. Wiesz, słowa by peja i elo ;D
18:18 Bulii: 20:36 Exod: Jestem elektrykiem bedac anachronicznym czarownikiem... Piore i absorbuje niewymowne krakowskie elokeraty.
18:19 Exod: Bedac upionym lizusem integruje istniejace torby orfanizacyjne nieznacznie operatywnie ortodoksyjno binarne.
Mam dla was wszystkich dwie małe zagadki, które trzeba rozszyfrować. Musicie z tego co Exod napisał ułożyć ukryte zdanie, które on tam zamieścił. To tak dla rozluźnienia, bo się za bardzo spinacie.
18:25 Bulii: Wiesz co powinniscie zrobic ?
18:25 Exod: Podupczyc.
@Dałn.
Czytaj ze zrozumieniem kolego, a się dowiesz.
Mam dla was wszystkich dwie małe zagadki, które trzeba rozszyfrować. Musicie z tego co Exod napisał ułożyć ukryte zdanie, które on tam zamieścił. To tak dla rozluźnienia, bo się za bardzo spinacie.
Je**c pianke / Bulii to noob Widzę, że Exod ma ładne podejście do graczy. :o
Zagadka w chooy btw. nie wiem co twój post ma tu wnosić do tematu.
Zarexoholik?
21-12-2010, 19:04
#Mortiis
Regulamin znam i w nim nie ma jednoznacznie napisane, że jeśli botowałem jednym charem to od razu mam bana na drugim. Na koncie mam jeszcze 3 inne postacie, dlaczego na nich nie mam bana? Mam też inne konta, dlaczego tam nie mam bana? Tylko dlatego, że exod chce pokazać, że ma pozycję to 'dużo' może. Jeśli takie ma podejście do graczy to propsy. Nasuwa mi się od razu pytanie: 'Dlaczego gracze, którzy spamują handlem/wymianą/reklamowaniem dostają bana na kilka dni max i to na jedną postać? Kolejne: 'Jeśli będę botować jednym charem to mam bana na drugim nawet jak na niego nie zaloguję?' Następne: 'Czy ktoś może naginać regulamin by móc banować innych?'. Rozumiem, że exod to twój przyjacumpel z którym lubisz konwersować na ts'ie bo macie ciekawe tematy, ale pomyśl, że on robi z siebie niewiadomo kogo w grze, bo ma tutaj pozycję. Te jego żałosne teksty do najazdów. Ja uważam, że bana jakiego mam na Torus'ie dostałem za friko. Botowałem Tong'iem i tyle. magik botował swoim knightem w trainerze i nie miał banów na inne postacie tylko na tego któym botował. Jeden będzie dawać na inne postacie, a drugi na jedną? To jest ta twoja sprawiedliwość? heheh to ostro masz, co nie
//Magik
Pisałem Ci już, abyś nie porównywał tego do zwykłego bota... Czytanie ze zrozumieniem? Napiszę ponownie:
TWÓJ BOT OBCIĄŻAŁ ZNACZNIE SERWER!!!!!!!!!!!!!!!!! Kum, kum? Czy dalej nie bardzo?
18:25 Bulii: Wiesz co powinniscie zrobic ?
18:25 Exod: Podupczyc..
Możesz mi pionku wyjaśnić, po co się tutaj udzielasz? Gdyby twój kolega nie miał problemu z wyjściem z tej dyskusji, to za chuj byś się tu nie odezwał.
#temat
Pierwszy raz się z tym spotykam, głupotyzm.
#down
Co ma naród inteligencie do dyskusji na forum a tym bardziej do takich ludzi 'jak ja'? To, że masz sklerozę, to już nie jest mój problem.
Możesz mi pionku wyjaśnić, po co się tutaj udzielasz? Gdyby twój kolega nie miał problemu z wyjściem z tej dyskusji, to za chuj byś się tu nie odezwał.
#temat
Pierwszy raz się z tym spotykam, głupotyzm.
To nie jest mój kolega mistrzu. Jestem pionkiem dla Ciebie, bo co? - odpowiedz mi. Nie znasz mnie, a oceniasz. Właśnie przez takich ludzi jak Ty nasz naród cierpi.
Ktoś II
Ban na IP nic nie da jeżeli dany osobnik ma zmienne IP - dziekuję, dobranoc.
Juxxifi
Jak byś zauważył mózgowcu to ja pisze tutaj o Tobie, ze nasz naród cierpi przez takiego półgłówka jakim jestes Ty - wszechwiedzący i wszechmogący. Zresztą nie będę z Tobą pisał, bo nie widzi mi się dostosowywanie do twojego trybu intelektualnego.
Moim zdaniem ban za boty powinien być na IP, a nie na jednego chara!
GM bardzo dobrze robi. Nie grajcie na botach nuby to nie będzie banów.
Do Exoda: jeżeli nie ma takiego punktu w regulaminie to postaraj się, aby go wprowadzono.
Tępić bociarzy i tyle... Exod zawsze był jednym z najlepszych game masterów.
..:KoMBoj:..
21-12-2010, 19:57
Załeks, nie płacz już xD Exod ma wyższy acces niż inni tutorzy ;x Ale czy ty czytałeś regulamin? GM ma ZAWSZE RACJE !!!
Załeks, mama cie pocieszy :D Odpoczniesz od komputera przynajmniej ;p
Nie umiecie bez spiny dyskutować??
@top
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin
Właściwie ten punkt wszystko tłumaczy, nie ma co się kłócić, skoro Mortiis i inni członkowie ekipy nie mają nic przeciwko takim działaniom to my nie mamy nic do powiedzenia.
Moim zdaniem jest to dobry sposób, na tych co robią z gm'ów debili wchodząc na różne postacie i używając botów.
Elite Vegox
21-12-2010, 20:20
@up przypomij sobie jak broniles swojego koleszke pEdzio firsta a potem placz :)
@top nie ma takiego punktu w regulaminie, jak go wprowadza to nie bedzie to sprawiedliwe bo innie mieli bana na noob chara a teraz beda miec na wszystkie
GM/Tutor ma prawo podjąć akcję, jaką uzna za słuszną by wyegzekwować regulamin
Tak, ale w pojedyńczym przypadku, natomiast nie w sytuacji kiedy robi to cały czas!
Zawsze jak twoj kolega 'Torus' płacze musisz go popierać, hmm pedałkami jestescie?
Popieram go jak ma rację.
Heh Poruczniku Dziurewiczu... nie ma to jak być pedałkami nie znając się w realu :o Twoja głupota nie zna granic.
Nigdy się tak nie usmiałem z ciebie załeks, a powiedz mi jedno, jak ci idzie na studiach? Bo przy online 10/15h dziennie.. nie sądzę zebyś chodzil na studia :{
;D
Zajrzyj na jego czas online i znajdź wykazy gdzie był online przez 15h to zwrócę ci honor.
No tak poplacz sobie:(((( Bedziesz mial powod zeby wyjsc z domku:)
Nie kminie cię trochę, bo nie wiem co według ciebie stoi na przeszkodzie żeby wyjść z domu :O!
Skryper.!
21-12-2010, 20:44
No tak poplacz sobie:(((( Bedziesz mial powod zeby wyjsc z domku:)
Swieta zmarnowane, bo zarexowi tibijska postac zbanowali:(:(:(:(:(:((::(:(
a ja Wam powiem tak : połowa serva szczerze nienawidzi exoda za to co robi. teraz powiecie, że mu d**pe liże ale jak dla mnie bardzo dobrze zrobił banując zarexowi dwa chary :) zbanowanie noob chara nie wpłynęło by na jego zachowanie. wielu przypominało o zaakceptowanym regulaminie, i bardzo słusznie. każdy z graczy zobowiązał się do uczciwej gry bez wspomagań {boty etc. } więc nie widze celu pretensji dalszych. czepiajcie się exoda ale robi coś dobrego dla serva. mówicie ze na globalu nie ma takiego rygoru, racja nie ma, ale ważne, że tu jest i ktos pilnuje tego calego burdelu !! exod banuje dużo?? nie szkodzi, bany nie są za "free". i tyle ode mnie ...
btw. zarex nie płacz juz :(:( ten ban ci minie :(:( odpoczniesz troszeczke :(:(
Zacznijmy od najważniejszego:
Warto zauważyć, że Zarex był wręcz bezczelny ze swoim używaniem bota. Nie było to szybkie "włączę na chwilkę", gdzie ja jakoś go "zauważyłem". Pokazałem mu się. Stałem tuż obok niego przez chwilę, po czym powiedział "Exod zamknij oczy na chwilę, chcę coś koledze pokazać"~. Z niedowierzaniem trochę się odsunąłem i włączyłem niewidzialność. Zarex faktycznie włączył szybkie zmienianie outfitu dodając do tego krótkie "hehe".
Brak szacunku do regulaminu? Jest.
Bezczelność? Jest.
Jasna intencja używania bota jako narzędzie trollowania? Jest.
Z doświadczenia wiem, że muszę to wszystko uchwycić jednym zdaniem:
Zarex mając gdzieś zasady gry chciał zagrać na nosie Administracji pokazując jaki to jest fajny i nietykalny stosując bezczelne metody. Spotkała go adekwatna kara do stopnia naruszenia regulaminu.
Wielokrotnie cytowane, ale do tej pory bez większego wyjaśnienia. Biorąc pod uwagę to co robił Zarex, uznąłem zwyczajny ban na tego noobchara za bezcelowy jeśli chodzi o osiągnięcie celu "Zarex następnym razem się zastanowi zanim włączy bota na jakiejkolwiek postaci". Akcją jaką uznałem za słuszną było zbanowanie głównej postaci jako jedyna metoda, która w ogóle będzie obchodzić Zarexa.
Zamykam. Wszystko co miało być napisane, już to zostało zrobione.
@ Zarex:
Jeśli chcesz porozmawiać o tym banie - dział Skargi & Odwołania czeka na Ciebie. Zapraszam tylko jeśli chcesz odbyć konwersację. Nie zapraszam, jeśli chcesz płakać.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.