PDA

View Full Version : Znikni?cie po?owy dysku - BEKA

Poziomek Twuj Koleszko
21-12-2010, 21:31
No więc tak, próbuję JDownloadera ze skrótu na pulpicie odpalić i wyskakuje komunikat, że takiego pliku nie ma. No więc wbijam na dysk D(100GB i prawie zapełniony), patrze, a tam połowy dysku nie ma. XD Jakieś 60 gb wolnego miejsca. Myślę sobie, WTF !? Co się mogło stać? Ta zawartość dysku była jakieś 2h temu. Przez ten czas byłem na kompie więc nikt mi nie mógł wbić. Przypominam sobie tylko, że grałem w Darksiders i mi wyskoczył Blue Screen to się zdenerwowałem bo mi upload przerwało. Może to przez to? Bardzo dziwna sprawa, jakim cudem połowa dysku może zniknąć?

@edit
No nie, wpierdoliło mi kilka gier. XD

.Khuramek.
21-12-2010, 21:36
To pewnie przez tego bluescreena , bądź to jakiś błąd techniczny tzn usterka. Miałem tak samo na starym kompie ;d to z dysku 500 gb zrobilo mi sie 327 ; D i nie odzyskałem tego nigdy ; D próbuj defragmentować itp może jakieś przywracanie danych na necie szperałem to bylo coś o tym kiedyś , tzn jak ja miałem ten problem czyli wakacje 2009 około

Poziomek Twuj Koleszko
21-12-2010, 21:38
Najlepsze jest to, że po DarkSiders nie ma ani śladu teraz. d; Spróbuje przywracanie systemu, jak nie pomoże to nie wiem co zrobie. XD

@down
Tu nie chodzi o stracone pliki ale o to co się stało.

Azielu$
21-12-2010, 22:01
To raczej przez to. Mi kiedyś po blue screenie cały dysk się sformatował. >.>

#óp
chodzi ci o te 3 piwa? : |
#edit
Chyba mineralnej, hehe.

Kosmo
22-12-2010, 12:01
Przywroć system do wtedy kiedy te pliki byly
albo daj im acodin;/////

Xienu$
22-12-2010, 12:04
jaki masz system?? w 7ce i viscie czasami znika widoczność dysku wtedy trzeba reinstalować system

Dexter Rook Sorcerer
22-12-2010, 12:55
Mam to samo, po zainstalowaniu windowsa od nowa straciłem ponad połowę miejsca na dysku... Nie wiem jak to naprawić, ściągałem partition magic, czy coś takiego, ale nie ma przestrzeni niezagospodarowanej, poprostu komputerowi wydaje się, że dysk jest mniejszy...

Magik
22-12-2010, 17:18
To raczej przez to. Mi kiedyś po blue screenie cały dysk się sformatował. >.>

Miałem tak samo - wczoraj! XDD
Nawet Windows się nie chciał uruchomić. :s

Odłączyłem zasilanie na jakieś 2-3 minuty, podłączyłem i jest wszystko OK... :eek::eek::eek: xdd

Poziomek Twuj Koleszko
23-12-2010, 08:02
Dobra, rozwiązałem problem. Po prostu zagospodaruję wolne miejsce od nowa. XD W programie mógłbym to łatwo odzyskać, ale wrzuciłoby się to wszystko w jeden folder.