Zaloguj się

View Full Version : place z allegro

N-series
22-12-2010, 16:46
Cze , szukałem takiego tematu ale nie znalazłem więc jak jest to nie warnujcie;c

otóż sprzedaje kcc i mam konto w banku ipko i wszyscy płacili przelewami itp. było ok ale jakiś 2 kur** debili zapłaciło z PZA , skonfigurowałem konto bo skoro zapłacili no to dobra i tera pytanie
kiedy dostane kase na konto moje?
Wypłaty
Automatyczne

dałem tak
63zł mają mi wypłacić bo 2 osoby mi dały
i jeszcze 1 pytanie skoro pisze mi na mailu że koles o nicku xxxx wybrał płatnośc allegro i na allegro pisze że mam już xx zł od niego a na koncie nic to mogę mu dać kcc? tak? ile ten przelew od allegro idzie?już nie może on się wycofać ? żeby nie było tak że wybrał tą płatność zaplacił a kasa mi nie dojdzie , pomóżcie;/

Morfevious v3
22-12-2010, 16:48
Dostajesz kasę -> Robisz wypłatę -> kasę otrzymujesz około 2-3 dni po zleceniu wypłaty.

Jeżeli pisze, że otrzymałeś wpłatę na Allegro, to możesz mu już dawać te kccki.

Jeżeli ktoś ma problemy lub pytania dt. Allegro, to proszę pisać na priv.

@Down
Wpłacili. Wycofać możesz jedynie Ty, jeżeli pieniądze będą jeszcze na Allegro.

N-series
22-12-2010, 16:54
http://i53.tinypic.com/a3e7m1.jpg
to znaczy ze kase wyslali? i jak dałem wypłać , status zakonczono, już nie mogą wycofać wpłaty?

Splaxor
22-12-2010, 16:55
Płacę z Allegro jest na tyle wygodne, że jeżeli robisz przelew metodą płacę z Allegro to pieniądze trafiają na konto sprzedającego najszybciej jak to jest możliwe.
Kupujący wysyła kasę na jedno z kont z Allegro, a wtedy allegro automatycznie wysyła z konta, które Ty masz na Twoje konto.
Przykładowo. Ty masz konto w ING, a kupujący ma w PKO. Wtedy kasa nie dojdzie najszybciej jak się da i wieczorem już Ci nie zaksięguje tej kasy. Wtedy kupujący używa opcji Płacę z Allegro. Wysyła kasę ze swojego konta PKO na konto PKO z Allegro. Po chwili pieniądze są na koncie PKO - Allegro. Potem automatycznie Allegro wysyła na Twoje konto (sprzedającego) ING kasę ze konta ING Allegro.
Płacę z Allegro jest o tyle proste, że nawet o 22.00 pieniądze znajdą się w 2-3 minuty na koncie sprzedającego.

N-series
22-12-2010, 16:58
No dobra mineło ze 2h i nie mam kasy na koncie więc co jest?,mogę im dać kcc już?

Morfevious v3
22-12-2010, 17:00
No dobra mineło ze 2h i nie mam kasy na koncie więc co jest?,mogę im dać kcc już?

Mówiłem Ci już, że trzeba czekać 2-3 dni do wpłaty pieniędzy z Allegro na konto, czytaj dokładnie :(.

@Splaxor up
Gówno prawda, bo ja codziennie mam pareset złotych na płacę z Allegro i czekam 2-3 dni, co mnie wkurwia strasznie.

@Splaxor down
Zabijam nudę :D.

Kurczak
22-12-2010, 17:01
Możesz.. mi kasa na ipko zazwyczaj dochodziła następnego dnia, a kasy nie mogą wypłacić.

Splaxor
22-12-2010, 22:59
@Splaxor
Gówno prawda, bo ja codziennie mam pareset złotych na płacę z Allegro i czekam 2-3 dni, co mnie wkurwia strasznie.

Jeżeli masz pareset złotych codziennie to co Ty tu jeszcze robisz?

@topic
Moja wypowiedź była pisana z perspektywy kupującego. Nigdy nie dostawałem kase przez Płacę z Allegro.

Crayon
22-12-2010, 23:47
Jak masz pieniądze na koncie Allegro i dobrze skonfigurowałeś to wszystko, to powinieneś na E-maila dostawać miesięczne, czy tam tygodniowe zestawienie statusu konta, ile masz, kto Ci wpłacił itd. Mi osobiście wszystko na maila przychodzi, kto wpłacił, kto wypłacił, czy pieniądze doszły, czy jeszcze nie.

N-series
23-12-2010, 09:03
ID Status Kwota Data utworzenia Data zakończenia Data anulowania
67**** Rozpoczęta 62,40 zł 2010-12-22 17:05:37

Pobierz zestawienie
dałem wypłać i z tego co widzę kasa już w drodzę;p

Midq
29-12-2010, 10:32
tez zawsze dostaje place z allegro kase, mam automata na 20zl+ i zwykle na drugi dzien mam hajs w mbanku ;p