Zaloguj się

View Full Version : Sterowniki do karty dzi?kowej/Muzycznej[2]

Kosik Czarny 2v0
23-12-2010, 18:25
Zrobiłem tak jak mówili¶cie. Sprawdziłem tak jak Azielu$ kazał sprawdziłem system i wgl i mam
GIGABYTE GA-K8VT800 (rev. 2.x)
Wszedłem na stronę główna giga i pobrałem sterowniki ale co najgorsze dalej nie mam dĽwięku i gdy chce sprawdzić kartę dĽwiękow± pisze mi co¶ takiego.

Nie znaleziono karty dĽwiękowej. Aby j± odnaleĽć, zainstaluj sterownik dĽwięku dostarczony przez producenta sprzętu.

Sterowniki pobierałem z strony:
http://www.gigabyte.pl/products/mb/driver/ga-k8vt800_2x.html

Knight Lukas
23-12-2010, 19:58
Może masz kartę dĽwiękow± uszkodzon±? Przy instalacji wykryło sprzęt poprawnie? Czy może masz zew kartę dĽwiękow±?

Na pewno pobrałe¶ odpowiednie? Przyczyn może być wiele :D
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_whql.exe

@down chyba ma zintegrowan±
niby ¶ci±gał ale nie działa mu

Degustator
23-12-2010, 20:02
Wnioskuje że masz zintegrowan± kartę dĽwiękow± z płyt± główn± przez co nie znajdziesz sterowników tylko do karty D¬WIĘKOWEJ. Musisz ¶ci±gn±ć sterowniki do płyty głównej i dopiero wtedy uzyskasz dĽwięk. TYLE.

Kosik Czarny 2v0
23-12-2010, 20:34
Zainstalowałem to co dał Knight i nadal nic;/
;/;/;/;;/;//;;/

Przedtem miałem sterowniki + Sound Effect.

Teraz sound effect pobrać nie mogę bo jest to chyba ze sterownikami czy czym¶ ;/

Knight Lukas
23-12-2010, 20:40
Nie masz przypadkiem innej płyty głównej? Jak kupowałe¶ komputer powiniene¶ dostać płytkę ze wszystkimi sterownikami płyty głównej.
Upewnij się jak± masz płytę główn± :D
A jak nie masz płytki to odinstaluj wszystkie sterowniki dĽwięku <res kompa> wejdĽ PPM na mój komputer > Wła¶ciwo¶ci > Sprzęt > Menadżer urz±dzeń wybierz kontrolery dĽwięku i skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu

@edit
Sound Effectem się nie przejmuj najpierw musi być dĽwięk ;p

@EDIT@

Nie ma bo sterowniki nie działaj±/nie zainstalowały się poprawnie.
Dziwnę... a przy wyszukiwaniu sprzętu nie ma błędów?
A odinstalowałe¶ wszystkie sterowniki?

Kosik Czarny 2v0
23-12-2010, 20:56
Nadal nic ;/

Ps. Jeżeli to co¶ da to nawet na pasku szybkiego uruchamiania nie mam dĽwięku do +/- dĽwięku. Na pewno mam t± kartę ponieważ komputer rozkręciłem i tak mi pisało na naklejce na płycie głównej ;/

Degustator
23-12-2010, 21:00
¦ci±gasz mega magiczny program o nazwie EVEREST i podaj nazwe płyty głównej :)

Kosik Czarny 2v0
23-12-2010, 21:11
Nie wykrywa Ani Aid32 ani to co powiedziałe¶ ;/

Kosik Czarny 2v0
28-12-2010, 14:17
REFRESH

.aha.:D:D:D:D:D

Poziomek Twuj Koleszko
28-12-2010, 16:20
Nowa karta dĽwiękowa - CENA: 20zł. Mam nadzieję, że pomogłem. :)