View Full Version : Alkohol na wigilijnym stole?
Witajcie,
że mamy okres Bożego Narodzenia,
chodziłem co nieco go kościoła.
Ksiądz tam coś jebał, że zabroniony jest jakikolwiek alkohol przy wigilii.
Jak to było u was?
Bo u mnie tradycyjnie jak to przy każdym rodzinnym spotkaniu stała Finlandia.
Krulowiec
25-12-2010, 08:36
W wigilie nigdy, w 1 jak i 2 dniu świąt oczywiście , ale nie w wigilie.
# edit
Jak to mówią :
Cały rok się pije , w święta się chleje !
1st R. Boonek
25-12-2010, 08:37
U mnie w domu nie ma alkoholu, chyba ze ja przyniose xd albo ja cos organizuje.. W kazdym razie moja mama to abstynentka... chociaz z 2 strony nie widze potrzeby upijania sie w swieta (nie liczac wczorajszej pasterki)xd
MorgiBack
25-12-2010, 09:21
W wigilię w życiu!!
Natomiast 1 i 2 dzień świąt to na "czterech" od rodziny się wychodzi :D
Τettmeier
25-12-2010, 09:27
W Wigilię nigdy alkoholu. Chodzę na jedną do babci od strony taty i jeżdżę na drugą od strony mamy, nie ma mowy o alkoholu.. Święta to co innego xd
W wigilię moja rodzina nie uznaje alkoholu, w pierwszy i drugi dzień świąt, jedziemy do babci czy wujków, to tam zawsze na stole nie może tego zabraknąć.
Nie pamietam aby kiedykolwiek pojawił się u mnie na stole w wigilie alkohol. W pierwszy dzień owszem, bo mama ma na imię Ewa i wyprawia wtedy imieniny i goście byliby wręcz zawiedzeni gdyby go nie było tego dnia. 2 dnia świąt zależy jak się kto trzyma to też się co nieco wypije.
W Wigilię nigdy nie widziałem u siebie alkoholu na stole. W 1 i 2 dzień świąt oczywiście
Gruba Impra z Mikielem
25-12-2010, 09:53
Zawsze grany od 1410, kiedyś Finlandia, w tym roku Balantajs + piwka Beck's. Znaczy nie było na stole, ale jak każdy zjadł to sobie nalewał co chciał.
U mnie jak co roku stała jakaś flacha ;)
Tumanbuga
25-12-2010, 10:04
W Wigilie nie , od północy można pić dopiero , wczoraj byłem właśnie na tego typu "pasterce" : ).
U mnie jak co roku, lampka wina do wigilijnej kolacji. o.O
U mnie to tradycja. Flaszka wódki, zawsze się znajdzie gdzieś na stole lub pod nim .:)
U nas w tak samo na stolach pusto dopiero faza zaczyna sie jak idziemy najczesiej na pasterke jak np wczoraj ;o jaranie/alkohol ale wczeniej nic
Ksiądz tam coś jebał, że zabroniony jest jakikolwiek alkohol przy wigilii.
po co chodzisz do kościoła jeżeli według ciebie gadanie księdza to 'jebanie'?
@topic
W tym roku był winiacz=1 lampka do kolacji, wcześniej nie przypominam sobie, żeby kiedyś przy wigilijnym stole był jakiś alkohol.
Lolipops
25-12-2010, 11:53
Na wigilijnym stole to nie,ale dzisiaj to się u mnie przelewa już ;]
Lagga v3
25-12-2010, 11:57
U mnie stoi flacha zarówno w wigilię jak i w 1 i 2 dzień świąt :D
Kamor Wielki
25-12-2010, 12:00
w tym roku Finlandia i Martini
piwko Faxe
U mnie w wigilie tylko lampka wina do jedzienia, ale już po pasterce do rana to się Smirnoff Black lał strumieniami :P.
-Alkohol na wigilijnym stole?
-nie
#Lordzik#
25-12-2010, 12:08
W wigilie na stole nie ma u mnie alkoholu. Dopiero w I i II dzień świąt.
Ja mialem wczoraj urodziny to curva nie wypadalo nie wypic, najebalem sie z ziomblami i jakos wrocilem do domu, w koncu urodziny xdd Tak to bym nie pil (: A tak to u mnie na stole wigilijnym z tego co tata mowi to sie pojawila jak zostali same chlopaki tak o 23 i sobie pili tam xd
⊕ Cineczeq ⊕
25-12-2010, 12:23
Oczywiście, że nie.
Naturalnie, że nie. Tak samo jak i w I i II dzień świąt.
Na wigilijnym stole alkohol? Was chyba troszku pojebalo :D. Oczywiscie ze nie bylo.
Na Wigilii kiedyś miałem wino, ale teraz od kilku lat już nie ma nic. Za to przed Wigilią miałem starcie z dwoma Żubrami :) Dałem im radę...
E-officer!
25-12-2010, 14:02
U mnie na wigilijnym stole pojawiło się wykwintne wino, w celu uzyskania lepszego posmaku skonsumowanej wieczerzy oraz polepszenia jej trawienia.
.Vimpexx.
25-12-2010, 14:36
Na Wigilii kiedyś miałem wino, ale teraz od kilku lat już nie ma nic. Za to przed Wigilią miałem starcie z dwoma Żubrami :) Dałem im radę...
XD
Za to ja po... miałem :p
@Topic
Nigdy na moim wigilijnym stole nie było alkoholu i myślę, że nie będzie.
:)
Sturnusek
25-12-2010, 14:40
bylo 0,7 whiskey ;p
Zarexoholik?
25-12-2010, 14:58
Na stole nie było. Po wigilii z dziadkiem i wujkiem wypiłem po piwie.
samuraj01
25-12-2010, 16:03
U mnie jak co roku, stoi flaszka na stole wigilijnym, w 1 i 2 dzien swiat, tez sie pije. a na sylwesta nie pijemy jol jol
<Magiczny>
25-12-2010, 16:05
Nigdy nie bylo alkoholu i nie bedzie.
bylo 2x po pol litra:)
czyli pily tylko 2 osoby czyli po polówce na głowe:)
po co chodzisz do kościoła jeżeli według ciebie gadanie księdza to 'jebanie'?
A jak według Ciebie można mówić o księżu, który mówi o tym jakie dzieci w afryce są biedne jak one głodują przy czym wożąc się Lexusem lub najlepszym Audi?
@topic
Lampka wina do kolacji
Nigdy.
Wigilia to nie jest czas kiedy mamy się nachlac ,a potem spac cały tydzień. Ja u siebie nigdy nie widziałem alkocholu i nie zobaczę ;p Każda rodzina ma swoją tradycję no [...] to nie jest niczyja wina ,że ktoś śpiewa zamiast zajadac karpia;/
Nigdy w wigilie nie bylo alkoholu na stole :eek::eek::eek::eek::eek::eek::cool::cool::cool::c ool::cool:
Azbestowy v.62.0
25-12-2010, 17:24
czyli pily tylko 2 osoby czyli po polówce na głowe:)
endżoj twoje leżenie pod stołem podczas wigilii
#topic
No był ale w symbolicznych ilościach. Nie da się bez - w końcu to Polska
Tak, flaszka dziadkowej roboty. ;d
Z bratem i wujkiem po piwku wypiliśmy ;d
W wigilie u mnie nie ma ale za to w sylwestra lepiej nie wiedzieć co się dzieje , alkohol w wigilie zawsze pije ale zawsze po kolacji ze znajomymi.
U mnie w wiligie nigdy alkoholu nie było i przypuszczam, że nie będzie? W sumie nie wyobrażam sobie : D W I i II dzień już bardziej.
Nie było i całe szczęście :)
W Wigilie u mnie się nie pije, ale za to w 1 i 2 dzień świat alkoholu na stole nie może zabraknąć. ;]
u mnie nie było alkoholu i nigdy o takim czymś nie słyszałem.
Maciejas
25-12-2010, 23:01
-Czy JEZUS pił alkohol?
-Njeeeeeeeee
na stole nie, nawet starsze pokolenie potrafii utrzymac zasade, a GUWNIARZE na pasterkach tylko by pili !
Co jak co, ale w wigilię, to nigdy u mnie w domu alkoholu nie było i nie będzie. Święta, to inna sprawa :] Praktycznie co roku ktoś jakąś flaszkę stawia (albo kilka). O dziwo wczoraj się trochę zechlałem i mnie kac nie męczy XDDDDD Tylko leciutko głowa boli :D
A jak według Ciebie można mówić o księżu, który mówi o tym jakie dzieci w afryce są biedne jak one głodują przy czym wożąc się Lexusem lub najlepszym Audi?
chyba troszkę za bardzo kierujesz się stereotypami:)
@topic
Tak jak pisałem wcześniej było winko czyli 1 kielon do kolacji, a wczoraj było 0.7 poloneza ;/
..:KoMBoj:..
27-12-2010, 19:57
Alkohol na wigilijnym stole? U mnie to niedopuszczalne ;o 2 i 3 dzień świąt owszem, ale w wigilie nigdy ;d
U mnie nie było alkoholu na wigilijnym stole,natomiast w drugi dzień świąt pojawiło się małe co-nieco ;]
Maatinii
27-12-2010, 20:18
Oczywiście że było Finlandia i Martini (Bardziej dla kobiet/dziewczyn)
norbix1995
27-12-2010, 20:36
u mnie bez alkoholu w wigilie,ale po 1 i 2 dzień świąt tak
Li$ek Von Lid3n
27-12-2010, 21:55
W wigilie nikt nic nie pil ale w 2 dzien swiat wino bylo :] :]
u mnie tak: flaszka na stole, kevin w polsacie, czyli wszystko na swoim miejscu
Maatinii
28-12-2010, 13:52
Up.Tylko że Kevin nie leciał w wigilie ...
Już się wypowiadałem.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.