PDA

View Full Version : Htc HD2 , Galaxy S , Nokia N8 ?

^Labelizer^
25-12-2010, 12:23
Witam

Który z podanych telefonów najbardziej opłaca mi się kupić .

Precision
25-12-2010, 13:40
Polecam kupno Galaxy S. HTC HD2 ma moim zdaniem gorszy wyświetlacz 4,3 cala -64k kolorów, jest ciężki (157g), słabsza bateria i ten Windows Mobile..

Galaxy ma wyświetlacz 4', ale za to posiada 16mln kolorów i nie jest to zwykły ekran lcd, a Super AMOLED. Poza tym na rynku pojawił się później i jest nowszy. Następnym plusem jest bardzo szybko rozwijający się system Android. Do tego posiada wifi b/g/n.

Sam jestem posiadaczem Samsunga i nic złego o nim powiedzieć nie mogę.

Co do Nokii, nie wiem jakie ma dokładnie możliwości, ale ma ekran 3,5' i niby wyjście HDMI. Ja jednak nie sprawdzonego produktu bym jeszcze nie kupił i poczekał na opinie innych użytkowników.

Choowder
25-12-2010, 13:43
moim zdnaiem htc hd 2 ja mialem htc hero system android dzialal swietnie neistety mailem bo mi go buchneli :/

E-officer!
25-12-2010, 13:46
Nie bierz tej Nokii, to można się zakurwić z tą wysuwaną klawiaturą. Zależy też, co chcesz robić na tej komórce. Bo jeżeli ma służyć jedynie do odtwarzania muzyki, dzwonienia i smsowania, to wybierz jakiś klasyczny model, a nie dotykowy, który jest dość niewygodny.

Arcik
25-12-2010, 14:23
Nie bierz tej Nokii, to można się zakurwić z tą wysuwaną klawiaturą. Zależy też, co chcesz robić na tej komórce. Bo jeżeli ma służyć jedynie do odtwarzania muzyki, dzwonienia i smsowania, to wybierz jakiś klasyczny model, a nie dotykowy, który jest dość niewygodny.

Ta nokia nie ma wysuwanej klawiatury, tylko taką zwyczajna dotykową.
Jeśli zależy ci na tym aby twój telefon robił bardzo dobrze zdjęcia to polecam Ci n8 bo ma ona aparat 12MP kumpel ją ma i nie narzeka na nią. Jest bardzo funkcjonalna.

Co do HTC HD2 to może być problem bo inny ziomek ma ten telefon i musiał przeinstalować system bo na oryginalnym systemie Windowsowskim telefon mu sie niejednokrotnie zawieszał i resetował. Po przeinstalowaniu nie narzekał więcej na niego...

^Labelizer^
25-12-2010, 20:38
Chciałbym telefon do oglądania filmów , słuchania muzyki oraz do szybkiego pisania sms .

`Arcuś
25-12-2010, 23:25
Proponuję Ci Galaxy S, telefon jest bardzo prosty w obsłudze, super się z niego korzysta, polecam.

Τettmeier
26-12-2010, 08:45
Również jestem za Samsungiem Galaxy S, którego ma mój kumpel i bardzo sobie go chwali. Android jest zajebistym plusem jak ktoś już wyżej powiedział. Bierz!

Linksys
26-12-2010, 10:11
Jak masz kasę to wiadomo że nokia n8 bo nokie ogólnie są i będą najlepsze ;] Samsung w robieniu telefonów nigdy nie był dobry zawsze sprzedawał tanie gówno, SE tak samo. Więc zostaje ci 1 wybór.

Azielu$
26-12-2010, 11:09
Galaxy lub N8. O HTC nawet nie myśl, bo ma strasznie mało kolorów na wyświetlaczu przez co filmy będą wyglądać strasznie. Osobiście jednak brałbym Galaxy. Nokie mi się znudziły. :D

#GladeQ
Miałem Samsunga Omnie, który miał 262k kolorów i różnica między filmami na Nokii 5530 [16 mln kolorów] była ogromna. Ten HTC ma tylko 65k kolorów, więc to już totalna porażka. ;c

GladeQ
26-12-2010, 11:38
O HTC nawet nie myśl, bo ma strasznie mało kolorów na wyświetlaczu przez co filby będą wyglądać strasznie.

Tych kolorów jest już wystarczająco dużo, żeby obejrzeć film w wysokiej jakości.

Troche kiepski model wybrałeś od HTC, bo ten jest już za stary w porównaniu do reszty. Zamiast HTC HD2 już lepiej jakbys wziął HTC Desire. Jest mniejszy, ma androida 2.2 i dluzej mu trzyma bateria. Są one w podobnej cenie. Chyba, że zależy Ci na dużym ekranie.

Nokia N8 jest spoko ale jej największym minusem jest to, że ma Symbiana :/

Co do Samsunga to nie lubie tej firmy, bo nigdy się porządnie nie przykładała do robienia swoich telefonów. Kiedy sie chwile pobawiłem tym telefonem, od razu nie podobała mi się jego chujowa obudowa (co jest typowe dla tej firmy). Niby ma tego SAMOLEDA ale on mocno przekoloryzowuje.

Brałbym HTC albo Nokie, jednak chyba HTC mnie bardziej przekonuje.

Coller
26-12-2010, 12:29
Jak dla mnie Nokia N8 to najlepszy telefon z tyh 3, potem jest Samsung Galaxy S
;]

Devixx
26-12-2010, 22:03
Polecam Galaxy, moja mama posiada. Chociaż nie bawię się tym telefonem za często, jest extra.