Zaloguj się

View Full Version : Kol?dy `` Co i jak? ``

BuSiaK
25-12-2010, 18:08
Temat dotyczący kolęd , a dokładniej czy ktoś z was wybiera się na kolędy ? Słynny zwyczaj za małolata na dorobienie pieniążków ale już nie mam jak ;/ za wysoki jestem :D

Dikkuś
25-12-2010, 18:53
Nom Niezapomniane Chwile ^^
Ale już za stary jestem na to -_-'

`Arcuś
25-12-2010, 19:01
Znam lepsze sposoby na zarobek. Chodzenie od domu do domu i śpiewanie kolęd wydaje się śmieszne, osobiście bym tak nie mógł. :/

.Vimpexx.
25-12-2010, 19:29
Znam lepsze sposoby na zarobek. Chodzenie od domu do domu i śpiewanie kolęd wydaje się śmieszne, osobiście bym tak nie mógł. :/

Też bym tak nie mógł.

@Topic

Nigdy tak nie zarabiałem i raczej już nie będę ( za stary na to), ale tym co tak zarabiają, to życzę dużo kasiorki :D:D

Zarexoholik?
25-12-2010, 19:46
Nie ten rok. Może 20~ lat temu to było popularne - teraz idź pośpiewać to usłyszysz:

ale debil

Także - nie. Nigdy nie śpiewałem kolęd.

1st R. Boonek
25-12-2010, 19:50

Bez kitu, totalna kompromitacja xd

Nigdy nie chodzilem bo dla mnie od zawsze to bylo zalosne xd
btw. jak lubisz sie osmieszac za kase to idz do cyrku xd

Stoner
26-12-2010, 07:54
Raczej już to jest nie modne,
nasi rodzice może kiedyś tak zbierali kase.
Teraz jak starsza widzi kolędników przed drzwiami to ich nie wpuszcza.
Idź na parking myć szyby też zarobisz.

Lolipops
26-12-2010, 07:58
Kiedyś chodziłem kolędować to przynajmniej mandarynek i cukierków nie brakowało xD
Teraz już nie chodzę na takie sparingi (za stary jestem)

KaZeK
26-12-2010, 08:38
Kiedyś chodzili u mnie takie pleby to dałem im po 2zł i niech cieszą miskę, teraz nikt już nie chodzi bo to żenujące.

Said
26-12-2010, 08:56
Raz w zyciu z kuzynem u niego na wsi bylem pol dnia lazilismy i musze powiedziec, ze bylo troche tej kasy na leb ^^ A teraz to w zyciu! Jak chodza do mnie kolednicy to otworze poslucham i zamykam drzewi :D

Linksys
26-12-2010, 10:00
Nigdy nie chodziłem ale co roku zarabiam z bratem i kumplem na kolędnikach dobry biznes na osiedlu bo nawet 400 zl na łebka za wieczór można zebrać ;]. Dobra rozrywka ;p

BuSiaK
26-12-2010, 10:33
Linksys wiem też tak teraz zarabiam haha xD Ale wcześniej jak się chodziło otwierała panna to rura haha xD
Juz nie chodze tylko 2 razy chodziłem .
Ale jak to mówią starsi ludzie , to jest zwyczaj !

Kosmo
26-12-2010, 13:22
nie bede sie usmieszal ;p

wgl nie pamietam takich czasow zeby chodzili dzieci i koledy spiewalpy oprucz z ksiedzem

Malahadus
26-12-2010, 19:59
Nigdy nie chodzilem i nie bede chodzil,moim zdaniem to jest zalosne : (

ManiQ
26-12-2010, 20:26
nie bede sie usmieszal ;p

wgl nie pamietam takich czasow zeby chodzili dzieci i koledy spiewalpy oprucz z ksiedzem

Jak możesz pamiętać jak masz zaledwie max .12 ?
"oprucz" _/

Ja chyba nigdy nie kolędowałem xd teraz już tego nie zrobię bo się tylko ośmiesze.

Zieniu
27-12-2010, 04:38
ta kozaczki sa tak butnii ze nie splamia sie koledowaniem? Ja owszem chodzilem z znajomymi, smiesznie bylo, naaawet mialem zamiar z rowiesnikami i w tym roku wyskoczyc pospiewac dla jaj:d

@
Sami jestescie zalosni, zenujacy

Poziomek Twuj Koleszko
27-12-2010, 08:22
Zapisz się na ministranta. Jak ja się dowiedziałem ile oni zarabiają jak chodzą z księdzem po domach to sam przez chwilę chciałem być ministrantem. XD Ziomki wyciągają z tego powyżej 1000zł na osobę, a tylko łażą od domu do domu i jedzą ciastka.

Adasik
27-12-2010, 14:11
U mnie nie ma takiego zwyczaju. U babci na wsi kiedyś chodzili kolędnicy i śpiewali kolędy ale to już stary zwyczaj, który już raczej nie jest spotykany. Czasy się zmieniły...

Coller
27-12-2010, 14:34
Osobiście to nie chodziłem i nie śpiewałem po domach kolęd xdd
Tydzień temu~ chodzili u mnie i śpiewali kolędy ale ich nie wpuściłem xd

BuSiaK
27-12-2010, 14:49
osobiście to nie chodziłem i nie śpiewałem po domach kolęd xdd
tydzień temu~ chodzili u mnie i śpiewali kolędy ale ich nie wpuściłem xd

ja też nie wpuszczam już haha :d nawet głosu nie mają i się drą zamiast śpiewać.

Li$ek Von Lid3n
27-12-2010, 14:49
Nigdy nie chodzilem i juz nie bede juz jestem starszy. Nie chodzilem poniewaz dla mnie to obciach .

gringo guantanamo
28-12-2010, 00:27
Nigdy nie chodzilem i nie bede chodzil,moim zdaniem to jest zalosne : (

je*bie mnie twoje zdanie.

@topic mam 19 lat i chodzilem z bratem ;). Brat ma 8 lat wiec dla malolata zawsze cos rzucili.

Btw. poszedlismy na wogole inne osiedle, na ktorym nikt nas nie zna, zadna praca nie hanbi

BuSiaK
28-12-2010, 11:07
je*bie mnie twoje zdanie.

@topic mam 19 lat i chodzilem z bratem ;). Brat ma 8 lat wiec dla malolata zawsze cos rzucili.

Btw. poszedlismy na wogole inne osiedle, na ktorym nikt nas nie zna, zadna praca nie hanbi

DOKŁADNIE , ZGADZAM SIĘ , wstyd to kraść .
A pieniążki zawsze wpadną w kieszeń i to nie małe .

Linksys
28-12-2010, 11:34
To nie jest kradzież jak gnoje same oddają ;]...

BuSiaK
28-12-2010, 11:41
Ja nie miałem na myśli ciebie .
Ogółem mówie , a twój sposób zarabiania jest łatwy sam sie w niego bawiłem kilka razy xd

.Bart.
28-12-2010, 13:19
Nigdy nie byłem kolędnikiem ani nie przypominam sobie, żeby do moich drzwi kiedykolwiek pukali kolędnicy...za to po ostatkach czy nawet na halloween kiedyś chodziłem. Najlepiej napisać, że to jest żałosne, ośmieszające czy kompromitujące, nie wszyscy wolą siedzieć na dupie przed kompem grając w tibie i obejść się smakiem albo prosić od rodziców pieniądze tylko wolą coś zarobić na własną rękę. :)

Ziomki wyciągają z tego powyżej 1000zł na osobę, a tylko łażą od domu do domu i jedzą ciastka.
ktos ci to troche podkoloryzowal XDD dostaja jakies pieniadze, ale bez przesady, dla ministrantów jest bodajże 30% od tego co zbiorą przy 'zapowiadaniu' kolędy i to jeszcze nie w każdym kościele, bo czasem nie dostają nic, ale później mogą gdzieś wyjechać za darmo albo prawie darmo.

To nie jest kradzież jak gnoje same oddają ;]...
jak podchodzi do nich 3 starszych, zakapturzonych typów wyższych o głowę to co mają zrobić? litości...