View Full Version : [Forum] Warn = usuni?cie posta.
Jak wszystkim wiadomo za ostrą spine i wyzywanie są kasowane posty + nagroda dla autora, ale co ze "śmiesznymi" postami? (tzw. offtopami)
Moim zdaniem, takie posty nie powinny być kasowane, po wcześniejszym zwarnowaniu. Autor dostał nagrodę w postaci punktu karnego, ale po co usuwać post? Ma jednego posta więcej, tak nabił... Ale ma też dodatkowy jeden punkt karny, czyli może nabić tak 5 postów... To aż tak dużo? Ja czasem jak mam 0 ptk karnych to lubię sobie zatrollować jednym, czy dwoma postami i jestem świadom, że dostane warna. o.o
Podsumowując:
* Pro-pozycja polega na nie usuwaniu postów po wcześniejszym warnie za nabijanie.
Co wy na to chłopczęta i dziewaki?!
__
Benn, jak wiesz moderator ma możliwość edytowania posta, ciężko napisać jeden wyraz na czerwono? :|
Jestem na nie, (głosowałem na tak) :D
jeżeli post o niczym nie świadczy powinien zostać również usunięty.
W tym co piszesz coś jest nie kaman ;] jak ktoś nabija posta, to albo powinno się go usunąć albo zostawić i dać ten punkt karny czy co tam się daje ;]... Usunięcie posta nabijaczowi samo w sobie już jest karą, tak że nie powinno się go dodatkowo "dobijać" ;p.
Woder (: !
27-12-2010, 11:06
Jestem na TAK
Jeżeli dana osoba dostała Warna , a nie pamięta za co , niech ma szanse zobaczyć owego posta :).
Jestem na NIE. A co w przypadku gdy załóżmy moderator da warna, nie usunie mu posta, i po jakimś czasie będzie 100x reportów, a potem tematów "nie dajom mó warna" "ekipa jest bleee" itp...
Azbestowy v.62.0
27-12-2010, 11:26
Co wy na to chłopczęta i dziewaki?!
*thumbs down*
Na co komu warny za delikatne przewinienia, skoro i tak po banie można założyć konto? Twoja propozycja nie ma sensu (tak, boję się o swoją dupę)
gdyż zabije to tą odrobinę luzu, która ostatnio się wytworzyła.
<Magiczny>
27-12-2010, 11:30
Jakby usunięcie posta wiązało się z warnem...
To już by mnie tu nie było.
Jestem za ostrzeżeniem, a nie za warnem.
Nie nabijaj...
@t
Ja dostalem warna za nabijanie postow. "Nie gz jestes 0" i dostalem warna? przesada i to jeszcze w dziale screeny gdzie sie NIE nabija postow. I czy usunie tego posta czy nie to zalezy kto go daje.
Zarexoholik?
27-12-2010, 11:38
Jestem na NIE! Jak patrzę, na niektóre posty to aż mi się śmiać chce z głupoty innych ludzi. Zamiast odsnieść się do tematu to dana osoba pisze na zupełnie inny, najczęściej o kimś innym. Najlepszym przykładem jest np. akuz. Wolę żeby ta głupota była skrupulatnie usuwana. =o
Tyle że chyba nie wyobrażacie sobie, na jakiej zasadzie to działa. Jeśli dajemy warna za obrazę użytkownika i post oprócz tego, że obraża człowieka, nie wnosi niczego innego, to jest usuwany.
Jeśli post jest typowo dla nabicia posta i nie wnosi żadnej innej mądrości, również jest usuwany.
Jeśli dostalibyśmy zakaz usuwania postów łamiących regulamin, to byłby taki bajzel na Forum, ze to się w głowach nie mieści. Co w takim razie mielibyśmy zrobić z tematami reklamującymi inne OTSy, z linkami do keyloogerów? Zwarnować, ale nie usuwać, żeby ludzie sobie pościągali syfu? Propozycja do dupy :D
Sherlock
27-12-2010, 22:05
Propozycja nie przejdzie. Zapytacie dlaczego? Dlatego, że jeżeli przestaniemy usuwać takie 'głupie' posty to zacznie się spam, że na forum jest syf i ekipa nic nie robi, znam was aż za dobrze.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.