Zaloguj się

View Full Version : Zwi?kszenie masy.

Daburian
29-12-2010, 13:49
Witam, na wstępie powiem, że nie wezmę żadnych odżywek, tabletek i innego gówna.

Chciałbym byście mi doradzili jak szybko przytyć.

Ważę 69 kg i ćwiczę już od ponad roku no i efekty są tego bardzo ładne, lecz jest problem nie mogę przybrać na masie, poszperałem po necie i znalazłem takowa dietę i chciałbym zapytać czy ona była by dla mnie dobra.

*Ważę 69kg
*Mam 176cm wzrostu.

Ćwiczę codziennie.

Jedynie co ćwiczę co 1 - 2 dni to 100pompek.pl

Poniżej pokazuję dietę, jeżeli możecie powiedzcie co dodać, a może co odjąć.

Dieta dla osoby wazacej 70 kg:

7:00
Platki owsiane 100g + 200ml mleka
3 jaja kurze całe

B: 41g (30g zwierzęce) W: 81g T: 27g

10:35
Makaron 100g
Serek wiejski 200g

B: 35g (25g zwierzęcego) W: 80g T: 10g

13:30
Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
Makrela wędzona 100g

B: 41g (31g zwierzęcego) W: 81g T: 25g

16:00
Ryz brazowy 80g
Piers z kurczaka 100g

B: 27g (22g zwierzęcego) W: 62g T: 3g

17:30-18:30
Trening

18:30
60g Carbo

B: 0g W: 56g T: 0g

19:10
Chleb pelnoziarnisty 100g
Tunczyk w wodzie 120g

B: 32g (25g zwierzęcego) W: 54g T: 2g

22:00
Twarog chudy 100g
Oliwa z oliwek 10ml

B: 20g W: 4g T: 10g

Razem - podsumowanie
- białko 143 g
- tłuszcz 77 g
- węglowodany 418 g
- kalorie 2937 kcal

Udział procentowy
- białko 2,04 g/kg
- tłuszcz 1,1 g/kg
- węglowodany 5,97 g/kg
- kalorie 41,96 kcal/kg

[CS] 'Oxidosis'

Tak efekty są widać mięśnie, ale tylko wtedy gdy napnę to wszystko pięknie widać.
Robię pompki co 1-2 dni a tak to ćwiczę wszystko brzuszki podnoszenie na klatę itp.

No chyba źle to napisałem.

Ćwiczę codziennie mam własną siłownie.
Temat można zamknąć, zapytałem mojego wujka jak to z tą dietą i powiedział , że jest jak najbardziej dobra ;).

Jedynie kto tu napisał z sensem i mu za to dziękuje.
*.Khuramek.
*Linksys

N-series
29-12-2010, 14:00
TO nie forum kulturystyczne , chcesz dietę to do dietetyka idź
jaka chcesz mase?sucha?,tłuszcz?XD
jedź głowa 5-6 posiłków dziennie ogólnie łycha i zapierda** do miski , siłownia i konkretny plan treninogwy na mase , cya

sfd.pl/kfd.pl
swoją drogą nie masz kogoś na siłowni co by ci pomogł? na tych forach też każdy co innego pierdo**

wgl powiedź co ty chcesz osiągnać ? chcesz zbudować mase i siłe dzięki samym pompkom? xd

@down xd żeby rzeźbić to trzeba mieć z czego xd

Crote
29-12-2010, 14:16
cwicz na rzezbe, a nie na mase +10 do lansu w wakacje

Crayon
29-12-2010, 14:31
A jeśli masz nieregularny tryb odżywiania możesz zainwestować w białko(jedzenie w proszku takie : /) i bezpośrednio po wysiłku w gainery, żeby mięśnie same się nie zjadały.

A dieta w sumie może być, warto spróbować.

'Oxidosis'
29-12-2010, 14:35
cwicz na rzezbe, a nie na mase +10 do lansu w wakacje

Aha no niby fajnie, ale jak może zrobić rzeźbe nie mając kompletnie masy?

@Topic

Chcesz wiedzieć czy to jest dobra dieta? sfd.pl zapraszam. Tutaj po niektórzy mają pojęcie na ten temat, ale każdy pisze co innego. Tak od siebie napisze, że żarcie wydaje się być dobre, ale diety z neta są mało warte, bo każdy musi układać sobie diete pod swoje zapotrzebowanie kaloryczne, a no to składa się kilka czynników, nie tylko waga. Najlepiej iść do dietetyka, troche kosztuje, ale efekty są praktycznie gwarantowane. Aha i nie rozumiem jeszcze jednego : W jednym zdaniu piszesz, że efekty są bardzo ładne, a za chwile że nie możesz przybrać masy. Co do odżywek, jeżeli uważasz że to gówno, to sądze, że nie masz na ten temat zbyt dużego pojęcia.

Aha i jeszcze jedno ; od roku ćwiczysz tylko pompki? Jeżeli tak to gratuluje. Po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do ćwiczenia i po prostu efektów nie widać lub są bardzo nikłe. Jeżeli już bawisz się w diete to leć na siłownie, bo uwierz mi, że robiąc dzień w dzień pompki nic nie urośniesz nawet dobrze jedząc.

Hejtujcie.

N-series
29-12-2010, 14:36
Zacznij chodzić na siłke i jeb te pompki , kup gainera pvl mutant mass albo universal 4.5kg 3100 , dieta nie musi być ja nie mam i wszystko ładnie idzie

.Khuramek.
29-12-2010, 14:40
Kup sobie białko serwatkowe [ to nie jest ***** odzywka , białko serwatkowe zostaje po zamienianiu mleka w jogurty czy coś takiego xd] i ostro na tym przytyjesz.
Robiąc trening 100pompek.pl nie będziesz rósł tak jakbyś tego chciał pompki działaja tylko na nie które pratie mięsni .. i to na nie które z większą na nie które z mniejszą intensywnością... Samymi pompkami za dużo nie osiągniesz. to tyle.

Linksys
29-12-2010, 14:45
H@H@h@ fala koxów się odezwała. A dział jak najbardziej dobry to jest własnie real life poza pixelkami ;p. Niestety na samej diecie to będziesz miał problem ;] przekonasz się o tym z czasem chyba że masz takie geny co się trafiają raz na pare milionów ale małe masz na to szanse, prędzej w totka wygrasz... Możesz ofc dojebać tłuszczu w miarę dużo ale nie sądzę żeby ci na tym zależało. Z samą dietą powodzenia jak zrobisz kilo w 2 miechy mięśnia to będzie bardzo dobrze cudów napewno nie możesz się spodziewać, po odżywkach nawet jak byś się zdecydował to i tak rewelacji się nie spodziewaj.

Xio13
29-12-2010, 16:53
a po 1 czemu nie chcesz brac odzywek czy innego typu ' gowna ' ? predzej czy pozniej zaczniesz cos brac ;]

na forum z koksami poszukaj czegos bialko to podstawa ^^
no i pompkami to za duzo nie zdzialasz :P

Mateusz Soprano
29-12-2010, 17:08
Kolejny bezsensowny temat,takich tematów już było multum.Ja mam tyle samo wzrostu i około 55 kg i jakoś żyje i nie wyglądam na anorektyka.I nie mam zamiaru chodzić na siłownie i pakować obciążać,niszczyć kręgosłup a później przestać i czekać aż mięśnie sflaczeją i będę musiał od nowa wszystko robić.
Wystarczy użyć opcji szukaj i będzie dużo takich bzdur na forum.Po za tym pytasz o dietę pseudo fajterów i pseudo napakowanych łysych koksów z forum.Idź na siłownię i spytaj tam tych łbów co dźwigają ciężary czy dobra ta dieta.Ojejej mariusz z Ciebie nie będzie;d

Li$ek Von Lid3n
29-12-2010, 17:25
Zostan przy tym co robisz :P Wiem co mowie.

Crote
29-12-2010, 18:04
Kolejny bezsensowny temat,takich tematów już było multum.Ja mam tyle samo wzrostu i około 55 kg i jakoś żyje i nie wyglądam na anorektyka.

mam 191/2 cm wzrostu, 70 kg i mówia na mnie grubas, fajnie co?
hehe :p

Romus
29-12-2010, 18:43
mam 191/2 cm wzrostu, 70 kg i mówia na mnie grubas, fajnie co?
hehe :p

To ty chyba pracujesz w fundacji pomagajacej anorektykom ;O

@Top
Kup sobie jakies dobre bialko ;)

`DraXel?
30-12-2010, 13:21
Jasne jasne wszytko pieknie i ładnie . Trafiłeś w 100 % pytając tutaj na tym forum o porady tego typu. Racja tutaj same karki ... Lepiej radze ci przenieść sie na jakieś forum skierowane głównie pod tą tematykę tam Ci pomogą dobrać odpowiednie składniki diety lecz też musisz pamiętać, że częsty trening nie zawsze jest pomocny ;)

Strycnine
30-12-2010, 21:03
Jestem stalym uzytkownikiem forum SFD, lecz tutaj ciezko sie udzielac, jesli cos powiem, zaraz bedize ze jestem internetowym "zapinaczem". Ale yebac to :D

Od siebie powiem tak, wegle sa okej, bialko tez w sam raz proporcjonalnie, dieta jest ok. Zmieniaj czasem ryz na kluchy, ziemiaki. ALE...... na tym jako takowej masy miesniowej nie zrobisz... Musi byc bodziec w postaci treningu silowego. Musisz "palic" miesnie aby dobrze przyswajaly wartosci odrzywcze.

Jednym slowem, bez treningu, odpowiedniego snu, nie zrobisz dobrej masy.
Chyba ze chcesz sie zalac jak prosiak, to lec do MC donalda, w 3 dni wzrost gwarantowany.

Jaki typ budowy masz? Ekto, Endo, Mezo? Co do odzywek na Twoim miejscu nie zrazal bym sie

Pozdrawiam

PS: Na przyszlosc pamietaj, ze sa inne fora od takich spraw :P
Jesli chcesz jakies ciekawe porady, pisz na PW.

Linksys
30-12-2010, 21:09
@Up.
Idioto od palenia mięśni jeszcze nikt nie urósł... Właśnie że na mase ćwiczy się delikatnie średnim ciężarem 8-12 pow. A nie trening siłowy... Zajebiście mu doradziłeś napewno będzie z niego kawał koxa.

Strycnine
30-12-2010, 21:19
Ehh, naucz się czytac ze zrozumieniem o co chodzi w paleniu miesni to jest po pierwsze, po drugie trening silowy to jest poprostu inaczej "trening na silowni", a nie trening na sile, po trzecie, typowy plan na mase powinien skladac się z 3 cwiczen zlozonych, duzy ciezar, ktorym mozemy zrobic 6 - 8 ruchow max.

Ale o czym my tu mowimy, skoro on jest poczatkujacym, czyli dla niego nada się typowa obwodówka, albo FBW.

Pozdrawiam

Edit: Jesli Tymyslisz ze na mase trenuje się DELIKATNIE, chcial bym poznac Twoje obwody.
Edit2: Idiotą mozesz nazwac swoich kolegow. Ode mnie takowego pozwolenia nie otrzymales