PDA

View Full Version : Temat o czatboksie ale inny ni? reszta

Azbestowy v.62.0
30-12-2010, 12:02
11:31 Slodziutki Tetti: [102]: Azbest, walcz o chatboxa ; ;/
11:37 Slodziutki Tetti: i rób tam powazne hasla wyborcze typu glosowac za tak chatbox to nasze zycie
11:37 Slodziutki Tetti: poda powazne argumenty dlaczego nie ma cb
11:37 Slodziutki Tetti: niech administracja sie wypowie

11:37 Slodziutki Tetti: niech administracja sie wypowie

administracja sie wypowie

XD

tu mi kaktus wyrośnie <pokazuje na czoło>
edit 12:48 czoło mnie boli i to bardzo, kolce przebijają skórę już
edit 12:52 już 20 cm wystaje

WIN

Hasła wyborcze sobie daruje, podam suche argumenty, które pozwolą nam dyskutować na ten kontrowersyjny temat. Dlatego także nie zamieściłem sondy, by was sprowokować do wzajemnego dialogu.

1. Można wprowadzić ograniczenie w wysyłaniu wiadomości (np jedna na 30 sekund), co zmniejszy ilość pakietów (?) obciążających
serwer

2. Klimat - niektórzy twierdzą, że TS może być lepszy, ale cb dodaje temu forum specyficznego klimatu

3. Wprowadzenie specjalnej osoby do pilnowania porządku tylko na chatboxie. Wtedy argument hejterów o napinkach staje się inwalidą

4. Ekipa forum/administracja zyska trochę 'punktów' u szarych, zwykłych użytkowników. A to się zawsze przydaje, nie wmówicie mi że nie.

5. Nowsi użytkownicy forum będą mieli ułatwione poznawanie starszych, co pozytywnie wpłynie na atmosferę. Atmosferę przyjaźni i pokoju

6. Chatbox może pełnić funkcję łącznika z administracją, ludzie mogą informować ekipę o różnych mało ważnych błędach właśnie w taki sposób. Dzięki temu liczba nabijanych postów zostanie zredukowana.

7. Dzięki przywróceniu cb, można usunąć działy 'pomoc 7.6' oraz 'pomoc 8.42' Jest to dość odważny argument, lecz uważam, że nasza przyjazna społeczność z zapałem będzie pomagać zbłądzonym graczom. Ponadto zmniejszy to ilość postów niektórych użytkowników nagminnie naginających regulamin.

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły, to śmiało postujcie. A jeśli nie, to i tak zapraszam do konwersacji.

Τettmeier
30-12-2010, 12:05
Toż to sama prawda. Odkąd nie ma chatboxa aż odechciewa mi się wchodzić na forum, to już nie to samo. Zawsze można było popisać z ludźmi o różnych newsach, teraz trzeba zakładać o tym tematy i liczyć aż szanowni panowie się wypowiedzą... Chatbox to nasze życie!!

Gruba Impra z Mikielem
30-12-2010, 12:08
Nawet nie wiedziałem że jakies vt było beka. Stypa na forum, warny za nic. Ktoś pisze coś co chciałby np. na cb i dostaje za to warna od jakiegoś Cryona. Tak nie przywrócą, odchodze

'Oxidosis'
30-12-2010, 12:11
Bez chatboxa na forum jest naprawdę nudno. Teraz praktycznie wypowiadam się tylko w dziale piłka nożna.

ODDAJCIE CHATBOXA!

Crayon
30-12-2010, 12:13
Tyle że administracja jak i kadra bardzo chciałaby ChatBox na Forum, bo czemu nie? Inna sprawa, kochany hosting, na którym strona stoi bardzo się czepia, bo podobno przeciążamy im server, a mają potężne maluchy 126p z silnikiem na korbkę, dlatego można im to wybaczyć i ewentualnie zrozumieć. 1 wiadomość na 10-15 sekund nie wiadomo jak zredukowałaby obciążenie ich 'potworów', tak samo jak okrojenie chatu całkowicie z bbcode. Co jak co, nic z tym nie zrobisz, tworząc kolejny taki temat. Problem tkwi w administratorach hostigu, nie naszych.

GladeQ
30-12-2010, 12:13
Jeśli użytkownikom tak bardzo zależy na tym chatboxie to dlaczego nie chcecie im go przywrócić? Ja osobiście na nim nie pisze, ale nie przeszkadzało mi jak był na forum!

deeL `
30-12-2010, 12:15
Dokładnie ! Wiele osób siedzi na tym forum i nie gra w tibie, przez co wypowiada się w małej ilości działów.
Ponadto, gdy jakiś cziter będzie na serwie CS, a we Frendsah stim nie będzie żadnego, jest większa szansa, że któryś siedzi na cb.

ODDAJCIE CHATBOXA !

Azbestowy v.62.0
30-12-2010, 12:17
1 wiadomość na 10-15 sekund nie wiadomo jak zredukowałaby obciążenie ich 'potworów', tak samo jak okrojenie chatu całkowicie z bbcode. .

Skoro nie wiadomo, to trzeba się dowiedzieć. Może to jest rozwiązaniem wszystkiego?

Kamor VODKA
30-12-2010, 12:22
ja moge byc opiekunem czatu
co wy na to he

CB wróc

Dexter Rook Sorcerer
30-12-2010, 12:28
1. Zgadzam się, ew. Coś jak muted w tibii, po wysłaniu 3 wiadomości w krótkim czasie muted na dwie minuty, ludzie by się musieli ogarnąć.

2. Zdecydowanie. ChatBox to była jedna z rzeczy, która mnie na tym forum utrzymała, już mi się powoli nudziło a tu wprowadzili chatboxa no i beka. Dużo rozmów, można się było pośmiać.

3. Dobry pomysł, ale to musiałaby być osoba kompetentna, nie dająca się sprowokować.

4. Dokładnie, nic więcej do dodania.

5. Moim zdaniem dobry argument, jak zaczynałem grę to nie było CB, trzeba było sobie radzić samemu. Jak był CB to napisał ktoś prośbę o eq czy coś, to zaraz coś się ogarnęło... Nie każdy siedzi na game-chat.

6. Ostatnio ktoś zrobił temat, właśnie o tych małych błędach zgłaszanych każdy w innym temacie. Racja, CB mógłby być takim łącznikiem.

7. Racja, odważne, ale nie każdemu się chce pisać długie posty w tym temacie ( krótkie są usuwane przez ekipę -.-' )

8. Poznawanie nowych osób, na tym otsie gra znowu coraz więcej osób, osoba, która zrobi jednocześnie konto w grze i na forum, nikogo nie zna. Wita się na CB, możliwe, że pozna jakiegoś gracza, który ma już jakiś staż i wie coś o tym serverze.

9. Dowiadywanie się o nowościach na apo, np. teraz na apo jest wysyłana wiadomość o test serverze. Osoby, które teraz nie są w grze, muszą się dowiedzieć wiadomości o nim na gg czy jakoś inaczej. Wtedy CB by się przydało, wiadomość do wielu graczy na raz.

10. Rozmowy o życiu, innych grach, opowiadanie jakiś śmiesznych opowieści, to były fajne cechy CB, można było sobie pogadać, osoby, które się spinały zaraz wylatywały z banem.

11. Minimalna liczba postów na CB - 20. Wydaje mi się, że to odpowiednia liczba, bez spiny z innych kont...

Chyba tyle, nie będę więcej pisał bo i tak nie będziecie czytali ;d

PRZYWRÓĆCIE CZAT BOXA !

Stoner
30-12-2010, 12:30
Siódmy argument mi troszkę nie podchodzi.
Dlaczego?
Lepiej jak ktoś napisze komuś czarno na białym i niech to sie zapisze gdzieś na forum, żeby w razie podobnych problemów nie pisać tematów i
takich samych odpowiedzi.

Jeśli o mnie chodzi to jest mi to obojętne czy ten chat box bedzie czy też nie.
Mało z niego korzystałem i nawet przywykłem do jego braku.
Ale jakby była realna możliwość na przywrócenie tego okienka nie powiem nie.

Santano
30-12-2010, 12:42
Cudownej firmie na której serwerach znajduje się forum przeszkadza owy skrypt nawet bez chatboxa.. Twierdzą, iż robimy im problem stawiając tutaj skrypt tak popularny, jak vBulletin, twierdzą też, że tego typu forum powinno stać na VPS-ie. Oczywiście to bzdura, jednak nie chcemy robić im i sobie dodatkowych problemów.

Oczywiście, chcemy, aby był na forum chatbox. Myślę nawet, że dałoby się to jakoś rozwiązać. Powiedzcie tylko, czy chatbox nie obsługiwany przez forum będący wklejony tutaj jako ramka - na którym pisząc, trzeba podać nick (co umożliwiałoby podszywanie się : /) - satysfakcjonowałby Was?
Inną opcją, również możliwą, byłoby stworzenie chatboxa na stronie APO, dostępnego po zalogowaniu na konto. Pisalibyście wtedy wybranym nickiem z konta, a wszelki spam na chatboxie karany byłby banem w grze.

Oceńcie to, możecie zrobić temat z propozycją.

Vinai
30-12-2010, 12:48
Przywróccie chatboxa , bo bez niego to taka lipa i tak cicho na tym forum !!! jestem na tak ^.-

.Bart.
30-12-2010, 12:57
1. Można wprowadzić ograniczenie w wysyłaniu wiadomości (np jedna na 30 sekund)
30 sek to bardzo dużo, 5-10 by wystarczyło ;0

5. Nowsi użytkownicy forum będą mieli ułatwione poznawanie starszych, co pozytywnie wpłynie na atmosferę. Atmosferę przyjaźni i pokoju
no ja już sobie przypominam co było na cb jak jakiś nowy użytkownik coś napisał/zapytał o coś, nie wiem czy to było pisane z przyjaźni XDDDDDD ahahahah

6. Chatbox może pełnić funkcję łącznika z administracją, ludzie mogą informować ekipę o różnych mało ważnych błędach właśnie w taki sposób. Dzięki temu liczba nabijanych postów zostanie zredukowana.
tak samo można napisać PW.

7. Dzięki przywróceniu cb, można usunąć działy 'pomoc 7.6' oraz 'pomoc 8.42' Jest to dość odważny argument, lecz uważam, że nasza przyjazna społeczność z zapałem będzie pomagać zbłądzonym graczom. Ponadto zmniejszy to ilość postów niektórych użytkowników nagminnie naginających regulamin.
to samo co przy punkcie 5 + po co usuwać te działy ;o?

Od siebie dodał bym niską blokadę postową, od 5 postów?
Obojętnie czy będzie ten cb czy nie, bo i tak z niego nie korzystałem, to nie to co kiedyś XD

Krulowiec
30-12-2010, 13:15
MY CHCEMY CZATBOKSA !

Proszę , ponieważ chatbox to nie tylko zwykła ramka w której spamują nooby , to także multimedialna praca domowa

Τettmeier
30-12-2010, 13:19
No więc temat można już zamknąć, ponieważ wygląda na to, że odniósł sukces. Wszystkich chętnych do tego, aby w przyszłości popisać z kochanymi graczami oraz użytkownikami forum na naszym nowym ChatBoxie zapraszam do tego tematu: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=87069. Głosujmy w sondzie i gorąco dopingujmy Santano, żeby nam pomógł. Sieeeema!

Kamor VODKA
30-12-2010, 13:52
ale np. mikel nie ma konta czy drah to nie zalogują

KaZeK
30-12-2010, 13:56
ale np. mikel nie ma konta czy drah to nie zalogują

Zrobić nowe konto to 10 sekund.
Gógle ma konto hejcie.

#t
No Azbest, głębokie przemyślenia jak na Ciebie.
Bravo za podjętą walkę i zapewne wygraną ;)!

Ero Senin
30-12-2010, 14:07
Brawa dla Azbesta ! : P

Ta druga opcja o której pisał Santano będzie dobra; P

Poziomek Twuj Koleszko
30-12-2010, 16:32
Rzal, kupcie jakiś hosting za 30zł na rok i tam będzie chatbox. Przy logowaniu wpisuje się nick z forum i hasło i tylko wtedy można pisać. Takie coś jest możliwe do zrobienia. No i ten chatbox w ramce na stronie głównej forum, jak to Santano napisał. d;

Linksys
30-12-2010, 21:01
Oczywiście też jestem za czatboxem xD nudno bez niego ;p z tego co pamiętam to był przez chwile jakieś 2 lata temu ale szybko znikną. Widać nie wszyscy potrafią korzystać z takich rzeczy ;]

obeebook
31-12-2010, 13:37
Mi to jakoś się już tego chat-boxa odechciało. No, ale jakbyście zrobili to skorzystam.

Santano
31-12-2010, 14:17
Rzal, kupcie jakiś hosting za 30zł na rok i tam będzie chatbox. Przy logowaniu wpisuje się nick z forum i hasło i tylko wtedy można pisać. Takie coś jest możliwe do zrobienia. No i ten chatbox w ramce na stronie głównej forum, jak to Santano napisał. d;
Robienie nowej bazy danych czy łączenie się z aktualną bazą forum?
Jeśli mielibyśmy się łączyć - byłoby to dodatkowe obciążenie dla naszego kochanego hostingodawcy, który się czepia nawet wyświetlania tematów.
Jeśli natomiast chcielibyśmy skopiować bazę na inny serwer - byłoby to zbyt niebezpieczne i niewygodne.
No i znajdź mi serwer, który za 30zł rocznie będzie utrzymywał chatbox wysyłający kilkanaście tysięcy zapytań do bazy danych dziennie.

Poziomek Twuj Koleszko
31-12-2010, 14:31
Co to w ogóle za hosting jest, płacisz - wymagasz, więc to chyba twoja sprawa co stawiasz na ich hostingu.

@EDIT
JURZ WIEM!!!!!! Mortiis by rzucił kolesiom od hostingu jakieś chary i kilkanaście kcc, oni by się podzielili i pozwolili na stawianie chatboxa.

Qυiet
31-12-2010, 14:35
Co to w ogóle za hosting jest, płacisz - wymagasz, więc to chyba twoja sprawa co stawiasz na ich hostingu.

Dokładnie. Zmieńcie hostera i tyle. Albo zagroźcie zmianą hostera.

A osobiście i tak mam na to wyjebane bo z cb korzystałem rzadko.

ViVuSeK
31-12-2010, 14:59
Dokładnie. Zmieńcie hostera i tyle. Albo zagroźcie zmianą hostera.

A osobiście i tak mam na to wyjebane bo z cb korzystałem rzadko.

Jasne ,jasne niech zagrożą... Sam się może załamać biedny (...)
Wspaniały ,"kochany hostingodawca" ,który jak powiedziałeś czepia się głupiego wyświetlania tematów - ; ). Niewiem jakie ma zdanie administracja ,jeśli chodzi o zmianę hostera ,ale jakoś trzeba to rozwiązać.