Zaloguj się

View Full Version : 2011 rok Vat +1% [OPINIE]

Gruba Impra z Mikielem
02-01-2011, 13:52
Co sądzicie o tym? Dla mnie to dobre rozwiązanie na 3 lata by załatać dziure, którą zrobili wcześniej nieudacznicy. Beka z tych dzieciaków i Pisowców (Jarek wygrałeś wybory, masz racje!!!!!) co płaczą że wszystko droższe, nie ma pieniędzy, koniec świata. Rzeczy podrożały o kilkadziesiąt groszy, kilka zł a płacz jakby z 4zł za chleb było 10. haha

NERWOWY EDTI: jestem zły tylko z tego OFE, że 5% będzie przechodzić

tagi: POZDRO JAREK NAGRAMY COŚ WIERZĘ, cineq skinhed w loczkach, alik, donaldek, gimb detected, zbijam zółwie i konie z Lechem w Tupolewie

Τettmeier
02-01-2011, 13:57
Na codzień tego nie odczuję jakoś, ale ciekawe jak będzie to wyglądać w skali całego roku, a w konsekwencji - w skali 3 lat. Nie rozumiem tych ludzi, kiedy każda ustawa w rządzie spotyka się z falami krytyki a i tak jak szczekają całe życie mają gówno do powiedzenia, przyjęte i wejdzie, więc to nie ma sensu. ;]

Linksys
02-01-2011, 14:04
Jak dla mnie to właściwie ten 1 procent nic nie zmienił a jeśli ma to w jakiś sposób pomóc naszej gospodarce itd to nie mam z tym problemu, każdego obywatela z osobna nie dotknie to prawie wcale a państwu wiele pomoże ;] nawet nie jesteśmy świadomi jak bardzo... Każdy narzeka na ten vat bo taka już jest cecha polaków wiecznie mało i wiecznie źle ;] to tyle...

Tak na smsie to jest 9 groszy różnicy ;] rzeczywiście poczujemy... Moja rodzina to nie będzie jadła jak pacca kupie... Zanim się wypowiesz to pomyśl

xD Lukki xD
02-01-2011, 14:08
Tylko że vat nie rośnie o 1% a o 1 pkt procentowy (kto w technikum/liceum ten wie o co chodzi). W tym przypadku jak dobrze pamiętam 1 pkt procentowy vatu to 4.6% ceny produktów (w przypadku vatu 23%). Tak właśnie jesteśmy nabierani.

Stoner
02-01-2011, 14:09
1% vat to nic?
Poczujecie jak pacca będziecie kupywać

Dokładnie.

@Top
Może jako nastolatkowie piszący tego forum tego nie odczują,
bo domowymi finansami zajmują się ich rodzice.
Dziś rozmawiałem na ten temat z dziadkiem, który jest handlowcem.
Ogólnie nie jest zbyt zadowolony z tego, bo większy vat= podwyżka cen.
Przecież trzeba wyjść na taki sam zarobek jak przy 22% vacie.
Niestety społeczeństwo nie będzie zarabiać więcej,
a w rezultacie będzie mniej konsumentów, mniejsze obroty.
Tyle tylko, że za większą kase.

Devorious
02-01-2011, 14:11
1% vat dla ciebie to nic ale dla Twoich rodzicow to duzo. U mnie sama woda poszla do gory o 10 gr wiec przelicz sobie to na rok. Srednia polska rodzina bedzie wydawac o 200zl wiecej na miesiac.

Andreas Jacques
02-01-2011, 14:15
A kij z tym. Te 10 gr was nie zbawi chyba? Poza tym, vat na alkohol powinien być 100% żeby takie mendy co piją ile wlezie i potem jest patologia nie kupowali alkoholu za często. Mam to w dupie co o tym powiecie więc pjontka _/

KaZeK
02-01-2011, 14:24
a gdzie ***** wieksze wyplaty?:|

U szefa w portfelu ;p

#t
No cóż, jakoś będzie trzeba przeżyć. Miejmy nadzieje że nic większego nasz rząd nie odpier**** ;s

Mateusz Soprano
02-01-2011, 14:25
Ja się tam cieszę że szlugi zdrożeją:) A co do podwyżki Vat, no cóż nie znam się na tym za bardzo.Rodzice wiedzą więcej więc proście mamę o rachunki,paragony i pytajcie jaka różnica,wtedy się przekonacie.

Kosmo
02-01-2011, 14:29
Teraz sms 9zl kosztuje 11,07zl ;E jedynie przy tym juz dzis odczulem XD

Τettmeier
02-01-2011, 14:39
Teraz sms 9zl kosztuje 11,07zl ;E jedynie przy tym juz dzis odczulem XD

Idioto, nawet 23% z ceny 10 zł nie umiesz policzyć i dodać, co za tępak
11,07 będzie kosztować teraz sms, za który płaciło się 10,98 a nie 9, jeśli o to chodzi, to policzyłem za Ciebie

@topic
Pisałem już. Aby dajcie lepsze wypłaty za nic nie robienie, byłbym milionerem

G_R_U_L_I_X
02-01-2011, 14:47
Dobrze, ze to zrobili może załatają dziurę. Nie wypowiadajcie się o p. Kaczyńskim, bo Cineq wielki nacjonalista tutaj wejdzie, a on jest znawcom naszego kraju i wie co jest najlepsze dla niego. Tak wszystko w górę nie poszło, ale rzuciłem szlugi nie będę 10 zł za paczkę szlug płacił jak muszę na nią zapierdalać ponad 1h to bez sensu. Paliwo ciągle drożeje to chyba jasne. Jedyny plus tego, że jaranie chociaż nie drożeje i ciągle jest w tej samej cenie.

Zarexoholik?
02-01-2011, 14:59
Ja tego w ogóle nie odczuję. Kilka gr/zł więcej - masakra. Tak płaczecie o te pieniądze, a przecież 3/4 z was ich sama nie zarabia.

Devorious
02-01-2011, 15:01
A kij z tym. Te 10 gr was nie zbawi chyba? Poza tym, vat na alkohol powinien być 100% żeby takie mendy co piją ile wlezie i potem jest patologia nie kupowali alkoholu za często. Mam to w dupie co o tym powiecie więc pjontka _/

Jak sie nie znasz po co sie wypowiadasz? 10 gr NIE ZA MIESIAC tylko za dm3
http://finanse.wp.pl/gid,12990432,galeria.html?T[page]=2
tyle w temacie

Remus
02-01-2011, 19:11
Co sądzicie o tym? Dla mnie to dobre rozwiązanie na 3 lata by załatać dziure, którą zrobili wcześniej nieudacznicy. Beka z tych dzieciaków i Pisowców (Jarek wygrałeś wybory, masz racje!!!!!) co płaczą że wszystko droższe, nie ma pieniędzy, koniec świata. Rzeczy podrożały o kilkadziesiąt groszy, kilka zł a płacz jakby z 4zł za chleb było 10. haha

NERWOWY EDTI: jestem zły tylko z tego OFE, że 5% będzie przechodzić

tagi: POZDRO JAREK NAGRAMY COŚ WIERZĘ, cineq skinhed w loczkach, alik, donaldek, gimb detected, zbijam zółwie i konie z Lechem w Tupolewie

Z jakiej racji mam płacić większy podatek za nieudaczników, którzy doprowadzili Polskę do takiego zacofania?, być może na pensji twoich rodziców te "kilka groszy" nie odbije się, lecz nie każdy zarabia przysłowiową średnią krajową, jesteś typowym przedstawicielem PO - wszystko sprywatyzujmy, biedni ludzie niech na ulice wypierdalają. Polska kraj w głębokim zacofaniu i biedzie podwyższa vat z 22 % do 23%, Anglia kraj obfity gospodarczo, w którym ludzie żyją 10x lepiej niż w Polsce, podwyższy vat z 17,5 % do 20%. Beka. Tak na kieszeni twoich rodziców to się nie odbije, na kieszeni moich rodziców jak najbardziej.

Precision
02-01-2011, 19:55
Było, będzie i jest źle. Każdemu coś nie pasuje, ale fakt że co roku ceny rosną w górę, a Nasi rodzice nic więcej nie zarabiają, taka prawda. Moim zdaniem to złe posunięcie z vatem i powinni inaczej zaradzić, państwo zbyt szybko i tak nie wyjdzie z tego dołka.

..:KoMBoj:..
02-01-2011, 19:58
Koxuwa. Zmień swój nick na forum bo nawet ***** nie założyłeś takiej postaci na apo to na chuj sie podszywasz pod kogoś? Akurat się składa że Postac[c] Koxuwa ja posiadam !!! sam ją zrobiłem więc zmieniaj nick gnoju.

#topic

1% vat to barzo dużo... Przez ten 1 % każdy sklep musi zakupic nową kase fiskalną lub ją przeprogramowac[c]. Sms na kod pacc teraz nie bd kosztowal 10.98zł tylko 11.07zł czy tam ile;x

Vivek
02-01-2011, 20:02
To nie tylko podwyżka.. Ceny(vat na..) mięsa zostaną podniesione do 6%, ale ceny szynki itd spadną z 7% na 6

Golebi
02-01-2011, 20:03
Co tam sms, książki do szkoły drożeją : <

ave666
02-01-2011, 20:04
Sms na kod pacc teraz nie bd kosztowal 10.98zł tylko 11.07zł czy tam ile;x
9gr dużo? Pacc kupisz z 10 razu w roku i wydasz 90 gr więcej...
@top
Dobrze, że vat został podwyższony, wgle dobra decyzja też z tym obniżeniem o 50% kasy dla każdej partii, może ten dług wreszcie zmaleje ;>

Mnich90
02-01-2011, 20:16
Państwo uważa że podnosząc stawkę VAT do 23% załata dziurę budżetową ale zamiast tego powinni politykom obciąć pensje. Przeciętny polityk zarabia w granicach 10-12 tys. PLN, a nie mówie o Prezydencie RP bo ten to wyłapuje 20 tys/mieciąć. W Polsce mamy w przybliżeniu 460 posłów i 100 senatorów. Licząc 560*11 tys(środek skali)=6160 tys. tj 6 mln. 160 tys. Dajmy na to, niech polityk zarobi 4 tys.( niech ma i się cieszy) to 560*4=2240 tys. tj 2 mln 240 tys. a więc 6160000-2240000=3920000/miesiąc. To rocznie 3920000*12=47040000:/ i tak ponad 47 mln. rocznie można by było zaoszczedzić. Ale NIE bo oni wolą podnieść stawkę VAT bo czemu kiep(ten z sejmu) jeden z trzecim ma biedować, jak można Pani Janince sklepowej z warzywniaka kazać płacić wiecej vatu a co za tym idzie my kupująć ziemniaczki na obiad płacimy z naszych ciężko zarobionych pieniędzy na które tyramy cały miesiąć. amen

Mc Maciek
02-01-2011, 20:48
1% to teoretycznie nie jest dużo, ale patrząc jednostkowo. Jak doda się wszystko do siebie, to wychodzi trochę pieniędzy, dla biedniejszych rodzin jest to duża ilość.

Każde działanie ma dobre i złe strony. Tym jednym punktem procentowym na pewno nie załata się całej dziury budżetowej, potrzebne są też inne działania, jak np. sprzedaż obligacji. Ponadto, mniej szkodliwe byłoby, jak już kolega wyżej wspomniał, obcięcie pensji politykom. Dodałbym do tego ograniczenie biurokracji.

Ciekawą rzeczą jest też pomysł JKM, który mówił o usunięciu zasiłku dla bezrobotnych. Argumentował to w ten sposób, że ludzie, którzy się obijają, bo nie opłaca im się pracować (zasiłek > dochody) wzięliby się do roboty. Skutkiem tego, że tysiące osób poszłoby do pracy byłby wzrost PKB. Okej, co się dzieje dalej? Znikają urzędy przyznające zasiłki. Państwo nie musi wypłacać pensji tysiącom urzędników i nie musi pokrywać kosztów amortyzacji. Skutkuje to tym, że państwo oszczędza (zmniejsza się dziura budżetowa), z drugiej jednak strony urzędnicy tracą pracę.

Tak czy siak, moje zdanie jest takie, że państwo nas okrada. Obecnie przedsiębiorca, z każdych zarobionych 100zł, musi oddać państwu około 40zł.

Joogi
02-01-2011, 21:41
Ehe, ja mieszkam w Niemczech i podniesienie Polskich podatków strasznie mnie nie interesuje, za to u siebie też mamy ostro. Czynsze podwyższono znacznie i ogólnie lipka ;q

⊕ Cineczeq ⊕
02-01-2011, 22:08
Idioci w rządzie. 1 % nic nie da a narazi wszystkich na straty. Jeśli to dobra decyzja to może mi ktoś wyjaśnić, czemu inne, normalne kraje obniżają podatki żeby zarobić na podatnikach a w Polsce jest odwrotnie?
A co do samego podatku, to będzie jak z podatkiem Belki, miał być na chwilę, jest do dziś.

Mc Maciek
02-01-2011, 22:27
Jeśli to dobra decyzja to może mi ktoś wyjaśnić, czemu inne, normalne kraje obniżają podatki żeby zarobić na podatnikach a w Polsce jest odwrotnie?

Wytłumaczy Ci to krzywa Laffera:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Krzywa_Laffera.svg/350px-Krzywa_Laffera.svg.png

To, że podatki będą większe, wcale nie oznacza, że do kasy państwa będzie wpływać więcej pieniędzy. Przy większych podatkach więcej ludzi przechodzi do szarej strefy. Jak podatki będą zbyt małe (t1), mimo znikomej szarej strefy, do kasy wpływać będzie mało pieniędzy. Przy zbyt dużych podatkach (t3) zwiększa się szara strefa do tego stopnia, że bardzo mało ludzi płaci podatki. Optymalną wielkość podatków obrazuje punkt t*.

⊕ Cineczeq ⊕
02-01-2011, 22:43
Doskonale znam tą krzywą, raczej chodziło mi o to, czemu my też nie obniżamy podatki. Wczytaj się w post.

Mc Maciek
02-01-2011, 23:08
Doskonale znam tą krzywą, raczej chodziło mi o to, czemu my też nie obniżamy podatki. Wczytaj się w post.

Wczytałem się w Twój post i uznałem, że z krzywej Laffera wywnioskujesz dlaczego inne kraje obniżają podatki - najwidoczniej są na prawo od t*. A dlaczego my zwiększamy podatki? Przecież nasi politycy (przynajmniej większość) nie myśli o nas, tylko o własnym zysku...

⊕ Cineczeq ⊕
02-01-2011, 23:10
Zysku którego de facto nie będzie. I tak już wydajemy więcej niż zarabiamy.

Crayon
02-01-2011, 23:54
@up
Może jesteśmy po lewej stronie t*

@A ja uważam, że zamiast zwiększać VAT wystarczy opodatkować jedną instytucję w Państwie, której nazwy wymieniał nie będę, bo KMWTW :)

⊕ Cineczeq ⊕
03-01-2011, 00:03
Up:

Dz. U. z 1982 r., nr 12, poz. 96, Dz. U. 1991 r., nr 124, poz. 552 i Dz. U. z 1998 r., nr 144, poz. 930 a potem pierdol farmazony. : )

Poza tym, już większy dochód byłby z ponownego zalegalizowania Dopalaczy. Ale co tam.

Crayon
03-01-2011, 00:25
Up:

Dz. U. z 1982 r., nr 12, poz. 96, Dz. U. 1991 r., nr 124, poz. 552 i Dz. U. z 1998 r., nr 144, poz. 930 a potem pierdol farmazony. : )

Poza tym, już większy dochód byłby z ponownego zalegalizowania Dopalaczy. Ale co tam.
Chodzi mi o opodatkowania niegospodarczej działalności statutowej, czyli 'co łaska na tacę' no i zniesienie dotacji oraz ulg, jak to proponowało kiedyś SLD.

A o dopalaczach tu nie wspominaj, bo jeszcze wpadną te ćpunki i zaczną swoją małą wojenkę

⊕ Cineczeq ⊕
03-01-2011, 00:30
W moim Kościele pieniądze z tacy są przekazywane dla ubogich, na misje, czy do Caritasu. Nie wyobrażam sobie jeszcze tego opodatkować.

Jesteś hipokrytą. Z jednej strony popierasz in vitro, czyli przekazywanie pieniędzy z budżetu na zapłodnienie (tak, in vitro jest w Polsce dostępne od kilkudziesięciu lat, wojna trwa o finansowanie) a z drugiej strony chcesz zabrać te pieniądze innym. Zresztą SLD za swoich rządów wprowadziło tyle ukrytych podatków na różne instytucje, z którymi się nie zgadzam, że jeszcze większą hipokryzją byłoby zniesienie tego 1% na Kościół.

Crayon
03-01-2011, 00:38
Oj nie wyjeżdżaj mi tutaj z hipokryzją. Jeśli u partnera zostałaby stwierdzona bezpłodność lub inna dysfunkcja, która sprawia, że naturalnymi sposobami nie można zajść w ciążę - jestem za refundacją In Vitro. W pozostałych przypadkach, trzeba samemu zainwestować środki na wykonanie tego zabiegu. Jeśli człowieka stać na 'dziecko z probówki' to stać ich również na zapewnienie takowemu godnego życia.

Porozmawiałbym na ten temat dalej, ale jestem już śpiący. Jeśli ten temat będzie istniał do popołudnia dnia dzisiejszego, a Ty skusisz się na jakąś odpowiedź - również odpowiem ;)

Lagga v3
03-01-2011, 06:57
Koxuwa. Zmień swój nick na forum bo nawet ***** nie założyłeś takiej postaci na apo to na chuj sie podszywasz pod kogoś? Akurat się składa że Postac[c] Koxuwa ja posiadam !!! sam ją zrobiłem więc zmieniaj nick gnoju.

weź idioto bo wypieków dostaniesz.

1% vat to barzo dużo...

KK.

Myślę , że w skali miesięcznych wydatków nie będzie to jakiś tragicznie wielki pieniądz, nie odczuję tego , lecz w skali tych 3 lat uzbiera się niezła sumka.

@top
Jeśli ten 1% więcej Vat ma pomóc Polsce to nie jest to tak "barzo dużo" jak napisał komboj . Jeśli to ma załatac dziurę budżetową to spox.

swiety mikolaj
03-01-2011, 07:00
na czarnym rynku te 1% robi dosc duzo...
Przy mniejszych ilosciach tego nie zauwazymy, ale przy wiekszych od razu..
niegdys 50g suszu - 1000.
Teraz ? 50 g suszu - 1100 =o

Oczywiscie mafija musimy zarabiac wiecej c'nie?
XD

A jezeli mowimy o sniegu.. to juz w ogole masakra...
snieg robiony w polsce wiadomo jeden z lepszych od razu po szwajcari, podwójnie prawie kosztuje..
wiecej pozdro dla narkusów :)

Vinai
03-01-2011, 13:16
1% to dla niektórych mało a dla niektórych jak i dla mnie to dużo bo jak np cukier podrożał o te 30gr , i jak robisz duze zakupy i po jakims czasie zobaczysz bo np na 1 rok to placimy powiedzmy o te 100zł więcej -,- to co weszło jest 1 słowem do dupy

Gruba Impra z Mikielem
03-01-2011, 13:20
1% to dla niektórych mało a dla niektórych jak i dla mnie to dużo bo jak np cukier podrożał o te 30gr , i jak robisz duze zakupy i po jakims czasie zobaczysz bo np na 1 rok to placimy powiedzmy o te 100zł więcej -,- to co weszło jest 1 słowem do dupy

100zł w rok, szok:eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:. Przecież to tylko 3 lata. Wiadomo, że lepiej by było gdyby vat w ogóle został zmniejszony, ale najwidoczniej tak jest najlepiej i tak trzeba.

⊕ Cineczeq ⊕
03-01-2011, 13:59
100zł w rok, szok:eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:. Przecież to tylko 3 lata. Wiadomo, że lepiej by było gdyby vat w ogóle został zmniejszony, ale najwidoczniej tak jest najlepiej i tak trzeba.

Już raz wspomniałem, z podatkiem Belki miało też być przejściowe. Wszyscy ekonomiści zgodnie mówią, że ta decyzja jest nie przemyślana, więc jak można powiedzieć, że 'tak jest lepiej'?

W ogóle jak można mówić, że te 100 złotych to nic? Okradają Cię na ulicy z 100 złotych, jak to rząd teraz robi, a Ty dla bandytów beztrosko oddajesz je, bo 'okradają mnie raz na rok, na 100 złotych, to nic'.

Devorious
03-01-2011, 14:09

Jak myslisz ,ze wprowadzili to na 3 lata to dobry z ciebie ziom. Wiadomo ,ze to zostanie poniewaz swinie z koryta chca miec wiecej

Farenthide_M
03-01-2011, 14:40
Nic się nie zmieni za bardzo, tylko dzieci będą musieli więcej płacić za wysłanego pacca :)

Berafito Ryathhh
03-01-2011, 14:56
Jakie 100zł miesięcznie? Zalozmy, ze srednio rodzina wydaje miesięcznie 2000zł - 3000zł. Jak się ***** nie myle, to 1% = 200-300zl? Rocznie to jest 2400-3600zł.
Tzn tak poobliczalem, ale jak cos kosztuje 2.60zł to nikt nie zmieni ceny na 2.626 tylko albo bedzie stara cena przy czym sprzedający traci albo podskoczy to 2.65-2.70 :)

A tak co do topicu jeszcze to mam wyjebane :x Byle zeby na prad bylo, internet i tam jak z sedanem SK (skrójka) jego babci zrobimy to zeby na pacc było i luz

Adasik
03-01-2011, 15:03
1% na pierwszy rzut oka wydaje się niczym jednak z czasem zauważymy to. Szwagier ma swoją naukę jazdy. Swój grudniowy kurs otwierał za 1350zł kolejny będzie już kosztował 1500-1700zł więc tutaj już widać jak te większe oprocentowanie zmienia ceny.
Póki co nie zarabiam więc nie wydaję swoich pieniędzy więc przymrużam na to oko.

Kurczak
03-01-2011, 15:04
Jakie 100zł miesięcznie? Zalozmy, ze srednio rodzina wydaje miesięcznie 2000zł - 3000zł. Jak się ***** nie myle, to 1% = 200-300zl?

1% z 2000zł to 20zł ;s
Wiadomo, że ceny nie wzrosną o 1%, tylko o parę procent. Każdy będzie się bronił tym, że większy podatek jest... 2,500zł + 3% = 75zł, czyli 900zł rocznie. Co to jest.. nie?

1% na pierwszy rzut oka wydaje się niczym jednak z czasem zauważymy to. Szwagier ma swoją naukę jazdy. Swój grudniowy kurs otwierał za 1350zł kolejny będzie już kosztował 1500-1700zł więc tutaj już widać jak te większe oprocentowanie zmienia ceny.

http://www.prawnik.pl/wiadomosci/z_ostatniej_chwili/125798,Zwolnienia-podatkowe-kursow-prawa-jazdy-.html

Dareluss v0.5
03-01-2011, 15:10
Moze jak tego nie odczuje , jednakze moi rodzice napewno , jak kazdy dorosly. Nie podoba mi sie to , ze podwyższyli VAT. PRECZ Z TUSKIEM

Krulowiec
03-01-2011, 15:20
Na miejscu handlarzy/kupców bym się martwił , ponieważ kasy fiskalne muszą być inaczej instalowane itp.
Osobiście pewnie nic nie odczuje, ponieważ nie mam żadnych wydatków

# Kuraczak

Tak tylko , że wiele sklepów panikuje , ponieważ boją się o kontrole a ich kasa nie będzie przeprogramowana.

Kurczak
03-01-2011, 15:35
Na miejscu handlarzy/kupców bym się martwił , ponieważ kasy fiskalne muszą być inaczej instalowane itp.

Przeprogramowanie kasy fiskalnej kosztuje 30zł w warszawie, a pewnie średnio-zaawansowany użytkownik komputera sam potrafiłby zmienić vat

Gruba Impra z Mikielem
04-01-2011, 20:45
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201101/1294091511_by_extrapolak_500.jpg

JEBANE PO, TAŃSZA ŻYWNOŚĆ I OGRZEWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

⊕ Cineczeq ⊕
04-01-2011, 20:55
Gratulacje z powodu czerpania informacji z demotywatorów.

Crote
05-01-2011, 07:35
beka z gimbusow, ktorzy pisza to samo co rozowy cineq, zeby sie podlizac i wypasc na ogarnietego w temacie XD
szczerze mam wyjebane :confused:

Disc
05-01-2011, 12:27
Mało mnie to interesuje :| Najbardziej jednak cieszę się z faktu iż znikną "puszki" atrapy :] I oczywiście mega podniesienie prędkości na autostradach (Których zbytnio nie posiadamy) o całe 10km/h :]

Skryper.!
05-01-2011, 15:08
No tya krytykujcie wszystko odrazu po wprowadzeniu. Zobaczymy moze to cos da. Widze, ze dzieci internetu udajacych madrych potrafia krytykowac. To powiedz mozgowcze co ty bys zrobil gdybys rzadzil?

⊕ Cineczeq ⊕
05-01-2011, 15:17
Mało mnie to interesuje :| Najbardziej jednak cieszę się z faktu iż znikną "puszki" atrapy :]

Nic nie zniknie. Policja wydała oficjalne stanowisko stwierdzając, że te puste puszki nie są atrapami, tylko fotoradarami niekompletnymi. Więc zostaną. Ba, nawet jest pomysł, żeby uzupełnić każdą z nich fotoradarem.

Co do tych obniżek to:
Kupujemy rzecz wartą 20 złotych za 40 złotych. Cena spada o 1 zł, czyli o 2.5%. Cieszycie się z tego, że zawyżona cena czegoś spadła, nie patrząc na straty, które i tak poniesiecie.

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201101/1294091511_by_extrapolak_500.jpg

JEBANE PO, TAŃSZA ŻYWNOŚĆ I OGRZEWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naszła mnie ochota, więc wytknę błędy tych tez:

-Kasa fiskalna nic nie ma do łapówki za leczenie. No chyba, że znajdzie się lekarz, który wystawia łapówki na paragon.
-Jak już wspomniałem atrapy nie znikną.
- Ograniczenie prędkości do 140, nie mając prawie w ogóle autostrad.
- Zmiana z 22% na 23% to wzrost o 4,5%.
- Cena wódki wzrośnie, gdyż jej produkcja będzie droższa, więc tu jest niedomówienie.
- Zmalał vat na pieczywo, ale już sama produkcja nie, więc cena wzrośnie, co widzimy w piekarniach.
- Za puszkę coli zapłacimy o więcej niż 2gr - benzyna po 5 zł, a trzeba ją dostarczyć do sklepów.
-Jeśli chodzi o tą ulgę dla studentów, to już była, ale PO ją zniosła.

PO'zrowienia dla normalnych.