Zaloguj się

View Full Version : PKP i ich wagony

Brain
04-01-2011, 13:16
http://www.youtube.com/watch?v=QJTjQxkFiDg&feature=player_embedded

znalezione na wykopie. Co wy o tym sądzicie? Moim zdaniem PKP sobie leci w kulki z podróżnymi.

..:KoMBoj:..
04-01-2011, 13:50
Heh po tym filmiku to chyba naprawde leci w kulki ;x Tyle wagonów stoi... A ludzie upychaja sie w jakiś starych gównach

Zarexoholik?
04-01-2011, 13:58
Już sam widok wagonów jakimi musimy podróżować daje nam do myślenia: 'A gdzie nowe?'. Oszczędzają wagony? Czy sprawdzają ich możliwości w staniu na stacji?

Adasik
04-01-2011, 14:05
Ty jedziesz na wycieczkę starymi śrupami, a nowe stoją bezużyteczne, odstawione i bez rewizji. Dobrze, że ktoś coś takiego nagrał i przedstawił na forum ludzi, może ktoś się ruszy i coś z tym zrobi. Pkp leci w chooya :o

Szatan
04-01-2011, 15:21
wstawićto na demoty, tam jest taka moc przebicia, że wkońcu coś zaczną z tym robić :p tak jak zrobili z kevinem

Stoner
04-01-2011, 15:35
To jest podłe w tym kraju.
Kolej upada, pamiętam jak dziadkowie mi opowiadali jak tam kiedyś się jeździło pociągami.
A teraz?
Ja w moim życiu raz jechałem pociągiem i to nie przypadkiem,
specjalnie wybrałem sobie kolonie na które jedzie się pociągiem.

W Niemczech kolej jest świetna i wcale nie jest powolna,
a u nas? Na pociąg się nie spóźnisz to on spóźni się na Ciebie.

Saylor
04-01-2011, 15:46
To jest podłe w tym kraju.
Kolej upada, pamiętam jak dziadkowie mi opowiadali jak tam kiedyś się jeździło pociągami.
A teraz?
Ja w moim życiu raz jechałem pociągiem i to nie przypadkiem,
specjalnie wybrałem sobie kolonie na które jedzie się pociągiem.

W Niemczech kolej jest świetna i wcale nie jest powolna,
a u nas? Na pociąg się nie spóźnisz to on spóźni się na Ciebie.

Kiedy to było:D Teraz już chyba nie ma nawet koloni, na które jeździ się pociagiem.

Co do tematu to naprawę to jest jakaś kpina, tyle wagonów z czego większość sprawnych. To że nie stać rządu na utrzymanie kolei, a po kilkadziesiąt tysięcy złoty podwyżki co miesiąc to sobie robią. Głupie złodzieje.

Krulowiec
04-01-2011, 17:02
Pociągi osiągają już niebotyczne prędkości , a u nas oczywiście jeździmy starymi skorupiakami , ponieważ nowe przydadzą się kiedy indziej.
Kiedyś kolej była głównym środkiem transportu maszyn itp a teraz po prostu PKP myśli , że jedzie się wszędzie samochodem bądź leci samolotem.

Linksys
06-01-2011, 08:20
PKP też już ma całkiem spore szynobusy zamówione w Chinach ;p jadą do 120 km/h ale psują się z 2x w tygodniu ;]

Lolipops
06-01-2011, 09:03
Może i skorupiaki ale można w kibelku harce wyprawiać

xD Lukki xD
06-01-2011, 14:38
Padłem ofiarą PKP już na wakacje kiedy to miałem wyjechać z mojego rodzinnego Świebodzina o 10, a wyjechałem dopiero o 13...
To co się dzieje teraz to już jest po prostu porażka i wkręcanie ludzi, ktoś na boku ma świetny ubaw z tego wszystkiego. Nie mają pojęcia ile tracą bo często jest tak że taniej jest wydać na pociąg (mimo że TLK troszkę się ceni) niż na paliwo i ludzie chcieli by korzystać z PKP