Zaloguj się

View Full Version : VNM 'De Nekst Best'

Gruba Impra z Mikielem
04-01-2011, 16:33
http://www.hip-hop.pl/news/pic/large/7/4/6/1294148647.jpg

VNM, który nazywany jest przez wielu Królem Podziemia, debiutuje w oficjalnym obiegu albumem "De nekst best". Tak naprawdę to już 10. płyta tego utalentowanego rapera, który dotąd zdobywał rozgłos w hiphopowym undergroundzie.

Nowy album VNM-a zawiera 15 premierowych kawałków, w których raper prezentuje szerokie spektrum swoich umiejętności: trafne metafory, ostre punchline'y, storytelling, skomplikowane schematy rymów i oryginalne flow. Wśród gości na płycie usłyszymy Pezeta, Mesa, Pyskatego, Włodiego, Hadesa, Dioxa, Nigera, Boxiego, Natę i Tomsona. Produkcję muzyczną VNM powierzył wielu producentom. Są to: RX, Denver, Resbit, Kudel, Czarny, Kazzushi, Donde, Yogoorth i DJ 600V. Materiał został zmiksowany przez Czarnego w studiu Otra Barwa, a masteringiem zajął się Mikołaj Bugajak (Noon).
Singlem promującym album jest kawałek "To mój czas

Tracklista:
1. To mój czas
2. Flaj
3. Chora ambicja (feat. Tomson)
4. Cypher (feat. Pezet, Mes, Pyskaty)
5. Widzę ich
6. Mikrofon 2
7. Róże betonu (feat. Włodi)
8. Skąd spadli
9. Podziemie
10. Oltajmerz (feat. Niger, Boxi)
11. Flesze (feat. Nata)
12. Nic nie przychodzi łatwo (feat. HIFI Banda)
13. Lawa
14. K2
15. Nie mów
16. Placek z haszem (Grube Jointy)

SKLEPOWA PREMIERA ALBUMU JUŻ 17 STYCZNIA!

CZEKACIE NA VNM EJKEJEJ KRZYWA TWARZ? SPRAWDZĘ 3 TRACKI, JAK DOBRE TO PŁYTE PRZESŁUCHAM

Zarexoholik?
04-01-2011, 16:51
Nie mam zamiaru kupować płyty. Nie mam zamiaru jej nawet przesłuchiwać. Z tego co widzę to mogę przesłuchać jedynie track z Pezetem i Pyskatym. =o

Τettmeier
04-01-2011, 18:22
Od zawsze się jaram. VNM jest dla mnie kotem wszechświata, nie mogę tego opisać, jak kiedyś Drah napisał, że się spuszczam na wszystko co VNM wyda/ł, to miał w ch*j rację! Dopływ gotówki mnie ostatnio sam w sobie nie zabija, więc nie wiem czy dam radę kupić płytę, tak jak VNM się wypowiadał, że nastolatkowie wolą iść i na browar wydać i on to rozumie, więc chyba 'skorzystam' jeśli można to tak nazwać. Jeśli kiedykolwiek byłaby możliwość kupna to mam nadzieję, że zrobię to(zrób to!). Goście zajebiści: Niger i Boxi na płycie, liczę na mega zwroty i tekstowe wspomnienia oldschoolu, Tomson rozwali płytę jak w Marzycielach, Nata da próbkę głosu jak w 'Za drzwami' i 'Centymetr', nie no miazga! Szkoda że Sokoła nie ma bo by znów zrobili rozjeb. Kocham to
VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot VNM kot

ilovehh.
04-01-2011, 18:52
bez wudoe i brd.. zawiodłem się ale ściągne z rapidshopu.

Gruba Impra z Mikielem
04-01-2011, 18:54
Ciekawe o czym będzie nawijał czy znów o flow 10 kawałków 1 kawałek jakiś story i znów o dragach i flow.

7. Róże betonu (feat. Włodi)

MAGIK DISS

Axelo .
04-01-2011, 19:19
Tak jak Tett, VNM jest prze kotem i bardzo chętnie sprawdze album.
VNM od dawna robi bardzo dobre zwrotki i mam nadzieje że jakiś t-shirt z nowej płyty będzie do kupienia. ; D

E.Leclerc
04-01-2011, 19:37
Najbardziej interesuje mnie kawalek z Pyskatym :D plyte oczywiscie ściągne :)

Demon
04-01-2011, 20:25
sprawdze, poniewaz bardzo lubie VNM'a, chociaz fakt nie raz pierdoli trzy po trzy : d

Rzulf
04-01-2011, 22:14
nie jaram się ;)

sprawdzę te 3tracki, które mikiel zaznaczył ;))

Degustator
04-01-2011, 22:17
VNM kozacko always kot. Raczej przesłucham na YT.

Arcik
04-01-2011, 22:54
Póki co płytki niestety nie kupię bo mam na chwilę obecną inne priorytety, ale spodziewam się czegoś wielkiego... :D Na myspace (http://www.myspace.com/vnmnspc) można przesłuchać pierwszy track i ja czekam na więcej !

Google
04-01-2011, 23:48
Sprawdzę na pewno, bo VNM-em mam jaranko nie od dziś, zrobi rozpierdol - tego debiutu jestem pewien! w najbliższym czasie fizyka pewnie nie kupię, bo przytłaczają mnie zbliżające się imprezy w Szczecinie (Bitwa o Cynk vol.4 & Bitwa Dwójek) ale myślę, że do końca lutego się z hajsem ogarnę - czekam na to LP jak na żadne inne w tym roku. Trochę się zawiodłem, że nie będzie Brudnych Serc, PeeRZeta, Wudoe. I czekam na jakieś teesy, kupię bankowo.

Spoiler :

Bitwa o Cynk vol.4 : (12.02)

Koncert: Te-Tris, Małpa
Bitwa: Te-Tris, Białas, Roka, Muflon, Pogo.

Bitwa Dwójek : (08.01)

Koncert: Trzeci Wymiar
Bitwa: Roka / Tymi, Solar / Białas, Bonez / Gix, Kapsel / Lechu, Dahu / Żelu, Smoku / Klasiik, Czeski / Peus, Lajon / Jaca.

Możecie pozazdrościć.

Habemus Papam
06-01-2011, 18:48
Myślę, że Mes z Pyskiem zjedzą całą płyte swoimi zwrotkami. Płytę jak najbardziej sprawdzę. Mam nadzieje, że bd dobra.

Franxi Druid
06-01-2011, 19:26
Póki co płytki niestety nie kupię bo mam na chwilę obecną inne priorytety, ale spodziewam się czegoś wielkiego... :D Na myspace (http://www.myspace.com/vnmnspc) można przesłuchać pierwszy track i ja czekam na więcej !

nie wiem czy zauwazyłes ale "To moj czas" juz dawno było na necie ...

OFC VNM kupie CD i jazda w nosniku =)

Tumanbuga
07-01-2011, 09:26
Napewno te 3 zaznaczone pójdą w ruch , reszta zobaczymy
nie lubie głosu VNM'a i "jol jol vnm" ale jak będzie z płytą
, niewiem , Niuskul poszedł w ruch już dosyć dawno i na plus.

Gruba Impra z Mikielem
07-01-2011, 13:07
http://www.youtube.com/watch?v=IKh-8so7RXQ

ładna nawijka nawet, ale tak jak się spodziewałem jest story, teraz pewnie tylko o flow, rymach i że vnm flow wziął

EDIT
podoba mi się, wsłuchając się w tekst to jest zajebiście refleksyjny, w końcu nie ma tych wkurwiających rymów jak 'joł ziom vnm flow wziął texas kamon', dosłuchałem się tylko coś 'może może'. Bit na plus, w sam raz spokojny do tego tracku. Słucham już enty raz na yt.

TO JEST MEGA

Kosiasty
07-01-2011, 13:09
Napewno kupie sobię płytke, bardzo lubie VNM wiec zainwestuje te 30zł na płytke.

Habemus Papam
07-01-2011, 13:28
W sumie może być.. ale tylko do przesłuchania raz czy dwa. Na dłuższą metę trochę irytujące. Mam nadzieje, że to ostatnie story na tej płycie i że w końcu VNM nagra coś ciekawego, a nie jak wspomniał Mikiel, 1 story, 10 ja mam flow. :|

Google
07-01-2011, 14:44
No i niech mi ktoś powie, że to jest chujowe - hipokryzja. 3x słucham, klasa.

Τettmeier
07-01-2011, 15:19
Podobne ciarki przechodzą, jak w tracku 'Przyjaciel' ale słuchać tego można w nieskończoność, poznać możliwe historie ludzi i przemyśleć tyle samo razy!
Przesłuchałem właśnie. Takiego kota na polskiej scenie dawno nie było. Mało się nie zesrałem. ZAJEBISTE!!!!!

swiety mikolaj
08-01-2011, 04:32
Podobne ciarki przechodzą, jak w tracku 'Przyjaciel' ale słuchać tego można w nieskończoność, poznać możliwe historie ludzi i przemyśleć tyle samo razy!
Przesłuchałem właśnie. Takiego kota na polskiej scenie dawno nie było. Mało się nie zesrałem. ZAJEBISTE!!!!!

Zajebisty musiał byc wyraz twojej twarzy 'jak sie mało nie zesrałeś':)

płyty nie zakupie i nie przesłucham:)
średniawka
Każdy woli coś innego. A ja w tym jakos specjalnosci nie widze.:)

Google
14-01-2011, 13:43
Płyta doszła - przesłuchana, jaram się opór! PS, nie podsyłam linków - dziękuję, dobranoc.

Mes dziwne flow, zupełnie jak nie On. Dobry punch z *500 w Orange - ogólnie dobry kawałek.
Pezet i Pyskaty dobrze polecieli, Mes potrafi lepiej lecieć - to nie są jego życiówki, Kazzushi fajne bangery dał na płytę.

'lamy wpierdalam jak chocapic i cheerios było? to ciniminis teraz'

tracki z Włodim i Hi-Fi rozpierdalacze!

Mogę Wam tyle podrzucić na start : Click (http://www18.zippyshare.com/v/57340715/file.html)
Więcej mi się nie chce i nie mam czasu, pis joł.

Chora Ambicja zajebiście opowiedziane, miał już V wersy o tej tematyce nieraz,
ale tutaj mamy jedną historię bardzo fajnie opowiedzianą, bardziej mi się podoba od Widzę Ich.
No i strasznie życiowa sprawa, więc dodatkowy plus.

Łapcie kolejny traczek : Click (http://www.sendspace.pl/file/5121bc5f89df17c4f53807d)

VNM to jest Twój czas!

Τettmeier
14-01-2011, 13:50
Płyta doszła - przesłuchana, jaram się opór! PS, nie podsyłam linków - dziękuję, dobranoc.

Mes dziwne flow, zupełnie jak nie On. Dobry punch z *500 w Orange - ogólnie dobry kawałek.
Pezet i Pyskaty dobrze polecieli, Mes potrafi lepiej lecieć - to nie są jego życiówki, Kazzushi fajne bangery dał na płytę.

'lamy wpierdalam jak chocapic i cheerios było? to ciniminis teraz'

***** dawaj link jakikolwiek..... obiecuje że kupie w przeciągu 2 tyg ;/

Gruba Impra z Mikielem
14-01-2011, 13:57
Mogę Wam tyle podrzucić na start : Click (http://www18.zippyshare.com/v/57340715/file.html)
Więcej mi się nie chce i nie mam czasu, pis joł.

to już dawno słyszałem, znaczy się wczoraj. na forumku latało.

czekam na tą marną płyte!!

Crote
14-01-2011, 13:59
na dw jeszcze nie ma, ZAL LOL, jak ktos bedzie mial pw plx

@drah

nie wkurwiaj nas, daj cala plyte ;ddddddd

Gruba Impra z Mikielem
14-01-2011, 15:39
Dobra, poszedłem do Empiku i kupiłem.

http://img.pokazywarka.pl/bigImages/406884/1031315.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJSLBNACOS3UTO6HA&Signature=AC9ucrVEykm3tnGcadH2a%2BkCL7A%3D&Expires=1295103600

zaraz zaczynam słuchać, wiecie co robić by dostać link

^down
Gdzie ty niby na dw widzisz

Kamor VODKA
14-01-2011, 15:52
na dw jest tego opór

średnio lubie vnma,nie mam czasu przesluchac

Τettmeier
14-01-2011, 16:01
na dw jest tego opór

Po co wypisujesz głupoty takie skoro nawet nie sprawdziłeś czy jest? -.- lol

@down
'na DW jest tego opór' = na darkwarez.pl jest tego bardzo dużo? Bo ja tak to zrozumiałem, a jak wszedłem to sprawdzić to nie widzę, żeby ta płyta tam była jak na razie. zakłamany idiota

Kamor VODKA
14-01-2011, 16:12
Po co wypisujesz głupoty takie skoro nawet nie sprawdziłeś czy jest? -.- lol
no jak nie znasz odpowiednich ludzi to nie masz lol

Demon
14-01-2011, 16:18
zaraz przeslucham, ale znajac VNM'a zajaram sie ; D

Gruba Impra z Mikielem
14-01-2011, 16:46
http://w695.wrzuta.pl/audio/4CixrWF3JNe/vnm_-_cypher_feat._pezet_ten_typ_mes_pyskaty

Google
14-01-2011, 17:36
Wiecie co ze mną zrobić nie? Stąd ściągniesz całą płytę (http://www.mediafire.com/?pt17ovb2b5d9r2v) nie ma za co!

Invader
14-01-2011, 17:41
A ja se ściągnąłem stąd (http://hotfile.com/dl/96752180/9cbf70b/vnm.rar.html)

#edit
Płyta chuda jak ręka mikiela. "To mój czas" jedynie daje rade
^dałn
Uhueheuheh o 3 cm chudsza od mojej ;d tyle że ja bez koxu ;<
^2dałn
Pokaż płyte w oryginale i nie pierdol głupot o kupowaniu jak sam nie kupiłeś
^dałn again
90 waże. SIŁA MASA PIERDOLNIĘCIE

Gruba Impra z Mikielem
14-01-2011, 18:14
Płyta po 1 przesłuchaniu 6/10. VNM drażni uszy jak jest solo, dobrze że na feat. dobrzy raperzy. Później dam edit po kilku przesłuchaniach, a dokładnie jutro, bo teraz idę do klubu. JOŁ : D
VNM - Nic nie przychodzi łatwo feat. Hifi Banda
zniszczyli, Hades jaka zwrota!!!!

^up
to jak ma 35.5cm to chyba chuda nie jest ; D

jak ważysz 50kg więcej ode mnie to kurva co to za problem bekson

Τettmeier
14-01-2011, 19:11
Włodi mnie roz*ebał swoją zwrotą na płycie. Doszedłem do kawałku Róże betonu. Cypher zajebisty track. Reszta bez większego jaranka, chociaż tracki dobre. Słucham, słucham

podziemie - no co za true tekst, no nie, jaram sie
z Nigerem i Boxim track po prostu nie da się opisać co można dziś zrobić w polskim rapie, w polskiej muzyce, kozak !
w 'Flesze' liczyłem na większą dawkę umiejętności od Naty, chociaż refren klimatyczny tak jak w 'Za drzwiami' - track zajebisty

Edit
Przesłuchałem całą płytę. Jaram się, jednak czuję pewien niedosyt. W niektórych trackach są bity których po prostu od zawsze nie lubiłem i mi się nie podobają, to wiele mi psuje.. Raczej tam gdzie są występy goscinne wyszły najlepsze kawałki ale nie tylko dzięki zaproszonym, ogólnie wyszło to bardzo fajnie. 'Chora ambicja' 'lawa' 'nie mów' - tu są dobre teksty, ale to raczej nie dla mnie i nie będę do tego często wracał, no chyba, że się jeszcze przekonam, w co wątpię..
Bardzo mnie pozytywnie Pezet zaskoczył, dobrze nawinął. ;)
Widzę ich - najlepszy track bez dwóch zdań.

Crote
14-01-2011, 23:39
sredniak, oczekiwalem czegos wiecej : /
http://i56.tinypic.com/ztaxr6.png

Google
14-01-2011, 23:40
To prawda, nie ma ognia, więcej się spodziewałem po Tomku, ale nie jest źle.

Po parokrotnym przesłuchaniu całej płyty mogę wymienić tracki, które przypadły mi osobiście do gustu :

Nic Nie Przychodzi Łatwo
Róże Betonu
To Mój Czas
Widzę Ich
Oltajmerz
Cypher

Volt się skończył bardzo dawno, więc nawet nie jestem rozczarowany jego chujowym bitem,
denerwują mnie również te same bębny w każdym bicie Kazzushiego.

swiety mikolaj
15-01-2011, 00:37
No bity chujowe strasznie...
Miałem nie przesłuchawiac.. ale przesłuchałem 2-3 kawałki, zupełnie sie nie jaram..

ilovehh.
15-01-2011, 14:57
Przesłuchałem z kilka razy, jest kilka dobrych tracków ale także nie wypałów.
Osobiście jaram się:
- To Mój Czas,
- Widzę Ich,
- Róże Betonu,
- Nic Nie Przychodzi Łatwo.

Tumanbuga
16-01-2011, 08:35
No nie spodziewałem się tak dobrej płytki po VNM'ie. Narazie
stoje na kawałku z Natą bo zajebiście lubie takie spokojne
biciki i ogólnie fajnie wyszedł , z wcześniejszych wywaliłbym
tylko Flaja i Chora Ambicje. Zobaczymy co dalej .

Μejger
16-01-2011, 16:08
Cypher - słuchałem z uśmiechem na ustach podczas, gdy leciały zwroty Mesa i Pyskatego. Może, to nie to czego się spodziewałem, ale na poziomie.

reszta płyty to nie dla mnie, vnm zbyt się skupia wpierdoleniu jak największej ilości rymów, a nie największej ilości treści, taki przerost formy nad treścią - tak, to jest smutne.

E.Leclerc
16-01-2011, 19:28
A mnie plyta bardzo sie podoba :) a kawalek Widzę ich jest wedlug mnie jednym z najlepszych z tej plyty :)

Demon
16-01-2011, 19:45
dobry metarial, a najlepszym kawalkiem wg. mnie jest

VNM - Nic nie przychodzi latwo ft. Hifi

Bzdonc'
16-01-2011, 22:44
Płytę sprawdzilem, ale nie podchodzi mi jakos :i. Najlepszy kawałek z hifi bandą :}