Zaloguj się

View Full Version : QOD-knight

Elite Vegox
07-01-2011, 22:52
Teraz wykonanie questa sie nie oplaca knightowi poniewaz macka kosztuje 12-15 kcc a wyrobienie 16.Wiec z 16 kcc cene mozna zmienic do 10, oczywiscie dla knighta.

Veto
07-01-2011, 22:56
Jeżeli już, to wręcz przeciwnie - podnieść cene, tak, jak miało to miejsce z pandemką. Było 3kcc, panda stała - ile, może 6? Zwiększyli do 5 i od razu podrożała do ~~10. Więc można zwiększyć QOD'a do 18kcc + itemy i maca powinna podskoczyć do tych 20.

Sivato.
07-01-2011, 22:58
Haha dowaliłeś do pieca, a co ek jakiś uprzywilejowany, aby płacić mniej. Bronie są raz tańsze raz droższe, taki urok. A jak za drogo dla kogoś to może po prostu nie robić tego questu.

Soi
07-01-2011, 22:59
Jestem za podwyższeniem, koszty questa przewyższają wartośc nagrody.
Allegro kidy będą miały gorzej.

1st R. Boonek
07-01-2011, 23:00
lepiej dodac criticala do macki, bo teraz wszyscy na axe ida - macki nikt nie chce przez co cena spada

Blood Raven
07-01-2011, 23:03
Można podnieść opłatę za wykonanie questu do 20kcc a macka powinna wtedy pójść w górę do tych 25kcc.

Sciex
07-01-2011, 23:08
Tak jak Bonus napisal dodanie Critical Hita do Magic Macy bedzie lepszym rozwiazaniem niz podnoszenie ceny wykonania questa ;)

Exoo
07-01-2011, 23:47
lepiej dodac criticala do macki, bo teraz wszyscy na axe ida - macki nikt nie chce przez co cena spada

zgadzam się z tobą :p
Nie opłacalne było by podnoszenie ceny questu mimo, że i tak już knight nie zyskuje

Adasik
08-01-2011, 00:19
To w waszym interesie jest podniesienie ceny itemów. To ty się pucujecie żeby sprzedać jak najszybciej itema i dlatego schodzicie z ceny i to wy ją zaniżacie.
Administracja jedynie co może zrobić to dodać ją do NPC za ok. 20kcc żeby było sens wyrabiać QoD'a.

Farrah
08-01-2011, 00:26
To w waszym interesie jest podniesienie ceny itemów. To ty się pucujecie żeby sprzedać jak najszybciej itema i dlatego schodzicie z ceny i to wy ją zaniżacie.
Administracja jedynie co może zrobić to dodać ją do NPC za ok. 20kcc żeby było sens wyrabiać QoD'a.

zle kminisz . . . ani podniesienie ceny nic nie da bo wtedy bolt i wand skoczy znowu ;] macka tania bo jest chu ... ;s lepiej biegac z mls za 2sc s;

Zarexoholik?
08-01-2011, 01:06
Nikt nikomu nie kazał sprzedawać macki za taką cenę. Samemu ustalasz ceny itemów...

#niżej

To mogli nie sprzedawać gimbusie?

Lethornek
08-01-2011, 01:09
Maca itak nie pójdzie do góry bo nie ma criticala :l każdy woli bić z axe i racja bo bardziej się to opłaca przy macy nie działają takie itemy jak rabbit prezent czy spy report... Jedynym rozwiązaniem aby cena magic macy wzrosła w górę to dodanie jej criticala tyle co axe :]

@Zarex

Jak nikt nie kupował to sprzedawali za coraz mniej... Jesteś studentem i piszesz takie głupoty...

## Edit

Jest jeszcze jedna opcja... Magic Maca mogła by być potrzebna do którejś z misji do nowego questa wtedy było by na nią duże zapotrzebowanie a jej cena wzrosła by kilkukrotnie....

Octavious
08-01-2011, 01:14
heh robilem taki temat tydzien temu

Wykup wszystkie macki i zacznij sprzedawac drozej:] O.o

Splaxor
08-01-2011, 01:20
To gracze ustalają cenę za jaką sprzedaje się dany items, a jeżeli komuś zależy na szybkiej sprzedaży to będzie niska cena za item. Jeżeli podwyższymy koszt wyrobienia QOD'a to wtedy i silver wand, i golden bolt pójdą w górę. Nie wydaje mi się, aby można było zrobić tak, aby knight płacił mniej za wykonanie QOD.

Nie jestem za Twoja propozycją. Jeżeli to była propozycja.

Lethornek
08-01-2011, 01:24
To gracze ustalają cenę za jaką sprzedaje się dany items, a jeżeli komuś zależy na szybkiej sprzedaży to będzie niska cena za item. Jeżeli podwyższymy koszt wyrobienia QOD'a to wtedy i silver wand, i golden bolt pójdą w górę. Nie wydaje mi się, aby można było zrobić tak, aby knight płacił mniej za wykonanie QOD.

Nie jestem za Twoja propozycją. Jeżeli to była propozycja.

Przeczytaj mój post i kilku osób wyżej to zobaczysz że można zrobić tak aby silverka i g bolt pozostały w swojej cenie a maca poszła troche do góry...

@Down

Wymień jakies inne przykłady niż magic axe
Ja Ci powiem po co knightowi/ palkowi sprite wand na który jest quest
Pall ma quest na c arrow na który inna profesja nie może wejść

Specjalnie dla Ciebie Adasiku edytuje....

Apo To nie jest jakiś noob OTS nie wiem czy zauważyłeś tu nie ma NPC którzy by skupowali takie itemy i nie będzie.

mariusz1990
08-01-2011, 01:29
jak by nie patrząc większość questów i itemow jest robiona pod Knighta wiec czego płaczesz czy Magic Axe jest potrzebne dla Ed/MS/Rp? Nie
a także zobacz ile do wyboru broni ma Knight a ile Ms/Ed/ i Rp i przelicz dokładnie co i jak i wtedy pogadamy

Adasik
08-01-2011, 01:32
@Up
Musiałeś nabić jednego psota więcej zamiast dodać opcję edit, nie?

Criticala nie dodają, a już na pewno nie tyle co do Magic Axe, bo wtedy Axe nie miałoby zbytu, a ludzie by kupowali macke, bo jest tańsza. Jak dla mnie jedynym rozwiązaniem podniesienia ceny Macki to wprowadzenie jej do NPC za jakąś rozsądną cenę, ale co za tym idzie do npc należałoby dodać też Wanda i Bolta :O

Splaxor
08-01-2011, 02:45
Przeczytaj mój post i kilku osób wyżej to zobaczysz że można zrobić tak aby silverka i g bolt pozostały w swojej cenie a maca poszła troche do góry...

Wiadomo, że najprościej jest dodać krytyka i wtedy cena poszłaby w górę. Tu masz jak najbardziej racje, ale temat dotyczy głównie zmiany ceny zrobienia QOD'a, więc dla mnie jest to nie w porządku, aby jedni płacili więcej, a inni mniej.

Wprowadzenie krytyka do Magic Mace to inna brocha.

Kosik Czarny 2v0
08-01-2011, 08:07
:}
Jak to Splaxor wyżej napisał.
Nie było by to fair do innych osób
Niech critical dadzą i wszyscy będą zadowoleni i git ;]

Linksys
08-01-2011, 08:15
On ma racje ;p. Ale wystarczy ulepszyć właściwości macy i już będzie więcej warta ;p

KaZeK
08-01-2011, 08:52
Nie zrzucaj tego na Davida ! On jest niewinny !

Co do ceny danych przedmiotów to tylko i wyłącznie nasza wina. Dlaczego?
Otóż idzie to mniej więcej tak:

Gracz X zrobił QOD i myśli sobie, hmm sprzedam macke za 20kcc! Ostatnio widziałem jak za 21 sprzedawali więc pewnie ktoś kupi :)

Gracz Y w tym samym momencie zabił RS'a i spadła macka, też sobie myśli, hmm gość o nicku X sprzedaje za 20 i nikt nie kupuje, kurde.. Sprzedam za 19.

Gracz Z przerzucił się z cluba na axe i też chce sprzedać mackę , hmm ani za 20, ani za 19 nikt nie kupuje shit sprzedaje za 18!

I tak dalej aż do 10 i później cena stoi przez bardzo długi okres aż będzie zapotrzebowanie na w/w item ;)

Arcik
08-01-2011, 10:10
I tak dalej aż do 10 i później cena stoi przez bardzo długi okres aż będzie zapotrzebowanie na w/w item ;)

I właśnie o to chodzi, że zapotrzebowania nie będzie... Bo macka nie jest jakimś pożądanym itemkiem i dopóki się to nie zmieni to jego cena też nie podskoczy...

A co do tematu to byłbym albo za podniesieniem ceny QoD albo dodanie criticala do macki.

Azielu$
08-01-2011, 11:52
Mace zawsze była najtańszą bronią z QoD i tego się nie zmieni. W dodatku knight już nie jest taki zajebisty i większość przerzuciła się na profesje magiczne, więc macka znów potaniała. Niech już zostanie tak jak jest, bo jak obniżą knightowi koszt wykonania QoD to inni znowu zaczną płakać, że Mortiis gra ek'iem i dlatego musi mieć łatwiej. -,- Podniesienie kosztów wykonania QoD'a też nic nie da. Po podniesieniu ceny wstępu na P arma jego cena nadal wahała się koło 7-8kcc. Dopiero po wykorzystaniu go do amuletów jego cena wzrosła.

Zalin
08-01-2011, 13:39
Według mnie knight jest i tak już tak niesprawiedliwie polepszony ze cena wykonanie QOD'a jest i tak niska, zresztą nie chcesz macki nie rób. Na servie jest tez magic axe wiec temat uważam za zbędny.

Delorian17
08-01-2011, 14:30
Macie problem, to gracze ustalają cenę danego itemu.
Nikt z administracji nie ma na to wpływu.

Xienu$
08-01-2011, 14:34
Jeżeli już, to wręcz przeciwnie - podnieść cene, tak, jak miało to miejsce z pandemką. Było 3kcc, panda stała - ile, może 6? Zwiększyli do 5 i od razu podrożała do ~~10. Więc można zwiększyć QOD'a do 18kcc + itemy i maca powinna podskoczyć do tych 20.

cena podniosła się dopiero jak wprowadzili amulety...a tak stalą po 5kcc i 100cc

a tam obojętne...

gringo guantanamo
08-01-2011, 17:14

panda podrozala ze wzgledu na kaptur znawco.

@topic, nie wiem, nie obchodzi mnie to, nie gram knightem

ViVuSeK
08-01-2011, 18:48
Mace zawsze była najtańszą bronią z QoD i tego się nie zmieni. W dodatku knight już nie jest taki zajebisty i większość przerzuciła się na profesje magiczne, więc macka znów potaniała. Niech już zostanie tak jak jest, bo jak obniżą knightowi koszt wykonania QoD to inni znowu zaczną płakać, że Mortiis gra ek'iem i dlatego musi mieć łatwiej. -,- Podniesienie kosztów wykonania QoD'a też nic nie da. Po podniesieniu ceny wstępu na P arma jego cena nadal wahała się koło 7-8kcc. Dopiero po wykorzystaniu go do amuletów jego cena wzrosła.

Dokładnie ,niektórzy stworzyli sobie elder druida ,a knighta porzucili jak stary telefon ;x
Ogólnie nie jest to zależne od jednej osoby tylko od graczy. To oni ustalają ceny w grze ,po wprowadzeniu amuletów wszystkie ceny się zmieniły (części itemów przynajmniej).
Niestety trzeba się z tym pogodzic ,cena jest jaka jest ; )

Rodowity _/
08-01-2011, 22:29
Dać kryta do macki i wszystko jasne ;))

I tak wszyscy leca w axe ;))

Sensimila <3
08-01-2011, 23:14
Po dodaniu itemku Magic Axe, i to od 1111 lvla, z dodatkowym criticalem, musiało spowodować spadek ceny, zainteresowania Magic Mace. Tak jak kiedyś nosiło się Mls'a / Sova bo nie było lepszej broni tak teraz nosi się Magic Axe a nie Magic Mace.

Carmell
22-01-2011, 15:31
Cene Macki powinni podnies do okolo 20kcc. wtedy nie bd puaczu

Hilther
22-01-2011, 15:36
Potrzeba tylko troche pomyslu i macka bedzie drozsza np dodanie criticala jak mowia UP albo stanic QOD'a ;p

Maciejas
22-01-2011, 16:25
Hmm Albo wprowadzić jakiegoś npc co będzie sellał np. za 15 i już bedzię cena w góre a potem usunać np. Bo już nie potrzebuje i wyniósł się z miasta ;D

bandi
22-01-2011, 16:48
To ludzie ustalają ceny przedmiotów...
Ktoś sprzedaje macke za 16kcc, to inna osoba będzie sprzedawala za 15kcc bo będzie chciala znaleść szybciej kupca i tak to potem się robi, ceny idą w dól.

Magiczny
22-01-2011, 16:53
dokladnie , cena zalezy od gracza , niektorzy bd sprzedawali macki p o10 a inni po 30 .

Elite Vegox
22-01-2011, 18:02
Po co odswiezacie temat ? :P

Niuchacz
22-01-2011, 19:22

Podbijam. Doda się przynajmniej criticala 15% -/+ to ceny podskoczą do 20kcc+

//Veto
15% odpada, bo Magic Axe, które MUSI być lepsze ma bodaj 12% crita. 8% będzie wystarczającym udogodnieniem.

Krulowiec
24-01-2011, 10:23
Również jestem za podniesieniem opłaty za quest do hmm 18kcc?

Rexibol
24-01-2011, 10:52
Myślę, że ceny nie trzeba podnosić. W końcu liczba osób która chce sprzedać macke szybko i tanio się skończy, a znajdzie się kupiec który zacznie podbijać cene, tak jak to było z setem. Jeszcze w grudniu cena seta spadala tak gwaltownie ze wynosila okolo 20kcc, a wczoraj sprzedalem za 26. Poprostu, tani sprzedawcy sprzedali co mieli.

Kaziu Extreme
26-01-2011, 20:52
Tak jak napisal Boonek dodac Criticala i cena troche by wzrosla bo Ci ktorzy maja wysoki skill cluba by do niej powrocili.:)

Hide
29-01-2011, 20:32
Teraz wykonanie questa sie nie oplaca knightowi poniewaz macka kosztuje 12-15 kcc a wyrobienie 16.Wiec z 16 kcc cene mozna zmienic do 10, oczywiscie dla knighta.

to ek ma mieć jakieś specjalne uprawnienia na tym serwerze?
sprzedaj za więcej albo wcale nie rób tego questu

Converter
31-01-2011, 18:59
Racja , teraz Magic Mace nic nie warta... ( nie dosłownie :D ) a Silver Wand (45 - 50 KCC) , Golden Bolt ( 30 - 35 KCC ) :(

.Mr jakub.
31-01-2011, 20:50
A więc. Koledzy wczesniej pisali o podniesieniu cen przez graczy a nie przez ekipe. Mają racje, ze to gracze ustalaja cene sprzedazy tak jak ja na innych serwerach mowie 1kcc to 1kcc ani mniej ani wiecej. Tyle ode mnie co do cen. Zeby one wzrosly wystarczy dodac ja jako item do questu lub crit. cała filozofia

Katixus
01-02-2011, 12:37
Jak według mnie, wszystko jest dobrze, nie chodzi oto, by było tanie i by każdy chodził - po prostu, kto ma pieniądze idzie tam, kto nie ma nie idzie.

Patinek
02-02-2011, 18:20

Nikt Ci nie każde robić tego questu i wszystko jest dobrze jak jest w tej chwili.

Pingpondzek
02-02-2011, 18:35
Jest dobrze pamietacie jak panda chodzila po 5kcc a teraz co jak za 16kcc jak kupisz to jestes prze chooy:D

Pawcio
03-02-2011, 13:05
No masz racje, nie opłaca się... Ale kto Ci teraz questa zrobi? :D Powinni coś z tym zrobić bo naprawdę niektóre questy są nieopłacalne.

E.Leclerc
04-02-2011, 09:46
Najlepsze jest to ze jak macie magic mace to hity sa 200-300 wieksze niz z normalnej mace :P to mnie najbardziej smieszy moze male lvle tego tak nie widza ale wieksze napewno to zauwaza :)

Wcale nie Devil Murder
04-02-2011, 13:31
Ja tam na żadnym z moich eków tego nie wykonałem. Zdecydowanie powinni dodać do niej crita + żeby na 2sqm biła, w końcu to maczuga i w dodatku MAGICZNA! A jak wiadomo, w życiu realnym maczugi miały spory zasięg w walce wręcz.

Nabijacz
04-02-2011, 15:25
Ja tam na żadnym z moich eków tego nie wykonałem. Zdecydowanie powinni dodać do niej crita + żeby na 2sqm biła, w końcu to maczuga i w dodatku MAGICZNA! A jak wiadomo, w życiu realnym maczugi miały spory zasięg w walce wręcz.

critical okeey ale powiedz mi czemu napisałeś żeby biła na 2 sqm ? :confused: przecież cały czas ma taki zasięg ...

@top.

napisze to co większość critical i tyle :rolleyes:

Benn
04-02-2011, 15:40

Widzę, że nie wykonałeś, bo nie wiesz nawet, że ta maczuga właśnie ma zasięg 2 sqm....
Tak poza tym, to nie np Mortiis ustala ceny poszczególnych przedmiotów tylko gracze, jeżeli potrzebujesz tej macki to robisz questa, jak nie to nie rób go nikt ci nie każe.

Jestem na nie.

Sp3cker
15-02-2011, 08:43
oczywiście że się nie opłaca. Maca 12 a s wand 52 . Bez sens

Prawie jak Kamil
15-02-2011, 22:55

PAnda zdrożała poprzez amulety.

TOPIC
Jak Ci się nie opłaca to nie rób.

FrosT
16-02-2011, 19:08

Dokładnie !
To nie jest kwestia obniżki QOD'a.
Wręcz przeciwnie jak to Veto powiedział !
Jeżeliby podwyższyć cenę, to wtedy automatycznie Macki zdrożeją...

Już wyjaśniam dlaczego:

Powiedzmy na serwerze jest 100 Mac.
Nikt nie ma już na sprzedaż, ponieważ każdy woli zostawić ją sobie.
LvL 1 000 nie wbije się w 3 dni, a jak wiemy z QOD'a nagrody 2x nie weźmiemy.
W tym momencie zwiększamy cenę QOD do 19kcc.
Automatycznie Mace idą w górę. Jest to spowodowane tym, że więcej się płaci za QOD, to gracze chcą za to znacznie więcej KCC.
Osób nie sprzedaje wiele tej broni, ponieważ każdy chce ją mieć dla siebie...
Proste i logiczne :)

BuSiaK
23-07-2011, 16:20
Też jestem za podwyższeniem nie robie qoda czemu ? Bo rp i ed zarabiają na nim po ponad 20kcc a ek nic.

Elite Vegox
23-07-2011, 17:13
Wydaje mi sie ,ze nie potrzebnie piszecie w tym temacie,poniewaz macka podrozala przez DAO Quest.

John Cena
23-07-2011, 17:42
temat do zamknięcia close