Zaloguj się

View Full Version : Problem z wy?wietlaczem w T303

ave666
08-01-2011, 10:44
Witam, mam Sony Erickson T 303, od pewnego czasu pojawił się problem. Ten telefon jest rozsuwany i jak chciałem go rozsunąć ekran na chwilkę się wyłączał, nie sprawiało to kłopotów więc to olałem. Potem gdy rozsuwałem ekran się wyłączał na chwilę + od czasu do czas jakby zmieniał kolor, albo paseczek menu z dołu przesuwał się na górę i aby znów mieć all dobrze musiałem wyjąć baterię i włączyć jeszcze raz. Od wczoraj zaczęło się najgorsze, gdy zasunąłem telefon i chciałem rozsunąć ekran stawał się czasem cały biały i tu już nic nie pomagało tylko wyjęcie baterii. Dziś rano rozjebał się już zupełnie, gdy włączam telefon ekran jest cały biały, wyjmowanie baterii nie pomaga. Może ktoś wie co się z nim stało? Z góry thx za pomoc i dam reputa ;d
@down
Pytam na forum tibijskim bo dopiero wstałem a nie chce mi się zapierdalać z rana do sklepu/komisu ;d Tu są znawcy o tematyce nawet seksualnej więc o telefonach gimby też coś powinny wiedzieć.

@edit
Zapomniałem spytać, czy to zerwanie taśmy obejmie gwarancja?

N-series
08-01-2011, 10:59
taśma ?od wyświetlacza może coś nie styka , bez sensu z takimi problemami na forum o tibii , nikt tu nie jest serwisantem , a nawet jak jest to nie naprawi ci przez neta . Idź do serwisu , za diagnozę usterki nic nie zapłacisz , ew za naprawę

Okey
08-01-2011, 11:00
Zapewne zerwała się taśma... ;s To bardzo częste w sliderach. Możesz sam rozkręcić i sprawdzić (nie polecam), bądź oddać do komisu... Naprawa raczej nie będzie tania;x

ave666
08-01-2011, 11:48
Czytałem troszkę na google, spytałem kolegi. Wszyscy piszą, że to albo taśma naderwana albo soft... Kurna nie znam się na telefonach dlatego może mi ktoś wytłumaczyć co to jest ten soft? xd Kojarzy mi się to z jakimś oprogramowaniem tak jak windows w kompie mam racje? Serio się na tym nie znam a ludzie pisali, żeby wgrać "nowego softa" i to powinno pomóc. Mógłby mi ktoś opisać jak tego softa wgrać + poszukać softa do SE T303?

N-series i okejka już po repucie dostali ;s

Demon
08-01-2011, 12:04
Czytałem troszkę na google, spytałem kolegi. Wszyscy piszą, że to albo taśma naderwana albo soft... Kurna nie znam się na telefonach dlatego może mi ktoś wytłumaczyć co to jest ten soft? xd Kojarzy mi się to z jakimś oprogramowaniem tak jak windows w kompie mam racje? Serio się na tym nie znam a ludzie pisali, żeby wgrać "nowego softa" i to powinno pomóc. Mógłby mi ktoś opisać jak tego softa wgrać + poszukać softa do SE T303?

N-series i okejka już po repucie dostali ;s

wgrywajac softa tracisz gwaracje, nie jest to trudne, bo poradnikow jest multum : D
jesli sie nie pogubisz to wgrasz softa w 30min : P!
a i tak masz racje, soft = 'windows' w telefonie XD!