View Full Version : Propozycja....
Mam taką propozycję żeby zrobić z serwera ns/steam tylko serwer steam. Dlaczego? Bo dosyć mam już chamstwa wyzywania od cziterów i ludzi którzy graja na 0 poziomie...
Sherlock
08-01-2011, 13:07
Również jestem za, przynajmniej admini nie będą musieli się użerać z cziterami i innymi plebsami nie stosującymi się do regulaminu, których w żaden sposób nie można zbanować.
Diabolix
08-01-2011, 13:18
Jestem za tym, żeby serwer pozostał steam/nonsteam.
Nie możemy teraz tego zmieniać, bo znowu ludzie przestaną grać. Prawda jest taka, że to Nonsteamowcy często rozkręcają ten serwer, bo gracze platformy Steam często omijają ten serwer, jeżeli gra na nim mało osób.
Poziomek Twuj Koleszko
08-01-2011, 13:59
Jestem za tym ,żeby serwer był steam. Koszt CSa to tylko 15zł, więc zamiast pacca ktoś by sobie mógł steama załatwić. ;p
Również jestem za, przynajmniej admini nie będą musieli się użerać z cziterami i innymi plebsami nie stosującymi się do regulaminu, których w żaden sposób nie można zbanować.
I można wgrać blacklisted
@Topic
Jest to server APO, od graczy dla graczy, a nie każdy może sobie pozwolić, albo po prostu nie chce, na steama i klucz cs. Mimo, że teraz widzę, że w zasadzie grają sami steamowcy na serverze, mam pewne przeczucia, że może to się dla servera skończyć tak, że wrócimy do punktu, gdzie grało 5-6 osób góra, vide m4f kiedyś
Nie warto z tego serwera robić serwer only STEAM. Na serwerze zostanie po 10 osób i wtedy już gra sensu nie ma. Jedynym wyjściem jest większa dostępność adminów ponieważ po godz. 20 na serwerze rzadko wchodzi admin i grają dzieci ze wspomagaczami a komenda /ban jest mało skuteczna gdyż większość daje na NIE a typ nawet nie raczy się ukrywać z czitami.
I można wgrać blacklisted
CFG BL jest także do dupy. Zawsze się znajdzie jakieś dziecko które wklei demko na BL i na BL uznają że jest nie czysta gra. Sam tak miałem na starym steam.
Patryk1551
08-01-2011, 14:13
Po to są admini, żeby tych cziterów łapać, no i na ns też grają spoko typki ;d chociaż zgodzę się z tym, że sporo nsów to takie kurewki na wh, a jak ktoś ich przeskanuje, jebnie heada to zaraz się plują kto, gdzie i jak :)
*Old Karmazyn*
11-01-2011, 10:31
Chyba mowisz o swoim poziomie gry :) , jestem na nie
I macie glupie myslenie , jezeli mysliscie na stimach nie graja odpalone gowna.
Ja uważam, że wydać 15-20 złotych na Steama to nie problem. Fakt, że może być mniej graczy na serwerze, ale wtedy zostana Ci, dla których gra jest przyjemnością i nie muszą używać wspomagaczy, aby znać swoją wartość i ab dobrze się bawić. Mniej dzieci z non steamem lepsza reputacja serwera.
Jak chcecie miec 10 osob max na servie to prosze ;D!
Ja jestem za, warto zaryzykować.
Za! sam kilka razy wbijałem i pełno idiotów/czitów itd.
@ Karmazyn << Nie, myślimy, że na steamie można dostać perma i już a na non co chwila można wbijać nawet z banem.
Za! sam kilka razy wbijałem i pełno idiotów/czitów itd.
@ Karmazyn << Nie, myślimy, że na steamie można dostać perma i już a na non co chwila można wbijać nawet z banem.
Czyli co, mam rozumieć, że na steamie nie można czitować?
$t
NIE, bo nie. Gdyby nie ns to by grało kilka osób... Niektórzy nie chcą steama bo grają rzadko w csa, a wy chcecie im zabronić tej rozrywki?!
#Diabolix
k.. Jutro pójdę na korepetycję do nauczycielki... JP 95%, dobra nauczycielka, więc może mnie nauczy czytać ;s
KRZEMIENq
11-01-2011, 16:21
na tak .
Diabolix
11-01-2011, 16:43
Czyli co, mam rozumieć, że na steamie nie można czitować?
Mam rozumieć, że nie potrafisz czytać? Napisał, że dostajesz bana na steamie i już nie wjedziesz na serwer, a ns zmieniają ip i wchodzą znowu. Włącz mózg, napisałby ci, co to jest, ale nie chce mi się kopiować z wikipedii.
Ja jestem za, warto zaryzykować.
Większego idiotyzmu, to nawet Hydra teraz nie napisał. Nie, nie warto, bo znowu ludzie przestaną grać, a o to nam chodziło, żeby ich było więcej. Ja pierdziele... Tobie też nie będę tłumaczył słowa "mózg".
Ale i tak jest to osoba najbardziej zaufana, nie tak jak 99% tego forum ; ddd /Cray
Mam nadzieję, że to nie jest żadna aluzja do mojej osoby, bo w tedy byś mi podpadł, a to skutkowałoby bardzo źle dla ciebie. /Diabolix
Tak sobie tylko bekę kręciłem, bo kiedyś tak Scoop napisał, z czego miałem niezły ubaw, w sumie do teraz mam :D /Cray
No to ci pocisk walnął ostry... Ale wiesz, że robisz z mojego posta czatboks? Na razie może być, tylko mi tutaj nie za spamuj :D /Diabolix
@topic
Już się wypowiadałem i dalej podtrzymuję tę wypowiedź.
@Hydra
Nie mam zamiaru wchodzić w polemikę z tobą, takie ironiczne teksty to możesz sobie mówić do kolegów. Gówno o mnie wiesz, to tak do mnie nie pisz, młotku.
Ciebie nie trzeba nauczyć czytać, tylko myśleć. Ale to jest trudne, pewnie ci się nie uda.
Degustator
12-01-2011, 00:55
Yo mimo ze nie gram na serwerze proponowałbym administracji czy komu tam (zwis) dodać opcje kup STEAM poprzez SMS (zamiast pacca do kwadratów).. da rade zrobić wystarczy chcieć ja np jeżeli mam grać na FFA i widze 32 graczy na serwie nie wejdę. Jak widze 15 osób to rzadko wchodze.. myśle że jest wiecej takich osob jak ja .. cs to nie tylko bezmyślne strzelanie i czasami lepiej pograć 5 na 5 albo 6 na 6 niż 16 na 16 :D
tyle.
AHA i jakim problemem jest pobrać IMMUNITY? nawet steam można oszukać i pograć na KODACH.
Ryśku xD
12-01-2011, 09:51
Według mnie , ten serwer powinien być sam steam. Jestem na tak , ponieważ NS grają na czitach , może nie wszystkie ale większość ;)
Ten kto pisze ze na steamie nie mozna odpalic jest IDIOTĄ ! Tyle w temacie...
Steama sobie kupie , tylko narazie mam inne wydatki i nie bede latal w 2k11 :o
Ogarne steama 2k7 to pomyslismy nad jakas stałą 5 ogarnietych ludz.
A po 2 od tego są admini zeby banowac i trzymac porzadek na serverze.
Jak chcecie miec 10 osob max na servie to prosze ;D!
Wole grac z 10 steamami niz z 20 odpalonymi nsami... Co drugi Ns cos ma. Jak nie ping 2k to wh. Oczywiscie jestem Za.
Osoba ze steamem może mieć wh i banowałem takich kilkanaście już na APCS.
#top.
Jestem na nie. Liczba osób na serwie dramatycznie by spadła. Lubie jak gra dużo osób.
DonieX <3
12-01-2011, 15:30
Osoba ze steamem może mieć wh i banowałem takich kilkanaście już na APCS.
Bo jeżeli serwerAPO jest steam/ns to nie ma czegoś takiego jak Valve anti-cheat . Jest napisane przy wejściu na serwer, że jest chroniony, ale jak połowa osób wie to automatycznego bana na steam nie dostaniesz. ;] Chyba, że na BL wrzucisz, a jak jest sam STEAM to jest już inaczej..
Nie rozumiem takich usprawiedliwień jakich używają niektórzy gracze na steam "nie mam wh, bo przecież mam steama". Każdy cheat jest tak samo dostępny, a kupno nowego steama to kwestia 12 zł na allegro za klucz. Fakt, może by się zmniejszyło trochę cheaterów. No powiedzmy, że jestem na tak.
n a j o m i .
12-01-2011, 16:03
http://img814.imageshack.us/img814/4322/detrain0002jj.png
4 osoby steam na 14 na servie. Gdyby serv był only steam, byłyby 4 osoby. Więc niech lepiej zostanie s/ns. Admini w końcu też są od tego, żeby banować cheaterów.
'Oxidosis'
12-01-2011, 18:04
najomi, mówisz że byłyby 4 osoby na serverze, ale wydaje mi się, że nie warto patrzeć w ten sposób. Czasem mam wrażenie, że ludzie ze steamem omijają ten server, bo widzą, że gra dużo graczy ns. Jakby zobaczyli, że na serverze są gracze tylko ze steamem, może po prostu zostaliby na dużej.
Romek, narzekasz na server, bo jest dużo cziterów i oni Cię wkurzają. No, ale chyba po to jesteś adminem, aby temu zapobiec, prawda? Oczywiście, grając z graczami którzy posiadają steama byłoby dużo łatwiejsze zadanie, ale zbanowanie gracza który czituje zazwyczaj nie przekracza 2 minut, chyba że się dobrze kryje.
Co do propozycji jest mi obojętna, no może 51 % na tak.
Jestem za, na steamie obowiązuje większa kultura języka, grania, oraz wyższy poziom graczy.
Knight Lukas
18-01-2011, 21:44
Tak, chociaż miał być to serwer dla wszystkich ale większość NS-owców nie potrafi się zachowywać, bluzgają, czitują... a admini nie nadążają z ogarnianiem xD ale jest trochę lepiej niż kiedyś...
Na nie.
Liczba osob drastycznie spadnie.
Siedze przez 4 ostatnie dni 24/7 na servie i widze, ze kolo od 65%-85% osob na servie to ns'y, a reszta oczywiscie steamy.
Każdy gracz, który czuje się pr0 w cs ma steam. Gracze apo czują się pr0 ale nie każdy ma steam.
Jestem za tym aby zrobić wyłącznie server steam, mniej roboty dla adminów :D
Każdy gracz, który czuje się pr0 w cs ma steam.
No ja bym nie powiedział... Nie mam się za jakiegoś pro gamera ale gównem nie jestem i jako taki opór postawią mi tu tylko Oxi, Sedan itp. a gram na nsie ;o Nie gram na steamie tylko dlatego, że w moim kompie nie było nic zmieniane od 8 lat (nie no dołożyłem ramy i mam 512 teraz) Na nsie ledwo 40-50 fpsów mam na steamie jakieś 20-30 i jest wielu graczy na prawdę dobrych, którzy podobnie do mnie grają na nsie.
@top
Gdy serv będzie steam liczba graczy się zmniejszy, jednak poziom podniesie się na pewno. Można na próbę zmienić serv na steam only i zobaczyć czy będą ludzie.
Mortalix
23-01-2011, 00:57
Spora ilość osób ma admina na tym serwerze i to oni powinni pilnować żeby gra była uczciwa. Co do płaczu - mnie cziterem nazywają niezależnie od tego czy gram na steamie czy nie, więc to też słaby argument. W końcu co do graczy z zerowym poziomem umiejętności - gdzieś się muszą nauczyć! Sam kiedyś zaczynałeś więc nie spinaj. ; ]
Degustator
23-01-2011, 03:07
Jestem za, na steamie obowiązuje większa kultura języka, grania, oraz wyższy poziom graczy.
Pamiętaj że jesteśmy w polsce, gdzie rodzice dzieciom kupują tepse neo na komunie także zapomnij o kulturze bo na każdym serwie znajdzie się jakis jp żołnierz
el polako
26-01-2011, 21:58
Czyli jak ja nie mam stima ostatnio gralem jak Cs 1.5 poszedl w zapomnienie i wszedl stim to jestem na poziomie 0 i zawsze jak gram mam czity ? ... Nie potrzeba mi stima aby sobie pograc co jakis czas aby zabic nude. Jak bedzie tylko stim to w ogole ludzi na serwie nie bedzie tak jak to sie dzieje w nocy gdy niestety spora liczba ludzi na serwie to malolaty i dawno spia. A i tak kazdy ns ktoremu lepiej idzie albo ma przeblyski skilla sprzed lat to cziter a takiego stimowca nie przekonasz ze ich nie masz bo jestes ns :( ...
@ Jak kiedys wchodzil stim wypierajac 1.5 kazdy go mial i nic sie nie placilo, wtedy tez kazdy byl pro ?
Jestem za non steam/steam.Jeśli juz są jacyś steamowcy co bardzo rzadko na serverach z taką ilością ludzi .Będzie grało mniej ludzi ,a przecież nie każdy ns ma czity.Można wgrać ban na neo/cfg co uniemożliwia wbicie takim ludziom po dostaniu bana ;]
Zakochana Rookqq
19-02-2011, 15:48
Też jestem za, chociaż i tak niektórzy steamowcy grają na chitach. (myślicie, że chetów darmowych dla steamowców nie ma? - obczajcie mpcforum ;x (końcówki nie podam ze względu na bana :))
1st R. Boonek
19-02-2011, 15:55
Bardzo rzadko gram w cs i nie mam zamiaru kupowac steam - jestem na nie
To jest tak jak z tabloidem i rzetelną gazetą która podaje wiarygodne informacje.Tabloid ma więcej czytelników lecz jest do dupy a normalna gazeta jest przechwalana,mówią o niej w telewizji....
Ja osobiście wole aby server był steam to nie sztuka za parę złotych kupić steam..
Patryk1551
19-02-2011, 20:05
Steam kosztuje 30zł więc dla tych którzy grają od czasu do czasu nie jest on potrzebny.
Bartolomeziom
20-02-2011, 00:02
To go wgl wyłączcie bo nikt nie będzie grał na protokole 48 xd tam gra może 5-6 steamowców a twórca tematu jak ma 5 lat i piszczy do mikro to mu karzą zamykać morde i mają rację xd.
Propozycja odrzucona 22 głosami i moim zdaniem. Server jest dla graczy APO, a nie każdy ma steam i ochoty wydawać pieniędzy.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.