View Full Version : [Strona] Regulamin. Pkt.12.Gra.
Kosik Czarny 2v0
08-01-2011, 15:02
12. Zakazanym jest rozdawanie przedmiotów za darmo, lub sprzedawanie ich za zbyt niską cenę.
Mam 2 propozycje co do tego pkt.
1. Albo go usunąć bo i tak nikt się go nie stosuje.
2. Albo dodać pkt w którym jest zabronione tak zwane żebranie o itemki ;]
Przyznam się, że sam czasem coś odpalę żebrającemu noobkowi :p
Natomiast sprzedawanie za zbyt niska cenę to niesprecyzowany punkt regulaminu, bo jak kaptur jest warty 105kcc, a ktoś potrzebuje na szybko kasy to desperacko sprzedaje go za 75 i co wtedy? Nikt nie podejmuje żadnej reakcji, bo nikt nie ma na to wpływu.
#Top
jestem za.
Sir Tom'ek
08-01-2011, 15:15
No te żebranie jest dobijające....
Może i sam kiedyś żebrałem ale to "Kiedyś"...
Jestem za przerobieniem teog na zakaz żebrania...
Znaleźliście sobie problem do rozkminy... Co wam to przeszkadza w regulaminie jak nikt i tak tego nie egzekwuje nie macie się do czego przypierdolić ?
Nie oszukujmy się, gra na APO na małym levelu do najłatwiejszych nie należy, gdybym nie miał kasy ze sprzedaży paladyna na pewno nie zaczynałbym od nowa. Bieganie po tych hero czy bk jest wkurwiające i mniejsze levele często wolą pokrzyczeć w depo "plx fri itens" Czasem dam coś któremuś bo nawet nie zauważyłem tego pktu w regulaminie. Wątpię, żeby któryś GM banował za rozdawanie itemków ;d Jestem za zmianą regulaminu.
Azbestowy v.62.0
08-01-2011, 15:28
A właśnie że czasem egzekwują. Np. jak ktoś mówi że rozdaje itemy na trade to ma szansę dostać bana. Ciekawe tylko po co, skoro to nie szkodzi serwerowi, a nawet pomaga - nowym jest łatwiej = większa szansa że kupią pacca i zostaną na dłużej
Oby dwie propozycje.
Jak wiemy 19% serwera ciągle podchodzi do ludzi i prosi o darmowe itemy ,kolejne 8% udaje ,że daje za zaufanie ,a tak naprawdę to jedno wielkie kłamstwo. Następnie są osoby ,które rozdają za darmo loota z jakiś potworów ,który im jest niepotrzebny.
Według mnie dwie propozycje są przydatne - usunięcie tego punktu ,a dodanie nowego.
Zarexoholik?
08-01-2011, 18:08
Jestem za propozycją nr 2. Kiedyś się zbierało viale żeby mieć kasę i nawet mi nie przyszło na myśl by kogoś prosić o kasę/itemy, a teraz? Pod depo co chwile chodzi jakiś nieudacznik i błaga o itemy.
Doktor Watson
08-01-2011, 19:06
Jestem za drugą propozycją. Ponieważ grałem większość czasu na rooku to tylko jak wchodziłem do depo to od razu spam "daj cos" i tym podobnych tekstów... Santano kiedyś pisał, że jak ktoś uporczywie prosi o itemy to może go zbanować za destruktywne... Ale tego raczej się nie stosuje ;d
Aira Blan
08-01-2011, 19:09
Jestem na nie, z tego co wiem gdy ktoś rzebra na Trade/Game-Chat to zostaje on zbanowany za destruktywne zachowanie.
Bardziej odpowiadałaby mi propozycja nr 2 ;d
Czasami jak ktoś potrafi ładnie poprosić to mu sypnę te 2-3 sc a jak ktoś jest chamski to z chęcią bym mu bana dał ;)
Sensimila <3
08-01-2011, 23:30
Żebranie na tym serwerze, było chyba od zawsze. Zawsze się znalazł ktoś, kto wzbogacał się na żebraniu xd
Każdy sprzedaje teraz itemki tak, aby zarobić. A jak potrzebuje szybko kcc, to obniża cenę itemu, poprzez stała cena ulega zmianie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.