View Full Version : Czy idziesz pomóc Wielkiej Orkiestrze ?wi?tecznej POmocy wrzucaj?c pieni?dze do puch?
Lagga v3
09-01-2011, 10:04
Wszystko zamieszczone w temacie.
ja tak , jak co roku .
Dam im dychacza,niech jakieś dziecko sobie pacca kupi ;]
ty popierdolony jesteś , all ci się z apo kojarzy ?; c
Idę ;p... Najpierw wykombinuje jakieś pieniądze na osiedlu a potem dam je do puchy na chore dzieci ;p. Lepiej żeby one miały niż żeby sobie jakiś frajer szlugi kupil ;p
Kosik Czarny 2v0
09-01-2011, 10:06
Tak będę szedł do kościoła to z dychacza wrzucę bo zawszę tam stoją ;]]
I jak co roku dam ;]
Τettmeier
09-01-2011, 10:10
Nie poszedłem dziś do kościoła bo mi się mega nie chce, więc nie bardzo mam okazję, za to tata wrzucił coś do puszki i mam serduszko. :)
Offtopic:
Co roku zastanawiam się czy ten cały fenomen WOŚP zauważany przez każdego Polaka jest akcją, która naprawdę płaci tę kasę na te dzieci w 100%. Państwo nie bierze z tego podatku czy coś? Z prawem to jest zgodne? Na jakiej podstawie to działa? Dla mnie to i mogą brać coś dla siebie, a zarazem pomagać, ale niech nie zaciemniają oczu jacy to oni są bezinteresowni.. Niech wypowie się ktoś, kto się w tym orientuje
Delorian17
09-01-2011, 10:15
No raczej pójde.
;D
Coś tam wrzucę bo myślę że warto :D
Wrzucę ze "swoich" 20 zł i rodzicie też.
Mam nadzieję, że w tym roku padnie kolejny rekord :P
Lolipops
09-01-2011, 10:34
Dam im dychacza,niech jakieś dziecko sobie pacca kupi ;]
Zarexoholik?
09-01-2011, 10:58
Oczywiście, że tak. Jak co roku. Zawsze są dobre koncerty, więc lajt.
Krulowiec
09-01-2011, 11:00
Pewnie mama wrzuci do puszki dyche ja raczej nie .
# EDIT
Wie ktoś może czy można wysłać SMS'a?
Jeżeli tak to proszę o treść lub link.
Napinator
09-01-2011, 11:14
Nie, nie mam czasu iść ponieważ idę koleżance laptopa naprawić. Ale moi rodzice wrzucą coś na pewno.
Już pomogłem ; ), a nawet zapisałem się ,ale mnie nie przyjeli ,bo miejsc już nie było : <.
nie wrzuce, nie bede zbieral, nie wychodze dzisiaj z domu
Offtopic:
Co roku zastanawiam się czy ten cały fenomen WOŚP zauważany przez każdego Polaka jest akcją, która naprawdę płaci tę kasę na te dzieci w 100%. Państwo nie bierze z tego podatku czy coś? Z prawem to jest zgodne? Na jakiej podstawie to działa? Dla mnie to i mogą brać coś dla siebie, a zarazem pomagać, ale niech nie zaciemniają oczu jacy to oni są bezinteresowni.. Niech wypowie się ktoś, kto się w tym orientuje
Z tego co wiem, Pan Jurek bierze z tego 10 % i z tych 10 % odprowadza podatek. Tak samo jest z smsami na WOŚP, wysyłasz za te 1.23 a dostają złotówkę, państwo ma również dobry na tym zarobek, ale to jest nic, dzieciom trzeba pomagać. Równie dobrze ktoś inny mógł mieć taki pomysł, wszystko wymyślić, zrobić tak jak Pan Jurek Owsiak to też by na tym zarobił. Za sam taki pomysł nie skwaszę miny, że bierze coś z tego.
#topic.
Oczywiście, że wrzucę. Wielu znajomych chodzi z puszkami, w tym moja dziewczyna, więc na pewno każdemu po kilka złotych wrzucę:)
Mateusz Soprano
09-01-2011, 11:40
Kurde ich tam za dużo chodzi,jak w drodze do kościoła zobaczyłem z 10;d.Nie pomogłem im,wolałem te 50gr na tace wrzucić,ale jakbym wiedział że mam w innej kieszeni złotówkę to bym wrzucił;/.Na szczęście prawie codziennie wchodzę na pajacyka czy okruszka.
Berol :)
09-01-2011, 11:40
Jak zobacze kogoś z puszką to wrzuce tyle ile bd miał przy sobie.
KRZEMIENq
09-01-2011, 12:40
Nie wrzuce h3h3h3h3h3h3
Raczej nie.
Chyba, ze bede mial cos w kieszeni akurat.
Wspomoge WOŚP ,ale zbierać nie będę
..:KoMBoj:..
09-01-2011, 12:58
Ja dam im do tej puszki z dyche i wystarczy d;
Dexter Rook Sorcerer
09-01-2011, 13:06
No dziś o 20:30 Rahim gra koncert w Zabrzu, obok centrum handlowego i pieniążki idą na WOŚP.
Oczywiście idę nie tylko ze względu na Rahima, ale także z powodu pomagania dzieciom : }
Przed chwila spotkalem grupe komandosow z puszka ale nie mialem kasy wiec lipa. Jak ich potem spotkam to cos wrzuce.
Elite Filutek
09-01-2011, 13:20
Ja ide trzymac puche ;D Mam nadzieje , że dużo dla tych dzieci uzbieram
Diabolix
09-01-2011, 13:21
Ja już wrzuciłem wracając z kościoła. Pewnie obejrzę później w telewizji coś o WOŚP, żeby Jurek zdał raport.
pomógłbym ale jestem chory i siedzę w domu , ale rodzice coś tam wrzucili :]
1st R. Boonek
09-01-2011, 13:32
Ide ide, ale duzo kasy nie dam bo sam duzo nie mam XD!
swiety mikolaj
09-01-2011, 13:34
Ide ide, ale duzo kasy nie dam bo sam duzo nie mam XD!
lepiej wyjebac na koks :D
Nie dam, nie mam ochoty wychodzic z domu :)
Pozatym.. pieniądze mam odliczone... A Dzieci przez moje 10 zł nie umrą ;)
Kamor VODKA
09-01-2011, 13:38
Nie,nie wspieram .
Pewnie, że idę ;d Trzeba pomóc Owsiakowi! Może znów jakiś rekord padnie.
^Gpiotras~
09-01-2011, 13:50
Offtopic:
Nawet jak by szło 1% to bym wpłacił bo zawsze nawet 1% to dużo.
#28zł wrzucone. Więcej nie miałem.
Zbigniew Wodecki
09-01-2011, 14:12
'Pomoc'
Prawdziwa pomoc jest taka, kiedy z puszki nic nie ginie, w wypadku WOŚP prawie każdy może się zapisać, i kiedy wrzucasz coś grubszego, w domu już ziomuś będzie miał w kieszeni. Ale i tak pomoge, joł joł.
Nie,nie pomagam WOŚP - jaką mam pewnośc,że akurat wrzucone przeze mnie pieniądze nie pójdą do kieszeni J.Owsiaka lub na Woodstock: P
Farenthide_M
09-01-2011, 14:39
Wodecki mniej więcej wytłumaczył, dlatego nie wrzucam ;)
Wrzuciłem, mam serduszko i kozacze. ;-)
Nie,nie pomagam WOŚP - jaką mam pewnośc,że akurat wrzucone przeze mnie pieniądze nie pójdą do kieszeni J.Owsiaka lub na Woodstock: P
Zamieszczaja pelne rozliczenia finansowe na swojej stronie. W przeciwienstwie do niektorych zlodzieji jak np. Caritas.
Prawda jest taka, ze akcje wospu robia o wiele wiecej niz cholerna instytucja Kosciola Katolickiego w Polsce, ktora jeszcze ma pretensje do Owsiaka.
Darkstar
09-01-2011, 15:30
Oczywiście wrzuciłem, a na drugi rok zamierzam zapisać się do wolontariatu.
⊕ Cineczeq ⊕
09-01-2011, 16:00
Zamieszczaja pelne rozliczenia finansowe na swojej stronie. W przeciwienstwie do niektorych zlodzieji jak np. Caritas.
Prawda jest taka, ze akcje wospu robia o wiele wiecej niz cholerna instytucja Kosciola Katolickiego w Polsce, ktora jeszcze ma pretensje do Owsiaka.
Dowody, dowody a nie same pomówienia.
To, że Caritas nie pokazuje rozliczania się na stronie internetowej, to nie znaczy, że nie musi owych rozliczeń wykonywać. A poza tym, odpowiedz jaką wartość prawną ma owe rozliczenie? Żadną. Równie dobrze może tam napisać 5 mln a resztę weźmie dla siebie.
Caritas jest pod tym względem lepsza organizacją, że przekazuje wszystkie pieniądze potrzebującym, nic nie biorąc za siebie.
Żady nie dawać pieniędzy do pusze wytarczy poczytać oficjalne forum WOŚP'u.
http://owsiak.blogspot.com/2010/01/wolontariusze-kradna-wielkie-swiateczne.html
Polecam te wybrane cytaty.
Jestem wolontariuszem, od 6:30 na nogach dzisiaj, przyszedłem po 14 na obiad i właśnie znowu wychodzę, elos :)
Azbestowy v.62.0
09-01-2011, 16:08
Gwałce umysły wolontariuszy wzrokiem tak, że nie mają odwagi do mnie podejść.
#topic
Nie wychodziłem dzisiaj z domu i nie wyjdę, więc wrzucę tylko gdy jakiś wariat przyjdzie pod drzwi.
ja dzis liczylem hajs na cala gmine, ponad 15.000zł przez moje rece przeszlo, w chuj roboty ale jaka satysfakcja
Jestem wolontariuszem, od 6:30 na nogach dzisiaj, przyszedłem po 14 na obiad i właśnie znowu wychodzę, elos :)
cos spory ten obiad jka 2h go jadles
BTW> wie ktos dlaczego komandosi zbieraja kase? ja sie boje do takich podejsc
Kaziu Extreme
09-01-2011, 19:50
Ja mam wyjebane w te cale WOŚP jaralem sie tym kilka lat temu, teraz jak widze te puszki i owsiaka w tv to zaal dupe sciska.
Nie wybrałem się dziś do kościoła więc nie miałem okazji wrzucić nic do puchy :/
Wrzuciłem 2 złote i szpanuje naklejką
http://4.bp.blogspot.com/_hASUi_e5pi8/TBkRXHfQ2RI/AAAAAAAAAEo/y8gEzyg1ppY/s400/fuck+yea.jpg
Wrzuciłem 2 złote i szpanuje naklejką
http://4.bp.blogspot.com/_hASUi_e5pi8/TBkRXHfQ2RI/AAAAAAAAAEo/y8gEzyg1ppY/s400/fuck+yea.jpg
signed.
Tyle że więcej dałem xd
Ja nie wrzuciłem nic, ale za to biegałem cały dzień z puszką i uzbierałem 209 złotych, 80 koron czeskich, 60 halerzy, 50 kopiejek i... 5 reichspfennigów z 1940 roku XD
@down
Pytałem sie czy mogę sobie wziąć, ale mi nie chcieli dać, chuje : D
http://worldcoingallery.com/countries/img4/73-100.jpg
Dowody, dowody a nie same pomówienia.
To, że Caritas nie pokazuje rozliczania się na stronie internetowej, to nie znaczy, że nie musi owych rozliczeń wykonywać. A poza tym, odpowiedz jaką wartość prawną ma owe rozliczenie? Żadną. Równie dobrze może tam napisać 5 mln a resztę weźmie dla siebie.
Caritas jest pod tym względem lepsza organizacją, że przekazuje wszystkie pieniądze potrzebującym, nic nie biorąc za siebie.
Żady nie dawać pieniędzy do pusze wytarczy poczytać oficjalne forum WOŚP'u.
http://owsiak.blogspot.com/2010/01/wolontariusze-kradna-wielkie-swiateczne.html
Polecam te wybrane cytaty.
Przez wlasnie taka mentalnosc nie powinni angazowac w zbiorki pieniezne gimbocweli i tym podobnych dzieci.
@up
Chce widziec te nazi monety :D
Strycnine
10-01-2011, 00:42
Nie dalem, nie mialem. Mial bym dal bym.
Sprzet Owsiaka dobra sprawa. Dzieki niemu, znajoma i jej dziecko mogą spokojnie żyć.
Ja niestety w tym roku nie miałem okazji się wybrac i wrzucic coś do puszki ;/ Dałbym kilkanaście złotych ,zawsze to coś pomoże.
#Crayon
No w takim gratuluję 209 złotych ,80 koron czeskich ,60 halerzy itd.[...]
A tam ,nie chcieli ci dac ,widocznie dla siebie "złodzieje" zatrzymali xD
Diabolix
11-01-2011, 21:17
Nie poszedłem dziś do kościoła bo mi się mega nie chce, więc nie bardzo mam okazję, za to tata wrzucił coś do puszki i mam serduszko. :)
Offtopic:
Nie wiem, czy już ci ktoś odpowiedział, bo nie mam ochoty przeglądać tematu, więc ci odpowiem.
W niedzielę oglądałem na TVP 2 WOŚP. Jurek odpowiedział na twoje pytanie- powiedział mniej więcej tak: W kraju, w którym działamy od 19 lat jest niemożliwe, żebyśmy oszukiwali. Dziennikarze i gazety cały czas nas sprawdzają i obserwują. A tak w ogóle to po cholerę i po co?
Tak dokładnie nie powiedział, ale przekaz był dokładnie taki, przynajmniej ja tak to odebrałem.
@Topic
Już się wypowiedziałem- wrzuciłem pieniądze i wysłałem SMSa, nie mam zamiaru kupować nic na aukcjach.
Tak w ogóle, dla waszych informacji- WOŚP w tym roku zebrał około 37mln złotych, a dokładnie dowiemy się za jakieś 2 miesiące, przynajmniej tak uważa jakiś program informacyjny w telewizji czy gazeta, bo już nie jestem pewien.
@Down
Można było wysłać SMS'a... Wystarczyło włączyć na TVP 2 albo TVN ( bo wydaje mi się, że tam też było) i byś już znał numer.
Ja nie wrzuciłem nic, ale za to biegałem cały dzień z puszką i uzbierałem 209 złotych, 80 koron czeskich, 60 halerzy, 50 kopiejek i... 5 reichspfennigów z 1940 roku XD
@down
Pytałem sie czy mogę sobie wziąć, ale mi nie chcieli dać, chuje : D
http://worldcoingallery.com/countries/img4/73-100.jpg
Trzeba bylo nie pytac :( I tak za te pieniadze nie pomoga nikomu ;s
@Top
Nie mialem okazji wrzucic bo lezalem chory ;/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.