Zaloguj się

View Full Version : [RANKING] Resetowanie

Sherlock
15-01-2011, 21:36
Na wspomniany w tytule temat jest wiele niedomówień, sonda pozwoli wam na zdecydowanie, co ile dni/tygodni/miesięcy chcecie robić reset rankingu na serwerze. Ja z Crayonem się dostosujemy. ;)

Joogi
15-01-2011, 21:49
Jak dla mnie to 30 dni, albo dokladniej to pierwszego dnia kazdego miesiaca ;)

Veto
15-01-2011, 21:57
Na wspomniany w tytule temat jest wiele niedomówień, sonda pozwoli wam na zdecydowanie, co ile dni/tygodni/miesięcy chcecie robić reset rankingu na serwerze. Ja z Crayonem się dostosujemy. ;)

Póki nie ma opcji BRAKU ZEROWANIA rankingu, nie zamierzam głosować. Ranking to dobra rzecz, ja nie gram aż tak często na publicach, a mimo to nadal utrzymuję się w pierwszej setce. Gdyby były resety rankingu, to przy takim Kutanabolu, Posiu, czy innym graczu nie miałbym żadnych szans (przykładowo 1k killi, kiedy ja wejdę na serwer) dostać jakiejś dobrej pozycji. W obecnym systemie naliczania pkt. najbardziej liczy się ilość fragów, a potem Ratio. Dlatego prosiłbym o zainstalowanie systemu rankingu na punkty, a wtedy resetowanie go będzie miało jakiś cel.

//
Z racji tego, iż nasze stosunki ostatnio się poprawiły, biorę pod uwagę Twoje zdanie i wstawiam dodatkową opcje do ankiety. ;)

Przemas
15-01-2011, 21:59
ha zrobilem przed toba temat to musiales usunac
top co 14 dni

Splaxor
15-01-2011, 23:48
Co miesiąc będzie najlepiej. Można potem trzem osobom, które zajęły czołowe miejsca dodać jakieś rangi.

'Oxidosis'
15-01-2011, 23:49
Póki nie ma opcji BRAKU ZEROWANIA rankingu, nie zamierzam głosować. Ranking to dobra rzecz, ja nie gram aż tak często na publicach, a mimo to nadal utrzymuję się w pierwszej setce. Gdyby były resety rankingu, to przy takim Kutanabolu, Posiu, czy innym graczu nie miałbym żadnych szans (przykładowo 1k killi, kiedy ja wejdę na serwer) dostać jakiejś dobrej pozycji. W obecnym systemie naliczania pkt. najbardziej liczy się ilość fragów, a potem Ratio. Dlatego prosiłbym o zainstalowanie systemu rankingu na punkty, a wtedy resetowanie go będzie miało jakiś cel.

To są tzw. psychostaty. Rzecz zajebista, ale aby to zainstalować trzeba poświęcić kilka godzin, a nie wiem czy komuś z administracji będzie się chciało : D

Głosuje na 30 dni.

//Veto
Tak, miałem na myśli psychostats, tylko nazwa wyleciała mi z głowy. Nie wiem, jak przebiega instalacja tego pluginu - jednak jestem pewien, że jest on o niebo lepszy od aktualnego systemu rankingu, gdzie liczy się bycie nolife p.p

SedaN*
16-01-2011, 00:34
Ta, psychostaty na APO. To byłby przełom : D

30 dni.

Diabolix
16-01-2011, 00:49
Zagłosowałem na 30 dni. Wydaje mi się, że to jest najlepsza opcja.

Mortalix
16-01-2011, 02:05
Jeżeli już chcecie go resetować to miesiąc będzie chyba optymalny.

Ktoś II
16-01-2011, 02:47
Wydaje mi się, że najlepiej byłoby, gdyby ranking resetowany był co 2 tygodnie. Do tego można dodać taki jakby ranking rankingu. W dziale "Ogólne" zrobić temat w którym byłyby nicki, a obok nicku ile razy był w top 3.
Nie umiem robić tabeli tutaj więc wrzucę taką z exela ;d

http://i51.tinypic.com/2qtuyq1.jpg

Tylko nie zresetujcie czasem bf2.

Maskopatol
16-01-2011, 10:47
Dla mnie mogą być restarty rankingów nawet co Tydzień :D

http://www.white-tiger.pl/img/logo_maskopatol.png

^Gpiotras~
16-01-2011, 11:33
To są tzw. psychostaty. Rzecz zajebista, ale aby to zainstalować trzeba poświęcić kilka godzin, a nie wiem czy komuś z administracji będzie się chciało : D

Głosuje na 30 dni.

//Veto
Tak, miałem na myśli psychostats, tylko nazwa wyleciała mi z głowy. Nie wiem, jak przebiega instalacja tego pluginu - jednak jestem pewien, że jest on o niebo lepszy od aktualnego systemu rankingu, gdzie liczy się bycie nolife p.p
To jest TO!

Zagłosowałem na 30dni.

RoWi
16-01-2011, 11:35
Moim zdaniem co 30 dni to jest optymalny czas.
Myślę, że za bycie 1 w rankingu powinny byc jakieś symboliczne nagrody w grze czy na forum w postaci "kilku" punktów reputacji lub coś takiego.

Crayon
16-01-2011, 12:07
//Veto
Do Psychostatsów potrzeba skonfigurować server cs z serverem www. W praktyce wygląda to tak, że któryś ogarnięty musiałby wejść na server, na którym stoi forum/strona główna apo i tam pobawić się kilkoma rzeczami, zając trochę miejsca, być przygotowanym na malejący zasób miejsca (im więcej graczy, tym więcej statystyk = mniej miejsca wolnego). Do zrobienia, ale nie wiem, czy administracja zgodziłaby się na taki krok, chociaż kilka razy już zamieniałem słowa z Santano, coś tam mówił, że się pomyśli, w sumie - jak zwykle