View Full Version : [RANKING] Resetowanie
Sherlock
15-01-2011, 21:36
Na wspomniany w tytule temat jest wiele niedomówień, sonda pozwoli wam na zdecydowanie, co ile dni/tygodni/miesięcy chcecie robić reset rankingu na serwerze. Ja z Crayonem się dostosujemy. ;)
Jak dla mnie to 30 dni, albo dokladniej to pierwszego dnia kazdego miesiaca ;)
Na wspomniany w tytule temat jest wiele niedomówień, sonda pozwoli wam na zdecydowanie, co ile dni/tygodni/miesięcy chcecie robić reset rankingu na serwerze. Ja z Crayonem się dostosujemy. ;)
Póki nie ma opcji BRAKU ZEROWANIA rankingu, nie zamierzam głosować. Ranking to dobra rzecz, ja nie gram aż tak często na publicach, a mimo to nadal utrzymuję się w pierwszej setce. Gdyby były resety rankingu, to przy takim Kutanabolu, Posiu, czy innym graczu nie miałbym żadnych szans (przykładowo 1k killi, kiedy ja wejdę na serwer) dostać jakiejś dobrej pozycji. W obecnym systemie naliczania pkt. najbardziej liczy się ilość fragów, a potem Ratio. Dlatego prosiłbym o zainstalowanie systemu rankingu na punkty, a wtedy resetowanie go będzie miało jakiś cel.
//
Z racji tego, iż nasze stosunki ostatnio się poprawiły, biorę pod uwagę Twoje zdanie i wstawiam dodatkową opcje do ankiety. ;)
ha zrobilem przed toba temat to musiales usunac
top co 14 dni
Co miesiąc będzie najlepiej. Można potem trzem osobom, które zajęły czołowe miejsca dodać jakieś rangi.
'Oxidosis'
15-01-2011, 23:49
Póki nie ma opcji BRAKU ZEROWANIA rankingu, nie zamierzam głosować. Ranking to dobra rzecz, ja nie gram aż tak często na publicach, a mimo to nadal utrzymuję się w pierwszej setce. Gdyby były resety rankingu, to przy takim Kutanabolu, Posiu, czy innym graczu nie miałbym żadnych szans (przykładowo 1k killi, kiedy ja wejdę na serwer) dostać jakiejś dobrej pozycji. W obecnym systemie naliczania pkt. najbardziej liczy się ilość fragów, a potem Ratio. Dlatego prosiłbym o zainstalowanie systemu rankingu na punkty, a wtedy resetowanie go będzie miało jakiś cel.
To są tzw. psychostaty. Rzecz zajebista, ale aby to zainstalować trzeba poświęcić kilka godzin, a nie wiem czy komuś z administracji będzie się chciało : D
Głosuje na 30 dni.
//Veto
Tak, miałem na myśli psychostats, tylko nazwa wyleciała mi z głowy. Nie wiem, jak przebiega instalacja tego pluginu - jednak jestem pewien, że jest on o niebo lepszy od aktualnego systemu rankingu, gdzie liczy się bycie nolife p.p
Ta, psychostaty na APO. To byłby przełom : D
30 dni.
Diabolix
16-01-2011, 00:49
Zagłosowałem na 30 dni. Wydaje mi się, że to jest najlepsza opcja.
Mortalix
16-01-2011, 02:05
Jeżeli już chcecie go resetować to miesiąc będzie chyba optymalny.
Wydaje mi się, że najlepiej byłoby, gdyby ranking resetowany był co 2 tygodnie. Do tego można dodać taki jakby ranking rankingu. W dziale "Ogólne" zrobić temat w którym byłyby nicki, a obok nicku ile razy był w top 3.
Nie umiem robić tabeli tutaj więc wrzucę taką z exela ;d
http://i51.tinypic.com/2qtuyq1.jpg
Tylko nie zresetujcie czasem bf2.
Maskopatol
16-01-2011, 10:47
Dla mnie mogą być restarty rankingów nawet co Tydzień :D
http://www.white-tiger.pl/img/logo_maskopatol.png
^Gpiotras~
16-01-2011, 11:33
To są tzw. psychostaty. Rzecz zajebista, ale aby to zainstalować trzeba poświęcić kilka godzin, a nie wiem czy komuś z administracji będzie się chciało : D
Głosuje na 30 dni.
//Veto
Tak, miałem na myśli psychostats, tylko nazwa wyleciała mi z głowy. Nie wiem, jak przebiega instalacja tego pluginu - jednak jestem pewien, że jest on o niebo lepszy od aktualnego systemu rankingu, gdzie liczy się bycie nolife p.p
To jest TO!
Zagłosowałem na 30dni.
Moim zdaniem co 30 dni to jest optymalny czas.
Myślę, że za bycie 1 w rankingu powinny byc jakieś symboliczne nagrody w grze czy na forum w postaci "kilku" punktów reputacji lub coś takiego.
//Veto
Do Psychostatsów potrzeba skonfigurować server cs z serverem www. W praktyce wygląda to tak, że któryś ogarnięty musiałby wejść na server, na którym stoi forum/strona główna apo i tam pobawić się kilkoma rzeczami, zając trochę miejsca, być przygotowanym na malejący zasób miejsca (im więcej graczy, tym więcej statystyk = mniej miejsca wolnego). Do zrobienia, ale nie wiem, czy administracja zgodziłaby się na taki krok, chociaż kilka razy już zamieniałem słowa z Santano, coś tam mówił, że się pomyśli, w sumie - jak zwykle
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.