Zaloguj się

View Full Version : Wielki Update - stycze? 2011 2/2

Santano
17-01-2011, 16:08
Jest mi miło zakomunikować, że w dniu dzisiejszym wprowadzony zostaje Wielki Update 2011!

Raport z odkrytych terenów oraz komentarze:
"Ląd, niby ten sam, ale jakiś inny. Chodzę, myślę, co zrobić. Szukam. Nie muszę teraz nic zabijać, a i tak staję się lepszy, zyskuję doświadczenie. Szukam zadań - rozwiązałem już 49, zostało jedno. Za każde zadanie dostałem nagrodę. Czasem doświadczenie, czasem pieniądze - są też punkty, na pewno przydatne..."
Wprowadzenie pięćdziesięciu niezależnych od siebie misji na mapie, które w dowolnej kolejności można wykonywać za nagrody: doświadczenie oraz pieniądze/przedmioty.

"Ci sami ludzie, znam ich. Jednak zachowują się całkiem inaczej. Oferują coś nowego, zmienili się. Mają coś dla mnie, dają nowe zadania, również przedmioty i punkty! Nawet doświadczenie! Po co te punkty?! Sprzedawcy również są teraz inni, dokształcili się, lepiej znają matematykę! Mogę szybciej sprzedać moje przedmioty!"
Wprowadzenie trzydziestu niezależnych od siebie misji u NPC (trzydzieścioro NPC zostało zmodyfikowanych, mają oni różnego rodzaju zadania, przyznają punkty). Od tej pory NPC Sonia oraz NPC Mad reagują na komendę "all nazwa przedmiotu", zabierają z plecaka wszystkie przedmioty danego typu i dają w zamian pieniądze. Ci dwaj NPC liczą również za jaką łączną kwotę przedmioty do nich zostały sprzedane. Są przygotowane oferty dla stałych klientów. Sonia reaguje teraz również na nazwę przedmiotu 'Sov' - Magic Sword.

"Lony.. kto to?! Chodził po terenach zwanych POH-em. Napisał, że pozwala mi zabijać jego potwory. O co mu chodziło?!
...
Już wiem! Znalazłem coś! Pokoje walk! Nowe! Wszystkie na POH-u! Jeszcze trzynaście potworów do zabicia.. zabiję je, i idę walczyć z ich władcą.. kto wie, może zdobędę jakiś cenny przedmiot? A potem kolejne! Demony! Smoki! I wiele innych!"
Został dodany NPC Lony na terenach POH. Oferuje on misję - zabijanie potworów, po zabiciu określonej liczby można wykonać quest - solo room. Dotychczasowe questy pod POH zostały zmienione.

"Znalazłem arenę, z potworami. Zabiły mnie.. Zdziwiłem się, znalazłem się w świątyni i straciłem mój amulet. Z każdym potworem mogę walczyć do czasu, aż go pokonam.. Wiele razy. Nie znam żadnego z nich, są nowe. Niektóre bardzo słabe - inne silne. Nagrody również są ciekawe. Słyszałem, że ktoś, z zabicie mistrza wojny dostał maskotkę, której nikt dotąd nie widział!"
Specjalna arena działająca jak pokoje do walki z potworami. Po zabiciu potwora, dostajemy doświadczenie. Jednak jeśli potwór nas zabije - umieramy, pojawiamy się w świątyni. Jednak, jesli wygramy - mamy dostęp do nagród. Znajduje się ona na Expgardzie.

"Wykonałem już wszystkie solo roomy! Również są liczone. Po wykonaniu każdego dostaję punkty doświadczenia! I pieniądze! Razem jest ich dwadzieścia."
Analogicznie do zadań z mapą i NPC - solo roomy są liczone. Jest ich 20.

"Jakieś długie zadanie. Odnalazłem kogoś gdzieś w podziemiach Soran. Obiecał mi broń. Broń ostateczną, jest podobno bardzo silna. Zadanie to jednak jest bardzo trudne. Udałem się już do dżungli, tam spotkałem pewnego wojownika. Chciał, abym zabijał różne potwory.. pewnie dostanę za to nagrody."
Wprowadzenie bardzo długiego i trudnego szeregu misji, które prowadzą do zdobycia długo oczekiwanej przez Was nagrody. Dostępne są również zadania polegające na zabijaniu wyznaczonej liczby potworów za punkty doświadczenia i pieniądze. Za zabijanie potworów dostaje się również inne odznaczenia. Musicie dowiedzieć się sami!

"Zabiłem kogoś. Zobaczyłem dziwną wiadomość, dowiedziałem się jak się nazywał, który miał poziom.. Moje zabójstwa chyba są liczone!"
Po zabiciu każdego gracza widzimy teraz komunikat zawierający jego nazwę postaci oraz poziom w momencie zabicia. Jest też dostępna liczba wszystkich zabójstw.

"Zwiedziłem również ostatnio kilka miejsc. Dużo się zmieniło.. Podziemia Cyclopolis są inne, i nie tylko."
Miały miejsce zmiany mapy. Podziemia Cyclopolis zostały mocno rozbudowane.

"Widziałem też arenę do walki z ludźmi.. ale jakąś inną. Żeby walczyć, musiałem zapłacić.. Ale wygrałem! Dostałem dwa razy tyle!"
Stworzona została arena umożliwiająca walki za pieniądze. Znajduje się ona na Soran. Aby walczyć, obie strony muszą zapłacić taką samą kwotę lub identyczne przedmioty. Zwycięzca wygrywa całe wpłacone pieniądze lub rzeczy, przegrany, niestety wychodzi z niczym.

"Znalazłem książkę! Widzę w niej wszystkie zadania, które zrobiłem! Wszystko mogę sprawdzić. Była w pokoju, w tym tajemniczym pokoju.."
Dodana książka umożliwiająca sprawdzenie ilości wykonanych misji.

"Zauważyłem również, że po użyciu pewnego czaru, nie ma już błędu! Chciałem zamienić się w potwora, zmiana ta trwa teraz dłużej, niż kiedyś!"
Czar 'utevo res ina' został poprawiony. Po jego użyciu zmiana w potwora trwa teraz 60 sekund.

Oczywiście to nie wszystko!
Licząc każdą dodaną misję jako osobny quest (misje polegające na kliknięciu czegoś, rozmowie z NPC, solo roomy, zabijanie potworów) - w styczniowym update zostało dodanych około 120 questów. Są one w większości przypadków od siebie niezależne, a po wykonaniu wszystkich, można liczyć na główną nagrodę. Oczywiście, nie będę wszystkiego opisywać, żeby nie spoilować. :)

Teraz krótki apel od Sonii i Mada:
"W związku z wielkim zapotrzebowaniem na wasze przedmioty, w celu ułatwienia transakcji od tej pory będziemy przyjmować wszystkie rzeczy danego typu - na raz. To nie koniec udogodnień. Dla stałych klientów mamy przygotowaną inną, bardziej korzystną ofertę. Liczymy rzeczy, które każdy z Was do nas przyniósł, jeśli ktoś naprawdę bardzo pomógł nam dostarczając mnóstwo przedmiotów do naszych magazynów - odwdzięczymy się płaceniem większej ilości pieniędzy za każdą rzecz."

Również Delir, sprzedawca m. in. MegaManasów ma dla Was nową ofertę:
"Zacząłem ostatnio produkować lepsze MegaManasy, które dotąd nie były u mnie dostępne. Przepis na nie uzyskałem od Santorra. Postanowiłem dawać je stałym klientom za darmo. Od tej pory, co 100 kupionych u mnie złotych plecaków MegaManasów - będziecie dostawać darmowy plecak z o wiele lepszymi Manasami. Mam nadzieję, że to zachęci was do częstszego korzystania z moich usług."

Oczywiście miały też miejsce zmiany od strony technicznej, w silniku serwera oraz na stronie. Zmiany te, mimo że są niezauważalne - powinny poprawić stabilność i bezpieczeństwo gry.

Mamy nadzieję, że update Wam się spodoba. Teraz zajmiemy się serwerem 8.42, a kolejny update na 7.6 - mam nadzieję, już niedługo. (plan już mam gotowy ;)) Oczywiście będzie on (plan) jeszcze zmieniony, będę się starał brać pod uwagę Wasze Propozycje (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=32). Ważna jednak jest liczba głosów, nie będziemy wprowadzać czegoś, co ma mniej niż 2/3 wszystkich głosów, propozycje takie będą przeze mnie od razu odrzucane. Ciekawe propozycje, na które zagłosuje kwalifikowana większość, będą konsultowane w ekipie i ewentualnie wprowadzane na serwer.

Ewentualne błędy - których jednak być nie powinno, gdyż wszystko testowaliśmy kilkukrotnie (ale jako iż w tym update wprowadziliśmy wiele rozwiązań niedostępnych dotąd na żadnym serwerze 7.6, zawsze istnieje ewentualność, że coś, mimo testów, zadziała na głównym serwerze inaczej) - proszę zgłaszać do mnie przez Prywatną Wiadomość, a nie w tym temacie. Na takie wiadomości będę się starał reagować błyskawicznie i od razu ewentualny błąd poprawić (o ile oczywiście błędem jest).

Wiele osób pewnie spyta: "Co z Rookgardem?" Otóż - na Rookgardzie zmiany miały miejsce nie tak dawno. Jednak kilka(naście) misji dostępnych od dziś na mainie - są również możliwe do wykonania na Rookgardzie. Update, który jednak wniesie na Rookgard coś, poza kilkoma misjami - mam nadzieję, uda się przeprowadzić za jakiś czas (nie bardzo krótki, gdyż, jak pisałem, teraz zajmiemy się serwerem 8.42, jednak zrobimy wszystko co w naszej mocy, żebyście nie musieli długo czekać).

Życzymy miłej gry :)
Ekipa APO OTS

Eklerq
17-01-2011, 16:38
Przeczytałem całe opowiadanie i wydaję mi się, że upadte jest naprawdę dobry, i będzie się podobał. Wiele ciekawych rzeczy jest dodanych, za co brawa. 120 Questów robi wrażenie - zdecydowanie! Zobaczymy czy naprawdę jest tak super jak to opisał Santano, oczywiście wyjdzie to w praniu.

Mis Push Upek
17-01-2011, 16:39
Bzidki niedobry Eklerq mnie wyprzedzil:(

Zajefajnie:)

Shii
17-01-2011, 16:39
Na 8.4 pewnie dacie 2 niepotrzebne respy i po updacie ;d
Nie obchodzi mnie nie gram.

KaZeK
17-01-2011, 16:42
Jak zobaczyłem posta to 'łooooooo kur** ale się rozpisał'

Ciekawią mnie te areny z potworkami i jakie to będą nagrody ;d

Joogi
O kurde, jak wroce z silki to przeczytam, bo wlasnie lece. Z tego co widac to obszerny tekst i tego jest wieeele ;O !

Turok Rookslayer
Łaaaa :D
Fajne misje xD

Nexav.
17-01-2011, 16:44
Zapowiada sie nieźle xd zobaczymy, zobaczymy : )

Szejk
17-01-2011, 16:44
Zapowiada się extra. Wiele ciekawych mozliwości. Dużo zadań - taski? =o

Pogram - zobaczę - ocenię. xd

Magik
17-01-2011, 16:46
A ja myślałem, że o wszystkim wiem... :D:D

Saylor
No nieźle, ale będzie poradników;P

Ciekawe kto zrobi jako pierwszy all te questy:P

RoWi
Widzę, że administracja się mocno postarała. Mam nadzięję, że wszystko będzie dobrze działało.

Sasha Rookslayer
17-01-2011, 16:47
O Administracja się postarała :DDD
Duży + Dla Nich !!!! :DDD Oby więcej takich upków ;))

Azbestowy v.62.0
Nowości (50 Przeglądających)

fajnie hehe

#topic
Ale jak już będziecie wybierać jakąś propozycje, to jasno dajcie do zrozumienia w takim temacie, że poważnie zastanawiacie się nad wprowadzeniem takiej rzeczy

->Chemical<-
hahah no i gitara :D mam nadzieję że każdy na 7.6 będzie tym zachwycony :D

Gratki dla was :) no to czekamy na 8.42 ;d

Jeszce raz gratzy ;d

Sasha Rookslayer
17-01-2011, 16:50
Ale Lipa :D bo nic prawie na rooka nie daliscie nowego :D

Farenthide_M
17-01-2011, 16:54
miałem oglądać dzejmsa bonda, ale patrze update, więc pierdole całego bonda, ide suzkac nowych terenow

Xelix
17-01-2011, 16:56
Myślałem że będzie wielkie spolszzcenie ots :d ale to tez mi się podoba xD

N-series
17-01-2011, 16:56
Powiem tyle wszystko zajebiście , ładnie napisane , jak opowiadanie xd.
Szkoda że nie mam już Leonidaasa pewnie bym robił wszystko z podjaraniem ;/ i mokrymi gaciami,no cóż pozostaje mi tylko czekanie na forum na ss wasze;p oby ta bron nowa nie wprowadziła zamieszania na serwerze xd

Karpek
17-01-2011, 16:58
o,o Nie wiedziałem, że aż tyle tego będzie. xd
Super się zapowiada, chyba jeden z lepszych update'ów. ;)

Ogo.
17-01-2011, 17:01
Zajebiście sie rozpisałeś, ale też zajebisty update, więc wielki plus dla Was oby tak dalej. ;);)

Sub Zero 2
17-01-2011, 17:01
Aż zachciało mi się grać.Czekam na poradniki.Potem edit , bo kolęda idzie...

deeL `
17-01-2011, 17:02
:o Jeden z najlepszych i najciekawszych update'ów w historii jak widzę ^^

No nieźle, czekamy na 8.42. Mamy nadzieję, że chociaż macie już plan, tak jak na next up 7.6.

Kamor VODKA
17-01-2011, 17:08
Nie wiedziałem,że tak szybko

Wielki plus

Golebi
17-01-2011, 17:08
Huhuhu, brawo dla ekipy!
W najbliższym czasie sprawdzę.

Salik Shoter
17-01-2011, 17:14
Jednym slowem kosmos ; ) GZ UPDATU I WIĘCEJ TAKICH :) ide zaraz testowac all xDD

Everlast
17-01-2011, 17:24
Świetny update , bardzo dużo opisał Santano co wprowadzili widać że jeśli ekipa coś robi to jest to konkretne działanie wielki plus +

Sturnusek
17-01-2011, 17:33
fajnie, ale co z aktualizacja APO earth?

.Vimpexx.
17-01-2011, 17:35
Widzę, że Update udany, zaraz idę przetestować wszystko ^^

Bombi
17-01-2011, 17:41
No no niezly upade. Fajna ta arena.

Nixomka
17-01-2011, 18:07
Ja osobiście gram na rook, i jak narazie zazdroszcze zabawy graczom na mainie :) miłej zabawy, i oby uptade rook też był tak udany ;)

SedaN*
17-01-2011, 18:12
Ehh.. Aż za chciało mi się grać jak to czytałem XD Kto wie.. Jedynie zniechęca mnie zbyt duża ilość h leveli, więc na razie wolę sobie na Infernie pograć. : D

Update na duży plus.

ksywa
17-01-2011, 18:23
kurde wczoraj sprzedałem z 20 gbp u Soni i Mada

Xienu$
17-01-2011, 18:27
kurde wczoraj sprzedałem z 20 gbp u Soni i Mada
to nie jest wcale dużo :D
ja tyle co dziennie sprzedaje ;d

@top
update był by na plus gdyby nie UW

Arad
17-01-2011, 18:41
Zeszło się trochę z czytaniem. Zapowiada się EXTRA. Wielki PLUS dla ekipy APO.

POZDRO!!

Lagga v3
17-01-2011, 18:42
był by

weź słownik kolego .

@top
Testował ktoś te nowe misje? trudne są?

update na - bo uw jest xd

.Voorlon.
17-01-2011, 18:56
No pierwszy raz od kąd jestem na APO muszę przyznac, ze ekipa dala z Sb wszystko na prawde dobra robota wielki + dla was.

Ktoś II
17-01-2011, 19:06
Nie spodziewałem się, aż tak dużego update'a. Super, że jest aż tyle misji. Mam nadzieję, że nikomu się nie będzie nudzić i każdy będzie miał coś do roboty.

Kaziu Extreme
17-01-2011, 19:08
O kurva xD zachcialo mi sie mega grac po przeczytaniu wszystkiego xD tylko szkoda ze sprzedalem postac:(.

Coller
17-01-2011, 19:12
:eek::eek:
ALe Super się zapowiada!XD!
120neizależnych misji.kto wie<_może kupie PACC'a i wykonam pare;]
Wielkie pięć dla administracji:D

1st R. Boonek
17-01-2011, 19:15
Po przeczytaniu calosci mysle sobie - o kur*a ;o

Kawal dobrej roboty, ciekawe jak to bedzie wygladac w grze ^^

Kosik Czarny 2v0
17-01-2011, 19:27
Super się zapowiada w chuj misji ;];];];]
Nie myślałem, że tyle tego dodadzą : OOO

Cinasek
17-01-2011, 19:39
Takiego czegoś jeszcze tu nie było. Najlepszy update APO (:
Życzę powodzenia graczom, jak się domyślam ostatnia nagroda to UW. Powodzenia wszystkim.

Knight Lukas
17-01-2011, 19:40
No wielkie GZ! Doczekaliśmy się :)

później looknie co i jak :D

@edit

a co z blessami!?

i jeszcze coś: miały być jakieś zmiany związane ze stroną!? O ile pamiętam.

Joogi
17-01-2011, 19:46
2 misie zrobione, teraz nad inna zaczynam myslec zeby moc zdobywac punkty :s

Kamor VODKA
17-01-2011, 19:49
Serwer coś jest nie stabilny
Bije akurat najlepszego moba i debug ma każdy,teraz padł.

Splaxor
17-01-2011, 19:51
Serwer coś jest nie stabilny
Bije akurat najlepszego moba i debug ma każdy,teraz padł.

Nie ma się co dziwić za dużo ludzi na serwie. Kiedyś mogło być zalogowanych 500 graczy, ale teraz serwer nie wytrzyma 300 :)

@Adam
Po feriach wszystko wróci do normy. Myślisz czemu wprowadzili update w czasie ferii??

Adasik
17-01-2011, 19:53
Update udany, do tego te fajne taski :D
Natomiast serwer sam w sobie jest strasznie niestabilny. Po debugach nie da się zalogować, serwer się wyłącza i nie można w pełni korzystać z update'u.

Darken Shadowbolt
17-01-2011, 19:54
Bardzo fajny update. Mysle ze teraz zaczniecie robic cos z 842 PLS OKI ?

Choowder
17-01-2011, 19:55
moim zdaniem to cale apo robii sie jak metin... exp za misje, crycital preciez to tibia 7.6 nie robcie z tego nie weim czeog ... apo upada

Sasha Rookslayer
17-01-2011, 19:55
Miał być Nowy Quest na Rooku ...
Spider miał skupowac nowe itemki ...
A tu dupa ... nie ma nic ....
Piszesz , że w upie 1/2 zrobiliscie rooka ... ojeju , jakiego rooka ?
Zrobiliscie tylko jakiegoś Generała , ktory ma z 7 misji i się te misje robi w 5h max ... myslałem , że dorobicie jakieś misje albo coś innego a tu się myliłem.

Pit
17-01-2011, 19:56
Te misje na potwory jak taki i areny rownież fajne,

Zemsta Mnicha
17-01-2011, 19:59
aha chleb :: O crash na apo :O

Moon Red
17-01-2011, 20:06
Fajnie dodanych 120 questów a na APo 8.42 aż ZERO

Carmell
17-01-2011, 20:09
brawo,brawo , brawo za pomysl :) napewno sprawdze :)

Palldino
17-01-2011, 20:11
ciekawe ile teraz bedziemy czekac na up 8.42 heh

Demon
17-01-2011, 20:27
bardo fajny update, ofc. z tego co wyczytalem
po wykonaniu wszystkich misjii ujrzymy Ultimate Weapon?!

Diduus v.0.2
17-01-2011, 20:41
Update z tego co czytam "doskonały"
Zobaczymy jak to wygląda w grze.
See you in 23.1.2011

Crayon
17-01-2011, 21:20
apo upada
Idzie z duchem czasu - gdyby stało w miejscu, na serverze graliby tylko Gamemasterzy i Tutorzy.

Primorac
17-01-2011, 22:01
Kazdy mowil ze uptade na 8.42 ma byc w styczniu aha fajnie to moze wogole usuncie 8.42 bo po co ? ;S

teraz server troche odzyl to znow all odejdzie PZDR

[Tygrys] Tak, bo każdy rozsiewał plotki. Dokładnie napisałem, że po nowym roku (nie w styczniu! Dopiero zaczniemy się zajmować w styczniu 8.42!), jak tylko zrobimy up'a na 7.6, zajmiemy się ostro za 8.42! Czytanie ze zrozumieniem nie boli. A Ci którzy rozsiewają plotki, niech spłoną w ogniu piekielnym :<

Zdenio
17-01-2011, 22:02
Hyh . Update naprawdę duży , wiele zmian jak i dodanych dużo questów .
Lecz prawie każdy wie że gra na rooku i chciał bym by tam też się coś działo .
Na mainie nie gram wiec mi to obojętne co dodaliście tam :) . Tyle

Szaloony Zieloony
17-01-2011, 22:14
Aż grać się chce :D Przeczytałem all i jest tego za dużo jak na jeden raz :P Nie wiem ku*wa gdzie pierw lecieć. Jutro może coś się loknie.

Ryśku xD
17-01-2011, 22:46
Bardzo obszernie opisany ten update ;)
Dobrze że znów coś się dzieje ;)

Posiu
17-01-2011, 23:09
Dobrze ,że tak dużo dodano będzie zabawa przynajmniej ; d

Kruk
17-01-2011, 23:09
To wszystko brzmi ciekawie dobrze ze Bd mozna sprzedawac wszystkie iteemy odrazu ;D

Andreas Jacques
18-01-2011, 00:19
To teraz tak:
Jak będzie update 8.4, ci co grają na 7.6 japa tam bo macie w chuj duży update. My mieliśmy go jakieś 3-4 miesiące temu, więc nie spamcie że nie zajmują sie 7.6 _/

Czekamy aż będzie balans i poprawiony lekko loot na potworkach 12-65.

piter1
18-01-2011, 08:29
Npc salim zbugowany nie moge doladowac perfecta prosz o sprawdzenie tego kogos z administracji.

Emzeto ^.^
18-01-2011, 09:57
Arena jest super :D
1 potwor g legi
2 potwor kijowy hemet ( co ma 6arma)
3 potwor sl
4 potwor mls
5 potwor 3sc
6 potwor c arrow
7 potwor golden ring
8 potwor Cobrafang dagger
9 potwor Post officers hat
10 potwor szary mis :p(można zobaczyć w domku Xixe)
a i najsłabsze zaczynają się od lewej strony :)

@down
Mis jest dla szpanu :D
a te drugie nie wiem ; /

Kapitan Alkohol.
18-01-2011, 10:08
Kurde update jest naprawe zajebisty ! Trzeba to szczerze przyznac że odwaliliście kawał dobrej roboty. Wiele misji jest trudnych lub ukrytych, tak więc nikt UW nie zdobędzie za 2 dni. Areny bardzo fajna opcja, a i mam pytanie do czego służą Cobrafang dagger i ten szary miś z ostatniej areny ?;d

#down
A kiedy zostanie dodany spis wszystkich misji i kto jakie wykonał ?

Santano
18-01-2011, 10:22
@Up
Nie wszystko musi być potrzebne teraz;)
Postaram się szybko zacząć kolejny update, tam te przedmioty mogą być potrzebne. Chociaż.. moim zdaniem miś nie musi mieć zastosowania, jest ciekawą ozdobą. :D

Old Jamajeee
18-01-2011, 11:12
@Up
Nie wszystko musi być potrzebne teraz;)
Postaram się szybko zacząć kolejny update, tam te przedmioty mogą być potrzebne. Chociaż.. moim zdaniem miś nie musi mieć zastosowania, jest ciekawą ozdobą. :D

Ubdate bardzo fajny.... Santano a nie ktore rzeczy zostaly juz wprowadzone czy all bedzie wprowadzone o 17? Bo areny nie moge znalezc :D

Santano
18-01-2011, 11:24
Wszystko jest już wprowadzone. :D W newsie chodzi o 17 wczoraj, już usuwam :P

Artis
18-01-2011, 11:55
120 = 120 questów z taskami - ciekawe, ciekawe, chociaż liczyłem na coś więcej. Santatno, zabierzcie się za 8.4, i zaktualizujcie ją do najnowszej wersji, chociażby do 8.54, tylko nie 8.7 (tam jest clodown - wspólny exchused dla czarów).

Strycnine
18-01-2011, 12:29
Wrejszcie bedize Ultimate Wejpon!!!!

Ale doswiadczenie i pieniadze za misje.. Porazka...

No ale co wprowadzac na server w ktorym jest juz wszystko? :)

"Od nadmiaru slodyczy, czasem moze zamdlic"

Pozdro :*

Ero Senin
18-01-2011, 13:34
Moim zdaniem bardzo dobry update; o
Jak będę miał więcej czasu to chyba wrócę do gry; D

Panek Kitara
18-01-2011, 14:25
Hmm,myślałem że będzie up takie jak wszystkie inne a tu miłe zaskoczenie (: wprowadziliście xxx questów w 1 co jest bardzo fajne (: róbcie więcej takich hehe

Varoks
18-01-2011, 15:32
No i doczekalismy sie 2/2 :D Osobiscie sprawdze za jakis czas ale mysle ze teraz przez dlugi czas gracze zamiast expic beda sie mocowac z questem :)

Domin
18-01-2011, 17:14
No ladnie ladnie postaraliscie sie zaniedlugo wejde na apo bo ban zejdzie ;)

ViVuSeK
18-01-2011, 17:14
Gratulację!
Update wyszedł wam doskonale ,zauważyłem ,że skorzystaliście w pewnym sensie z propozycji graczy ; ) Myślę ,że UP można zaliczyć do sukcesów na serwerze ; )
P.S Jak zobaczyłem ile napisałeś w wątku ,to z krzesła spadłem xD

Habemus Papam
18-01-2011, 17:30
O kur.wa bardzo dobry update! Chociaż nie gram w tibie to mega propsy! Myślę, że skłonicie 'kilku' graczy aby odwiesić ich absencje.

Lagga v3
18-01-2011, 19:19
misje na pohu zrobione , na arenie zostały 4 . wie ktoś gdzie są te wszystkie 50 , 30 misji?xD

Knight Lukas
18-01-2011, 21:11
@up o to właśnie chodzi że nie są tak łatwe do znalezienia :] chociaż więcej niż połowę mamy zrobione :)

Może ktoś wie czy trzeba mieć zrobione wszystkie misje u santora aby dostać co 100 gbp niebieskie manaski?

Cronvet
18-01-2011, 22:01
Wyczesany ten update nie spodziewalem sie az takiego widać, że ekipa APO sie nie obija wielki +

Kornas Pall.
18-01-2011, 22:04
Fajny update ,wróciłem sobie pograć i misje porobić xd

Pupaj
18-01-2011, 22:04
Wszystko ładnie, pięknie i gitara gra

Szejk
19-01-2011, 00:36
Bardzo dziwne miejsca wybrałeś/wybraliście do rozstawienia NPC'ków. Ciężko ich odnaleźć!

Magnatek.
19-01-2011, 09:06
No narazie jest dobrze tylko teraz respow brakuje.Ciagle sa zajete czy to rano,popoludniu,czy w nocy.Ale ogulnie to fajny up:):):)

Analh
19-01-2011, 11:03
Na 7.6 wielkie uptade. Na 8.42 coś dodacie?? pewnie 2 respy i koniec. Dziwicie się, że na 8.42 nikt nie gra nie ma zadnych nowosci to po co grac?

Dexter Rook Sorcerer
19-01-2011, 11:32
Łoooo !

Kurcze, takiego newsa na apo to już dawno nie widziałem ; O

Poezja to co zrobiliście, napewno to zachęci graczy do dalszej gry.

supergladiator
19-01-2011, 12:31
Czyżby wkońcu tajemnicza bronią którą można dostac był by legendarny Ultimate Weapon?

Customize
21-01-2011, 15:45
Mam wielką nadzieję,że w Updacie na 8,42 zbalansujecie profesje!:rolleyes:

Magiczny
22-01-2011, 16:58
az sie grac zachcialo xd brawa dla ekipy

Demon
22-01-2011, 18:50
Mam wielką nadzieję,że w Updacie na 8,42 zbalansujecie profesje!:rolleyes:

jesli zmienia ed/ms musza znow zmniejszyc hp u ek'a, btw. najlepszym rozwiazaniem bedzie wprowadzenie fast atk u rpk'a + polepszenie leczenia 'o'!

_
extra up, czekamy na 8.42!

Maatinii
22-01-2011, 21:36
jesli zmienia ed/ms musza znow zmniejszyc hp u ek'a, btw. najlepszym rozwiazaniem bedzie wprowadzenie fast atk u rpk'a + polepszenie leczenia 'o'!

_
extra up, czekamy na 8.42!

Najlepszym rozwiązaniem jest wprowadzenie balansu taki jaki jest na rl.

Demon
23-01-2011, 00:00
Najlepszym rozwiązaniem jest wprowadzenie balansu taki jaki jest na rl.

z tym laczy sie calkowita zmiana mapy, wszystkich profesji, zmiana czestotliwosci oraz sily potworow, bo przeciez gmp beda zmniejszone 3x, zmiana respow, bossow
myslisz, ze komus sie bedzie chcial ? : D

Karol Strasburger
23-01-2011, 00:31
fajny update, najbardziej podoba mi się zmiana w sposobie logowania, hehe

Die Hard
23-01-2011, 00:44
A mi to się nie dobrze robi bo jest fajnie tylko te restarty albo off serwera bez ostrzeżenia... Dobija mnie to:eek:

mlody1987bydg
23-01-2011, 00:46
A mi to się nie dobrze robi bo jest fajnie tylko te restarty albo off serwera bez ostrzeżenia... Dobija mnie to:eek:

to nie graj jak sie nie podoba... proste, nie?!

Die Hard
23-01-2011, 01:12
Taa a ty byś nie grał? :rolleyes:

Xenad
23-01-2011, 08:48
O co chodzi? Czemu niema NPC Popi?

.Vimpexx.
23-01-2011, 13:11
O co chodzi? Czemu niema NPC Popi?

Pomyśl logicznie, skoro go nie ma, to coś z nim było nie tak?
Może to 'On' crashował serwer :|

@Topic

Upek jak najbardziej udany, już większość misji wykonałem, teraz taski ^.^
Wielki + leci dla Administracji!

Excorus
23-01-2011, 13:30
@Xenad
Ponieważ, serwer crashuje i administracja odpaliła serwa bez update.
@top
Przez ten update same crashe ale i tak bardzo dobra robota;]

Xenad
23-01-2011, 14:00
@Xenad
Ponieważ, serwer crashuje i administracja odpaliła serwa bez update.
@top
Przez ten update same crashe ale i tak bardzo dobra robota;]

Moze odpalila serwer ale nie bez ubdate bo misje mozna dalej wykonywac ;) Tylko poprostu moze poszedl na browara?:D Joke a serio to moze go wywalili i zobacza jak chodzi....

Rexibol
23-01-2011, 14:50
Juz tak się nie nakręcajcie, niedługo naprawią wszystko i będzie ok.

Splaxor
23-01-2011, 14:57
Na początku update był wielkim plusem. Teraz troszkę odechciało mi się grać przez te crashe. Lepiej wyłączcie serwer na kilka dni i wszystko ogarnijcie.

TyruS aka Tyr'ek XD
23-01-2011, 15:00
@up
Jestem tego samego zdania.
@top
Fajny update, ale crashe... LUS!

@Emzeto
Ty chyba jestes kretynem, nie wiem czy wiesz ale jest coś takiego jak cofka

Neko^
23-01-2011, 15:06
Update naprawde na wysokim poziomie , lecz krasze niszczą caly urok ; d

Elite Cannabiol
23-01-2011, 15:07
Server upada.. Na 8.42 0 update a na 7.6 pogrom questów, zadań itp. Może byście się zajeli tym 8.42 ?

Server 7.6 od tego czasu co jest update wyłacza się bez zapowiedzenia, że będzie reset. Wczoraj (22 stycznia) server był zamknięty 40 minut. Zróbcie jakieś respy nowe dla low lvl, np. dark lordy na can albo gdzieś, bo nie ma sensu jak się zrobi 3 respy. Lżej by było wbić ten 100 lvl i iść już na te dracule.
Moim zdaniem update nie udany!

Pozdrawiam,
Fibus

Emzeto ^.^
23-01-2011, 15:10
Server 7.6 upadl moim zdaniem :) byl clean domku :) polowa otsa pewnie polozyla full eq i w h*j kcc ; ]

Eklerq
23-01-2011, 15:13
Zabawne w tym jest to, że server tak chodzi, a jest tylko na nim 250+- osób. Limit do 800 osób, to chyba wielka ściema Mortiisa - żenua

Oczywiście miały też miejsce zmiany od strony technicznej, w silniku serwera oraz na stronie. Zmiany te, mimo że są niezauważalne - powinny poprawić stabilność i bezpieczeństwo gry. <~ Dobry żart.

Lagga v3
23-01-2011, 15:19
Server 7.6 upadl moim zdaniem :) byl clean domku :) polowa otsa pewnie polozyla full eq i w h*j kcc ; ]

wyobraź sobie c'nie , że jest coś takiego jak cofka ! i serwer zostanie przywrócony więc odzyskasz swoje pro kcc !

Wyłączcie serwa na parę dni ogarnijcie i dopiero włączcie :>

Server upada.. Na 8.42 0 update a na 7.6 pogrom questów, zadań itp. Może byście się zajeli tym 8.42 ?

Server 7.6 od tego czasu co jest update wyłacza się bez zapowiedzenia, że będzie reset. Wczoraj (22 stycznia) server był zamknięty 40 minut. Zróbcie jakieś respy nowe dla low lvl, np. dark lordy na can albo gdzieś, bo nie ma sensu jak się zrobi 3 respy. Lżej by było wbić ten 100 lvl i iść już na te dracule.
Moim zdaniem update nie udany!

Pozdrawiam,
Fibus
Rozumiem cie doskonale , ale chyba lepiej jak płacze 50 osób z 8.42 niż 250 z 7.6:>

250>50 :)
poza tym zapowiedziany update na 8.42 będzie jak ogarną 7.6;>

Splaxor
23-01-2011, 15:21
Zabawne w tym jest to, że server tak chodzi, a jest tylko na nim 250+- osób. Limit do 800 osób, to chyba wielka ściema Mortiisa - żenua

Kiedyś była lepsza "maszyna", która obsługiwała serwer i dlatego grało o wiele więcej osób. Teraz mortii wie, że gra dwa razy mniej osób i nie potrzebuje już takiego sprzętu (nie chodzi tylko o sprzęt komputerowy) co kiedyś.

Oczywiście miały też miejsce zmiany od strony technicznej, w silniku serwera oraz na stronie. Zmiany te, mimo że są niezauważalne - powinny poprawić stabilność i bezpieczeństwo gry.

Wybaczcie, ale są zauważalne. Nie mogliście się oprzeć i daliście Nam - graczom tę możliwość. Możliwość zobaczenia tych zmian :)

@down
Oczywiście, że tak. Niestety nie zawsze słowo dużo (w tym momencie zadań i questów) idzie w parze ze słowem dobrze (działanie serwera, etc.)

Eklerq
23-01-2011, 15:23
Kiedyś była lepsza "maszyna", która obsługiwała serwer i dlatego grało o wiele więcej osób. Teraz mortii wie, że gra dwa razy mniej osób i nie potrzebuje już takiego sprzętu (nie chodzi tylko o sprzęt komputerowy) co kiedyś.

Wiem, ja myślę, że te crashe są spowodowane tym, że za dużo nowych rozwiązań wprowadzili. Silnik po prostu nie wytrzymuje i pada, bo przecież kiedyś był słabiej dopracowany, a grało na nim 500 osób+-, były czasami lagi, ale to wina serwerowni, nie silnika.

Karpek
23-01-2011, 15:27

Tekst miesiąca. xd

#t
Mortiis teraz przeyebane ma... Musi siedzieć bez przerwy na kompie, aż tego nie naprawi. :s
Trzeba czekać.

Strona też padła. : |

Szejk
23-01-2011, 15:28
Wiem, ja myślę, że te crashe są spowodowane tym, że za dużo nowych rozwiązań wprowadzili. Silnik po prostu nie wytrzymuje i pada, bo przecież kiedyś był słabiej dopracowany, a grało na nim 500 osób+. Były czasami lagi, ale to wina serwerowni, nie silnika.

I tu się mylisz. Mortiis wyłączył serwer bez zmian z update (brak tasków, brak nowych NPC, brak wszystkiego co wprowadzili w update) i po 50 minutach nastąpił crash. Także nie obwiniajcie Mortiisa czy innych członków ekipy, bo nie robią tego specjalnie.

#Splaxor

Wątpię żeby komuś to pomagało. Jak ktoś ci krzyczy nad uchem to możesz się skupić na pracy? =o

Splaxor
23-01-2011, 15:44
Także nie obwiniajcie Mortiisa czy innych członków ekipy, bo nie robią tego specjalnie.

Nikt nie twierdzi, że robią to specjalnie. Jeżeli wszystkie błędy zrobiliby specjalnie to działaliby na swoją, a nie naszą niekorzyść. Wyrażamy tylko swoje zdanie na temat tych błędów. Może wtedy szybciej je naprawią :)

@up
Oni i tak tu nie wchodzą i nie czytają tych naszych ... :)

Jak ktoś mi krzyczy nad uchem w pracy to dostaje kosę :D

Saylor
23-01-2011, 16:04
Zapowiadał się fajnie ale jak zwykle wyszło gówno.

Turok Rookslayer
23-01-2011, 17:17
Zapowiadał się fajnie ale jak zwykle wyszło gówno.

Nom, zapowiadało się super, ale wyszło gówno ...

Mr Fsza
26-01-2011, 15:44
to jest najlepsze upadate od powstania tego servera xD
i takich więcej :) oby tak dalej :P

BuSiaK
30-01-2011, 20:16
Napewno mi się spodoba uptade po tym co przeczytałem to najlepszy uptade. Miałem zamiar skończyć z apo ale chyba się nawróce ! xD