View Full Version : Fragi
Jako iż zacząłem już pisać nowego update, mam do was pytanie, czysto hipotetyczne na aktualnym etapie tworzenia nowego questa.
Co sądzicie o zmianie w liczbie fragów? Oczywiście nie byłaby to zmiana dla wszystkich. Chodzi mi bardziej o możliwość kupna fragów po wykonaniu questa. Oczywiście nie dodawania fragów do wykorzystania jednorazowo, tylko za duże pieniądze możliwość zwiększenia liczby fragów na postaci (stałe ulepszenie, które nawet moglibyście mieć wyświetlone w wyszukiwarce, o ile weszłoby to w życie). Przykładowo, ktoś ma dwa fragi - chce trzeci. Po wykonaniu długiego questa, w którym fragi nie byłyby jedyną nagrodą - ma możliwość kupienia tego fraga, np. za 100kcc (cena duża, gdyż to stałe, niewątpliwe ulepszenie). Kolejny frag np. za 200kcc, następny za 400, itd. Ceny oczywiście musiałyby być przemyślane.
Niewątpliwie mogłoby to zmniejszyć liczbę pieniędzy na serwerze, o ile korzystalibyście z czegoś takiego.
Nie dodaję sondy, gdyś zależy mi na odpowiedziach z uzasadnieniem. Mam nadzieję, że żaden Moderator mi tematu nie usunie. :(
Mieszko twuj koleszko
19-01-2011, 12:33
Pomysł jest fajny xd. Pomogło by to stracić trochę kaski na servie i też można by było stoczyć więcej solo czy coś. xd Mnie się to podoba.
Wysłuchano naszych próśb :D Bardzo dobry pomysł, oby go wprowadzono ;) Można by było również pokusić się o skrocenie czasu fragów za opłatą ;)
Pomysł bardzo ciekawy. Jeśli skupiasz już się na fragach, proponuję, żeby fragi kasowały się samoistnie (mam na myśli brak potrzeby logowania co 12h, żeby fragi tracić). Wtedy byłby cud-miód.
Pzdr
Pomysł chujowy 100kcc za jednego fraga ? No chyba was cos pojebało.I tak nikt nie kupi fraga pewnie.
Jestem na nie.
Potrafisz czytać? Ceny są wstępne, nieprzemyślane.
Jaką cenę Ty proponujesz?
Doktor Watson
19-01-2011, 13:23
Uważam, że to dobry pomysł :D A żeby było ciekawiej to można by zrobić tak, aby dawać tam itemy typu kaptur itp, żeby cena jeszcze bardziej nie spadła :)
#edit : Zapomniałem dodać - aby jeszcze częściej kupowali fragi to musicie dodać szybsze schodzenie fragów tj. jedną z tych opcji:
- skrócenie czasu fraga
- jednoczesne usuwanie kilku fragów
- usuwanie się fraga podczas bycia offline
:) Inaczej to nikt nie kupi fraga bo mu będzie szkoda bo i tak musiałby czekać aż poprzedni zniknie ;)
@up
Kaptury,broszki, sapphire armory,pandemki. Bardzo dobry pomysł.
Jestem na tak, ale nie można przesadzić z liczbą fragów do kupienia, wiadomo kasa/kasą ale 6-7 fragów to chyba max już :p
@Adasik
Przecież wiadome chyba jest, że nie będzie można mieć po 10 fragów, mówimy tu o zwiększeniu o kilka fragów.
#Lordzik#
19-01-2011, 13:24
Nie wiem czy jest sens dodawania jakichś questów na fragi. XD
Czy aż tak trudno dodać normalnie max. 2 fragi?
Myślę, że mało kto by skorzystał z czegoś takiego jak kupno fraga.
Jestem na tak, dobry pomysl - zmniejszy sie ilosc kasy na serwie =d
Najlepiej, zeby mozna bylo kupic max 5-6 fragow
Faktycznie fajny pomysł ale jestem na nie, bo ci, którzy są biedni nie kupią sobie, bo zwyczajnie nie mają pieniędzy, a ktoś kto szasta kasą kupi sobie 10 fragów, a to jest nie fair wobec innych...
Lepiej zwiększyć ilość wolnych fragów do 4 i dać czas znikania 6h.
Jestem na nie, mógłbym się zgodzić jedynie na zmniejszenie czasu usuwania fraga. Albo niezależnie wszystkie znikają w tym samym czasie, a nie jeden po drugim -.-
Samo dodawanie fragów nie ma zbytniego sensu, bo daje coś tylko na samym początku i po wyzerowaniu wszystkich fragów. Dałoby się zrobić żeby za kasę skrócić czas czekania na zniknięcie fraga? Skrócenie fraga do 11h kosztowałoby 100kcc, do 10h - 150kcc, do 9 - 200 itd. tak do 6h. Myślę, że to lepsze niż zwiększenie limitu fragów. Dodatkowo moglibyście zrobić o o czym pisał palobo.
Co do Twojego pomysłu to jestem na nie.
No dobrze przemyslane, ale niech bedzie kazdy frag 100kcc wiecej, nie dwa razy czyli np. 100,200,400 :x Nie no dobrze, bedzie ktos mial taka ugode jak ma kase ; d
Krulowiec
19-01-2011, 14:26
Moim zdaniem niepotrzebne , można zwiększyć liczbę fragów z 3 do 5 i koszt 100kcc.
Pomysł fajny, ale max 4 fragi do "dodania" bo ktoś kto by teraz zaczynał grać "hipotetycznie" kase wydaje do 1k na eq itd. Po 1klvlu tylko odkłada się kasę to od 1k do 1,5k miałby z 20 dodatkowych fragów... :| No może nie 20 ale z 10 by wykupił lajtem.
A o osobach 2k+ to już nie mowie.. 1 tyg gry = 1 frag... po paru miesiącach byłby terminator.
TAK , lecz 4-5 fragów MAX
@down
nie strasz, nie strasz bo się.. ;]
Ceny oczywiście musiałyby być przemyślane.
Najpierw przemyślcie ceny, a potem piszcie propozycje. Cena 100 kcc to o wiele za dużo. Jeżeli cena będzie o wiele niższa wtedy o wiele więcej kasy ujdzie z serwera. Za 100 kcc fraga kupi kilka osób, a przykładowo za 20 kcc to większość serwa...
Lethornek
19-01-2011, 15:21
Pomysł jest dobry :] myślę że ceny są dobre nikt nikomu nie rozkazuje aby kupić sobie dodatkowego fraga i myślę że wiele osób by z tego korzystać :)
Kaziu Extreme
19-01-2011, 15:40
Quest 1,5k lv + bo nie chce widziec allegro popierkurwadolonych dzieci z 300 lvem i 8 frgaami wolnymi bo co to dla nich 800kcc babcia da pieniazka:). Jestem na tak xD.
1st R. Boonek
19-01-2011, 16:06
Faktycznie fajny pomysł ale jestem na nie, bo ci, którzy są biedni nie kupią sobie, bo zwyczajnie nie mają pieniędzy, a ktoś kto szasta kasą kupi sobie 10 fragów, a to jest nie fair wobec innych...
Lepiej zwiększyć ilość wolnych fragów do 4 i dać czas znikania 6h.
Nie wiem co tu jest niby nie fair... Uwazasz ze jesli ktos bogaty kupi sobie ferrari to jest nie fair wzgledem osoby biednej ktora sobie nie kupi zadnego samochodu?; d
#Mysle ze to dobry pomysl, kasa szybciej zejdzie
(ale trzeba dodac to co napisal marcello)
Lepiej byłoby gdyby trzeba było wykonać misje, która polegała by na zabiciu np. 50 osób z większym lvlem lub coś w tym stylu. Do tego jeszcze jakaś dopłata.
Ale jkc jestem za.
Jestem na tak ale pomyślcie sami co wam dadzą np 4 fragi skoro i tak musicie być online aby odliczanie fraga się zaczęło, załóżmy jest 20:00 i mam wbite ledwo co 4 fragi aby zniknął jeden muszę czekać 12h, idę spać załóżmy 23:00, idę do szkoły później nie wiem dajmy na to jak każdy hardy apowicz idę na siłownie wracam jest 18 i co? Znikł mi tylko jeden frag a do końca next znów 12h bo dopiero się zalogowałem od godziny 20:00 wiec bez różnicy czy mam 3 fragi czy mam dokupiony 4-ty frag.
Wniosek żadna różnica aby coś się zmieniło pozytywnie musi wejść opcja odliczania fragow przy trybie offline.
Ja jestem na tak. Wreszcie by trochę znikło kaski z servera i troche wiecej zabawy by bylo :P jestem rowniez za tym zeby fragi spadały gdy postac jest offline co 12h. gdyby bylo co 6h to caly czas by latały jakieś "pk"
#
Niektórzy twierdzą ,że to głupie bo biedni gracze nie kupią sobie fraga (?) - przecież to nie na tym polega. Chodzi o to aby właśnie bogacze to kupowali i aby ubywało kasy na serwerze.
#t
Ciekawy pomysł.
Jestem na tak ,ale mam inne propozycje cen. Nie 100kcc ,200kcc ,400kcc [...] ,lecz aby pierwszy frag był za 50kcc ,drugi za 200kcc ,trzeci za 350kcc ,czwarty za 500kcc i tak dalej ,dalej ,dalej...
Nareszcie jakaś przydatna i rozsądna sugestia.
Mam płacic za to by móc zabic kogoś kto mi się np. wbija na respa? Ja mam za to płacic? Jestem na NIE. System fragów wymaga usprawnienia, ale nie takim kosztem. Proponuję załatwic problem, który polega na tym by frag znikał nawet jeśli postac jest offline. Wtedy nie będzie trzeba dodawac kolejnych fragów, bo obecne w zupełności wystarczą. Jeśli jednak chcesz wprowadzac quest na fragi to proponuję dodac NPC'ka, który dawałby nam misje dzięki, którym moglibyśmy miec jednego max dwa fragi więcej. Jednak to nie zmienia faktu, że głównym problemem jest znikanie fraga będąc offline.
Everlast
19-01-2011, 23:35
Najpierw przemyślcie ceny, a potem piszcie propozycje. Cena 100 kcc to o wiele za dużo. Jeżeli cena będzie o wiele niższa wtedy o wiele więcej kasy ujdzie z serwera. Za 100 kcc fraga kupi kilka osób, a przykładowo za 20 kcc to większość serwa...
Dobrze mówisz ale lepiej by było gdyby już kilka osób miało te fragi po 100kcc a nie poł servera wykupiło by 3-4 więcej fragów po 20x2=40 itd ?? o>O ale poczęści masz słuszną rację,wsumie i tak by mniej więcej na jedno wyszło.
jestem na tak z pewnością by to zmniejszyło kaskę na servie ;P
Pomysł jest dobry ale cena za duza czytalem ze to nie cena ostateczna wiec gdyby cena byla potem mniejsza to bylo by lepiej i kasa z serwera by zeszla dobra by byla tez propozycja zmniejszenia czasu fraga.
Ale jestem na Tak
Dobrze chociaż ze jeśli macie wprowadzić te ' dodatkowe ' fragi, to za taka duża cenę, sądzę ze ceny powinny wyglądać tak :
1 frag - 100kcc
2 frag - 200kcc
3 frag - 300kcc
itd.
Blood Raven
22-01-2011, 22:55
Dla dużych leveli fajny pomysł ale jak sobie taki allegro kid wykupi i będzie bić małe levele;/ jestem na nie.
Twoja propozycja nie jest zła, ale lepiej by było gdybyście dodali 1 fraga (za 4 fragiem RS) i zrobili tak, żeby czas fraga mijał też wtedy kiedy jesteśmy offline.
Wtedy by było już OK i nie trzeba byłoby bawić się w żadne questy 'na kupowanie fragów'.
chociaż dla mnie to i 10 fragów byłoby za mało. : /
adrian0093
22-01-2011, 23:16
Jestem na NIE, (niestety) chociaż sam chciałem dać propozycje o zmniejszeniu czasu jednego fraga :< Uzasadnie moją odpowiedz następująco.. Biorąc pod uwagę gracza X, który ma 2.5klvl, dziennie może spokojnie zarobić 30kcc+ czyli gdyby maniaczył przez długi okres czasu zarabiając cały czas takie sumy mógł by sobie wykupić tyle fragów, że to jest poezja :x Teraz weźmy pod uwagę gracza o nicku Y, który ma 1klvl, dziennie może zarobić 5 - 10kcc? Przy oczywiście dobrym szczęściu i ogarze, czyli gdyby to on maniaczył np tydzień dwanaście godzin dziennie nie wiem czy udało by mu się zarobić na owe fragi. Czyli gracz z nickiem X mógł by mieć wykupione 10 fragów i kto by mu się wbił na respa leciał by na fraga, a gracz z nickiem Y dalej jechał by na standardowych (czyli 3) fragach i zabił by graczy którzy wbijają mu na respa lecz oni by i tak wracali.. Nie miał by co z tym zrobić, nie wiem jak wam to lepiej opisać :D Jeżeli takie coś miało by już zostać wprowadzone cena fraga powinna zależeć od lvl'a, chodz to i tak był by marny pomysł ponieważ ktoś mógł by sobie zrobic noob chara i wykupić sobie np 20 fragów na swojego noob chara i wbijąc nim np 1klvl kiedyś miał by 20 fragów za śmieszne pare kcc.
Jak już napisałem wcześniej jestem na NIE, jeżeli ktoś ma ochote komentować moją wypowiedz, od razu proszę go o powstrzymanie się od tego gdyż nie tłumacze mojego punktu widzenia wam (graczą) lecz ekipie.
Pozdrówki :]
Nadużywasz pozycji Santano :/
Do każdego tematu MUSI zostać dodana sonda:
#t
Z jednej strony myślę tak: wow fajnie 4 fragi gość straci 4 sc, a z drugiej: japier**** my stracimy 100kcc na tym jednym fragu a zyskamy kolejne 12h na pozbycie 1 fraga >.>
Moim zdaniem lepszy byłby Quest dzięki któremu npc Fragos zmniejszałby oczekiwanie na fraga(z 12h na 4/5) za wykonanie jego przeróżnych zadań, od zdobycia bananów po oddanie kaptura.
Kosik Czarny 2v0
23-01-2011, 09:30
Jestem na tak!
Tylko dajcie jakieś normalne ceny a nie takie jak ty napisałeś. Przyda się to każdemu graczu ;]
Lethornek
23-01-2011, 14:35
Zgodzę się w 100% wyjątkowo z Kazkiem... I wtedy kaptur by poszedl w górę i to pewnie z dwukrotnie bo przesadą jest że nie można go sprzedać za 90kcc... przed wprowadzeniem HOTA chodził po 250kcc ale ok...
Undertaker
23-01-2011, 14:44
Pomysł dobry,jestem na tak
MaNIeK211294
23-01-2011, 14:47
ja jestem na nie, słabsi graczy byliby regularnie hunceni...
Dobrze mówisz ale lepiej by było gdyby już kilka osób miało te fragi po 100kcc a nie poł servera wykupiło by 3-4 więcej fragów po 20x2=40 itd ?? o>O ale poczęści masz słuszną rację,wsumie i tak by mniej więcej na jedno wyszło.
Powiedzmy, że jeden frag kosztuje 100kcc, więc będzie to wyglądało tak, że pierwszy frag dokupiony 100kcc, a drugi dokupiony 200kcc. Razem daje nam 300kcc za dwa dokupione fragi. Kto wyda 300 kcc na jakieś dwa durne fragi? Lepiej kcc sprzedaż na Allegro bądź kupić domek na serwie.
Powiedzmy, że jeden frag kosztuje 20kcc, więc będzie to wyglądało tak, że pierwszy frag dokupiony 20kcc, a drugi frag dokupiony 40kcc. Razem daje nam 60kcc za dwa dokupione fragi. Myślę, że więcej osób kupi wtedy te fragi.
Jeżeli cena będzie wynosić 100 kcc za fraga to na 100 osób kupi go z 10 osób co daje 1.000 kcc, a gdyby frag kosztował 20 kcc to o wiele więcej osób kupiłoby fragi.
Ja bym proponawał podzielić twoją propozycje na pół.
Połowa twoja czyli quest i fragi
2 połowa moja czyli ceny fragów.
Np Ceny wzrastały by co do lvla.
15 lvl - 5sc dodatkowy frag dlaczego?
Ponieważ gracze nie mają na początku zbytnio kasy a także chyba by chcieli sobie coś kupić.
I nie pisać mi tutaj, że wtedy h lvle założą sobie noob chary. Nie, ponieważ co będą mieli z tego, że kupią sobie fragi jak i tak nie ubiją nikogo "twardego"
Ceny powinny wzrastać co np. 50-100 lvli :D
To tyle. Dziękuję Dobranoc.
Bardzo dobra propozycja, jestem jak najbardziej na tak ;)
Przeklety
23-01-2011, 19:40
Mam płacic za to by móc zabic kogoś kto mi się np. wbija na respa? Ja mam za to płacic? Jestem na NIE. System fragów wymaga usprawnienia, ale nie takim kosztem. Proponuję załatwic problem, który polega na tym by frag znikał nawet jeśli postac jest offline. Wtedy nie będzie trzeba dodawac kolejnych fragów, bo obecne w zupełności wystarczą. Jeśli jednak chcesz wprowadzac quest na fragi to proponuję dodac NPC'ka, który dawałby nam misje dzięki, którym moglibyśmy miec jednego max dwa fragi więcej. Jednak to nie zmienia faktu, że głównym problemem jest znikanie fraga będąc offline.
Skoro ci się wszystko nie podoba, napisz sam sensowną propozycję studenciku.
@Topic
Jestem na tak, przyda się takie coś, jestem za tym aby wprowadzić do kupna jak było wcześniej pisane to żę skraca czas trwania fragów, i to że znikają gdy jest się online.
jestem na tak z pewnością by to zmniejszyło kaskę na servie ;P
Napisał co mu przyszło pierwsze na myśli bo nic innego do tego kapuścianego łba nie wchodzi :s .
@TOP
Jestem na NIE . Po 1 napewno zauważyliście że już nikt nie ulepsza domków bo Tygrys podniósł ceny x 3/4 , a wcześniej dużo ludzi kupowało i kasa regularnie ubywała . I jeśli byście dali 100kcc itd. za jednego fraga to może kilka osób by to kupiło , jeśli cena jednego fraga wahała by się w granicach 40-60kcc to kasa by regularnie ubywała .
Jak najbardziej jestem na tak, może każdy lepiej by pilnował aby nie wbić rs'a
Santano powiedz mi... dal byś 50 zl za to by moc w gierce zabić o jedna osobę więcej??
ale w każdym razie jestem na tak...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.