View Full Version : Modyfikacje na stronie + Nowa wersja j?zykowa strony i serwera 7.6
W dniu dzisiejszym wprowadzamy do użytku nową wersję strony. Co zostało dodane?
Długo oczekiwany przez Was chatbox jest dostępny po zalogowaniu na konto na stronie. Oto kilka jego możliwości:
jak to na każdym chatboxie - możliwość porozumiewania się ze sobą graczy;
obsługa podstawowych elementów BB Code;
działanie emotikon;
wygląd nicku zależny od serwera, pozycji w grze oraz posiadania konta promocyjnego: osoby z Administracji odznaczone są kolorem czerwonym. reszta ekipy ma kolor zielony;
obsługa znaków nie będących literami (tablica znaków)
Zasady chatboxa:
Treści znajdujące się na chatboxie muszą być zgodne z regulaminem gry, jak i forum.
Obowiązuje całkowity zakaz spamowania.
Zabronione jest używanie elementów BB Code w celu zakłócenia ogólnego porządku chatboxa!
Zabrania się, (i to powtarzam, mimo że punkt ten znajduje się i w regulaminie gry, i w regulaminie forum) - reklamowania innych serwisów!
Zabrania się pisać z włączonym bez przerwy CAPS LOCKIEM, lub nA pRzEmIaN dUzYmI i MaLyMi lItErAmI. Zabrania się również C33l0f3g0 r0bI3n14 z s13b13 D3b!l4.
Dodane zostało tłumaczenie strony APO. Od tej pory ze strony możecie korzystać również w języku angielskim. Przetłumaczone zostało praktycznie wszystko, jednak jeśli uda się wam znaleźć coś, co Waszym zdaniem powinno być w języku angielskim, a jest napisane po polsku - proszę to zgłaszać. Istnieje możliwość, że coś przeoczyliśmy.
Ewentualne błędy proszę zgłaszać do mnie.
Przetłumaczony został serwer APO 7.6. Od tej pory wszyscy NPC, akcje, jak i elementy silnika dostępne są również w języku angielskim. Wyjątkiem są rzeczy dodane w ostatnim update, które w większości są przetłumaczone, ale elementy takie jak akcje czy niektóre pojedyncze wypowiedzi NPC - nie zostały jeszcze skończone. Postaramy się to poprawić w najbliższym czasie.
Pragnę również zaznaczyć, że aktualnie trwają pracę nad kolejnym dużym update na 7.6, na Rookgadzie, oraz Mainie. W tym czasie również pracujemy nad serwerem 8.42 :)
No chatbox online yeah + dla ekipy ; d
Ładna praca. Świetne dodatki!
Oby tak dalej.
JUZ WBIJAM <3333
zajebista robota!
_
serwer 7.6 - czarny
serwer 8.42 - fioletowy
pacc - pogrubienie
pozycja - tego nei rozumiem, skoro kazda pozycja z forum ma zielony : o
Doktor Watson
02-02-2011, 15:37
Nie ma to jak news sprzed 2 tygodni :D
Chatbox wydaje się być fajny :D
Co do angielskiego to nie jestem przekonany ;)
Ogólnie + ;p
Dobry krok ze strony administracji. Zaraz ogarne ;]
obeebook
02-02-2011, 15:40
- dla ekipy. Nie podoba mi się to. Nie będę korzystał!!!
Lagga v3
02-02-2011, 15:42
Nareszcie jakiś czatbox hihihihihi.;}
@edit
jaka chujuwa Xd
Zabroniony dostęp!
Nie masz prawa dostępu do żądanego katalogu. W katalogu nie ma indeksu lub katalog jest zabezpieczony przed odczytem.
Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.
Error 403
www.armia.toproste.pl
2011-02-02 15:47:07
Apache
Turok Rookslayer
02-02-2011, 15:44
Dobre, dobre :D
Fajna sprawa xD
Fajny czatobx szkoda , ze nie ma takiego na forum :mad:
Wiesz kto v.72.0
02-02-2011, 15:52
ciekawe czy hostingerzy zaraz zaczną się bulwersować, oby nie
Santano Gz ! Jesteś Z*******
Upadate na 7.6 już był na 8.42 jak zawsze nic a ty pieprzysz o jakimś dużym update na 7.6 ogarnij się , miało być teraz 8.42... znowu 7.6 GZ naprawde !!!
To wyjebcie ten serwer jak wam nie trzeba , Sherlock z Febriskiem siedzą sobie na 7.6... nie wejdą sprawdzić botów i tego najazdu jakiegoś zrobić więc pytam się po co wam to 8.42!?
Pozdrawiam Ekipe!
Santano Gz ! Jesteś Z*******
Upadate na 7.6 już był na 8.42 jak zawsze nic a ty pieprzysz o jakimś dużym update na 7.6 ogarnij się , miało być teraz 8.42... znowu 7.6 GZ naprawde !!!
To wyjebcie ten serwer jak wam nie trzeba , Sherlock z Febriskiem siedzą sobie na 7.6... nie wejdą sprawdzić botów i tego najazdu jakiegoś zrobić więc pytam się po co wam to 8.42!?
Pozdrawiam Ekipe!
A czy ja powiedziałem, że nie będzie update na 8.42?!
Ja zajmuję się teraz 7.6, ponieważ mam gotowe plany questów i wiem dokładnie, co trzeba zrobić. Questy, które będą dodane na 8.42 wymagają aktualnie ingerencji w mapę, na tym się nie znam, więc nie ma tam niczego, co mogę zrobić.
Primorac
02-02-2011, 16:12
HHAAHAHAH BEKA na 8.4 znow zarzuca resp demow itp a na 7.6 znow uptade duzy
XDXD
Undertaker
02-02-2011, 16:13
Moim zdaniem to jest niepotrzebne przeciez jest od tego game chat
Diabolix
02-02-2011, 16:32
Fajnie, że coś się dzieje ze stroną. Gdy będę miał jakieś zastrzeżenia, napiszę.
Ogólnie bardzo fajna robota ze strony ekipy, ale martwi mnie fakt, że nie jest ten ChatBox na forum. Gro ludzi jest takich, którzy głównie znają się z forum. Po drugie jak wiadomo w dzisiejszych czasach na APO ownerzy charów zmieniają się bardzo często. Do tego osoby, które nie mają kont w grze nie mogą używać ChatBoxa. Nie wiem czy ekipa miała na celu zachęcenie do gry, ale moim zdaniem to nędzna zachęta.
Wiele znam osób z forum, a nie znam ich charów z gry, więc będzie się zdarzać tak, że nie będzie się wiedzieć, że się pisze ze znajomym.
Santano pisał, że nie dało się zrobić go na forum, więc powinniśmy się cieszyć, że jest ten ChatBox jaki jest. Fakt, że nie będę z niego korzystał prawie wcale.
Moon Red
02-02-2011, 16:51
Pragnę również zaznaczyć, że aktualnie trwają pracę nad kolejnym dużym update na 7.6, na Rookgadzie, oraz Mainie. W tym czasie również pracujemy nad serwerem 8.42 :)
Pozdro dla was nie komentuje tego.
P.S Fajnie ze CB jest.
Wcale nie Devil Murder
02-02-2011, 16:57
Chatbox całkiem w porządku, ale same nieogary piszą tam xd.
Szymon1922
02-02-2011, 17:00
Juz tego sie czytac nie da :D:D "zajmiemy sie taraz 8.4" dajcie jzu spokoj i nie irytujcie jeszcze Tych co graja :)
Τettmeier
02-02-2011, 17:01
Chatbox jest, zajebiście! Trzeba tylko wyłączyć te emotikony bo nooby spamują. ;)
Super że jest chat-box, do póki mam bana czyli 2 dni, będę siedział tam non stop xd
W końcu chat-box! Szkoda tylko, że nie na forum, ale lus.
W nowej wersji językowej najbardziej podoba mi się nowy napis po użyciu MegaManasa. XD
No super, w końcu wprowadziliście ChatBox na który długo czekaliśmy. :)
Santano... wypadało by przetłumaczyć na ang nazwy fansites ;d
ogólnie to git ;D
Moon Red
02-02-2011, 17:41
A czy ja powiedziałem, że nie będzie update na 8.42?!
Ja zajmuję się teraz 7.6, ponieważ mam gotowe plany questów i wiem dokładnie, co trzeba zrobić. Questy, które będą dodane na 8.42 wymagają aktualnie ingerencji w mapę, na tym się nie znam, więc nie ma tam niczego, co mogę zrobić.
No dobra, lecz przygotowanie mapy nie trwa chyba pół roku (liczac normalnego upa którego nie było to wychodzi na to że mapa jest przygotowywana od początku serwera) dodajecie bezsensowne questy które sie robi 15 min i tworzycie coraz większego orshabaala OTS'a zamiast posłuchać się raz graczy o balansie to wy tworzycie jak zawsze krzywa magie.
Zapewne ten post zostanie zignorowany przez ekipe jak i moje inny posty w których jest opisane co zrobić na 8.42 (sondaż wyniósł ok.90~% na tak).
Moim zdaniem nie radzicie sobie z dwoma serwerami.
Franxi Druid
02-02-2011, 18:50
Ehhh. 7.6 i 7.6 , niech wam bedzie fajny up ;o
Wiem, wiem, wiem... Jesteście zawiedzeni i rozczarowani - norma. Super motywacja do dalszej pracy, thx ;)
Jak na razie sam pracuje nad 8.42. W tej chwili tworzę nowy POH, a na nim quest demon OAK. Następnie POI oraz INQ. Niestety jednak, trochę mi to zajmie, jeśli będę robił sam (dodatkowym utrudnieniem dla mnie jest fakt, że w ogóle nie orientuję się w tej wersji Tibii - może trochę, no i to, że nie znam tych questów i muszę je osobno poznawać poprzez różne poradniki itp.)... No ale na pewno nie przez cały czas.
Z czasem Mortiis się włączy (jak na razie robił upa na stronie z Apove + naprawianie błędów itp. serwera) i reszta. Santano jednak chyba woli 7.6, dlatego przygotowuje tam kolejnego upa.
Obiecałem wam i słowa dotrzymam. 8.42 czekają zmiany i to spore. Miejmy nadzieję, że tylko na lepsze.
Ten chatbox w ogóle mi się nie podoba, ale to tylko moja opinia na ten temat. Co do przetłumaczenia na angielski to może się to przydać dla obcokrajowców, bo ostatnio pisałem z Brazylijczykiem, który zalogował się na ten serwer i nie był w stanie nic zrobić :o
Krulowiec
02-02-2011, 21:09
Dobrze, że jest chatbox , no ale niestety nooby spamują emotikonami.
Trzeba je wyłączyć, chociaż i tak nie będę tam wbijał.
[Tygrys] Mi samemu się te emoty bardzo podobają i lubię je używać :D Czy wg. Ciebie, też jestem noobem? Ale myślę, że tak będzie tylko na początku. Z czasem to minie. Zresztą, emotikony możesz sobie wyłączyć, jeśli nie chcesz ich widzieć :>
Mi się bardzo podoba zarówno czatboks jak i jego emoty. Sam ich używam, do denerwowania spiętych apowiczów :)
Lolipops
02-02-2011, 22:15
Gdy tylko zobaczyłem newsa miałem cichą nadzieję że dodacie opcję sprzedaży postaci na stronie za kcc.
Tak czy siak wielki szacun za tego chatboxa ;p
Ryśku xD
02-02-2011, 22:17
Fajnie , coś nowego ;)
Widzę że administracja zajmuję się serwerem :)
Robilem temat aby wprowadzic jezyk angielski do NPC, ale usuneliscie go :((
Oczywiscie update good
Dobrze nawet.
Rzeczywiście chatbox długo oczekiwany ; ) Szykuje się UP na Rookgaard ,no super.
Nareszcie widać ,że coś robicie.
No w końcu wprowadziliście ChatBoxa na którego długo, długo czekaliśmy - co do angielskiego raczej nikt z obcych krajów nie gra, trochę uważam iż zbędne to jest.
Chatbox wygląda bardzo dobrze aka zajebiście. Kawał dobrej roboty. (:
Sensimila <3
03-02-2011, 10:35
Plus dla ekipy. Fajny chat box, szkoda tylko że nie ma takiego, jaki był na forum. Czekam na duży Update na serwerze 7.6 z twojej strony.
Chatbox- fajna sprawa :D
Proponuje przetłumaczyć serwer 8.42 bo na takich klientach biją się miedzynarodowo xd
Ogólnie +, w końcu statystyki 8.42 zostały zmienione...
Musze jednak skrytykować jedną rzecz. Znów Update 7.6? Ile ich tam jest, a ile na 8.42. Przyłóżcie się kurde w końcu do tamtego serwera !
Nie wiem czemu, klikając na Chatbox w "pokaż poprzednie" nie pokazuje ;(
@edit
Już Apove mi powiedział że poprzednie wpisy są usunięte :p
Chatbox dobry, hehe. Mozecie mi dac fioletowy nick nawet :0
No to czekamy teraz na brazoli na otsie, bedzie sie z kim bic chociaz i tak nie brakuje ;D
Chatbox dobry, hehe. Mozecie mi dac fioletowy nick nawet :0
To musisz mieć konto na 8.42
E.Leclerc
03-02-2011, 15:37
Nie wiem czy to blad ale jezeli wybiera sie jezyk angielski wejdziesz w statystyki i nacisniesz jakas postac to znowu powraca do jezyka polskiego :)
Wielki + dla tego kto się tym wszystkim zajmuje ;P
Teraz pozostało czekać na kolejne upadate . ;P
Ten czatbox troszke mi się nie podoba. :s
Przetłumaczony został serwer APO 7.6. Od tej pory wszyscy NPC, akcje, jak i elementy silnika dostępne są również w języku angielskim.
Yyy... Jak to zrobić, aby NPC mówił do nas po angielsku?
@topic
No fajny update, chociaż i tak nie gram. Co do NPC to tylko czysta ciekawość.
E.Leclerc
04-02-2011, 09:37
Yyy... Jak to zrobić, aby NPC mówił do nas po angielsku?
@topic
No fajny update, chociaż i tak nie gram. Co do NPC to tylko czysta ciekawość.
No pewnie pobrać klienta nowego :P
No pewnie pobrać klienta nowego :P
Jak nie wiesz to nie mów..... Jeszcze się cieszysz z własnej głupoty. Powiedz mi jak może klient wpływać na język w jakim mówią do nas npc?
@Pagon
Logujesz się na stronie (http://www.armia.toproste.pl/) następnie kierujesz wzrok w miejsce gdzie masz np
'Zmień e-mail", ale i również "Zmień język w grze". Wchodzisz w ten link, a dalej to już chyba sam wpadniesz.
@topic
Kawał dobrej roboty :)
Malahadus
04-02-2011, 19:11
Pragnę również zaznaczyć, że aktualnie trwają pracę nad kolejnym dużym update na 7.6, na Rookgadzie, oraz Mainie. W tym czasie również pracujemy nad serwerem 8.42 :)[/QUOTE]
OKEJ XDDDD kolejny duzy up 7.6 pracujecie rowniez nad 8.42 ,zaloze sie pewnie ze ten up 7.6 bedzie szybciej niz na 8.42 nad ktorym pracujecie ! pracujecie od 2 lat prawie i graczy co raz mniej ,te same tereny te same respy ten sam zalosny balans co na poczatku ale okej robcie sobie 7.6 i wylaczcie wkoncu ten 8.42 bo sensu nie ma zadnego zrobicie jakies tam upa znow minie rok i nic a na 7,6 w tym czasie bede z 5 upow tych duzych tak jak zawsze ,jakies 5 miechow temu pisalem z Tygrysem to pisal ze pracuja nad 8.42 do tej pory Xd nie warto juz ciagnac tamtego ots'a;[
Sub Zero 2
05-02-2011, 10:26
Jaki jest adres do stronke?
OO widze, ze administracja nie spi ;]
+30 na dzielni na chęci i +20 za wykonanie
witaj chat-bo(c)xie:cool:
No super, że dodaliście ChatBox na strona, podoba mi się to.
Wiem, wiem, wiem... Jesteście zawiedzeni i rozczarowani - norma. Super motywacja do dalszej pracy, thx
Jak na razie sam pracuje nad 8.42. W tej chwili tworzę nowy POH, a na nim quest demon OAK. Następnie POI oraz INQ. Niestety jednak, trochę mi to zajmie, jeśli będę robił sam (dodatkowym utrudnieniem dla mnie jest fakt, że w ogóle nie orientuję się w tej wersji Tibii - może trochę, no i to, że nie znam tych questów i muszę je osobno poznawać poprzez różne poradniki itp.)... No ale na pewno nie przez cały czas.
Z czasem Mortiis się włączy (jak na razie robił upa na stronie z Apove + naprawianie błędów itp. serwera) i reszta. Santano jednak chyba woli 7.6, dlatego przygotowuje tam kolejnego upa.
Obiecałem wam i słowa dotrzymam. 8.42 czekają zmiany i to spore. Miejmy nadzieję, że tylko na lepsze. - napisał Tygrys
Wybucham śmiechem gdy czytam 1 zdanie zawiedzeni i rozczarowani , ***** jak mamy być nie zawiedzeni i rozczarowani jak dopiero był duży update na 7.6 a tu znowu , POI teraz robisz jak już softy są? żal nie orientujesz się to się nie robi serwera pod nowszą wersje jak się nie ogarnia , ile Ci to zajmie 2 lata? tak jak serwer stoi tak sa ignorowane propozycje graczy i w ogóle , zmiany czekają hmmm to za te 2 lata się doczekamy a i wypierdolcie tego Sherlocka z 7.6
Raz wbiłem na tego chatboxa i zwątpiłem po 5 minutach .
Fajnie , może dostanę jakiś inny kolor ;DD , to pierwsza od ostatniego czasu nowość na stronie :D i może teraż będzie coraz więcej :D na co liczę;D
Arshavin
07-02-2011, 17:24
Dobrze ze wprowadziliscie CHatBOX ale szkoda ze na stronce a nie na forum ale dobrze ze cos jest :)
Emzeto ^.^
09-02-2011, 11:05
Dobry jest ten Chatbox! ale zęby był ktoś tam zęby ogarnął go bo za duży spam czasem jest ; /
Chatbox:
Czasami Ktoś jest A czasami Nie ma : (.
Czasami Jest Spam A czasami Nikt Przez Kilkanaście Minut nie Odpisuje.
Nowa wersja językowa strony i serwera 7.6:
Jest To Bardzo Dobre Dla zagranicznych Graczy, Jak również Dla nas =]
Widzę Administracja APO Stara Się ponad siły żeby OTS był jak najlepszy, ale niektórzy użytkownicy tego nie pojmują.
obeebook
27-02-2011, 10:30
OGARNOC spAMY CZABA
http://img580.imageshack.us/img580/7136/sssssssssssssssssssssss.png
Emzeto ^.^
27-02-2011, 13:14
Dobrze ze robią coś dla servera jestem na + może niedługo pojawi się jakiś typek z Wloch lub z niego końca świata :D
_emzeto
ładnie nabijasz posty.
_t
nie używam tego chatboxa, bo jak dla mnie jest beznadziejny.
Darken Shadowbolt
27-02-2011, 16:53
Dobrze ze robią coś dla servera jestem na + może niedługo pojawi się jakiś typek z Wloch lub z niego końca świata :D
Nastepny idiota ktory chce tylko nabic posta. Napisales dwa posty juz w tym temacie praktycznie o tym samym. Jestes na + ? o co ci chodzi wogole chyba zmiany sa na +.
Co do tematu czatboks to scierwo nie uzywam ani tam ani jak byl na forum.
Chatobxa nie ma już od dawna, niestety musicie się z tym na razie wstrzymać :)
Szulik Knight
05-03-2011, 12:16
fajny pomysł napewno skozystam + :rolleyes:
stoweczka2
06-03-2011, 20:19
Dokładnie zgadzam sie z Splaxor
stoweczka2
06-03-2011, 20:31
Może i Nieogary tam pisza ale zawsze to cos i kazdy jest
Dementor
06-03-2011, 21:14
Widać, że administracja się postarała i to bardzo. Wprowadzili również wspaniałe zmiany podczas update. Wielki GZ. :)
KePuczasta
01-04-2011, 18:07
W sumie nie rozumiem po co ten chatbox...:confused:
Ja osobiście nie będę korzystała :p
Powodzenia w użytkowaniu !! :cool:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.