Zaloguj się

View Full Version : Serwer

ArrowTM
24-01-2011, 07:28
Witam
Na początku chce podkreślić, że temat nie ma na celu obrazić kogoś jest to czysta obiektywna krytyka.

Może zacznijmy od tego, że na serwerze jestem obecny od początku [przez ostatni rok, jedynie na forum].
Więc chyba mogę troche pochwalić i skrytykować administracje,graczy.

1. - Kontakt z administracją.
Porównajmy do innych ots'ów. 99% ots nie posiada nawet emaila czy czegoś w tym stylu, aby skontaktować się z adminem 0,5% który posiada ten email niestety i tak jest zbędny bo admin raczej nie odpisuje. No i 0,5% w tym APO,
posiada dobrą komunikację graczy z supportem.

[B]Przestańcie narzekać, że support odpisuje wam 2 dni później, oni też są ludźmi i mają swoje życie, na innych serwerach nie macie szansy się wg. skontaktować z adminem.

2. - Administracja.
Tygrys - dla Ciebie piąteczka, pare razy mi pomogleś w dość poważnych sprawach chociaż troche z mojej strony był spam. Za mape i Twoją działalność również piąteczka ; ).

Mortiis - Nie znam nie komentuje pare razy miałem z Tobą styczność, strasznie jesteś zatwardziały.

Santano - Ok. Też nie znam zbyt dobrze ale skarg nie mam na raporty odpisujesz poprawnie.

Disc - Kim on kur** jest? 0 dojrzałości emocjonalnej, jest zacofanym pokemonem. Spotkałem się z nim 3 miesiące temu na serwerze, gdy pozbywałem się eq. Nie dość, że każde zdanie pisane ręką 13 latka to jeszcze 0 obiektywizmu, w każdym
słowie praktycznie ironia + emotikonka. Odpisałem na flame'a od jakiegoś newbie na czacie bez żadnych przekleństw etc. Przy czym dostałem rozkaz od bachora, abym przestał spinać się na czacie. Najpierw naucz się czytać kolego czyt. .

3. - Serwer

Pierwsza sprawa to taka - Gracze nie narzekajcie, na serwer czy, że nie można na nim grać bo za duże levele. Ten serwer jest dużo bardziej dopracowany niż rl tibia. Gra się dla przyjemności a jeśli chcecie się na levele ścigać no to raczej nie tu. Również ilość bugów, błędów w trakcie tych lat jest minimalna w porównaniu do innych otsów gdzie można crashować je prostym skryptem w pythonie i kopiować do woli.

Teraz problem KCC w grze. Tutaj minus dla administracji.
Nie potrzebnie zrobiliście tak duży loot dla wysokolevelowych graczy.
Teraz niestety lecz jeśli zaczyna się od początku to od razu demotywuje nas to, że każdy 15 level lata w s secie no teraz już często w kapturze, również powoduje to nawałnica kcc na allegro.

4. Gracze

Wielu z was dziwi się, że administracja podejmuję takie kroki aby jak najbardziej ułatwić granie graczą, tak to własnie wasze durne pomysły do tego doprowadziły, że powstaje 2-gi mazurski ots.
Niestety ale administracja popełniła tutaj błąd, gdyż wiele graczy przez takie właśnie innowacje odeszło nie mam na myśli tutaj hotów mam na myśli wszelkie kaptury amulety - tego jest za dużo! Teraz nie liczy się tutaj nic prócz tego ile masz hajsu w zł i czy masz dostęp do allegro.

To takie ogólne sprawy na szybko. Temat nie ma na celu doprowadzenie do czegoś, gdyż mi to obojętne. Po prostu zastanówcie się po przeczytaniu tego tematu zanim napiszecie kolejną bzdure

[temat może zawierać błędy, zdania mogą być nie zrozumiałe, pisany na szybko].

Pawcio
24-01-2011, 10:11
Myślisz że tworząc ten temat coś zdziałasz? Prosta odpowiedź - Nie.
Co do tematu to powiem tak - Aha, no i? Dziękujemy za info, dobranoc. :)

Krulowiec
24-01-2011, 10:20
Lata świetności serwera przeminęły już dawno.
Dobiciem serwera było wprowadzenie hotów, ponieważ wtedy większość osób powiedziała wtedy

- nie to już przesada, odchodze

Co do KCC to przecież jest nieuniknione nawet jeżeli ktoś siedział by na Ots Queen to i tak zarobił by w końcu to 200 - 300kcc, pewnie, że szło by mu to dużo ciężej i zajęło o wiele, wiele więcej czasu , ale wyszło by na to samo.

Co do narzekania o level, na pierwszym miejscu w statystykach jest gracz 'Xixe' , który jeszcze 3 lata temu nie miał konta na serwerze, a ile jest postaci , które mają po 3 - 4 lata i mają 1000 lvl, jest to zależne od tego czy ktoś ma chęć i czas do expa , bądź pieniądze.

Szejk
24-01-2011, 13:14
Aha, nadal nie rozumiem po co napisałeś ten temat. Każdy ma przecież swoje zdanie. Ja uważam, że dodanie kaptura i amuletów to dobre rozwiązanie chociażby dlatego by nie biegac kilka lat w mystic turbanie, czy sl'u. Nie znasz Mortiisa, więc nie komentujesz, ale pare razy miałeś z nim stycznośc.

fajny ten twój monolog

ViVuSeK
24-01-2011, 13:23
Szejker ma rację ;)

Rzeczywiście na serwerze jest dużo itemów ,nie tyle co powiedzmy w 2007 roku ,ale bez przesady. Gdyby nie te itemy gra byłaby tak "ciekawa" ,że gracze z 2111 poziomem doświadczenia chodziliby na raty (;p)

Zmieńmy położenie ,tak przy okazji nie wiem do czego służy temat ,chciałeś nam powiedzieć swe głębokie żale ,czy napisać ,że APO to jedna wielka dziura(??)

Adasik
24-01-2011, 13:31
Nie wiem co twój temat ma na celu, ale jeśli w twoje zdanie jest takie iż za dużo jest amuletów, kapturów itp. to gratulacje dla Ciebie jeśli chcesz grać na jednym i tym samym serwerze bez update'ów i bez wprowadzania nowych itemów. Ciekawe czy ci się nie znudzi :D
Druga sprawa, jeśli aż tak nie podoba ci się ten serwer to po co jeszcze piszesz nam te swoje wypociny na jego temat? Krótka piłka: nie chcesz-nie graj, a nam się nie produkuj....

Soi
24-01-2011, 14:03
Yyy... nie czaje po co albo na co ten temat. ;S
Przeczytałem całość i nie znalazłem tam żadnego podsumowania ani nic tylko wypisane punkty i rozpisane.
NIC NIE ZMIENISZ.

Exod
24-01-2011, 14:26
Na początku chce podkreślić, że temat nie ma na celu obrazić kogoś jest to czysta obiektywna krytyka.

2. - Administracja.
Tygrys - dla Ciebie piąteczka, pare razy mi pomogleś w dość poważnych sprawach chociaż troche z mojej strony był spam. Za mape i Twoją działalność również piąteczka ; ).

Mortiis - Nie znam nie komentuje pare razy miałem z Tobą styczność, strasznie jesteś zatwardziały.

Santano - Ok. Też nie znam zbyt dobrze ale skarg nie mam na raporty odpisujesz poprawnie.

Disc - Kim on kur** jest? 0 dojrzałości emocjonalnej, jest zacofanym pokemonem. Spotkałem się z nim 3 miesiące temu na serwerze, gdy pozbywałem się eq. Nie dość, że każde zdanie pisane ręką 13 latka to jeszcze 0 obiektywizmu, w każdym
słowie praktycznie ironia + emotikonka. Odpisałem na flame'a od jakiegoś newbie na czacie bez żadnych przekleństw etc. Przy czym dostałem rozkaz od bachora, abym przestał spinać się na czacie. Najpierw naucz się czytać kolego czyt. [bachorze].

Temat-przykrywka do obrażania Disc'a, którego zakładający nie lubi. Jeśli chcesz tutaj wyrażać swoją opinię to następnym razem kulturalnie.

Zamykam.