PDA

View Full Version : "Questy na klikanie"

Soi
24-01-2011, 14:14
Otóż sprawa wygląda tak, wczoraj robiłem te właśnie questy na rooku i była "cofka" już po moim wylogowaniu z serwera i po wykonaniu questów.

I chodzi o to, że dzisiaj gdy próbuję zrobić te Questy na nowo, nie da się :|
Jakby było już zapisane, że je zrobiłem.
A jestem pewien, że je cofnęło bo ostatni quest jaki robiłem był z klikaniem na kopertę a nie mam jej w bp ani w depo więc na pewno mi ją "cofnęło" a więc skoro ją cofnęło (kopertę) to nie mogłem zrobić questa. Więc jest 100% pewności, że Cofnęło mi questa.

W skrócie dla tych co nie chce im się czytać chodzi o to, że cofnęło mi questy i nie mogę ich zrobić 2x ( po cofce)

Jest możliwość, że to mi się coś powaliło więc proszę to jeszcze sprawdzić ale 99%, że mam rację . :P

(nie wiedziałem gdzie temat zrobić więc jak coś to proszę o przeniesienie)

Savater
24-01-2011, 14:17
Slyszalem ze dzisiaj nie dzialaja te misje z "klikaniem" nie wiem czy to prawda.

Flous
24-01-2011, 14:18
Po prostu nie wiem czy caly , ale polowa update np.misje zostaly tymczasowo wycofane , poniewaz administracja probuje wylapac blad ktory crashuje , cofa serwer , mysle ze po naprawieniu bledu wszystko wroci do normy. I Jak widac narazie crashe , cofki nie wystepuja

Karpek
24-01-2011, 14:28
Wszystkie zmiany które były ostatnio wprowadzone w uptade, czyli te wszystkie misje, areny, NPC - cofnęli.
Mógłby się tu wypowiedzieć Santano lub Mortiis, kiedy to przywrócą i czy będziemy musieli zaczynać całe uptade od początku. :s

#Santano
No i oki. xd

ak-47
24-01-2011, 14:37
Hmm, ciekawe kiedy włączą to wszystko i kiedy naprawią:). Trzeba czekać tylko

Hilther
24-01-2011, 14:43
Chyba tak jak powiedzial Hipcio obilo mi sie o uszy ze wylaczyli sam sprawdzalem i nie mozna wykonac zadnej misji.

Adasik
24-01-2011, 14:52
Nieoczekiwanie nastąpiło wycofanie update'u i nie działają taski, misje na klikanie oraz jak się nie mylę to wycofali nowych NPC, którzy zostali dodani przy update. Wiem, że administracja ma dużo roboty, ale mogłaby dać jakieś informacje odnośnie tego kiedy wszystko powinno dojść do normy i na czym stoimy: czy nasze misje są zapisane i zostaną przywrócone, czy też będziemy musieli czekać na nowy update i robić wszystko od nowa...

Santano
24-01-2011, 14:57
Przepraszamy za te utrudnienia. Większość elementów update została czasowo wycofana ze względu na konieczność przywrócenia silnika do poprzedniej wersji.
Oczywiście postaramy się jak najszybciej przywrócić wszystkie elementy update, a misje, które wykonaliście, oczywiście pozostaną zapisane na waszych postaciach.

adrian0093
24-01-2011, 15:07
#up
A co wy na to aby włączyć test serwer który miał by w sobie skrypty z nowego update.. Gdyby crashe cały czas występowały można by było odłączać po jednym skrypcie. (np wystąpi crash, wylączacie skrypt na taski i dalej testujemy czy będą crashe nadal czy nie) Exp można dać jakiś x50 to przynajmniej gracze będą chcieli zagrać :> Co wy na to?

Soi
24-01-2011, 15:35
Santano ale co z osobami którym "zjadło" expa za taski ?? Jak mówisz taski będą "zapisane" na postać a co z expem??

Emzeto ^.^
24-01-2011, 15:36
pan UP dobrze mowi wlaczyc test serva i by all sie sprawdzilo xd troche bym pogral bo przez te bledy odechcialo mi sie na apo zwyklym grac xd wiec dajcie TEST SERVER!! :D

Stormczester
24-01-2011, 16:25
Santano napisał - jest problem z silnikiem, a nie ze skryptami. Silnik może nie być stabilny i nie wykonuje poprawnie zalecanych mu skryptów.

Flous
24-01-2011, 17:28
Administracja sie wypowiedziała , wiemy już wszyscy ocb. więc czekamy na działania z waszej strony , a robi sie off więc proponuje zamknąć temat . Jeśli administracja będzie chciała nam podać dokładne informacje itp. napewno to zrobi.

Diduus v.0.2
24-01-2011, 20:37
Póki co czesc rzeczy nie ma bo pracuja nad tym .. wstrzymaj sie,jak naprawia to zadziala ;p

Przemas
24-01-2011, 21:30
Santano napisał - jest problem z silnikiem, a nie ze skryptami. Silnik może nie być stabilny i nie wykonuje poprawnie zalecanych mu skryptów.

maslo maslane

nie dziala bo skrypty sie jebia -,-

Szejk
24-01-2011, 23:58
Specjalnie wyłączyli wszystkie zmiany dodane w update, by sprawdzic co powodowało crashe. Nie martw się - nie ucierpisz na tym, ponieważ wykonane questy są zapisywane. xd

#niżej

Nie wiem co jest odpowiedzialne za crashe. Nie mogę tego stwierdzic - Mortiis może. Napisałem, że wyłączyli update i nadal były crashe. Jednak specjalnie go wyłączyli by móc to sprawdzic, nie? Czytaj ze zrozumieniem. :O

Flous
25-01-2011, 00:35
Jak widać serwer po wycofaniu update nie crashuje więc wiadomo że to jego wina . Mam jednak nadzieję że szybko zostanie wyłapany błąd i zostanie naprawiony. Co do misji to santano pisał że zostaną zapisane więc myślę że ten temat jest zbędny.