View Full Version : Nowy telefon - Samsung Wave 2 Pro GT-S5330
Niepowtarzalny
26-01-2011, 14:46
CO myślicie o tym telefonie. Nie wiem czy go wybrać?
WZIĄĆ
jak dają to bierz, jak biją to uciekaj
Niepowtarzalny
26-01-2011, 17:25
Poważnie się pytam, czy się opłaca.
Nabijacz
26-01-2011, 17:31
sam bym wybrał zwykłego wave tzn. nie II czemu ? może i wave jest nowszy ma większy wyświetlacz ale zastosowali bardzo złą rzecz czyli ekran super clear ;/ super amoled w pierwszej wersji jest o niebo lepszy może i mało tego ale to moja wizja jeżeli ci się podoba to bierz bo to na prawdę świetny telefon gdyby jeszcze miał tego super amoleda :P
Kasta :*
26-01-2011, 21:44
jak masz do wyboru więcej telefonów to osobiście proponuje samsunga omnie i900 :)
Nabijacz
27-01-2011, 16:17
jak masz do wyboru więcej telefonów to osobiście proponuje samsunga omnie i900 :)
żartujesz sobie ? xD
ta omnia to już przestarzały telefon jest on na rynku 2-3 lata jakoś tak mi się wydaje jest to telefon "wymiękający" przy tym wave II. Procesor 624 mhz co to jest przy procku wave II ? nic jeszcze ten WM(windows mobile) a co za tym idzie 64 tyś. kolorów w wyświetlaczu zwykłym nie amoled ,super clear a tym bardziej super amoled. Prawda prawdą telefon nie jest zły ale przy wave odpada... Może proponujesz go dlatego ,że go masz i nie masz z nim problemów ? Może i tak co stare i sprawdzone dobra prawda ale akurat ten "bój" wygrał bym wave II miażdżąc omnie choć jest z tego samego teamu samsunga ;/
Precision
27-01-2011, 16:57
Polecam Samsunga, ale co do Wave II to nie jestem przekonany do tego wyświetlacza (Jakiś nowy typ LCD? Nie mam pojęcia..) i systemu Samsunga (bada). Na Twoim miejscu wziąłbym pierwszego Wave. Możesz też wybrać Omnie HD, działa na symbianie. Osobiście ją mam i polecam, zabaweczka niezła. Można sobie zmienić oprogramowanie na zmodowane, ma dosyć niezłe aplikacje i gry, aparacik 8mpix i dwa głośniki, które umieją zagrać. Do tego dochodzi nagrywanie w rozdzielczości 1280x720p, Wave chyba też może, ale ma 5mpix. Jedyny jego plus to o 20% jaśniejszy wyświetlacz (Super AMOLED), a HD ma tylko zwykły AMOLED, ale to wystarcza. Wszystko widać w pełnym słońcu, bateria trzyma nieźle (3-5 dni przy normalnym użytkownaniu czyli. parę rozmów, mp3 na słuchawkach wracając ze szkoły i trochę w necie).
Harvester
28-01-2011, 03:37
żartujesz sobie ? xD
ta omnia to już przestarzały telefon jest on na rynku 2-3 lata jakoś tak mi się wydaje jest to telefon "wymiękający" przy tym wave II. Procesor 624 mhz co to jest przy procku wave II ? nic jeszcze ten WM(windows mobile) a co za tym idzie 64 tyś. kolorów w wyświetlaczu zwykłym nie amoled ,super clear a tym bardziej super amoled. Prawda prawdą telefon nie jest zły ale przy wave odpada... Może proponujesz go dlatego ,że go masz i nie masz z nim problemów ? Może i tak co stare i sprawdzone dobra prawda ale akurat ten "bój" wygrał bym wave II miażdżąc omnie choć jest z tego samego teamu samsunga ;/
Kolego mylisz pojecia, autor wątku pyta o S5330 Wave 2 Pro, a ty chyba mówisz o S8530 Wave II, to dwa inne telefony. Pierwszy to low-end, drugi to prawdziwy smartfon klasy high-end. Co do Omni to faktycznie model jest z 2008roku, ale to pełnokrwisty smartfon, i specyfikacją kładzie takiego S5330. Tak czy inaczej Omnie I odradzam, ze względu na słaby jakościowo i mały wyświetlacz. Mimo, że specyfikacja jest mocna, to z doświadczenia wiem, że niewygodnie się z niego korzysta, to model tylko dla zapaleńców. O niebo lepsza i wygodniejsza jest Omnia II.
@Precision
S5330 Wave 2 Pro ma klasyczny, więc lipny wyświetlacz TFT LCD. S8530 Wave II to już Super Clear LCD, o ile pamiętam od Sony. Wyraźnie lepszy od standardowego, ale słabszy od Super Amoled.
@Niepowtarzalny.
Ciekawy telefon, z niższej-średniej półki. Specyfikacja słaba, ale ma dwie mocne zalety, czyli Wi-Fi oraz pojemnościowy wyświetlacz z funkcją multitouch. Jak dużo klepiesz esów to ze względu na nienajwiększy ekran, powinna cię też ucieszyć fizyczna qwerty, jak mało piszesz to odpuść, bo klawiatura znacznie pogrubia telefon. Ja osobiście preferuje ekrany większe, dla tego model z klawiaturą mi nieodpowiada, ale to taka dygresja. Trudno mi jest doradzić czy warto wybrać ten model, wszystko zależy od ceny, jeśli jest tani to warto. Telefon na pewno ciekawy dla mniej wymagających użytkowników, i lubiących dużo klepać. Choć ja i tak polecam dołożyć, i kupić pełnowartościowego smartfona.
Niepowtarzalny
28-01-2011, 09:56
Ja mam do wyboru telefon za 1zl z Ery, Ojciec dostaje za przedlużenie umowy. Omni na pewno mi nie dadzą;P z tego wyboru co tam był to tylko wave był ciekawy, dlatego pytam czy warto:)
Zainteresowała mnie klawiatura qwerty i wifi
Co do "klepania' to mało pisze, chyba ze bd mial mozliwosć mobile gg:P
Bierz.
Telefon jest przede wszystkim szybki ,lekki. Ma dobry aparat fotograficzny i wysoką rozdzielczość wyświetlacza. Wygodny nawet ,jak masz okazję ,weź go.
...:::PLAGENZENHO:::....
06-02-2011, 15:26
Powiem ci ze ten telefon tez mnie zainteresowal.Wydaje sie bardzo dobry.Tylko ciekawe mnie ilosc kolorow..Bo raz pisza ze ma 16m kolorow a raz ze 262 tys. kolorow,wiec ja nie wiem:D.Sam mam zamiar go kupic:P.Wiec i tobie powiem BIERZ:DD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.