Klej Wary
27-01-2011, 20:50
Cześć! Chciałbym prosić, aby ktoś napisał mi wszystko, co wie o Klanie CS. Jeżeli nic nie wiecie, proszę o jakieś linki do innych stron. A może ktoś chce zrobić poradnik na ten temat? :)
Chodzi głównie o:
Co to jest Klan.
Z czego się składa.
Co powinien posiadać.
Jak wyglądają mecze.
ITD. ITP.
W skrócie - wszystko nt. Klanu Counter Strike.
Diabolix
27-01-2011, 21:04
Bez jaj, ale takiego głupiego tematu, to już dość dawno nie widziałem. Nie chce mi się rozpisywać tutaj na forum, bo zaraz hejterzy mnie pocisną, których się z resztą boję.
Napisz na pw, co jest zbędne, polecam google.pl, najlepsza strona.
Ale jak tak bardzo chcesz jakieś strony, to po ciężkiej, kilku sekundowej walce z google- udało mi się. kilk (http://cs.rankking.com/) klik (http://klanycs.topka.pl/) masz tutaj te, tak bardzo chciane i szukane, spisy jakichś klanów ze stronkami. Z resztą nie polecam ich, lepiej coś skleić z kolegami i w tedy trochę pograć, przynajmniej na początek.
@Klej Wary
Naucz się edytować posty, nie boli a pomaga, bo nie robi burdelu. Tak ciężko jest nacisnąć przycisk "Edycja" pod postem, nie?
Trzeba na prawdę mieć mózg, żeby takiego czegoś nie wiedzieć, ja pierdziele, ile ty masz lat?
Napiszę ci, bo tylko ja jestem na tyle litościwy, żeby odpisać takiemu ...
Najprościej, żeby nawet idiota zrozumiał, klan- kilkuosobowa drużyna, w CS'ie najpopularniejsza to pięcioosobowa ekipa. Najlepiej zrobić ją na początku z kimś kogo znasz. Taki klan powinien mieć jakąś stronę, najlepiej serwer do treningów (chociaż szukając botków na mircu do grania, wielu z nich ma już serwer, więc da się obyć bez niego), pomysł na taktyki i duuużo chęci do gry. Chcoaiż z tymi taktykami, to istnieje projekt prowadzony przez teraźniejszą drużynę FX (jak chcesz, to stronę podam ci na pw).
Oczywiście, bez takich taktyk na początku się obejdziecie, ale ważne jest, żeby każdy z was wyjaśnił sobie, gdzie chce być na każdej mapie. Bo jak macie to wymyślać na bieżąco, to mogą się kłócić.
W internecie chyba nie można znaleźć wytłumaczenia słowa "klan", bo istnieje coś takiego w każdej grze, więc zakładamy, iż każdy wie, na czym to polega.
Nie wiem, co mam ci jeszcze napisać, najlepiej, to jakbyś zadawał jakieś konkretne pytania.
Klej Wary
27-01-2011, 22:19
Widzisz, sam gówno znalazłeś, a się czepiasz. Byłem na tych stronach, ale co z tego, skoro na nich nie jest opisane, "co to jest klan CS, na czym polega itd". :)
1.Z czego składa się klan ?
Klan powinien składać się z 5,6 osób i kilku rezerwowych.Każdy członek klanu powinien mieć podczas rozgrywki wyznaczone zadania.Powinniście mieć np.Snajpera,Shootera i innych.
2.Co powinniśmy mieć ?
Napewno mikrofon i serwer teamspeak lub ventrilo (no chyba ,że zrobicie konferencje na skype ,ale to może troche lagować),posiadać własny serwer do treningów,sparingów,meczy.Musicie mieć stronę (np.na yoyo.pl można tam wprowadzić ciekawe udoskonalenia php-fusion)
3.Jak wyglądają mecze ?
Umawiacie się na 2 mapki (może być więcej),do np.10 rund no i gracie.Powinien być wyłączony alltalk (żeby teamy się nie slyszały) ,wyłączone wszelkie dodatkowe Zbędne pluginy.Można również załączyć Half Life TV.
Myślę ,że troche pomogłem :) Jak będe miał więcej czasu postaram się coś dopisać ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.