PDA

View Full Version : Par? racjonalych propozycji v2

Tiuso
28-01-2011, 09:07
Witajcie,
Jako, że szykuje się kolejny update, składam kolejne propozycje (część pierwsza - http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=86333).

1. Energy ring. Jak wiadomo jest swojego rodzaju przekleństwem dla ms/ed, gdyż nie działa OD RAZU po założeniu. Pragnę, aby działał natychmiastowo.

2. Fragi. Mając 2 fragi, a będąc offline, nawet miesiąc, zniknie tylko jeden! Niech fragi znikają również podczas bycia offline.

3. Proponuję delikatnie zwiększyć właściwości softów (dodawanie 2/2 hp/many więcej niż dotychczas, na sekundę).

4. Martwe moby. Proponuję, aby pisało, po kliknięciu na ich ciało, kto je zabił. Expiąc na publicznym respie nie wiadomo, czy ktoś go zajmuje. Ułatwiłoby to spokojne expienie.

5. Schody. Mając pz, niech będzie na nie exhausted. Dosyć tego spierdalania po wbiciu ys.

6. Skup ryb oraz exhausted na łowienie. Jak wiadomo, low lvle nie mają pieniędzy. Mogliby łowić ryby, które skupowałby w późniejszym czasie npc, za 15gp/sztuka. Oczywiście należałoby wtedy podnieść cenę 1 sztuki ryby, przy kupowaniu. Jak również wiadomo, wszyscy ćwiczą fish na bocie. Proponuję stanowczo zaradzić temu. Dodajmy exhausted do łowienia. 0,5s/1 zarzucenie.

7. Nowe respy mobów. Istnieje wiele graczy, szczególnie tych wysokopoziomowych. Tylko nie mają dozgonnych miejsc do expa. Mają do wyboru - queen albo ward. Dodajmy nowe respowiska Pathfinderów (bo są tylko dziwne, małe respy na vol), mały, bezpłatny resp glacków (bo jest tylko na ank, płatne 2sc za wejście) oraz jakiś większy resp Fire woman, które są bardzo dobrymi potworami, ale można znaleźć je bodaj jedynie na senji.

Szulcyk Aka Esine
28-01-2011, 09:21
wszystko na tak poza 5.
Exh na schodach?
Nie da sie tego zmienić jest to wbudowane w tibi 7.6 ^^.
A lov lvl często zabijają potwory na zasadzie up/down

a co do zajmowania respow (4 propozycja)
Mozna przy wejsciu do kazdego respu zrobic tablice a osoba która tam wejdzie może spr czy ktoś tam jest.
(poprostu można wpisać sie na liste itp. coś jak kiedyś na rl z listami jak sie respy zajmowało ^^)

Octavious
28-01-2011, 09:47
dobre porpozycje ale 5,6 niee
15 gp za szt to za duzo jak w akim tepie jaki podales gracz 1 lvl zrobi 1-2k na min spokojnie :D

Vivek
28-01-2011, 09:49
@2x up
Da się, za wszystko to jest odpowiedzialny silnik.
@up
Ale będzie exh na łowienie, a bez tbi gg to niemożliwe. xD
@topic
Wszystko oprócz nowych respów dla hlvli. Uważam, że za szybko expią. Na takim lvlu powinno się wbijać 1lvl na dzień.
Reszta jest okej.

A co do expienia up/down to jest dla lamusów xD

ViVuSeK
28-01-2011, 09:56
Och ; )

"Naprawa" energy ringa - z tym jestem bardziej w stronę nie. Oj biedne profesje magiczne ,za łatwo niech nie będzie. Może działać kilka sekund po założeniu i nic złego się nie dzieje.

Na pewno zgadzam się z tym ,Zwiększyć właściwości Soft Boots ,nie ma z nich praktycznie żadnych korzyści pomijając fakt ,że dodają kilka pkt. many ,życia.

Jestem też za Znikaniem fragów ,gdy jesteśmy offline. Szczerze mówiąc mi zawsze jakoś mija ten czas ,albo rzeczywiście działa (??).

Następnie ciało zabitego potwora. Z tym się zgadzam częściowo ,bo ludzie chcą wiedzieć kto znowu wbija im się na respawn. Z drugiej strony ten dodatek nie byłby potrzebny ,bez tego też się da żyć.

Zaciekawiła mnie też propozycja o tym aby początkujący gracze ,którzy chcą zarobic ,mogli sprzedawać wyłowione ryby.15 gp to nawet dobra cena ,odstęp mógłby być 1 sekunda - 1,5 sekundy.

Exhausted na schodach - jestem na nie. Pomyśl ,że ludzie jak powiedział kolega daleko na górze ,expią też w ten sposób [ w górę i w dół ,w górę i w dół].

Nowe respy fire woman ,pathfinderów i glaciusów - za bardzo nie są potrzebne. Jest ich dość wystarczająco ,można dodać 1 mały resp.

Z mojej strony to chyba tyle :D

Bum
28-01-2011, 11:12
Podoba mi się tylko pierwsza, druga, jak i ostatnia propozycja. Potrzeba więcej respów queenow, dorobić parę na cod nie było by chyba dużym problemem.

Cinasek
28-01-2011, 11:28
Dziwne, zgodziłem się z prawie wszystkimi propozycjami.
Jedyna, z którą się do końca nie zgadzam to propozycja z rybami. Z tym 0,5 sec
Niech to zostanie jak jest inaczej nie będę najlepszym wędkarzem :<

Tiuso
28-01-2011, 12:30
"Naprawa" energy ringa - z tym jestem bardziej w stronę nie. Oj biedne profesje magiczne ,za łatwo niech nie będzie. Może działać kilka sekund po założeniu i nic złego się nie dzieje.

No niby tak, ale weź pod uwagę to, że nie da się wyczuć kiedy będzie potrzebny nam e ring, a w chwili obecnej exhausted trwa 1-2s, padam przez to parę razy dziennie więcej, podczas pkowania.

Exhausted na schodach - jestem na nie. Pomyśl ,że ludzie jak powiedział kolega daleko na górze ,expią też w ten sposób [ w górę i w dół ,w górę i w dół].

Mówię tu o exhausted z PZ. Normalnie po schodach chodziłoby się jak dotychczas.

Nexav.
28-01-2011, 12:39
Zaznaczyłem wszystkie, z wyjątkiem 4,5. Po co komu napisane na ciele kto zabił danego moba? Dziwna propozycja xd
Ale z tym ringiem taka prawda, czesto przez to sie pada, ring z pewnoscia nie dziala odrazu po jego zalozeniu, ale watpie ze to zmienia ;x

Blood Raven
28-01-2011, 12:40
Jestem za propozycja dotyczącą softów ryb oraz fragow.

KaZeK
28-01-2011, 12:43
Jestem za w 1,2,3,5,7.

Jakoś propozycja numer 4,6 nie przypadły mi do gustu.

Krulowiec
28-01-2011, 12:50
Jestem za 1 , 2 , 3 , 6 , 7.

Przyda się coś nowego, ale wątpię czy administracja to wprowadzi . :)

Azielu$
28-01-2011, 13:22
2, 6, 7, ale tylko jeśli chodzi o glacki. Pathów jest mało, ale loot jest bardzo dobry. A fw są na senji i cod, a prawie nikt na nich nie expi. A co do łowienia mogłoby być exhaused 800 ms, czyli tak jak na czary.

#edit
Najbardziej rozśmieszyła mnie pierwsza propozycja. ;o E ring bez exhaused? Wtedy ek nie miałby żadnych szans z ogarniętym ms/ed.

Adasik
28-01-2011, 13:35
1. Pragnąc to ty sobie możesz. Da się ogarnąć takiego ringa tylko naucz się z niego korzystać.
2. Z drugą propozycją odnośnie znikania fragów podczas bycia offline zgadzam się.
3. Nie wiem co ci to da.
4. Chcesz zobaczyć kto expi na tym respie to zwyczajnie poczekaj aż wybije całego respa i wróci na jego początek, a wtedy zobaczysz kto właśnie tu expi.
5. Schody i ys... Wyobrażasz sobie jak dajesz u mnie ys i nie spie**alasz po schodach licząc się z tym, że lecisz na 2 erexy i ewentualnie bolta? Przecież sam tak robisz więc co ci w tym przeszkadza? To jest 7.6 nie róbmy żadnego exhaustedu na czary po zejściu/wejściu na schody, bo wtedy nie będzie się dało walnąć combo np. jak bijemy się w city 5v5...
6. Skup ryb- mi to rybka. Nie łowię, nie sprzedaję, ale ok., może być.
7. Co do nowych respów mobów wstrzymajmy się do kolejnego update. W tym updacie niektóre zostały zmodernizowane więc teraz wstrzymaj się do kolejnego i poczekaj aż zrobią nowe.

Dareluss v0.5
28-01-2011, 13:57
Jestem za 1,3,5
Inne zle sa i nie podobają mi się

pjontka _/

Cleyu
28-01-2011, 14:05
Ja jestem za 2,3,4,6,7 ,z ringiem jestem na nie ,bo wtedy by się już nie dało ujebać chyba ,że by ktoś nie zdążył założyć ringa :P

5. Po schodach sam spierdalasz :P

Mr Fsza
28-01-2011, 14:54
tylko nie 5 i 6 a tak to wszystkie
a po pierwsze szykuje się teraz upadate na 8,42 a potem na 7.6 rook .

Kaziu Extreme
28-01-2011, 15:15
Mi podobaja sie tylko propozycje 2 i 4. 3 przypadkiem zaznaczylem xd reszta jest dziwna i ulatwiajaca gre a ten exh to nie mam zdania.

Bastek10
28-01-2011, 16:53
1. Energy ring działający od razu po założeniu.- Nie
2. Fragi znikające podczas bycia offline.-Tak
3. Zwiększone właściwości softów.-Tak
4. Napis, kto zabił danego moba.-Nie
5. Exhausted na schody, mając pz.-Tak
6. Skup ryb oraz mały exhausted na ich łowienie.-Tak
7.Nowe respy glacków, fire woman oraz pahtfinderów.-Tak

sqlterpa
28-01-2011, 17:39
podobają mi się wszystkie propozycje, najmniej przekonuje mnie ten skup ryb... no ale zaznaczyłem all ;d

Golebi
28-01-2011, 17:41
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=66685
Koleś proponował już skup ryb.

#Wszystkie,obojętnie.

Szulcyk Aka Esine
28-01-2011, 20:11
@2x up
Da się, za wszystko to jest odpowiedzialny silnik.
@up

Od większości jest odp silnik, ale akurat to jest wbudowane w kliencie :) do 7.7 chyba.

dobre porpozycje ale 5,6 niee
15 gp za szt to za duzo jak w akim tepie jaki podales gracz 1 lvl zrobi 1-2k na min spokojnie :D
No po 10h bd miał bp mega manasów ^^.
@Top

Do autora:
Jeśli exh na schodach ma być tak jak powiedziałeść potem to jestem na tak jednak ;)

Xelix
28-01-2011, 20:44
Energy ring nie moze dzialac zaraz po uruchomieniu bo co sekunde są sprawdzane wszystkie dane z game.cpp, nie wiem jak wyjaśnić inaczej.

Zgadzam się tylko na: 2,5,6,7

Szejk
28-01-2011, 21:57
Jestem za: Fragi znikające podczas bycia offline. & Zwiększone właściwości softów. Reszta - fail. Tematów o fragach było już kilkanaście? Nic się nie zmieniło. Softy na mainie są - śmieciem? Można by je poprawić.

Soi
28-01-2011, 22:50
1. Energy ring działający od razu po założeniu. NIE
2. Fragi znikające podczas bycia offline. TAK
3. Zwiększone właściwości softów.TAK
4. Napis, kto zabił danego moba.NIE ( niepotrzebne)
5. Exhausted na schody, mając pz. NIE
6. Skup ryb oraz mały exhausted na ich łowienie. NIE ( na rooku to najlepszy food który można łatwo i szybko zdobyć i za darmo )
7.Nowe respy glacków, fire woman oraz pahtfinderów. NIE

Neko^
28-01-2011, 23:23
Jestem za propozycją dotyczącą fragów i poprawieniu softów :).

1st R. Boonek
28-01-2011, 23:55
Energy ring działający od razu po założeniu.

Nie, bo bedzie mozna go uzywac jeszcze latwiej niz teraz ;d (chyba ze mialby byc zablokowny dla prof rp/ek)

Fragi znikające podczas bycia offline.

Tak ;d

Zwiększone właściwości softów.

W sumie przydaloby sie bo od zawsze gówno daja ;o

4. Napis, kto zabił danego moba.

Po co?xd

5. Exhausted na schody, mając pz.

Tak

6. Skup ryb oraz mały exhausted na ich łowienie.

ten exh to od dawna powinni wprowadzic ;d

7.Nowe respy glacków, fire woman oraz pahtfinderów.

Tak ;o