PDA

View Full Version : Gry, które was ukszta?towa?y, wspominki z podstawiaka, Wasze pierwsze konsole itd.

Google
29-01-2011, 05:03
Pierwszą moją konsolą był Pegasus ('95r.)

Gry, które zapadły mi w pamięć :

Adventure Island, Arkanoid, Battletoads & Double Dragon, Chip 'n Dale, Soccer,
Contra, Circus Charlie, Duck Hunt, Duck Tales, Felix the Cat, Goal, Jewelry, The Jungle Book,
Mario, Mickey Mouse, Prince of Persia, Tank 1990, Tom & Jerry, The Addams Family, Bubble Bobble.

I wiele innych gier, których tytuły pominąłem.

Drugą moją konsolą był PlayStation ('98r.)

Colin McRae Rally, Command & Conquer, Crash Bandicoot, Dead Or Alive, Diablo, Duke Nukem,
Fifa 98, Final Fantasy, Gran Turismo, Grand Theft Auto, Harvest Moon, Hercules, ISS Pro 98,
Kula World, Medal Of Honor, Medievil, Metal Gear Solid, Metal Slug, Mortal Kombat, NBA Live 98,
Rayman, Resident Evil, Silent Hill, Spyro, Soul Blade, Spiderman, Tekken, Tenchu, Test Drive, Tombi!
The Fifth Element, Tomb Raider, Tony Hawk's, Wipeout, Worms, Syphon Filter, Street Fighter, Theme Park World.

Płyt z grami miałem pełne reklamówki, na PSX'a tych gier jest za wiele żeby wymieniać - wymienię tylko te podstawowe, kultowe tytuły.

Reszty konsol nie opisuje, bo nie ma sensu - na komunię dostałem PlayStation 2 i PC a aktualnie od roku posiadam PlayStation 3 & Xbox'a 360 Elite.

Jezeli ciebie uksztaltowaly gry to ja juz wiem dlaczego jestes tak przyjebanym czleniem.

To była taka przenośnia pustostanie, ale jak widać wziąłeś ją sobie za bardzo do serca, lecz się nieudana spuścizno.
Reszta jak widać ją zrozumiała - znalazł się tylko jeden idiota (no ale to było do przewidzenia, na tylu użytkowników zawsze jakiś się znajdzie).

Lolipops
29-01-2011, 08:21
Pegazus:
Mario and Luigi,Donkey Kong,Skate

Ps2:
God Of War 1, God Of War 2,Gta Vice City,San Andreas,Burnout.

To tyle

Savater
29-01-2011, 08:32
Pegazus:
mnostwo mialem tych "dyskietek" z grami

PS 1 (gier nie pamietam)

gameboy:
mario

Darkstar
29-01-2011, 08:40
Ps1:
Teken, Spyro, Gran Turiso, Tarzan ; >
Gameboy: Tony Hawk Underground 1

G_R_U_L_I_X
29-01-2011, 09:32
Pegazus:
-Mario
-Tank
-Kontra

PS:
-Krasz (tak to się nie piszę, ale tak to brzmi)
-Duken Nuken
- i dużo tego było, ale po prostu nie pamiętam te gry mi najbardziej w pamięci utkwiły.

Mateusz Soprano
29-01-2011, 10:01
Z gry telewizyjnej to same żałosne i nie chce pamiętać.
A z kompa to:
Tibia(oczywiście w to g***o grałem;/) Spellforce Zakon Świtu. I szczególnie moja pierwsza gra na kompa kupiona to Heros I i II.

KaZeK
29-01-2011, 10:55
Pegasus:
Tank 90', Mario, jakiś Tetris
PS:
Tekken, Tomb Rider, Hercules, FIFA 99

Lagga v3
29-01-2011, 11:03
pegasusa nie miałem .

ps1: napierdalałem długo w tekkena , tony hawka , medal of honor.

na Pc grałem bardzo długo w heroes III i wormsy Xd

silver ghostek
29-01-2011, 11:14
Pegazus XD Gry? Hmm. Na pewno Mario, Contra i Felix The Cat - wycurwista gierka. xd Innych konsoli nie miałem. ;d A jeśli chodzi o blaszaka to Heroes III, Fifa 2005 i THPS2. ^^

Again q.q
29-01-2011, 11:39
PSX
Thrill Kill, Bloody Roar 5, Spyro, Crash Bandicoot, Duke Nuke, Medievil, Syphon Filter, Resident Evil I i II, Tekken 3 ;d To chyba tyle :D Najlepsze było thrill kill ;D

deeL `
29-01-2011, 12:43
Pierwszą moją konsolą był Pegasus ('95r.)

Adventure Island, Arkanoid, Battletoads & Double Dragon, Chip 'n Dale, Soccer,
Contra, Circus Charlie, Duck Hunt, Duck Tales, Felix the Cat, Goal, Jewelry, The Jungle Book,
Mario, Mickey Mouse, Prince of Persia, Tank 1990, Tom & Jerry, The Addams Family, Bubble Bobble.

I wiele innych gier, których tytuły pominąłem.

Drugą moją konsolą był PlayStation ('98r.)

Colin McRae Rally, Command & Conquer, Crash Bandicoot, Dead Or Alive, Diablo, Duke Nukem,
Fifa 98, Final Fantasy, Gran Turismo, Grand Theft Auto, Harvest Moon, Hercules, ISS Pro 98,
Kula World, Medal Of Honor, Medievil, Metal Gear Solid, Metal Slug, Mortal Kombat, NBA Live 98,
Rayman, Resident Evil, Silent Hill, Spyro, Soul Blade, Spiderman, Tekken, Tenchu, Test Drive, Tombi!
The Fifth Element, Tomb Raider, Tony Hawk's, Wipeout, Worms, Syphon Filter, Street Fighter, Theme Park World.

Płyt z grami miałem pełne reklamówki, na PSX'a tych gier jest za wiele żeby wymieniać - wymienię tylko te podstawowe, kultowe tytuły.

Reszty konsol nie opisuje, bo nie ma sensu - na komunię dostałem PlayStation 2 i PC a aktualnie od roku posiadam PlayStation 3 & Xbox'a 360 Elite.

Mi też niektóre z tych gier utkwiły w pamięci. Teraz to nie ma porównania, 15 lat zleciało, a technika poszła w góre jak przez cały renesans.

Andreas Jacques
29-01-2011, 14:04
Ja pierdole. Dzięki Ci!! Przypomniałeś mi dzieciństwo!!

Gry na PSX:
Smerfy. To moja kuzynka miała i tylko w to u niej grałem (1999-2001).

Pegasus:
Tank, Mario, Kaczuchy i ten cholerny pies, Mario V2.0 (wersja dalsza, troche tam ulepszona, nowe monstery były i inne mapki), yyy co tam było? Lunar Ball (bilard).

Na pegazusie grałem jak miałem nogi złamane (na przełomie 2004/2005r). Spałem u rodziców i grałem na pegazusie cały dzień. Wujek mi przyniósł pizzę. Kuźwa, chce aby te czasy wróciły...

Franz Maurer
29-01-2011, 14:19
pamietam taka gre gdzie sie chodzilo malpka po wyspie piratow XDDDDDD beka
no i palenie akt po nocach, to byla gra mmm

Kaziu Extreme
29-01-2011, 14:35
Mario na kompie dawno temu xd Kulman chyba xd na amidze xD i jakas gra co w chuj mapek bylo i miales jakiegos palka albo knighta cos w stylu mario :] i Era futbolu 2002;D.

Adenozynotrójfosforan
29-01-2011, 14:50
Pegasusów to ja miałem ze 3 i każdy się popsuł. Najczęściej grałem w takie zawody sportowe, nazwy nie pamiętam. Był jeszcze Mario, TANKI, no i Megazajebiste Duck Tales. Ta gra miażdżyła wszystko. Teraz to pewnie kalkulatory z Tesco mają większą moc obliczeniową niż Pegasus.

Oprócz Pegasusa nie miałem już innej konsoli. Dostałem kompa, procek 800Mhz, 128MB RAM, karta graficzna 64mb z akceleratorem 3D. Na tym się grało. XD Moje pierwsze gry na tego kompa to Duke Nukem, Heretic 2 i Doom 2. Pierwszym RPG był Gothic, który do teraz jest moją ulubioną grą. Ogromny otwarty świat, świetna grafika. Gothica przechodziłem jakieś 2 miesiące, teraz zrobiłbym to w 2 dni.

@GRULIX
Piszę się Duke Nukem a nie Duken Nuken, idiota... Polecam na przyszłość sprawdzać tytuły w google i nie robić z siebie debila.

Kamor VODKA
29-01-2011, 15:20
Atari 2600 (1994)
Atari 2600 JR (1997)

w moim miescie nie bylo wtedy gdzie kupic jakiś konsol Atari,ale miałem te dwie jako jedyny w mojej metropolii

codzień ktoś przychodzil i gralismy
gier nie pamietam

Teraz poczekam parę lat i sprzedam te przekozackie sprzęty,gdy osiągną zajebistą wartość.

Pede
29-01-2011, 17:07
"Gry które was ukształtowały"
Okurwa... jak bym zaczął się kształtować na Wolfenstein 3D to bym dzisiaj siedział za zabijanie niemców live.

Pierwszą grą w jaką grałem był właśnie Wolfenstein 3D na jakże zajebistym kompie 166Mhz 32ram, później PoP, Supaplex. Zapewne 90% osób nie wie o czym mówie. Trzeba było się urodzić kilka lat wcześniej to byście wiedzieli.

Pomijam stos Pegazusów, bo pierwszym konkretnym sprzętem było PSX które miałem 2? miesiące po premierze w polsce. Później PS2, które padło w niedługim czasie po przerobieniu + Gameboy Color którego mam do dzisiaj i działa.

Romus
29-01-2011, 23:19
Gry, które was ukształtowały.

Jezeli ciebie uksztaltowaly gry to ja juz wiem dlaczego jestes tak przyjebanym czleniem.

@Top
Mario i Kontra <3

Joogi
29-01-2011, 23:31
Pegasus prawie od zawsze, moj dziadek z reguly zawsze ze mna gral a potem jak byl 1 joy to sie klucilismy hahahahah XD
jakies mario byly, byly tez takie gry ze 100 w jednym i tam sie gralo w olimpiade i jakies inne, ogolnie stare czasy beczka. ARTAS MI O TANKU PRZYPOMNIAL, PRO GRA !!!!! :0

Playstation ani niczego innego nie mialem, na podworku sie glownie siedzialo a nie jak teraz ;[

Crote
29-01-2011, 23:50
szczerze to nie pamietam, mialem pegazusa i inne i w ogole, napierdalam równo, ale wiecej czasu spedzalem na dworze za malolata

`Artas
29-01-2011, 23:55
Pegasus: Contra, Mario, Prince of Persia, Tank 1990, Bubble Bobble. Więcej nie pamiętam. xd
PlayStation: Colin McRae Rally, Crash Bandicoot, Duke Nukem, Final Fantasy, Gran Turismo, Medal Of Honor, Metal Slug, Mortal Kombat, Rayman, Resident Evil, Silent Hill, Tekken, Tenchu, Test Drive, Tomb Raider.
Pamiętam jaranko full było. ;d Jeszcze przed pegasusem miałem Commodore 64. Pamiętne czasy. ;)

Creatynka
30-01-2011, 10:18
Gry na psx :Crash Bandicoot 3 Warped,Casper Around The World,Dragon Ball Z Ultimate Battle 22 (chyba tak to sie pisze),Dragon Ball GT Final Bout,Tomb Raider,Gran Turismo,Mortal Kombat 4,Spyro The Dragon.
Gry na ps2 :Bornout,Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2,Fifa Street.
(Aktualnie posiadam ps3).