View Full Version : Serwer.
DonieX <3
31-01-2011, 09:44
Witam, mam takie pytanie. Trwają jakieś prace dotyczące serwera ? Powróci on znowu na hostingu z KampnO ? Czy może na jakimś innym ? Bo coś długo to już trwa i nie ma żadnych informacji.
Nikt nie wie co się stało nawet sam krajon :C
Elite Vegox
31-01-2011, 11:09
Prawdopodobnie bedzie zmiana hosta na jakis normalniejszy.
GowNO skonczylo dawac swoje mierne uslugi o miesiac za wczesnie, obecnie trwaja prace nad nowym hostingiem (najprawdopodobniej pukawka).
DonieX <3
31-01-2011, 14:17
obecnie trwaja prace nad nowym hostingiem (najprawdopodobniej pukawka).
/japier*ole .. Kolejne gowno, nie mozna zakupic gdzie indziej niz na pukawce?;D
Franxi Druid
31-01-2011, 15:42
Trudno cos dobrego wypatrzec ... Mam netshoota - tez jest chujnia cos ostatnio ..
UNKNOWNq
31-01-2011, 17:47
hahaha doniu co ty pierdolisz pukawka jest o wiele lepsza od zjebanego kampno czy nawet 1shot1killa bo gra jest plynna. unixstorm>pukawka>1shot1kill , tylko na unixie i na pukawce fpsy dobrze trzymaja
Podam Ci numer konta, przelejesz na niego 1400 złotych i będziemy mieć z unixstorm.org, okej?
Kampno powiedziało że server opłacony do stycznia, chociaż był do lutego, ale nie chcemy się kłócić o 30 dni działania servera takiego jak gowNO.pl, dlatego Mortiis po kilku godzinach rozmów ze mną zaczął działać i w tym tygodniu możliwe że wystartuje server na nowo - na pukawka.pl
Prawdopodobnie 21 slotów, albo 20. Jeśli to pierwsze, będzie HLTV, jeśli to drugie - nie będzie.
Testowalem ostatnio pare hostinow i musze powiedziec, ze pukawka wychodzi w miare dobrze w stosunku jakosci do ceny. Pingi sa niskie, nie ma losow/choke i wszystko naprawde dobrze chodzi.
Jak powiedzial Crayon, zawsze mozemy skozystac z bardziej profesjonalnego hostingu typu unixstormy, ale pod warunkiem, ze sie dorzucisz.
Szukamy sponsora, jak znajdziemy to niebawem bedzie odpalony CS
Wiadomo, że lepszym rozwiązaniem byłby jakies unixstorm.org gdzie cena slotow poblicznych wynosi 12 zl? Tylko ktos musi za to płacić ;d Pukawka powinna być lepsza od kampNO : D
Wiadomo, że lepszym rozwiązaniem byłby jakies unixstorm.org gdzie cena slotow poblicznych wynosi 12 zl?
Tyle że słyszałem z pewnych źródeł, że na unixstormie ostatnio trochę bezgłowia latają, a slot faktycznie - 12 złoty. W przeliczeniu na okres, na który server chcielibyśmy zamówić daje ponad 1400 złotych, co jest naprawdę dużą sumą
DonieX <3
02-02-2011, 06:10
A Niceshoot.pl ?
Lokalizacja ; Warszawa,
Ilość slotów : 21,
Serwer na 3 miechy,
Cena : 251 zł
Gamepad.pl
Gra Counter Strike 1.6(CS_v1.6_new)
Lokalizacja PL-Warszawa
Typ pub
Sloty 21
Okres 180 dni
Koszt serwera 1008 zł
Cena za slot na mc 8 zł
To tylko moje takie sugestie odnoście tych 2 firm hostingowych. Oczywiście zrobicie jak uważacie :) Na pukawce dawno nie grałem, więc ciężko jest ocenić;d
Devorious
02-02-2011, 07:05
Up
Niceshoot wez sie czlowieku nie osmieszaj
Proponuje wam napisac do administratora z broken-arrow.pl maja tam servery 1000fpsowe 400 i 250. Idzie z nim negocjowac cene slota.
1shoot1kill oraz shooters jest rowniez dobre chodz te drugie troche drogie.
Kiedy będzie ten server bo ja chce jednocześnie grać na 7.6 i na apo ffa.
Wnorekkk
02-02-2011, 09:58
Jakbyś czytał posty wyżej to byś wiedział - jak Mortiis znajdzie sponsora. Możesz sam kupić serwer dla APO to będzie szybciej.
na KampNo nie grało mi się za fajnie nie wiem czy to przez mój net czy ich sieć ale miałem często lagi .. A na innych serwach nie mam , prędkość 100 mb/s robi swoje ;]
http://progamers.pl
Slot publiczny - 5 zł.
Serwer 21 slotów, na 3 miesiące - 283.50 zł.
Franxi Druid
02-02-2011, 19:02
http://progamers.pl
Slot publiczny - 5 zł.
Serwer 21 slotów, na 3 miesiące - 283.50 zł.
Ja swoj serwer mam na netshocie - 3 miechy 21 slotow by kosztowalo ~140 zl ..
na KampNo nie grało mi się za fajnie nie wiem czy to przez mój net czy ich sieć ale miałem często lagi .. A na innych serwach nie mam , prędkość 100 mb/s robi swoje ;]
Przepustowosc=/=plynna gra, jakosc lacza
@Lalus
Dzis z Krajonem pobawimy sie "progamers.pl" z ciekawosci.
@up
Gowniany hosting, z ciekawosci wlazlem na 1wszy, lepszy serwer pod nimi - ~40 chooke i losy na poziomie 0-10.
Na reklamowanym przez ciebie "urumcajsa" (btw. naucz sie wklejac obrazki z linkami) stały lose na poziomie 5-10, o chooke nie wspominajac, do tego ping 60-70, gdy z moim dostawca lacza mam 8-10 pingu z dobrej jakosci serwerami. Na dodatek zle skonfigurowany amx, wkurwiajacy i spowalniajacy gre. Podziekuje.
DonieX <3
03-02-2011, 06:49
Up
Niceshoot wez sie czlowieku nie osmieszaj
Proponuje wam napisac do administratora z broken-arrow.pl maja tam servery 1000fpsowe 400 i 250. Idzie z nim negocjowac cene slota.
1shoot1kill oraz shooters jest rowniez dobre chodz te drugie troche drogie.
Ja się ośmieszam ? Podaję serwery, które są w miarę dobre i ich cena nie jest duża. Raczej ty się ośmieszasz, podając jakieś broken-arrow gdzie jeszcze można negocjować ceny z hosterem ; DDD Co z tego, że 1000 FPS ? 1s1k też spada na psy, więc strzym ryj :* Chciałeś pokazać jakie to strony ty znasz ? Ja też mogę powiedzieć "Kupcie serwery na unixstormie albo na gamesnecie czy coś. ; ooo ale wiem, że są drobie..
@
Czekam, aż serwer znowu zacznie działać.
Na taki serwer dobry byłby whiterabbit, ja tam mam standardowe pingi jak na całej masie reszty serwerów.
**Slot publiczny : 4 zł
Firma WhiteRabbit chętnie nawiąże współpracę z klanami oraz adminami portali poświęconych tematyce gier sieciowych.
http://www.whiterabbit.pl/sponsoring
@up
Gówniany hosting.
@Ovner
Gunsaredrawn.com ma serwery z progamers. Głownie gram na AWP DM, gdzie wszystkie no/fast zoom'y wchodzą idealnie, tak jak powinny. Czasami wbijam na inne DM i też niczego sobie. Pingi mam po 20-30, loss i choke 0. Nie znam się za bardzo na serwerach, więc tylko tyle mogę powiedzieć na ten temat. Sprawdźcie sami. ;)
UNKNOWNq
03-02-2011, 16:16
@lalus
gunsaredrawn okej fz moze wchodza ale tylko dlatego ze jest bdb skonfigurowany server + amx ze wszystkie fz i nozoom leca tam gdzie powinny.
@
WHITE RABBIT zajebisty kiedyś byl o ile pamietam do source byl najlepszym hostingiem, w cs plynnosc spoko pingi tez trzymają
te wasze niceshooty czy net shoty najchujowsze hostingi xd
a co do gamepada to kiedys dobry host cos jak unix teraz gówno juz wole kampno niz gamepada stałe loss 1-5 choke 1-10
a progamers fajnie sie gra jedynie na servie 1000 fps a taki duzo kosztuje zresztą na gunsaredrawn to servery sponsorowane i proste ze jest plynnosc + pingi lajtowe
zreszta zalezy jaki serv sie trafi ghahhhah
A braliście pod uwagę może gamespada? Bo z tego co oglądałem to całkiem fajnie się gra..
A kumpel coś mówił, że cenę można dogadać jeszcze.
No i kiedy ruszy serwer? Bo nie mam zbytnio gdzie grac.
WHITE RABBIT zajebisty kiedyś byl o ile pamietam do source byl najlepszym hostingiem, w cs plynnosc spoko pingi tez trzymają
Na servie do mixów 11slotowym + hltv z white rabbit miałem pingi jak na lanie, jak miałem 15+ to pisałem, że coś dziś transfer chujowy mam. (oczywiście na 1.6 nie wiem co Ty z source wskoczyłeś ;o) Kumpel coś gadał, że wr zbankrutowało i więcej serva mieć nie będziemy, jak było to nie wiem bo nie sprawdzałem ale jakbym miał polecić to tylko WR.
I too.
Odpalajcie, plax.
Mortalix
06-02-2011, 01:46
Zawsze masz nieśmiertelne i jedyne w swoim rodzaju 7.6! XD
#Topic
NonSteamowcy z APO w dupie mają FPS'y i płynność gry, byleby pingi były w miarę w normie i można napier... niczać przeciwników. Krótko i na temat niczym Z. Hajzer: 'skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?'... : D
n a j o m i .
08-02-2011, 17:20
Będzie kiedyś ten serwer? ;o
#crayon
wreszcie kurva;o
Serwer właśnie się stawia, kończę wgrywanie i ustawianie BF2 moda.
Pukawka zapewni nam 18+1+1hltv ;)
@down
ta
Elite Vegox
08-02-2011, 21:13
Czyli dzis bedzie serw? ^^ xD
Wgraj odrazu medale do bf2. Zajebista sprawa z nimi :)
@Down
Medale od kazdej mapy za najwiekszy ilosc zabic. Kolejno: zloty, srebrny, brazowy.
Wgraj odrazu medale do bf2. Zajebista sprawa z nimi :)
Medale od każdej rundy? Na razie muszę pomyśleć nad pluginami, które źle się wgrały, potem się pobawi z medalami. Na razie wgrany jest bf2 z możliwością resetu ranku
Elite Vegox
08-02-2011, 22:44
O ktorej bedzie mniej wiecej serw?
O ktorej bedzie mniej wiecej serw?
Tak naprawdę to stoi już od prawie godziny, tylko non stop go restartuję, bo teraz oporowo trzymał plugin, który źle się ładował. Ale w zasadzie ja swoją pracę skończyłem, a teraz czekam aż Mortiis ustawi server ze stroną, a potem poinformuje 'uroczyście' o zmartwychwstaniu servera w newsie.
Dla niecierpliwych
server 193.33.177.14:27031
hltv 195.2.255.30:52014 hasło pewnie każdy zgadnie :)
Wszystko ładnie śmiga ; d pingi super w porównaniu do kampno, teraz 20~, wtedy 40~
super kryon piona od chłopaków szacunek elo
#down
serwer już jest na pukawka.pl, czytaj posty
n a j o m i .
09-02-2011, 01:02
wszystko ładnie, pięknie. crayon, jestem z ciebie dumna! ;O :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.