Zaloguj się

View Full Version : Taski do?ywotnio czy te? nie?

Ktoś II
06-02-2011, 17:28
Witam

Wczoraj użytkownik Szejk (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=24672) założył temat (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=89275) w którym miał pretensje, że po zdobyciu 100 pkt nadal można wykonywać misje u Popiego.

W związku z tym, na prośbę Santano zakładam sondę.
Taski mają być dostępne dożywotnio czy po zdobyciu 100 pkt ma nie być możliwości zabijania danej liczby potworów w queście u Popiego?

Taski - questy na zabijanie potworów, które zleca nam NPC Popi.

Goatee 2.0
06-02-2011, 17:30
Moim zdaniem taski powinny być dożywotnio. Jeśli studencikowi to nie pasuje to po prostu niech ich nie bierze i expi bez tasków ;]

Adasik
06-02-2011, 17:32
Santano napisał, że po 150pkt zostaje zablokowana możliwość robienia dalszych tasków, więc taka opcja już chyba została wprowadzona, a co za tym idzie decyzja podjęta i temat chyba na darmo został założony.
Ofc. jestem za tym, aby po 150pkt z tasków nie było dalszej możliwości ich brania.

Posiu
06-02-2011, 17:33
Dożywotnie w końcu o to chodzi w update.

Xienu$
06-02-2011, 17:33
jeżeli maja być takie nagrody jak teraz to nie do żywotnio... ale jeżeli zmienia nagrody po wykonaniu 150 (niech 5o sobie jeszcze porobią xd) to sie zgodzę.. ale zarexowi/deadsowi/torusowi innym co maja 150pkt+ zanrac lvle i hajs

Elite Vegox
06-02-2011, 17:36
Pewnie ze dozywotnio,zawsze mozna cos kaski dorobic.

Ktoś II
06-02-2011, 17:38
jeżeli maja być takie nagrody jak teraz to nie do żywotnio... ale jeżeli zmienia nagrody po wykonaniu 150 (niech 5o sobie jeszcze porobią xd) to sie zgodzę.. ale zarexowi/deadsowi/torusowi innym co maja 150pkt+ zanrac lvle i hajs

Czy tak bardzo przeszkadza Ci to, że oni wbijają szybko lvle? Niech sobie wbijają, przecież o to chyba chodzi, no nie?

Ludzie, macie okazje na łatwą kase, a Wy to odrzucacie. Nie rozumiem Was kompletnie.

Wcale nie Devil Murder
06-02-2011, 17:38
Same lvle, bez nagród pieniężnych - ok. Inaczej się nie zgadzam.

.Vimpexx.
06-02-2011, 17:40
Czy tak bardzo przeszkadza Ci to, że oni wbijają szybko lvle? Niech sobie wbijają, przecież o to chyba chodzi, no nie?

Ludzie, macie okazje na łatwą kase, a Wy to odrzucacie. Nie rozumiem Was kompletnie.

Właśnie o to chodzi, łatwa kasa, z tego co wiem Administracja chce mniej tej kasy na serwerze, więc...

@Topic

Jestem na Nie, powód podałem wyżej. :eek:

Hunterv
06-02-2011, 17:40

dokładnie :) głosuje na tak - mam 60 pkt i naprawde takie darmowe lvl jak i kasa co 5-7 lvli urozmaica gre i daje motywacje do dalszego expienia :D

Ktoś II
06-02-2011, 17:42
dokładnie :) głosuje na tak - mam 60 pkt i naprawde takie darmowe lvl jak i kasa co 5-7 lvli urozmaica gre i daje motywacje do dalszego expienia :D

Dokładnie! Expisz sobie, masz do zabicia np. 150 kingów, mówisz- jeszcze 50 i spadam. Zostaje Ci 100 - ahh jeszcze z 50, bo mało zostało. Zostaje Ci 50 - dobra dobije je i będzie kasa ;d

To się nazywa motywacja, przez co na APO gra więcej osób.

~Bocianex~
06-02-2011, 17:48
@up dobrze powiedziane dzieki taskom wiecej expilem bo mialem motywacje ze za XXX queenow dostane lvl i troche sianka.

ofc ze na tak

Przemas
06-02-2011, 17:51
dokladnie zawsze to jaka motywacja i jest po co expic jestem za dozywociem!

Diablo
06-02-2011, 17:53
Dokładnie! Expisz sobie, masz do zabicia np. 150 kingów, mówisz- jeszcze 50 i spadam. Zostaje Ci 100 - ahh jeszcze z 50, bo mało zostało. Zostaje Ci 50 - dobra dobije je i będzie kasa ;d

To się nazywa motywacja, przez co na APO gra więcej osób.

Calkowicie sie z Toba zgadzam, taski powinny zostac, daje to motywacje do dalszej gry

Elite Filutek
06-02-2011, 17:55
Dożywotnie taski , mozna se zawsze dorobic kaske i jest jakaś motywacja do expa ;D

Joogi
06-02-2011, 17:56
#Ktos II
Dobrze ujete niby, expisz sobie i w moim wypadku masz co 10 lvl'i np. 180% oraz 4kcc, to daje mi motywacje do wbicia 2k lvl'a ;D.

#Topic
Teraz to sam juz nie wiem co o tym myslec, wczesniej chcialem zeby to zablokowali, teraz jakos mysle ze jednak moznaby bylo to zostawic. Ale jedno jest pewne, jesli Santano zrobil blokade na 150 punktach na zyczenie graczy, to ta blokada nie zostanie juz usunieta, piona xd.

#Down
Ja na 1928 ek mam 1000 wardow, lub 700 pathow albo 2500 queenow. ;D

.Bart.
06-02-2011, 18:00
Nie jestem zbytnio w temacie; ile czego trzeba zabić na daną liczbę pkt? lvl/dwa dostaje się za ile pkt?

Dożywotnio to przesada, ale zwiększyć tą barierę do 200 pkt może?

Blood Raven
06-02-2011, 18:08
Moim zdaniem taski powinny być chwilowym ułatwieniem gry a nie i tak expiąc np na ots kingach zabijasz ich xxx i masz dodatkowo 2 levele za nic... 150 pkt w zupełności wystarczy :)

Ktoś II
06-02-2011, 18:12
Nie jestem zbytnio w temacie; ile czego trzeba zabić na daną liczbę pkt? lvl/dwa dostaje się za ile pkt?

Dożywotnio to przesada, ale zwiększyć tą barierę do 200 pkt może?

Już Ci tłumaczę.
Wprowadzili NPC Popi, który daje Ci zadania, zależnie od lvla. Np. na moim 600 lvlu dostaję do wyboru zabicie 500 kingów, 550 bally, 700 meshów albo 300 urge. I każde z tych zadań jest za 4pkt. Po zabiciu danej liczby potworów dostaję 1.5kcc i 1 lvl. Od chyba 700 lvla są inne proporcje w zabijaniu potwrów.
Widziałem, że jakiś 2.5k+ miał do zabicia 2000 wardów :D

#down
PolACy! :D

Wiesz kto v.72.0
06-02-2011, 18:15
Nie rozumiem kompletnie logiki ludzi głosujących na 'nie'... dostają darmowe lvle i kcc za to że expią i im to jeszcze nie pasuje. To trza być Polakiem chyba

Krulowiec
06-02-2011, 18:22
Bo przecież administracja robi wam źle, że daje możliwość zarobienia kasy, oraz dodatkowe lvl'e za expa, gratuluje Szejkowi, który sam expi na wardach no ale może lubi ciągle zabijać wardy i nic z tego nie mieć ;).

Bum
06-02-2011, 18:25
A moim zdaniem taski powinny być tylko i wyłącznie do 100pkt i ani jednego taska/pkt więcej!

Pitusekq
06-02-2011, 18:28
trzeba iść za update, niech taski bedą dożywotnio, wiele osób zacznie grać, ponieważ teraz aż chce się expić ^^

Master many
06-02-2011, 18:44
Wypowiem się tu i nie wrócę do tego tematu bo nie chce mi się czytać postów Studentów, Grubasów, Karpiów itp.

Taka opowieść/sytuacja
Expisz sobie na 350~ lvl masz do zabicia np 200 Monster Skeletnów, w nagrodę dostajesz 3 pkt i 3,5 sc. Licząc ze możesz zrobić takich 34 misji dostaniesz tylko około 15kcc co 2,5 k lvl dostaje po zrobieniu 1,5 misji.

Jestem za zostawieniem tasków, dlaczego low lvle mają cierpieć bo jakiemuś no life`owi się to nie podoba? Niech się zajmie nauką i sesją.

Taski są dobrą motywacją, parę osób nawet wróciło dzięki tym zadaniom przez co gra stała się ciekawsza a nie tak nudna jak przez ostatnie 2 lata. Proponuję zrobić blokadę aby od 2595 lvl nie można było robić tasków po nabiciu 100-150 pkt. Takie jest moje zdanie, pozdrawiam.

Osuz
06-02-2011, 18:57
Jak dla mnie DOŻYWOTNIO i tak tu nie gram ale cóż na każdym ots'ie taski były dożywotnie więc czemu tu ma być inaczej?

Emilka
06-02-2011, 18:58
Uważam, że taski powinny zostać na zawsze. Jest to zawsze jakąś motywacją do expienia (przynajmniej w moim przypadku jest).

Zgodzę się z przedmówcą, w swojej wypowiedzi zawarł kilka ciekawych wskazówek, blokada jest jak najbardziej odpowiednia, skoro tym wyższym lvlom nie podoba się taki sposób zarabiania pieniędzy.

Bynajmniej mniejsze lvle, które na początku nie mają kompletnie na czym zarabiać, mogą do czegoś dojść, nie kupując pieniędzy na allegro.

Przecież nie jest powiedziane, że każdy musi brać te misje. Więc nie rozumiem czemu się to nie podoba osobą na "NIE". Uprzyjemnili nam grę, a i tak wśród nas jest tylu niezadowolonych ludzi...

Jak już wiadomo oddałam swój głos na tak, bo jest to nie tyle motywujące, ale warte docenienia jego twórcy :) Być może przy zdobyciu np. 500 punktów pojawi się jakiś nowy fascynujący i długi quest ;)

Darken Shadowbolt
06-02-2011, 19:15
Jestem na tak.

.

Heaven
06-02-2011, 19:28
Jestem za tym, aby taski były dostępne dożywotnio.
Dla mnie jest to jakaś dodatkowa motywacja do expienia, bo wiem że jak ubiję ileś tam danych potworów, to czeka na mnie nagroda :)

Tirell
06-02-2011, 19:36
Moim zdaniem zostawić taski ale zmniejszyć ilość expa za wykonanie i usunąć otrzymywanie kasy(zostawiłbym tylko kase do 500 lvl).

Pingpondzek
06-02-2011, 19:49
Zwiekszyc liczbe taskow do 200 albo po granicy 100 pkt zmniejszyc o polowe expa i kasy.

Hide
06-02-2011, 19:54
Popiera, taski do samego końca :) bd można zarobić trochę więcej..

Diabolix
06-02-2011, 19:55
Santano napisał, że po 150pkt zostaje zablokowana możliwość robienia dalszych tasków, więc taka opcja już chyba została wprowadzona, a co za tym idzie decyzja podjęta i temat chyba na darmo został założony.

Santano tak pisał, ale tak nie będzie. Uzgodniliśmy, że lepsza będzie sonda, także możesz uważać, iż nic nie zmieniał. Serwer jest dla was, dla graczy, wy macie mówić, co ma na nim być, a czego ma nie być. Po co ma decydować o tym kotś z Administracji, skoro wy tu gracie?

Właśnie o to chodzi, łatwa kasa, z tego co wiem Administracja chce mniej tej kasy na serwerze, więc...

KAsy jest dużo, ale mają ją tylko ci, którzy posiadają postacie z 2231312lvl. Zacznij grać od początku, nie pisz do nikogo, kogo znasz. Zobaczymy, po jakim czasie zaczniesz mieć dużo kasy. Kiedy grałem, zaczynałem od początku i nie biegałem za h levelami, żeby prosić i zbierać od nich kasę. Możesz mi wierzyć, że wiele jej nie miałem. Ludzie mają kupę kasy, bo dorobili się, kiedy wiele itemków leciało, teraz ktoś, kto zaczyna grę też chce mieć dobry start.

#Topic
Teraz to sam juz nie wiem co o tym myslec, wczesniej chcialem zeby to zablokowali, teraz jakos mysle ze jednak moznaby bylo to zostawic. Ale jedno jest pewne, jesli Santano zrobil blokade na 150 punktach na zyczenie graczy, to ta blokada nie zostanie juz usunieta, piona xd.

Tak jak pisałem. Blokadę ustalacie wy, nie ktoś z Administracji, bo wam ma się tutaj dobrze grać, a nie im. Gdyby nie wy (raczej MY), to serwera by nie było.

@Topic
Jestem za tym, żeby był dożywotnio.

@Down
Nie jestem pewien czy piszesz do mnie, ale ci odpowiem.
JA wziąłem się znikąd? No pewnie, dla takiego młotka jak ty, to raczej, że tak. Przecież ja się nie udzielam w idiotycznych tematach, nie piszę 10 postów dziennie, jak ty, więc mnie nie ma. Nie, nie wziąłem się znikąd, bo znikąd nie mam konta na forum już prawie od 3 lat.
Nie wmawiaj nam tutaj, ile to ty nie wbijałeś leveli w tej grze. Kogo to obchodzi, że się dłużej wbijało? Ciekawe, czy płakałeś też w tematach, w których bokotowali Pathy i inne gówna. Jakoś nikt nie płacze, że kiedyś wbijało się poziomy ze zwykłymi manasami, dodali nowe i co? Grasz dalej, masz problem? Nie grasz- ja tak robię i nie narzekam. A raczej nie powinienem tak pisać, bo nie gram z takich głupich powodów, tylko dlatego, że ta gra jest nudna.
Boli cię to, że Santano prosił o zrobienie sondy, bo myślałeś, że twój temat zmieni coś. Tutaj akurat ty się mało liczysz, bo stanowisz zaledwie mały ułamek osób spośród 400 aktywnych graczy.

Szejk
06-02-2011, 20:21
Ta chuja. Jak ja mam dostawać co 2 wardów jeden darmowy poziom i 7kcc to ja dziękuję. To jest maksymalne ułatwianie gry. Kim ty w ogóle jesteś na APO, że chcesz tu czymś zaistnieć? Wziąłeś się z nikąd, usiłujesz coś osiągnąć dostając darmowe poziomy gdzie gracze pracowali na swoje poziomy kilka lat expiąc na mobach. Ty z dnia na dzień chcesz dostawać darmowe poziomy, bo nie jesteś w stanie sam ich nabić. Chcą się pozbywać kasy z serwa, a mam dostawać co 2000 wardów 7kcc? To ja nie muszę zbierać loota, a i tak będę zarabiać. 150 pkt - ty i tak ich nigdy nie wbijesz. Ja za wbicie jednego taska mam 15 pkt.

PolACy! :D

Nie Polacy pokemonie tylko ludzie, którzy nie chcą, żeby gra ograniczała się do zdobywania wszystkiego za friko. To działa na takiej samej zasadzie, że prosisz kogoś o eq, a on ci je daje bez wahania. Zabijasz moby max expa, loota, idziesz do NPC, a on ci daje expa i kase. No wcale nie ułatwili gry i wcale nie wbijesz 2k lvl'a w kilka miesięcy.

#Niżej

Gram tu praktycznie od początku serwera i ty śmiesz pisać o swoim '500 levelu' ? XD

Jaki miałeś nick, bo chyba nie wiesz co piszesz. Najbogatszy nie byłeś, bo zawsze istniał ktoś taki jak Drako, czy Black Warrior. Nie chce ci się wbijać leveli i dlatego masz je dostawać za friko? Widzisz co napisałeś? Nowy update jest udogodnieniem - zgadzam się. Jednak nie może być tak, że za dobijanie czyichś mobów cały czas masz dostawać pieniądze, czy darmowe poziomy. Santano dobrze zaproponował, że 150 pkt i koniec udogodnienia. Ty za wykonanie taska swoim 500 knightem masz 4 pkt? Zanim wbijesz 150 pkt to zdążysz 10x odejść z serwera. Ja za wbicie jednego taska mam 15 pkt. Jaki sens ma dostawanie wszystkiego za darmo? Skoro grałeś tu wcześniej niż ja <glebson> to powinieneś wiedzieć, że kiedyś ludzie zbierali viale, żeby mieć jakąś kasę. Teraz wystarczy dobijać innym moby, i masz expa i kasę za darmo. (:

#Diabolix

Forum jest od tego by pisać - wiesz? Ja piszę 10 postów dziennie - co to ma do rzeczy? Nie udzielasz się w idiotycznych tematach? Idiotyczne tematy są usuwane - wiesz? Nie wiesz, bo wziąłeś się znikąd i nie wiem po co masz konto na forum skoro się tutaj nie udzielasz. Nie wiem co to znaczy 'bokotowali' - wyjaśnij - proszę to ważne. Dodali nowe manasy? Czy dodali użycia w jednym manasie? Sam nie wiesz co piszesz, argumenty z dupy wzięte właściwie to ich brak. Niczego się nie boję, napisałem tylko jak ja widzę otrzymywanie darmowych poziomów i darmowej kasy. 400 aktywnych graczy? Zobacz ilu jest w godzinach szczytu. Na tym serwerze/na tym forum jesteś nikim - nic tu nie wbiłeś, nic ciekawego tu nie napisałeś. No sam zobacz, spójrz na to subiektywnie.

Ktoś II
06-02-2011, 20:34
Ta chuja. Jak ja mam dostawać co 2 wardów jeden darmowy poziom i 7kcc to ja dziękuję. To jest maksymalne ułatwianie gry. Kim ty w ogóle jesteś na APO, że chcesz tu czymś zaistnieć? Wziąłeś się z nikąd, usiłujesz coś osiągnąć dostając darmowe poziomy gdzie gracze pracowali na swoje poziomy kilka lat expiąc na mobach. Ty z dnia na dzień chcesz dostawać darmowe poziomy, bo nie jesteś w stanie sam ich nabić. Chcą się pozbywać kasy z serwa, a mam dostawać co 2000 wardów 7kcc? To ja nie muszę zbierać loota, a i tak będę zarabiać. 150 pkt - ty i tak ich nigdy nie wbijesz. Ja za wbicie jednego taska mam 15 pkt.

Kim ja jestem? Kim Ty jesteś pisząc mi, że nic nie osiągnąłem... Jak ja miałem tutaj 500 lvl to Ty nie wiedziałeś co to APO. Wiem co to duża kasa, bo niegdyś byłem najbogatszy na tym serwie. Mówisz, że nie jestem w stanie sam wbijać lvli. Zwyczajnie mi się nie chce, a nowy update to jakieś udogodnienie.

Jestem użytkownikiem forum i graczem, więc próbuje zrobić tak, żeby było dobrze. Poza tym sonda została zrobiona na prośbę Santano, ja tylko rzuciłem pomysł.

N-series
06-02-2011, 21:09
Prawda jest taka psujek że tym smiesznym 400ek nie narobiłeś szału na apo i tu zarexa popieram, mimo że pamiętam cie z gry (wtedy grałem morgus knightem:))
CO do tematu kr&&wa co to jest nei gram tu ale z tego co czytam to można robić te same taski pare razy tak? to co to kr&&a maxymalne ułatwienie , darmowe lvl i kasa , kasy znów będzie za dużo i 3k lvl będą , tak dalej robicie , zróbcie za wbicie 100lvl w tydzień 20 za darmo

Sturnusek
06-02-2011, 21:14
uwazam, ze taski powinny byc dozywotnio
jest to calkiem niezla motywacja do dalszej gry, ktorej przez bardzooo sporyyy czas brakowalo

Szejk
06-02-2011, 21:17
zróbcie za wbicie 100lvl w tydzień 20 za darmo

O kurde Karel - zgadzam się! Spójrzmy na to z tej strony. 2000 wardów to mniej więcej 2 moje poziomy. 50 poziomów + 25 poziomów z tasków? Lus!

http://i53.tinypic.com/w6tf92.jpg

N-series
06-02-2011, 21:23
Hhee zarex bo mądry jestem, moim zdaniem nie róbcie jaj i wyłączcie to po zrobieniu wszystkich czy tam jak to jest , bo skoro przypada np. na 50 lvl 25 za darmo czyli 50%gratis i jakaś kasa czy tam co tam jest to chyba za łatwo jest :| w takim tempie do wakacji 4k będąlatać ,jakoś nie bardzo mi się widzi omen solo w wykonaniu xixe

Everlast
06-02-2011, 21:26
Szejk ma rację , ponieważ jeśli on ma wbijać po 2k wardów na głupiego taska dostawać za to siano , owszem trochę tego jest , ale to zbytnie ułatwienie , ponieważ taki 2k lv ma bardzo prze** musi bić więcej i dłużej niż mniejszy lv, a my na mniejszych bijemy mobki wykonujemy taski i dostajemy za to lv+hajs gdzie np taki Torus ma więcej do zabicia , nie robię tego na przykładzie mojego znajomego , chodzi mi o to że mniejszy lv ma dużo łatwiej , nie powinno tak być ponieważ on się męczył żeby wbijać lv przed update , a teraz inni wejdą i będą przykuwać siano lv na taskach.

#Jestem na nie.!

Saylor
06-02-2011, 21:37
To że mu nie pasowało nie znaczy że mają odrazu zmieniać. Jestem za zostawieniem dożywotnich taskow, prawde mówiąc i tak są chujowe.

Szkoda ze nie dales innych opcji, ale wolalbym sam exp bez nagród po tychh 150 pkt o których wspomnial santano wczesniej.

Master many
06-02-2011, 21:44
To ja może powtórzę moją propozycję. Zawsze na serwie było tak, że H lvl`e mają trudniej expić i jest to zrozumiałe, bo ktoś kto chce być w topce na serwie musi więcej siedzieć na respie, dłużej być online, ale jest to wpisane już w "nagrodę" bycia najlepszym na serwerze.

Skoro exp jest zablokowany od 2595 lvl`a, że mamy wbijać 2x więcej expa, proponuję zablokować misję u Popiego od tego lvla. Rzeczywiście bez sensu, żeby tak wysoki lvl wbijając 2 lvl`e na wardach dostawał 1 za friko i ileś kcc.

I tu zaraz będą sapy Studenta itp..., czego oni mają być gorsi.
A no dlatego, że jeśli chcesz sobie robić misje, możesz założyć nowy char - wtedy się będziesz mógł szczycić wbiciem tych xxx lvli od 0 a nie któryś owner z kolei - i zarabiać kasę na misjach aż do 2595.

Wiadomo, że moja propozycja (najbardziej racjonalna) zostanie odrzucona, bo wypowiadają się 12-15 letnie dzieci lub 20-24 letni Studenci (hah! n/c), którzy są pro elo melo graczami.
Elo

Ktoś II
06-02-2011, 21:55
#Szejk
Screen robiony jakieś 2 tygodnie po wprowadzeniu Ankaros:
http://i56.tinypic.com/dy20ye.jpg

Nie uważam się za jakiegoś pro elo super starego gracza, ale troche ogarniam i mniej więcej wiem co byłoby dobre dla serwera, a co złe.
Przypuśćmy, że taski kończą się na 100 punktach, ale co dalej? Nie będzie już takiej motywacji do expienia jak jest teraz. Gra ma nam sprawiać przyjemność, a nie żmudne expienie i wbijanie lvla godzinami nudząc się. Teraz są taski, dzięki którym expienie nie jest takie nudne, bo wiesz, że jeżeli zabijesz xxx potworów to dostaniesz nagrodę.
Każdy pisząc tutaj chce jak najlepiej więc nie ma sensu się sprzeczać. Sanatano na podstawie sondy i postów sam określi co będzie najlepszym rozwiązaniem, żeby zadowolić większość graczy.

maxymalne ułatwienie , darmowe lvl i kasa , kasy znów będzie za dużo i 3k lvl będą
Zwróć uwagę na to, że kasy wcale tak łatwo się nie zarabia na mniejszych lvlach. To, że jest dużo cc na serwie można zawdzięczać wysokim lvlom, bo to właśnie oni nadciągają średnią i oni zarabiają najwięcej. Tak powinno zostać, bo przecież wbijamy lvle po to, aby mieć więcej hp/many i expić na lepszych potworach, dzięki czemu będziemy mieć więcej pieniędzy.

#down
Kurde... Tak trudno zrozumieć? Ja ją kocham przecież! Nie mów tak!!! Nie obrazi się ;/ jesteśmy razem i nasza miłość będzie trwać wiecznie.

Do moderatorów - prosiłbym ukarać osobę niżej warnem, gdyż nie wniosła nic do tematu.

Eklerq
06-02-2011, 22:11
Ktoścośtam~
Weź ty się ogarnij, bo twoja dziewczyna z tibi - Kepucz (http://www.armia.toproste.pl/player-Kepucz.html), którą bardzo wczoraj broniłeś, obrazi się na ciebie jak już osiągnie 150 punktów u Popiego.

abn ibn
06-02-2011, 23:02
Dożywotnio. O to chodzi.

Patryk1551
06-02-2011, 23:10
Zarex to ty sobie taskow nie rób, ale my będziemy robić. Taski sa łatwe może dla ciebie ale takie 700lvle mają msc/um (tak na serwerze nie każdy ma 2klvl) i jak ja robiłem te taski to wcale łatwo nie było, bo mógłbym śmiało siedzieć na kingach i wbijac szybciej lvle. Ty jesteś mistrzem w wyplakiwaniu się na forum to idź pisz niech zrobią blokadę na taski od 2klvl i sobie bij te wady.

Taski powinny byc dożywotnio albo jak tak bardzo chcą zablokowane od lvla lub ilości ich,zrobionych.
My jako nowi gracze nie jesteśmy niczemu winni, że na serwie jest dużo kasy, powinniście zrobić cos żeby zareksy, adasiki itd. traciły kasę, bo tak naprawdę to przez nich jej przybywa, takie low lvle to czują zarabiają w porównaniu z nimi.

Mis Push Upek
07-02-2011, 01:42
@KtośII

Ostrą ściemę walisz. Klapki 2 tygodnie po wprowadzeniu Ankaros? :) Mogłeś sobie co najwyżej pomarzyć o kasie, którą mieli inni gracze. Nie wyjeżdżaj z tekstami, że miałeś najwięcej kasy na APO bo sam siebie oszukujesz :)

@Szejk

Jesteś najbardziej zje***ym graczem jaki kiedykolwiek grał na APO. Jarasz się, że studiujesz, dla mnie jesteś zwykłym pustakiem, który nie dorósł do tego, żeby pójść na studia. Próbujesz pokazać jaki to inteligent z Ciebie, a nie wychodzi Ci tak samo jak wielkiemu Eklerqowi, który sharuje Sarumara. Śmiejesz się z innych, że pracują w McDonaldach, czy gorzej im idzie w nauce. Niejeden z nich ma większą wartość jako człowiek niż Ty.

Tak bardzo ubolewasz nad tym, że słabsi gracze mają za łatwo? Ja jak zaczynałem to zbierałem viale i sprzedawało się je po 20gp. Wcale mi to nie przeszkadza, że próbują ułatwić nowym graczom start. Zawsze Ci z największym lvl'em mieli najlepiej. Za każdym razem jak wprowadzali nowego moba to loot z nich był kosmiczny. Oczywiście do czasu bo po miesiącu był zmniejszany do takiego stopnia, że nie opłacało się expić.
To, że tak łatwo idzie Ci wbijanie tasków, zresztą nie tylko Tobie, ale i większości z lvl'ami 2k+ pokazuje jak bardzo niedopracowany był update związany z Popim. Po pierwsze, jeśli już dali moby, na których 2k lvl'e wbijają zazwyczaj lvl'e i to w dość krótkim czasie, to powinni dać nie 2k wardów, tylko co najmniej 5k albo zmniejszyć ilość dostawanych pkt., expa i kcc. Po drugie, dlaczego 900+ ek ma do wyboru moby, na których lvl o wiele wolniej mu idzie? O wiele przyjemniej wbijało by mu się lvl'e i robiło taski gdyby tak jak h lvl'e mógł expić tam, gdzie najszybciej wbija lvl'e.

Oczywiście, że powinni zablokować możliwość dalszego wykonywania tasków dla h lvl'i. Próg lvl'owy, od którego zrobiliby blokadę wykonywania tasków, to kwestia dopracowania przez ekipę. Jednak nie zabierajmy możliwości trochę szybszego rozwoju początkującym. Update'y są robione nie tylko dla graczy, którzy maja już konta, ale także po to, aby przyciągnąć nowe osoby na server. Jeśli się to komuś nie podoba, nikt go tu nie trzyma na siłę. Może pożegnać się z APO i zabrać się w końcu za prawdziwe studiowanie.

Ciekawy jestem ile na innych uczelniach trwa przerwa międzysemestralna bo u mnie 2 tygodnie. Zobaczymy na intergaming'u :)

Xienu$
07-02-2011, 07:15
każdy komu zależy nie tylko na lvlu ale także na dobru tego serva powinien zagłosować na nie
@top
nie

BuSiaK
07-02-2011, 14:02
Jestem na tak , wolałbym z nimi expić zdobywać nagrody :D Napewno takie expienie było by wygodniejsze :D

Mr Fsza
07-02-2011, 14:09
jak są blokowane po 150 .....
jestem za tym aby tasaki się kończyły.
albo aby od jakiegoś lvla były one poprostu zablokowane .

.Vimpexx.
07-02-2011, 14:28
KAsy jest dużo, ale mają ją tylko ci, którzy posiadają postacie z 2231312lvl. Zacznij grać od początku, nie pisz do nikogo, kogo znasz. Zobaczymy, po jakim czasie zaczniesz mieć dużo kasy. Kiedy grałem, zaczynałem od początku i nie biegałem za h levelami, żeby prosić i zbierać od nich kasę. Możesz mi wierzyć, że wiele jej nie miałem. Ludzie mają kupę kasy, bo dorobili się, kiedy wiele itemków leciało, teraz ktoś, kto zaczyna grę też chce mieć dobry start.

Też zaczynałem od 1 lvl'a, nikogo nie znając, a jakoś łatwo się zarabiało, więc nie wiem o co Ci chodzi.

@Topic

Zablokować taski po zdobyciu 150 pkt, tak będzie najlepiej.
;)

n0name1
07-02-2011, 14:37
Zgadzam się tutaj z wypowiedziami poprzedników.Taski to dobra rzecz ,ale na krótką mete .Ale jeśli Taski by byłt dłużej to wtedy gra z pewnością byłaby łatwiejsza .Raczej mielibyśmy mniejszą satysfakcje z tego niż bez tasków .Czyli generalnie na NIE

Diabolix
07-02-2011, 15:33
#Diabolix

Forum jest od tego by pisać - wiesz? Ja piszę 10 postów dziennie - co to ma do rzeczy? Nie udzielasz się w idiotycznych tematach? Idiotyczne tematy są usuwane - wiesz? Nie wiesz, bo wziąłeś się znikąd i nie wiem po co masz konto na forum skoro się tutaj nie udzielasz. Nie wiem co to znaczy 'bokotowali' - wyjaśnij - proszę to ważne. Dodali nowe manasy? Czy dodali użycia w jednym manasie? Sam nie wiesz co piszesz, argumenty z dupy wzięte właściwie to ich brak. Niczego się nie boję, napisałem tylko jak ja widzę otrzymywanie darmowych poziomów i darmowej kasy. 400 aktywnych graczy? Zobacz ilu jest w godzinach szczytu. Na tym serwerze/na tym forum jesteś nikim - nic tu nie wbiłeś, nic ciekawego tu nie napisałeś. No sam zobacz, spójrz na to subiektywnie.

Literówka, chodziło mi o "bojkotowanie", pewnie nie wiesz, co znaczy, ale okej.
"Subiektywnie"? Wiesz w ogóle, o czym piszesz? Rzucanie wyszukanymi słowami ci nie wychodzi, więc ich nie używaj. Nie mam zamiaru spojrzeć na nic "subiektywnie", bo nie jestem idiotą.
I nie mam zamiaru się tu z tobą kłócić, skąd się "wziąłem", bo nie jesteś kimś, przed kim mógłbym to robić.

Prawda, "nic" nie osiągnąłem w grze, bo, w przeciwieństwie do ciebie, nie jestem na tyle głupi, żeby spędzać cały dzień przed komputerem, przed Tibią.
Nic nie napisałem? A co mam pisać na tym forum? Wiesz, w przeciwieństwie do ciebie, ja nie siedzę cały dzień na forum ani grając w Tibię, więc rzeczywiście, dla ciebie nic nie osiągnąłem. No, oprócz tego, że mam dobrą "drogę" na przyszłości, potrafię stosować przecinki i myślniki, co jest dużo droższe od wbitych leveli w tej grze, która do niczego nie prowadzi. Ale co ja mam ci o tym mówić? Przecież to ty każdemu piszesz, że masz 2132312 lat i niesamowite umiejętności we wszystkim.

@Topic
Glosowanie skończone, bywajcie.

Czerstwy Mietek
07-02-2011, 16:35
Ok to może ja wypowiem się jako zupełnie początkujący

Gram 300+ levelm dość krótko chociaż zacząłem jeszcze przed taskami sytuacje na serwie znam co prawda od dawna ponieważ moi bracia graja tu niemal od początku

nie ukrywam że moja gra funkcjonuje na zasadzie rozrywki i nie mam ciśnienia na bycie top pro noliferem jednak powiem szczerze ze gdy wprowadzono popiego gra stala sie o wiele przyemniejsza i bodziec do gry jakim był nowy quest sprawił że na gre zaczałem poświecac wiecej czasu

co do tematu to całość wydaje sie doskonale obrazować ten post

Taka opowieść/sytuacja
Expisz sobie na 350~ lvl masz do zabicia np 200 Monster Skeletnów, w nagrodę dostajesz 3 pkt i 3,5 sc. Licząc ze możesz zrobić takich 34 misji dostaniesz tylko około 15kcc co 2,5 k lvl dostaje po zrobieniu 1,5 misji.

dlaczeo:

po 1 dla tego ze od razu widać że to h levele są promowane przez quest a osoby nowe czy na niskim poziomie expa dostają o wiele mniej

po 2 w związku z polityką zmniejszenia gotówki na serwie to h levele powinny być karcone dla tego ze to oni generuja najwiekszą ilosć sc expiąc na najsilniejszych mobach i mając dostęp do najlepszych questow

2.1 zmniejszenie ilosci kasy h levelom a zwiekszenie jej doplywu na nizszych poziomach zmotywuje slabszych do expienia i wpłynie na spadek ilosci aukcj intenetowych na allegro na ktorych mozna kupowac kcc

zdecydowanie lepiej poexpic 2h dluzej dostac za to nagrode level i satysfakcje niz wydawac realne pieniadze na wirtualna kase

co wiecej PRZEZ AUKCJE INTERNETOWE TRACA TWORCY GRY... bo wzrosnie motywacja do kupna premium i bardzie bedzie sie oplacalo poswiecic czas na gre niz na aukcje allegro

po 3 jesli zostana wprowadzone restrykcje to tak jak napisal master many powinno sie to wiazac z osiagnieciem xx levelu a nie z wykonaniem xx misji co wydaje mi sie wystarczajaco umotywowalem pozyzej

po 4 zdecydowanie misje u popiego nie sa obligatoryjne wiec jesli ktos nie chce ich wykonywac to nie musi ale niech nie przeszkadza innym bo komus to moze sprawiac frajde

podsumowując wydaje mi się że pomysł ograniczenia tasków po całości wynika z frustracji lub niedowartościowania twórcy tematu

nie uważam żeby koniecznym było limitowanie misji
rozsądnym jednak jest jak to juz wczesniej bylo zauwazone zeby np od levelu 2595 znacznie zwiekszyc ilość mobów koniecznych do ubicia na wykonanie misji (bez zmiany nagrody w postaci levelu natomiast ze zmniejszeniem ilości kasy dl h leveli)

pozdro

edit:
do pana nizej:

z całym szacunkiem ale poziom Twojej wypowiedzi świadczy o katastrofie intelektualnej jaka Cię dotknęła (zapewne we wczesnym dziecinstwie) wypowiadasz sie na temat ludzi których nie znasz w sposób który świadczy o pewnym ograniczeniu w pojmowaniu faktów i ewidentnej nieumiejetnosci czytania ze zrozumieniem

nigdzie nie napisalem ze nalezy zwiekszac jeszcze kase low levelom a odnioslem sie do sytuacji która obecnie mam miejsce i ktora w jakis sposób lepszy lub gorszy reguluje niedociagniecia zwiazane z duża ilością kcc na serwie i z główną tego przyczyną (czyli łatwym zarabianiem przez h levele)

nigdzie tez nie napisalem o rozdawaniu kasy za darmo ale o tym ze jesli osby slabsze beda sie szybciej rozwijały na własną reke to skonczy sie nagminne kupowanie kcc na allegro no chyba ze ktoś jest az tak wielki oszolomem i dzieckiem neo ze w zaden sposób sam nie potrafi niczego osiagnac w grze a jedynie pushuje sie w zenujacy sposob

poza tym zauważ że w przeciwieństwie do Ciebie nie sieje flame'u i nikogo nie obrazam po mimo ze poziom intelektualny czesci uzytkowników wyraznie zaniża srednią

Azielu$
07-02-2011, 16:41
Niech już będzie tak jak jest teraz. Rzeczywiście dożywotnie taski były przesadą, bo np. ja 2k ek'iem za zabicie 2000 wardów dostaje dodatkowo ponad 3 lvl'e. Gdybym mógł brać je w nieskończoność bardzo szybko wbiłbym 2,5k. ;s

#up
Ty byś chciał dostawać 50kcc za 1 taska takim 300 lvl'em c'nie? :O W ogóle kto cie uczył liczyć? 150/3=34? No chyba nie bardzo. :c Robiąc taski po 3pkt możesz ich wykonać 50. Dodatkowo po wbiciu 500 lvl'a masz taski np. po 500 kingów, za które dostajesz 1,5kcc i 4 pkt. Do 150 pkt zarobisz jakieś 20-30kcc i to niby jest mało? Wbijasz 666, robisz questy i masz na silver wanda/g bolta. Moim zdaniem ilość kasy za taski na mniejszym lvlu i tak jest przesadzona.

#idiota niżej

2.1 zmniejszenie ilosci kasy h levelom a zwiekszenie jej doplywu na nizszych poziomach zmotywuje slabszych do expienia i wpłynie na spadek ilosci aukcj intenetowych na allegro na ktorych mozna kupowac kcc

Taka opowieść/sytuacja

I weź się debilu kolego naucz czytać. Typie o jakiej pierwszej wersji ty mówisz? Nigdy nie było ograniczenia do 100 pkt, baranie. Zablokować misje od pewnego lvl'a? Normalnie brak mi słów, aby opisać jak tępy jesteś.

#edit
No fakt. Mietek zacytował twojego zioma master manego. Ale to nie zmienia faktu, że jest idiotą. Napisał o zwiększeniu ilości kasy otrzymywanej za taski na mniejszym lvlu - no jasne. Po co kupić na allegro... Lepiej napisać na forum żeby za darmo kasę rozdawali nie? Pewnie to też jest twój ziom, bo iq macie na podobnym poziomie, zwanym depresją.

Mis Push Upek
07-02-2011, 17:01
Azieluś Ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Pokaż mi, w którym miejscu Mietek pisze o zwiększeniu kasy za taski dla low lvl'i?

Niech żyje luźna interpretacja:) Panie yntrelygentny "2.1 zmniejszenie ilosci kasy h levelom a zwiekszenie jej doplywu na nizszych poziomach " chodzi o sytuację z taskami gdzie low lvl'e mają dodatkową szansę na zarobek, a wyższym lvl'om zostaje to ograniczone.

Przykro mi, że mam do czynienia z osobą prezentującą tak żenująco niski poziom i muszę jej tłumaczyć jak głupiemu cielęciu....

Pokaż mi gdzie Mietek pisze, że 150/3=34 bo ja tego nie widzę, pomijając fakt, że to nawet nie Mietek pisał, tylko cytował innego forumowicza. Jakbyś był tak mądry na jakiego starasz sie wyglądać domyśliłbyś się, że mowa w tym miejscu jest o pierwszej wersji czyli koniec taska na 100pkt. Tak! 100pkt. tyle było do zebrania na misje u Popiego więc się kretynie nie wypowiadaj jeśli masz pisać bez sensu... zresztą jak w większości swoich xxxxxx postów.

Widze jednak, że nie udajesz tylko jesteś totalnym kretynem, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem....

Nie chodzi o zwiększanie nikomu kasy czy też expa za taski, ale zmniejszenie h lvl'om, a najlepiej zablokowanie od pewnego poziomu lvl'owego możliwości wykonywania misji u Popiego.

Monza
07-02-2011, 18:16
na tak,
zawsze jest to jakies urozmaicenie w expowaniu i zmotywowanie do owego expowania

Knight Lukas
07-02-2011, 19:03
:) Nareszcie ktoś mądry się znalazł i założył ten temat :)

Oczywiście jestem za dożywotnimi taskami, przynajmniej exp teraz nie jest taki monotonny co kiedyś :))

Całkiem inaczej się expi jak patrzysz na ilość potworów do zabicia niż tylko lv i lv i do tego motywuje nagroda :)

Powinno zostać tak jak było przez wyskokiem sZejka. Takie było pierwotne założenie i było dobrze ;-)

//Edit
Nie podobają się taski? To nie graj.

Macios Knight
07-02-2011, 19:51
Dochodzę do wnisku że gra nie sprawia wam przyjemności i jest nieustający płacz o to ze ktoś ma lepiej ktoś gorzej - co zawsze występowało pomimo starań ekipy. Zamknijcie server i wszyscy moze wkoncu będą zadowoleni.

HpX3
07-02-2011, 22:41
oczywiscie wszystkie gowna typu zarex płaczą no bo oni spedzili całe swoje życie przed tibia. Taski są zajebistą rzeczą , motywują mnie do expienia i wogole jest zajebiscie...
To , że jakiś chłopczyk z kubkiem z nescafe cos napłacze nie znaczy ze ma odrazu być taka lipa jaka była.
Ja bym nic nie zmieniał , bo teraz jest perfect.

Kaziu Extreme
07-02-2011, 23:12
Jesli taki bylyby do 150 pkt to od 15 lva mozna wbic okoloo 700 lv z taskami zarabaiajac kase robiac questy i nie narzekajac na brak eq.. Po co maja blokowac taski od 2595 lvla jak taski byly zrobione dla kazdego.:)

ak-47
08-02-2011, 10:14
Proste że tak, bez przesady, jeden z najlepszych Update, jakieś urozmaicenie, chce się expić a wy blokujecie ;xx

#Zróbcie znowu te taski ;x

PornoL
08-02-2011, 11:45
Curwa zróbcie tak jak na Global, dany task od xxx lvla do xxx lvla i git?

Szejk
08-02-2011, 11:47
Proste że tak, bez przesady, jeden z najlepszych Update, jakieś urozmaicenie, chce się expić a wy blokujecie ;xx

#Zróbcie znowu te taski ;x

Liczyłeś na to, że za pomocą tasków dogonisz czołówkę? Żałosne. XD

Nie ma tasków to nie masz jak wbijać 10lvl dziennie? Expij, expij!

Świetnie, że jest ograniczenie po wbiciu 150 pkt u Popiego.

pork999
08-02-2011, 12:10
Jak na moje powinny byc dozywotnie ;D.
Jestem na tak

ak-47
08-02-2011, 12:24
Liczyłeś na to, że za pomocą tasków dogonisz czołówkę? Żałosne. XD

Nie ma tasków to nie masz jak wbijać 10lvl dziennie? Expij, expij!

Świetnie, że jest ograniczenie po wbiciu 150 pkt u Popiego.

Tak, jestem ograniczony, gdy widzę twój ryj od razu mam banana na twarzy (;.
Idz na studia w końcu rumunie XD...

#Torus
Nie chcesz nie bierz i git...

Pogromczyni zla
08-02-2011, 13:26
Uważam, że taski powinny być dożywotnio. Zdobycie danej ilości punktów u Popiego powinny być tylko satysfakcją dla gracza. Jeśli komuś nie pasuje, nie powinien brać misji. Nie pojmuję jak ktokolwiek może narzekać na taski. Niedość, że dostajemy za to dodatkowy lvl to i kcc. Pogratulować logiki.

Ero Senin
08-02-2011, 14:54
Osoby głosujące na 'nie' robią to chyba z zazdrości ; o
Nie chcą żeby ktoś ich przegonił w lvlu/kasie

Większość pisze że to fajne urozmaicenie więc jestem jak najbardziej na tak

@edit
Może po 150 punktach ilość potworów do zabicia powinna zwiększyć się dwukrotnie?

Azielu$
08-02-2011, 16:12
Szkoda mi was. Pierw jest płacz, że 500 lvl'e latają w zajebistym eq albo, że 1k lvl wbija się w miecha, a tu dali taski, na których można zajebiście zarobić i gratis dostać kilkadziesiąt lvl'i to wy jesteście zadowoleni. To jest to samo co kupowanie na allegro tyle, że za darmo. Płaczcie tak dalej to niedługo kcc będzie chuja gówno warte, elo.

#mis
Żeby pajace jak ty mogły mniej kupić, eheh.

KaZeK
08-02-2011, 16:43
ja bym zrobił taski na zasadzie exp stage ;)

0-100 punktów 100% expa / kasa
101-110 punktów - 90% exp / kasa
111-120 p. - 80 % exp / kasa
121-130 p. 70% exp / kasa

to ofc propozycja;p
heh.

Taski mogą zostać ale od 100 punktów na całkowicie innych zasadach ;)

Mis Push Upek
08-02-2011, 17:01
Płaczcie tak dalej to niedługo kcc będzie chuja gówno warte, elo.

Widać komu zależy na dobrej cenie kcc na allegro. To chyba dobre podsumowanie całego topicu :)

Azielus pajacyku jakbyś chciał wiedzieć, nigdy kcc na allegro nie kupiłem w przeciweństwie do Twoich kolegów i może Ciebie samego?:)

$ëтhaη
08-02-2011, 17:16
Szejk mial pretensje o taski dlatego, ze jest niedorozwiniety (no lifer) i nie chce zeby ktos go dogonił bo bedzie musial siedzec 23h/nie 17.

@Azielu$

To jest to samo co kupowanie na allegro tyle, że za darmo. Płaczcie tak dalej to niedługo kcc będzie chuja gówno warte, elo.

Po co piszesz "ELO" jesli wypowiesz sie w tym temacie jeszcze 40 razy?
To nie jest to samo ogarnij...
Może placzemy po to zeby kcc nie byly warte nic?
Może nikt nie ma zamiaru sprzedawac kcc?
Wtedy bedzie lepiej. Taki "tyrek" nie kupi 2800 lvla i nikt nie bedzie sie spinal

@Topic
Wiekszosc jest na TAK. Jesli Santano zgodzil sie na temat/ankiete to powinien brac to pod uwage.
Nie chcecie taskow nie musicie brac proste? Dlaczego zawsze na APO jest tak jak chca napinacze? Bo płacza dniami/nocami na forum?

Czerstwy Mietek
08-02-2011, 17:27
jeszcze 2 uwagi

po 1 do tych którzy uważają że taski pozwolą na dogonieie słabszym h leveli to są w wielkim bledzie chociażby dla tego ze jesli osoba na 300 poziomie dostanie 1,5 levela i osoba na 2600 pozimie dostanie 1,5 levela to nawet jesli czas potrzebny na zadanie przy levelu 2xxx bedzie 2 razy wiekszy to i tak h levele wyjda na plus bo ilość expa potrzebna do wbicia koejnego levela jest ogromna a oni dostana ten level za free

po 2 azielus czy jak mu tam okazal sie skrajnym hipokryta i ewidentnie pokazal ze ma interes w tym aby taskow nie bylo bo prawdopodobnie sam handluje kcc na allegro i popsuje mu troche interes zmiana która wpłynie na balans kcc na serwie :D i choćby dlatego zeby ukrócić proceder handlu kcc na allegro takim kanaliom jak on utrzymal bym taski i zmniejszyl bym wpływ z kcc ale tylko na wyzszych levelach!!! pozostawiajac mozliwosc zarabiania slabszym

pozdrawiam

Dzikusek
08-02-2011, 20:49
Popieram ten pomysł . Tak jak koledzy wyzej mowia , jest to motywacja, nic innego dzieki temu zaczolem spowrotem grac te 15 sc co dostaje co 5 lvli to motywacja do robienia tych misji dzieki czemu gram. Bez motywacji to lipa po co grac w ta sama gre i mi sie nudzi to latanie na tych samych potworach przez 100 lvli . Popieram w pelni. :D

I love APO. Mame tez.

Alfons
08-02-2011, 21:48
Najlepiej jak by były do 200-250 pkt dożywotnio moga być czemu nie.

ak-47
09-02-2011, 08:53
75% jest na tak, może w końcu zrobicie coś z tymi taskami ;>?!

#down
Racja, może santano się wypowie już ?

Czerstwy Mietek
10-02-2011, 10:46
Ankieta się zakończyła trochę czasu minęło czy ktoś z administracji mógłby się wypowiedzieć co dalej :)

może Santano skoro to na jego prosbe została stworzona ankieta :D

Prawie jak Kamil
10-02-2011, 16:31

Łatwiejszą opcją i tą, która wybiorą dzieciaki jest allegro.

@topic.
Nie gram ;O

Alfons
10-02-2011, 17:07
Watpie, że ktoś z administracji się wypowie

ViVuSeK
10-02-2011, 20:54
Watpie, że ktoś z administracji się wypowie

Santano albo Tygrys prędzej czy później zdecyduje się na odpowiedź.

#t

Dożywotnio ,czy też nie - oto jest pytanie ;p

Gdyby nie były ciągłe - nikt by się "nie nudził" ,a gdyby był jakiś limit ,znów byłyby narzekania. Z drugiej strony ,administracja może nad nimi popracować ,żeby były ciągłe ,ale i tez coraz trudniejsze ,itd.

Ja osobiście jestem za pozostawieniem tego na zawsze.

James
11-02-2011, 00:09
Wynik sondy jest jednoznaczny, myślę że to będzie wyznacznikiem ostatecznej decyzji :)

#EDIT
Też jestem za dożywotnimi taskami.

Szejk
11-02-2011, 00:33
Wynik sondy jest jednoznaczny, myślę że to będzie wyznacznikiem ostatecznej decyzji :)

#EDIT
Też jestem za dożywotnimi taskami.

Same głosy to nic. Wszyscy, którzy mieli coś do napisania w tym temacie - napisali to. Santano jak i reszta ekipy powinna przeczytać nasze ZA i PRZECIW, żeby móc podjąć właściwą decyzję.

Splaxor
11-02-2011, 00:41
Myślę, że powinno się zostawić te taski. Wszyscy podali powód, że jest to motywacja do expienia i ja też podam taki powód.
Po zdobyciu 150 ptk zmniejszyć ilość kasy otrzymywanej za zadanie o połowę, a resztę zostawić.

@Zarex
Jak my zaczynaliśmy to mieliśmy trudniej, ale czy zawsze musi tak być? Niech nowi gracze mają łatwiej bo wtedy więcej zostanie tutaj, a głównie o to chodzi, aby na serwie znów było non stop po 300 online.

James
11-02-2011, 00:50
Same głosy to nic. Wszyscy, którzy mieli coś do napisania w tym temacie - napisali to. Santano jak i reszta ekipy powinna przeczytać nasze ZA i PRZECIW, żeby móc podjąć właściwą decyzję.

Demokracja to nie ustrój idealny. Głosować może teoretycznie każdy, chociaż nie każdy musi mieć własne zdanie w danym temacie. Ale jak dotąd to najbardziej "ogarnięty" sposób wyboru, dlatego chyba sprawdzi się i tym razem.

Jeszcze wracając do tego co napisał Splaxor do Zarexa.
Zgadza się. A idąc dalej tokiem rozumowania Szejka, skasujmy dzieciom internet, bo mają teraz łatwiej się uczyć niż kiedyś inni w tym ja i Ty, kiedy jeszcze tak prostego dostępu do informacji nie było.

Postęp to postęp, nie można go hamować z tak błahych powódek jakie przedstawiłeś, czyli "bo teraz mają łatwiej".

Szejk
11-02-2011, 01:39
Nie chodzi o to. Chodzi o to, że taski nawet na globalu się kończą. Jaki ma sens na moich 100 leveli wbitych na wardach otrzymanie darmowych 50? Wyjaśnijcie mi to. Zresztą i ty Jamesie i ty Splaxorze nie korzystacie z tasków, więc zupełnie nie rozumiem dlaczego się wypowiadacie na temat czegoś z czego nie korzystacie - to tak na marginesie. Jak taski mają dawać tyle darmowego expa to do wakacji będą co najmniej 2 osoby z 3k levelem, a około 10 nowych osób będzie mieć ponad 2600. Czy założeniem tasków jest rozdawanie darmowych poziomów? Jak tak ich chcecie to może zróbcie moby, które będą dawać po 10 mln expa i będzie się je bić masowo - jak kingi, wardy, czy balle. Jeśli taski miałby by zostać to nagrodą za taska musiałoby być coś innego niż exp i pieniądze. Taski wcale nie zmniejszają liczby kcc na serwerze, a exp sprawia, że na serwerze coraz szybciej i łatwiej wbić większy poziom.

//James - Mylisz się, ja korzystam z tasków :) Poza tym, uważam że to jest tylko ciekawe urozmaicenie. I taski wcale nie dają kolejnych 50% z tego co wbiłeś podczas robienia ich. Ja za taska z umami, za wbicie 6 lvli dostałem 2,5, więc bez szału i bez przesady. Jest ok :)

A ja dostaję 50%. Więc coś jest nie tak.

._.Kwasny._.
11-02-2011, 05:47
Nasz Godzie Zarexie :c, daj im poexpic troszku XDDDDDDDDd

Pitusekq
11-02-2011, 11:57
Nie chodzi o to. Chodzi o to, że taski nawet na globalu się kończą.

to jak Ci sie tak podoba ten real, ponieważ taski się na na nim kończą to poprostu przestań tu grać i zacznij na realu -,,-aha i nie porównuj realu do apo....

Alfons
11-02-2011, 12:35
Kiedy Santano podejmie decyzje o to jest pytanie beda taski dozywotnio czy nie a o tym sie przekonamy

ak-47
11-02-2011, 12:52
Kiedy Santano podejmie decyzje o to jest pytanie beda taski dozywotnio czy nie a o tym sie przekonamy

Powtarzasz się

#Już troszkę czasu mineło od założenia sądy, może w końcu ktoś się wypowie z Gm'ów i podejmie decyzje :)?

Precision
11-02-2011, 14:47
Moim zdaniem lepiej aby one zostały, bynajmniej dodają dużo motywacji do dalszego bicia poziomu. :D

Inodruid
14-02-2011, 18:29
Taski 4ever Bardzo Się Przydają :)

Undertaker
14-02-2011, 20:07
Moim zdaniem powinny być tylko do 100 pkt

Jasium
14-02-2011, 20:27
Oczywiscie ze powinny zostac.
Gdy gra sie od 1 lvl'a to nabiciu 500 juz nic nie zostanie.
A wtedy dopiero zaczynaja sie lepsze taski.
Osobiscie bardzo skorzystale na tym nowa postacia gdy bez kasy i manasow jakos zabilem te kilkaset dragonow i dostalem kase :)

Sp3cker
15-02-2011, 08:34
powinny zostać . Jest to duża motywacja

Prawie jak Kamil
15-02-2011, 22:59
Jak dla mnie to może być, podobają Mi sie te taski. JEstem na TAK.

Czerstwy Mietek
16-02-2011, 23:40
to moze tak na podsumowanie jeszcze jedna propozycja ode mnie:

po zaliczeni zadan potrzebnych do zyskania krzyża (100pkt)

zadania moglyby być limitowane w odpowiednich przedzialach
o co mianowicie chodzi że np na każde 100 leveli każdy mógłby wykonać ścisle określoną (ograniczoną) liczbe kolejnych zadań

np od levelu 301 do 500 na każde 100 leveli 15 zadań

od levelu 501 do 700 na kazde 100 lvli 12 zadań

lub tym podobne

oczywiście pewnie trzeba by było w pewien sposób to wypośrodkować ale moze byłby to złoty środek

pozdro

FrosT
17-02-2011, 07:57
Demokracja to nie ustrój idealny. Głosować może teoretycznie każdy, chociaż nie każdy musi mieć własne zdanie w danym temacie. Ale jak dotąd to najbardziej "ogarnięty" sposób wyboru, dlatego chyba sprawdzi się i tym razem.

Dokładnie... !
Co do Tasaków.. - rozwiązanie byłoby dobre.

Santano jeżeli odwiedzi forum to na pewno zajrzy do tematu i się wypowie :)

PornoL
17-02-2011, 10:51
#Już troszkę czasu mineło od założenia sądy, może w końcu ktoś się wypowie z Gm'ów i podejmie decyzje :)?
Sondy może? Wróć do szkoły bo te forum jest już mniej oblegane od takich bez mózgów
#t
Jestem za dożywotnimi taskami ale po 100pkt może być wprowadzony jakiś przedział.

ak-47
20-02-2011, 10:21
Sondy może? Wróć do szkoły bo te forum jest już mniej oblegane od takich bez mózgów
#t
Jestem za dożywotnimi taskami ale po 100pkt może być wprowadzony jakiś przedział.

Błąd zdarza się każdemu, popatrz na swoje czasami błędy ośle.

#Santano miał odpisać 2 dni temu w temacie gdy z nim pisałem, do dziś nie ma odpowiedz :|...

HpX3
20-02-2011, 10:56
To jest absurdalne...
Chłopczyk zarex założył temat w którym zaczął plakać ze zaraz wszyscy go "prześcignom w głupocie" , to odzew administracjii był natychmiastowy i jego zjebane życzenie odrazu zostało wprowadzone.

A po zrobieniu demokratycznego głosowania z wyraźną wiekszoscia glosów nie ma zadnego odzewu administracjii ....
Bravo!! jestem z was zadowolony.

Smoczek
20-02-2011, 11:06
jestem na nie po co ? to tylko szybsza forsa i exp.
jesli juz koniecznie chcece dozywotnie taski to po tych 150 pkt zarabiany exp powienien drastycznie spasc ilosc cc tez

Daburian
20-02-2011, 11:33
No No administracja jest zajebista, Zarex liże dobrze dupke Santano,głsów już jest wystarczająco dużo jak i opinii, więc administracja mogła by ruszyć swoje dupy i coś nam zakomunikować.

Jestem za dożywotnimi dlatego, iż mniejsze lvle mogą zarobic i kupic sobie eq.. np ja mam 470 lv i mam już 20kc i już niedługo bd wstanie kupic HOTA.. a taki zarexza 2.5k lvl dostanie za misje 7kcc czytam nei wiem ile, ale z loota wyjebie tyle co ja za 30 taskow -.-.

Więc Zarexsiu nie płacz tak, wiemy, że apo to jedyne w czym jesteś najlepszy i tu tylko kolegów masz, ale nie płacz;)

@Down

Raczej Ty powinieneś zmienić siedząc na apo po 10h dziennie to pewnie Twoje się już wypaliły :/

Prawie jak Kamil
20-02-2011, 12:48
No No administracja jest zajebista, Zarex liże dobrze dupke Santano,głsów już jest wystarczająco dużo jak i opinii, więc administracja mogła by ruszyć swoje dupy i coś nam zakomunikować.

Jestem za dożywotnimi dlatego, iż mniejsze lvle mogą zarobic i kupic sobie eq.. np ja mam 470 lv i mam już 20kc i już niedługo bd wstanie kupic HOTA.. a taki zarexza 2.5k lvl dostanie za misje 7kcc czytam nei wiem ile, ale z loota wyjebie tyle co ja za 30 taskow -.-.

Więc Zarexsiu nie płacz tak, wiemy, że apo to jedyne w czym jesteś najlepszy i tu tylko kolegów masz, ale nie płacz;)

Hmmm a teraz zmień majtki bo się zmoczyłeś chyba.

TOPIC.
Taski dożywotnie XD

Sensimila <3
20-02-2011, 13:21
Moim zdaniem nie. To jest łatwa kasa, robiona przy zwykłym zabijaniu potworów, na których się expi.

ak-47
20-02-2011, 14:39
Moim zdaniem nie. To jest łatwa kasa, robiona przy zwykłym zabijaniu potworów, na których się expi.

Kasy nie musi być po 150 pkt'ach !...

#dożywotnie.

Santano
20-02-2011, 14:52
Dodamy taski z powrotem, jednak prawdopodobnie z jakimś procentowym zmniejszaniem nagrody zależnie od punktów.