View Full Version : Komunikator Glosowy.
<Magiczny>
09-02-2011, 20:54
Jaki polecacie komunikator glosowy? Zeby nic nie lagowalo i rozmowa byla czysta.
TeamSpeak 3.0, lub ventrilo 2.1.4. Teamspeak lepszy, ale mniej powszechny. Jedynym atutem ventrilo 2.1.4 jest ogromna ilość darmowych kanałów oraz w/w powszechność. Mimo wszystko głosuję na ventrilo.
Pewnie że vt, łatwiejszy w obsłudze i przede wszystkim darmowy (only public) [ts3 też free ale syf].
Zdecydowanie najlepszy jest Ventrillo łatwy w obsudze no i nie laguje ; P
Ventrillo, Teamspeaka nie za bardzo ogarniam i w csie miałem delay sekundę do tyłu :(
TeamSpeak jest dobry .Skype no nie wiem niektórym może lagować ,ale jak mają porządniejsze kompy to nie.Ventrilo no godne polecenia.
Na moich 512RAM idealnie śmiga vt i nie laguje kantera, jak masz słaby pc polecam venta.
Vent i tylko on.Najlepiej wersje 2.1.4 bo jest najbardziej popularna no i są darmowe kanały jak wspomniał Veto.Po za tym na dobrze ustawionych serwerach VT jest najlepszy kodek dźwięku dzięki czemu rozmowa jest bez szumów i trzasków.Najnowszy TS jest raczej mało popularny a o Skype np. w Csie to zapomnij bo słychać wszystko co się dzieje u drugiej osoby nawet grę ;)
Ze swojej strony właśnie VT polecam.Używam od 3 lat i nie narzekam
Wydaje mi się że już był taki temacik, ale co tam nie zaszkodzi się wypowiedzieć i zagłosować w sądzie. Zaznaczyłem ' skajpa ' , ale używam też ts'a.
Polecam Ci Skype, zawsze z niego korzystam ;] prosty w obsłudze i...
...i whatever...
:)
Moim zdaniem najlepszy ts3.
Jednak malo kto go ma, wiec czesciej uzywam venta 2.1.4.
Glosuje na ts'a.
vt 2.1.4 ma opóźnienia i zmienia glos... TS używałem krotko tyle co był ten z apo... a skype rox ;D
bo komunikacja nie kończy się na tibi -.-
Patryk1551
10-02-2011, 11:28
Teraz używam Ts3 mamy za free serwer jako klan rs xd
Jeszcze parę miechów temu korzystałem z TS2 i też fajnie było dlatego najlepsze dla mnie jest teamspeak chociaż na vt też czasami wbiję.
KRZEMIEN to ja
10-02-2011, 11:34
ja polecam telefon komorkowy najlepiej orange podobno nic nie laguje ;o
vt 2.1.4 wiadomo
vt 2.1.4 ma opóźnienia i zmienia glos... TS używałem krotko tyle co był ten z apo... a skype rox ;D
bo komunikacja nie kończy się na tibi -.-
wszystko ma jakies opoznienie i wszystko zmienia glos (w sensie komunikatorow)
Flamaster
10-02-2011, 11:52
Na moich 512RAM idealnie śmiga vt i nie laguje kantera, jak masz słaby pc polecam venta.
Dojebałeś.... VT a Vent to chyba to samo:cool::D
@topic
Ventrilo [2.1.4]
Z tym skype to mam nadzieje, ze zartujecie, bo jego jedyne sensowne przeznaczenie to videorozmowy...
Degustator
10-02-2011, 15:40
Ventrilo jeżeli masz stary komp. TeamSpeak 3 na starych kompach nie działa płynnie..
i nie mówcie że TS3 to syf tylko kupcie lepsze kompy : P
Ventrilo jeżeli masz stary komp. TeamSpeak 3 na starych kompach nie działa płynnie..
i nie mówcie że TS3 to syf tylko kupcie lepsze kompy : P
Zgadazam się z Degustatorem.
#t
Spróbowałem na starszym kompie i Ventrilo moim zdaniem lepiej chodziło.
ABDO THE KING IN DEMON
10-02-2011, 23:48
Ventrilo oczywiście najlepiej wykupić sobie serwer który jest kosztuje grosze. ;)
Jeśli grasz troche profesjonalnie to skype odpada odrazu
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.