PDA

View Full Version : Jak odblokowa? porty?

ave666
11-02-2011, 16:12
Nie wiem co to są te całe porty nie wiem jak je odblokować ale odblokować muszę. Gdy gram na steamie w csa wywala mnie z serverów po kilku minutach i wyskakuje błąd, żebym odblokował porty jakieś czy coś. Czytałem o tym w google ale większość to stare linki z for informatycznych gdzie ludzie posługują się językiem niezrozumiałym dla mnie. Jakby ktoś mi wytłumaczył po POLSKU to będę wdzięczny i oczywiście reput. Ah mam win xp.

@down
Nie wiesz - nie pierdol, można teżwyłączyć w zaporze systemowej, która u mnie jest do kurwy nędzy wyłączona a nadal mnie wywala z serverów ;x Anty wira nie mam bo uznałem, że ten pc rozwali się prędzej sam niż zniszczy go wirus jakiś (8 lat nic w tym badziewiu nie zmieniałem więc data ważności niedługo się pewnie skończy)

UNKNOWNq
11-02-2011, 16:34
porty to mozesz odblokowac w swoim antywirusie xd o ile sa zablokowane

n0name1
11-02-2011, 19:38
Napisz nazwe routera .

zielony kwadracik.,
12-02-2011, 02:52
Mam dokladnie ten sam problem, ustawilem w ustawieniach steam, cos tam zeby jakies serwery w polsce a mialem ustawione ze w niemczech, wlaczylem zapore i wylaczylem, pozniej zresetowalem steam, i jedynym rozwiazaniem jest to ze jak chcesz sobie spokojnie pograc to musisz w okienku znajomi zrobic sie offline mi to pomoglo mam nadzieje ze tez to ci pomoze :D

Precision
14-02-2011, 19:09
Możesz również odblokować je w routerze. Często jest to zakładka 'Firewall'-> np. Virtual Servers. Jak nie wiesz dokładnie jak się za to zabrać napisz do mnie to pomogę.