View Full Version : Spadaj?ce fps
Patryk1551
13-02-2011, 12:21
Mam taki problem ze spadkiem fpsów, gram sobie elegancko jest 50-60fps i nagle ktoś obok mnie włącza latarkę i fps spadają do 5-15fps. Znacie jakieś sposoby na to żeby te fps tak nie spadały z tą latarką?
Wcale nie Devil Murder
13-02-2011, 12:54
Dokładnie! Mam to samo! Mam bardzo dobry komputer, nie licząc karty graficznej, która jest zintegrowana. Zapewne to jej wina i myślę, że jedynym sposobem jest zmiana sprzętu, ale mogę się mylić oczywiście.
Pzdr
Dokładnie! Mam to samo! Mam bardzo dobry komputer, nie licząc karty graficznej, która jest zintegrowana. Zapewne to jej wina i myślę, że jedynym sposobem jest zmiana sprzętu, ale mogę się mylić oczywiście.
Pzdr
Jednak sie nie mylisz :|. Integra przestaje wyrabiac, bo latarka i swiatlo rzucane przez nia to juz wyzsza jazda dla niej.
@top
Podaj no model procesora i karty graficznej + gratis info, tj. ile czasu od ostatniego formata, bo znajac zycie twoj dysk to smietnik.
Tutaj raczej nie ma jakieś konkretno sposobu.Jedynie można jak Kolega wyżej powiedział formata.Może i coś pomoże.Spróbuj jakiś komend (developer 1 ,fps_max 100 itd.) programów które podwyższają fps .Nic innego raczej nie pomaga :/
Patryk1551
13-02-2011, 15:51
No właśnie mam kartę zintegrowaną :( Czyli jedynym wyjściem jest zmiana sprzętu?
procek intel core 2 quad cpu Q6600
formata miałem hmmm z pół roku temu, nie mam antywirusa, czasem czyszczę rejestr itd. w ccleanerze i komp też nie jest zaśmiecony tylko cs tibia gg i to wszystko i jakieś podstawowe programy ;d
No raczej tak.Lub graj na serverach gdzie nie ma latarek i ludzie ich nie używają .No nic poczekaj na wypowiedzi innych spróbuj jakiś programów do podniesienia fps.
Integra z Q6600 to naprawde swietny pomysl. W koncu sam go uzywam w polaczeniu z niezwykle slaba, jak na czasy zakupu pc, 8800GTX.
A, antywirusa tez nie instaluj, bo lepiej sie przeglada twoj komputer bez niego.
@down
Ta, strasznie awaryjna jest. Juz 4 rok na stockowym chlodzeniu z OC i 0 problemow. Co do architektury to wiadomo, ze stara. gtS460 to akurat glupota, bo jest dławiona wersja gtx 460, jest multim kart ktore sie w tej cenie bardziej oplacaja.
8800GTX jest juz stara karta, szybko sie psuje (artefakty itp). Co do spadku fps'ow proponuje kupic lepsza kartę chociaz gts460.
Patryk1551
13-02-2011, 18:09
Aha. To będę musiał się jeszcze pomęczyć z tymi fps. Temat można zamknąć.
ja KRZEMIEN
13-02-2011, 20:17
Znacie jakieś sposoby na to żeby te fps tak nie spadały z tą latarką?
mow ludzia zeby nie swiecili latarka bo cie to oslepia ;x
sciagnij sobie modele zmniejszajace fps i 50-60 fps jak dla ciebie to dobrze to +++
ja mam chujowego laptopa a i tak mi wyciska 75 fps
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.