View Full Version : ?wiadome sny lub OOBE
Flamaster
17-02-2011, 15:38
Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was doświadczył świadomego snu, bądź OOBE. Pewnie pomyślicie sobie, że psychol jakiś jestem. Ale ostatnio czytałem o tym na googlach. I strasznie mnie to zaciekawiło. Jeżeli nie wiesz co to świadomy sen TEN (http://www.swiadomesny.pl/swiadome-sny.html) artykuł pozwoli Ci to bardziej zrozumieć.
Pisać tutaj swoje przeżycia i doświadczenia z tym związane. :cool:
PS; zny- sny *
owszem doswiadczam czesto swiadomych snow dzieki temu (http://www.harry-potter.net.pl/Co-noc-odwiedzam-Hogwart-i1538.html) artykulowi
jest to zajebiste uczucie... nauczyłem się już dość dobrze opanowywać te umiejętność i kiedy mam ochotę kładę się spać wiedząc co będę widział w śnie ;D
wiele ludzi miewa świadome sny nie widząc o tym ;D
Azbest on de tour
17-02-2011, 15:47
Czasem jak mam jakis zen, to mam przeczucia że widziane sceny nie są prawdą ale i tak nie umiem tego kontrolować. Może gdybym się w to zaczął bawić na poważnie to coś by z tego było
Mateusz Soprano
17-02-2011, 15:55
Witam.
Kiedyś próbowałem wyjść z ciała czyli trenowałem oobe.Gdy leżałem próbowałem się odprężać i czuć wibracje,bo podobno zaraz po wibracjach opuszczasz ciało.Raz mi się tak naprawdę udało poczuć wibracje nie mal na całym ciele czułem że zaraz to się może stać i że wyjdę,ale nie wiem dlaczego przerwałem czy się przestraszyłem czy wolałem zostać bo tak było by lepiej.
Ogólnie dałem sobie z tym spokój,bo zdałem sobie sprawę jakbym po tym czymś funkcjonował w społeczeństwie,już tibia mi sito z mózgu zrobiła w tamtych czasach,teraz wolę być normalny.Przerwałem prawdopodobnie gdy próbowałem ruszyć palcem wskazującym lewej ręki,bo gdzieś czytałem że tak się robi gdy chcemy wrócić do ciała,przy czym obojętne jest która to ręka.
Po prostu już nie chcę tego robić, bo boję się że będę taki poryty, mówić bliskim o miłości,przyjaźni i harmonii czy kij wie czym.Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.Robisz oobe i udaje się lecisz jest pięknie żałujesz że musisz wrócić,to najpiękniejsze uczucie,a tutaj budzisz się rano i musisz iść do roboty, i spotykać się z ludźmi którzy twoim zdaniem są durni.W ogóle w Strefie Tajemnic było o tym i gościówa mówiła że raz to spróbowała i takie to piękne jest, że codziennie to robi.Takie jakby uzależnienie,ja sobie nie chcę życia psuć.
Lolipops
17-02-2011, 16:43
Ja kiedyś miałem coś takiego że otworzyłem oczy ale nie mogłem poruszyć żadną częścią ciała przez jakieś 5 minut xD.
A i czasami jak oglądam fajne filmiki,to pozniej mokre slipki mam xD.
Jednakże nie wiem czy moje przeżycia zaliczają się do tych wspomnianych przez was.
Darkstar
17-02-2011, 17:48
Witam.
Kiedyś próbowałem wyjść z ciała czyli trenowałem oobe.Gdy leżałem próbowałem się odprężać i czuć wibracje,bo podobno zaraz po wibracjach opuszczasz ciało.Raz mi się tak naprawdę udało poczuć wibracje nie mal na całym ciele czułem że zaraz to się może stać i że wyjdę,ale nie wiem dlaczego przerwałem czy się przestraszyłem czy wolałem zostać bo tak było by lepiej.
Ogólnie dałem sobie z tym spokój,bo zdałem sobie sprawę jakbym po tym czymś funkcjonował w społeczeństwie,już tibia mi sito z mózgu zrobiła w tamtych czasach,teraz wolę być normalny.Przerwałem prawdopodobnie gdy próbowałem ruszyć palcem wskazującym lewej ręki,bo gdzieś czytałem że tak się robi gdy chcemy wrócić do ciała,przy czym obojętne jest która to ręka.
Po prostu już nie chcę tego robić, bo boję się że będę taki poryty, mówić bliskim o miłości,przyjaźni i harmonii czy kij wie czym.Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.Robisz oobe i udaje się lecisz jest pięknie żałujesz że musisz wrócić,to najpiękniejsze uczucie,a tutaj budzisz się rano i musisz iść do roboty, i spotykać się z ludźmi którzy twoim zdaniem są durni.W ogóle w Strefie Tajemnic było o tym i gościówa mówiła że raz to spróbowała i takie to piękne jest, że codziennie to robi.Takie jakby uzależnienie,ja sobie nie chcę życia psuć.
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201003/1267560153_by_Milker_500.jpg
Chyba nie miałem nigdy świadomych snów. Wydawało mi się jedynie, że jeden jest bardziej realny od drugiego, nic więcej. W sumie chciałbym kiedyś spróbować bo z relacji innych wygląda, że to fajne doświadczenie.
1st R. Boonek
17-02-2011, 18:19
LD, czyli świadomy sen, jest niebezpieczną formą przyjemności. Mimo tego, że jest wbrew wierze katolickiej, niesie za sobą też inne zagrożenia. W śnie kieruje nami podświadomośc, a kiedy bawimy się w LD, odpalamy tak jakby w programie "Nieświadomości" podprogram świadomości. I ta świadomość, może narobić więcej szkód niż pożytku. Raz - dla naszej psychiki, tzn może zmienić naszą hierarchię wartości, poczucia bycia i rzeczywistości. Dwa - zmienić nas samych, i zamknąć na drugiego człowieka, dlatego, że te doświadczenia są ekstremalnie podniecające i zarąbiste jednym słowem.
Mysle, ze to w chooy ciekawe :D Niestety nie przezylem czegos tak pieknego :( moim zdaniem to jest poprostu niewyobrazalne, ze z pelna swiadomoscia mozesz robic to co ci sie podoba a nastepnie sie obudzic i nie poniesc konsekwencji ;o poczytam o tym, sprobuje :D
Flamaster
17-02-2011, 18:25
Na pewno jest to ciekawe lecz trzeba uważać, aby nie przesadzać bo potem możemy sobie zjebać psychikę i nie będziemy rozróżniać rzeczywistości od snu [troche to przypomina "incenpcje"... poczytajcie sobie o technikach wywoływania świadomego snu Tutaj (http://umysl.przebudzenie.net/17-techniki-wywolywania-swiadomych-snow-cz-1.html). Musze dzisiaj spróbować:D
Ostatnio czytałem coś o tym na jednej stronie (http://darkwarez.pl/forum/poradniki/1187056-swiadomy-sen-przezyj-cos-czego-nie-przezyjesz-normalnie.html) zaciekawiło mnie to, ale nie mogę się zabrać. Ogólnie to nie chce mi się wierzyć, że zapanuje nad snem i nagle będę w łóżku z Cameron Diaz albo Angelina Jolie, no ale kto wie :P
~Bocianex~
17-02-2011, 22:05
Mnie osobiscie bardziej kręca koszmary na jawie ^^ idosery i te sprawy bardzo polecam dla tych co maja wybujala wyobraznie i slabe nerwy
Flamaster
17-02-2011, 22:13
Taak ;d tylko w koszmarach często nie można się obudzić i ładna jazda jest xd. Potem bania zryta przez cały dzien ;>
Black Dervil
17-02-2011, 22:37
ja mam czasami takie sny ze śni mi sie coś i po paru dniach miesiacach pokazuje m isie to naprawde przekichane;/
mam to co pare dni, cpam w snie, nastepnie jakis koszmar, budze sie i nie wem co ze soba zrobic, armagedon w mozgu
Diabolix
17-02-2011, 23:22
Ostatnio czytałem coś o tym na jednej stronie (http://darkwarez.pl/forum/poradniki/1187056-swiadomy-sen-przezyj-cos-czego-nie-przezyjesz-normalnie.html) zaciekawiło mnie to, ale nie mogę się zabrać. Ogólnie to nie chce mi się wierzyć, że zapanuje nad snem i nagle będę w łóżku z Cameron Diaz albo Angelina Jolie, no ale kto wie :P
Uważaj, bo jak sobie o niej za dużo będziesz myślał, to jeszcze niechcąco pomyślisz pod koniec o Bradzie i będziesz miał nie miło. Ale kto co woli, nie wnikam, kotku.
@Topic
Czytałem o tym kiedyś, ale nigdy na poważniej nie próbowałem. Jakoś nie mam zamiaru się w to bawić, bo i po co? Wystarczy mi to, że już "w realu" dzieją się dziwne rzeczy.
Wczoraj widziałem kosmitów na podwórku, bawili się z moim kotem, który, od tamtej chwili, jest jakiś inny...
Flamaster
18-02-2011, 13:33
A doświadczył ktoś OOBE ? Jeżeli nie wiesz co to zapraszam Tutaj (http://www.eioba.pl/a75335/oobe_podr_e_poza_cia_o).
Podobno super sprawa, ale żeby dość do takiego stanu potrzeba lat praktyk. Jednakże chciałbym kiedyś spróbować ;-)
Lord Frinks
19-02-2011, 14:08
OOBE jeszcze chyba nigdy nie doświadczyłem, ale świadomy sen wiele razy ;-) ostatni dzisiaj w nocy ;d spacerowałem sobie po Paryżu:cool:
Ale równiez słyszałem, że na OOBE potrzeba miesięcy/lat praktyk...
Krulowiec
19-02-2011, 14:59
Miewałem świadome sny i jakoś umiałem sobie z nimi poradzić.
Pamiętam, że było coś takiego podszedłem do samochodu i po prostu chciałem prowadzić więc wsiadłem i jechałem , naprawdę niewiarygodne ; d.
Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudzić, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
~Bocianex~
19-02-2011, 16:18
Pamiętam, że było coś takiego podszedłem do samochodu i po prostu chciałem prowadzić więc wsiadłem i jechałem , naprawdę niewiarygodne ; d.
Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudził, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
Slyszalem opowiadania ze najgorsza rzecza jest to ze nie mozesz sie w ogole poruszyc a sni ci sie aktualnie koszmar i czujesz wszystko tak jak w rzeczywistosci
xD Lukki xD
19-02-2011, 18:15
Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudził, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
To ty się chyba za dużo Incepcji naoglądałeś... Nie da się przez to zapaść w żadną śpiączkę.
Prawdą jest, że w świadomym śnie czujemy tak jak normalnie. Praktykowałem sen świadomy, ale nie jest to łatwe, potrzeba kilka tygodni "ćwiczyć", przyzwyczajać się do robienia regularnych testów rzeczywistości. Kilka razy mi się udało podłapać LD (Lucid Dream - Świadomy sen), ale nie trwały one zbyt długo.
OOBE doświadczyłem przypadkiem kiedyś jak byłem młodszy, ciekawe uczucie.
@down
To było ~~10 lat temu, ale pamiętam te dziwne uczucie do dziś. Tak samo jak sen świadomy można podłapać całkiem przypadkiem w ogóle tego nie praktykując, a przeważnie nawet nie wiemy że świadomie śniliśmy, a prawie każdy ma świadomy sen przynajmniej raz w życiu więc czemu OOBE nie miało by się trafiać przypadkowo?
Mateusz Soprano
19-02-2011, 18:56
OOBE doświadczyłem przypadkiem kiedyś jak byłem młodszy, ciekawe uczucie.
To chyba sam sobie wkręciłeś, że to było OOBE.Moim zdaniem jakbyś raz spróbował to byś pierwszy taki temat na forum założył a po za tym to czytał o tym w necie z 100 artykułów i próbował kolejny raz wyjść z ciała i tak cały czas.
Nie, nigdy nie miałem kontrolowanego snu. Zawsze mnie zaskakiwały czyny sytuacje itp :D
Nie wiem czy to jest to co teraz napisze ale mam niekiedy takie sny, ze jestem gdzies nagle u kogos w domu czy z kims gdzies no i sam jakby wiem co do niego powiedziec i to mowie ide tam gdzie chce ogladam sobie rozne rzeczy :P
Ale narazie 2 razy mialem taki przypadek
@edit
Ale tak sobie pomyslalem ze tak umiec to opanowac i codziennie klasc sie spac ze swiadomoscia, ze zaraz idziemy do Paryza itp, itd to zajebista sprawa chociaz mi sie nie chce takich rzeczy trenowac. Jak bedzie chcialo to samo przyjdzie tak jak 2 sny wczesniejsze
ja mam czasami takie sny ze śni mi sie coś i po paru dniach miesiacach pokazuje m isie to naprawde przekichane;/
To się nazywa deja vu :) I też jest zajebiste.
Ale wracając do tematu.
Polecam wam ten kurs (http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-swiadomie-snic-wstep)
Link jest do pierwszego filmiku, łącznie jest ich 5. Można śmiało oglądać od 3 części, bo poprzednie to lanie wody o dupie maryni..
Do rzeczy, własnie stąd nauczyłem się świadomie śnić.
Nie wychodzi to oczywiście zawsze i nie radzę tego uskutecznia w ciągu tygodnia, bo można obudzić się czasem po lekcjach/pracy :)
Jak już ktoś umie świadomie śnić, to wie że jest to bezdenna studnia szczęścia :D Można robić co się człowiekowi żywnie podoba, ja np lubię spadać z wieżowców itp :D
Ogólnie polecam tym dla których zwykły sen to za mało. Nie jest to na początku łatwe, ale fajnie jak już się uda.
To ja Wam opowiem co mi się raz przytrafiło.
Była gdzieś około 23 godzina, byłem już senny, ale chciałem się jeszcze pouczyć. Położyłem się brzuchem na łóżko, zamknąłem oczy i coś tam sobie mówiłem w myślach, leżałem jakiś czas, tak niby śpię, ale leżę, oczy zamknięte, otworzyłem oczy, podnoszę się i widzę, że moje ciało leży i mówię co jest ku*wa? Gryzę się w rękę, nic nie czuję, chciałem podnieść rękę temu mojemu ciału i nic, tak jakbym był duchem, zaje**ście się wtedy przestraszyłem ;D Potem nie wiem jak ja to zrobiłem, ale mój duch "wrócił" do mojego ciała, otworzyłem oczy, moje ciało było sparaliżowane, najbardziej dłonie, były bezwładne, teraz znów się ugryzłem w rękę i poczułem swoje zęby wgryzające się w dłoń, poleżałem chwilę i wszystko wróciło do normy. Trwało to może z minutę? To było niesamowite, nigdy tego nie zapomnę :D
Czy to był właśnie OOBE, czy coś innego? ;x
Świadomych snów chyba nie umiem ;<
@edit
W pewnym momencie takiego leżenia możesz nagle stracić przytomność, ale tylko na chwilkę. Jak już ją odzyskasz, to najprawdopodobniej będziesz unosić się nad swoim ciałem. I co teraz? Poruszanie się w tym nowym ciele, jak i zachowanie się w nim, jest kompletnie inne niż w normalnym świecie i jest to rzecz nie do opisania. Np. masz tam widoczność 360 stopni! Jak można w ogóle sobie to wyobrazić? I takich rzeczy jest tam od grona. Poruszasz się tam za pomocą myśli.
Wiecej: http://www.eioba.pl/a75335/oobe_podr_e_poza_cia_o#ixzz1ETjlJw5e
Coś takiego właśnie miałem :o
Lord Frinks
20-02-2011, 22:28
Hjubert, brzmi mało prawdopodobnie, ale po tym co czytałem w innych artykułach to ci wieżę ;d
@topic
pisałem
Flamaster
23-02-2011, 18:07
Swiadomy sen i OOBE nie zapomniane przeżycia koszmar we śnie bezcenne ;>
Wczoraj miałem zajebisty koszmar... kurcze strasznie długo mi się ciągnął sen, ale nie umiałem się obudzić chociaż nie chciałem już śnić.. dzisiaj bania ładnie zjebana w szkole ;d
Andreas Jacques
23-02-2011, 18:36
Raz na tydzień mam taki sen i sobie wyobrażam moją koleżankę w której się zabujałem, i wtedy jest fajnie. Dlaczego? Nie, nie "rucham" jej tylko po prostu jeżdżę sobie z nią autkiem czy idę na kolację. Uznajcie mnie za debila, możecie.
Lord Frinks
23-02-2011, 19:52
@up
Właśnie o to chodzi, że nie uznamy Cię za debila ponieważ zapewne większość facetów myśli o swojej wybrańce przed snem xd a to, że umiesz do tego o niej śnić świadomie to kolejny plus.
Sambo Rasta
19-04-2011, 09:44
Trenuje swiadome snienie nawet chcialem zalozyc temat ale wyszukiwarka i znalazlem ;p super sprawa rozrywka podczas spania ;) chociaz troszke trwalo zanim sie nauczylem ;p preferuje technika FILD obudzic sie w nocy i przejsc w stan porazenia przysennego i z tego w sen.. ci co nie ogarniaja tematu niestety moga to wysmiewac to zapraszam ich chociaz na wikipedie pod haslem Świadomy Sen
@Flamaster i np po to sa swiadome sny do zwalczania koszmarow ... np spotykasz taki koszmar w tym snie i pytasz sie "Czego chcesz" i on znika rozumiesz xD i mowie calkiem powaznie ;))
@hjubert to na pewno nie bylo oobe ale moze porazenie przysenne z halunami ;p
KePuczasta
19-04-2011, 11:26
Ja nie muszę trenować tak zwanego świadomego snu... :p
Mam to szczęście, że zazwyczaj śni mi się to co chce -.^
A jeśli zdarza się inaczej, to po prostu...się budzę! :o
Lord Szadi
19-04-2011, 14:57
hahaha miałem sen o tibi że mnie okradziono :/ :D
Mateusz Soprano
19-04-2011, 17:46
@Flamaster i np po to sa swiadome sny do zwalczania koszmarow ... np spotykasz taki koszmar w tym snie i pytasz sie "Czego chcesz" i on znika rozumiesz xD i mowie calkiem powaznie ;))
@hjubert to na pewno nie bylo oobe ale moze porazenie przysenne z halunami ;p
To wyobraź sobie że żyjesz w 1939 roku i pierwszego września stoisz na zachodniej granicy Polski a tutaj Armia Niemiecka a ty do nich "Co chcecie"?
Ja bym sobie wyobraził jakąś ładną koleżankę z klasy i że z nią ( II ).
Sambo Rasta
19-04-2011, 21:09
uwierz mi mateusz w takim snie jezeli dobrze wycwiczysz ktoras z technik mozesz robic co tylko chcesz (nawet z 10cioma jak chcesz i nawet podolasz haha :D) ;) wyobraznia jest granica ;p i wszystko w jakosci jakby hd hehe wydaje sie bardziej realnie niz w rzeczywistosci i wtedy robi sie testy rzeczywistosci :D np zatykasz nos i probujesz oddychac nim i jesli mozesz to znaczy ze snisz ;p po to zeby sie nie pomylilo hehe ;p
N-series
20-04-2011, 20:58
czesto , jak byłem młodszy lunatykowałem czesto xd , teraz zdarza mi się przeklinać przez sen
No ja miałem pare razy takie sny, w których spadałem ze schodów i jak już upadałem to tak na prawdę moje ciało zrobiło taki gwałtowny ruch i sie budzilem ;d
nienawidze świadomych snów
dlatego zawsze przed snem modle sie do Lucka aka Szatana aka Diabła
skutkuje
Sambo Rasta
21-04-2011, 00:24
@N a co to ma wspolnego ze swiadomym snem :D
@zark
to zryw miokloniczny - tuż przed zaśnięciem, występuje podczas przechodzenia z fazy (fal mozgowych) Alfa do fazy Theta, ale nie zawsze go czujemy. w ten sposób mózg upewnia się, czy mięśnie są już "odcięte" od bodźców z mózgu, jeśli nie to własnie ten zryw poprzez gwałtowne szarpnięcie mięśni nas budzi i proces zasypiania startuje od nowa a samo "wyłączenie" mięsni jest dla naszego bezpieczeństwa - zeby nie zrobić sobie krzywdy odtwarzając sen w realu jak lunatycy
naprawde warto sie tym zajac bo to urozmaicenia spania haha :D
na te fora mozna zajrzec zeby dowiedziec sie wiecej i wybrac sobie technike ;p
www.psajko.fora.pl
www.lucidforum.pl
czesto , jak byłem młodszy lunatykowałem czesto xd , teraz zdarza mi się przeklinać przez sen
Ja tak samo jak byłem młodszy, podobno raz lunatykowałem ;) Z tego co mama mi opowiadała to jak byłem młodszy tam podstawówka jeszcze, to w nocy wyszedłem z mieszkania (nieświadomie, lunatykowałem ofc). W nocy z klatki schodowej zacząłem podobno pukać/dzwonić. Mama musiała niezłego zonka jebnąć jak mnie zobaczyła, choć ciekaw jestem ile strachu musiała się najeść, bo mógł to być również jakiś najebany pijak...
Raz na tydzień mam taki sen i sobie wyobrażam moją koleżankę w której się zabujałem, i wtedy jest fajnie. Dlaczego? Nie, nie "rucham" jej tylko po prostu jeżdżę sobie z nią autkiem czy idę na kolację. Uznajcie mnie za debila, możecie.
W pewnym sensie też tak mam. Czasami mam kontrolowane sny, a czasami nie. Jak już mam kontrolowany sen to przeważnie zdarza mi się śnić głównie o jebaniu laski i jeździe na motorze - najczęściej XD
hahaha miałem sen o tibi że mnie okradziono :/ :D
haha ;d mi także się raz zdażyło śnić o tibii, ale tylko raz CHYBA. i nie ze mnie okradziono tylko mialem 300level XD albo jakiś high nie pamietam dawno temu był xD
Jak już ktoś umie świadomie śnić, to wie że jest to bezdenna studnia szczęścia :D Można robić co się człowiekowi żywnie podoba, ja np lubię spadać z wieżowców itp :D
Czasami zdarzają mi się sny, że "nurkuję" samolotem. Tzn spadam pionowo i gdy już jebne o ziemie to najczęściej zdarza mi się obudzić (zawsze tak trafiam, że to już godzina pobudki), a w środku nocy to sam nie wiem co się po tym dzieje, bo nie pamiętam ; )XD
@t
Mam takie pytanko. Czy gdy się budzicie to nie macie może takich objawów: dosłowny brak kontroli nad ręką. Nie pamiętam już, która to była, ale wiem że czasami z rana po obudzenia, dosłownie pierwsze 15sekund łapa mi drętwieje i nie mogę nią ruszyć. I jak dotykam ją drugą ręką to takie dziwne uczucie, jakby kucie.
Od dziś trenuję rozwijanie tej umiejętności.
Niestety więcej moich snów nie zdradzę, cenię sobie prywatność ; )
Ten temat nie powinien się znaleźć na tym forum.
Pierw trzeba wiedzieć co to jest LD i OOBE które jest nie możliwe do osiągnięcia bo zachodzi jedynie w obrębie naszego mózgu.
Aha, oraz nigdy nie osiągniecie dobrego LD bez wspomagaczy. To co osiągacie to jedynie mocny sen nic więcej.
Sambo Rasta
21-04-2011, 23:17
@styl poprostu lezysz na rece w nocy i ci dretwieje i nie masz czucia poki krew nie zacznie dobrze krazyc ;)
@allow gowno prawda ja od 2 lat mam ld bez wspomagaczy na TR i Fildzie i jest git... a oobe byly testy poczytaj troche o tym jak np kartki czytali ;)
najpierw troche wiedzy pozniej mow o czyms o czym masz niewielkie pojecie...
a tak wogle to naprawde polecam wszystkim swiadome sny mozna na youtube wpisac sa poradniki itp ;) Oneironautyka jest lepsza od tibii hehhe :D
Jasny xD
22-04-2011, 00:56
Jeszcze nie próbowałem bardzo ciekawe.
Sambo Rasta
22-04-2011, 01:11
Tylko nigdy nie patrzcie w lustro w swiadomym snie ;) nie wiem czemu tak duzo ludzi ma z tym dziwne akcje ale jakos tak jest ;p
Flamaster
22-04-2011, 10:08
@up
Tak samo jak we śnie 'idziesz' do kibla to się zlejesz w RL w gacie :)
Sambo Rasta
22-04-2011, 11:01
nie zawsze ale spore jest prawopodobienstwo ;p ale akcje lustrzane w swiadomym snie to niezla jazda ;)
moglby mi ktos wytlumaczyc co to jest to ld, rt i w ogole te inne skroty? narazie czytalem tylko o wildzie, fakt obudziłem się w srodku nocy (sam z siebie) po jakimś snie ktorego nie pamietam. wzialem reke pod siebie (polozylem sie na plecach). nie przypominam sobie zebym mial jakas faze pozniej, zadnego snu . trzeba cwiczyc :P
Sambo Rasta
22-04-2011, 11:34
heh wild to nie wkladanie reki pod siebie xD ;p chodzilo mi o tym ze jak budzisz sie i nie czujesz reki to mogles na niej spac ;p
Dobra to tak
LD- Lucid Dream - Sen Swiadomy - sen w ktorym jestesmy swiadomi tego ze to sen i mozemy kontrolowac wydarzenia w tym snie.. sami piszemy jego scenariusz
TR- Test rzeczywistosci bardzo pomaga w osiagniecu swiadomego snu codziennie np co godzine robisz test rzeczywistosci np. Zatykasz nos i probujesz wciagnac powietrze jak sie nie uda znaczy ze rzeczywistosc i ktoregos razu z odruchu zrobisz tak w snie i bedziesz mogl wciagac powietrze i bedzie " o to sen!" ;) ja tak mialem ;]
FILD , DILD , WILD , WBTB , RĘCE , DZIENNIK - rozne techniki o ktorych mozesz poczytac na necie ;)
porazenie przysenne - stan ktory chroni nas przed odgrywaniem przez nasze cialo akcji snu w realu .. blokuje miesnie... niektore osoby ktore tego doswiadczaja a nie wiedza czym jest odczuwaja wielki strach ale ci ktorzy wiedza nie czuja strachu tylko czuje sie wibracje ciala i pisk w uszach ale bardzo szybko mozna wejsc w sen z tego stanu w tym stanie zdarzaja sie halucynacje ktore warto poprostu olac ;) jakbys chcial cos wiecej wiedziec to pisz .. chetnie pomoge ;)
dla kazdego na poczatek polecam fild , TR , i dziennik ;) ja korzystan z filda i tr do dzis i jest swietnie ;)
heh wild to nie wkladanie reki pod siebie xD ;p chodzilo mi o tym ze jak budzisz sie i nie czujesz reki to mogles na niej spac ;p
Dobra to tak
LD- Lucid Dream - Sen Swiadomy - sen w ktorym jestesmy swiadomi tego ze to sen i mozemy kontrolowac wydarzenia w tym snie.. sami piszemy jego scenariusz
TR- Test rzeczywistosci bardzo pomaga w osiagniecu swiadomego snu codziennie np co godzine robisz test rzeczywistosci np. Zatykasz nos i probujesz wciagnac powietrze jak sie nie uda znaczy ze rzeczywistosc i ktoregos razu z odruchu zrobisz tak w snie i bedziesz mogl wciagac powietrze i bedzie " o to sen!" ;) ja tak mialem ;]
FILD , DILD , WILD , WBTB , RĘCE , DZIENNIK - rozne techniki o ktorych mozesz poczytac na necie ;)
porazenie przysenne - stan ktory chroni nas przed odgrywaniem przez nasze cialo akcji snu w realu .. blokuje miesnie... niektore osoby ktore tego doswiadczaja a nie wiedza czym jest odczuwaja wielki strach ale ci ktorzy wiedza nie czuja strachu tylko czuje sie wibracje ciala i pisk w uszach ale bardzo szybko mozna wejsc w sen z tego stanu w tym stanie zdarzaja sie halucynacje ktore warto poprostu olac ;) jakbys chcial cos wiecej wiedziec to pisz .. chetnie pomoge ;)
dla kazdego na poczatek polecam fild , TR , i dziennik ;) ja korzystan z filda i tr do dzis i jest swietnie ;)
No właśnie o wildzie czytałem ; ) dzięki za pomoc leci reput ale jeszcze tez nie wiem jak ten dizennik robić i kotwicę ;d
Sambo Rasta
22-04-2011, 11:49
dziennik to ze zapisujesz codziennie z rana co ci sie snilo tzn jak sie budzisz to nie wstajesz odrazu tylko z zamknietymi oczami probujesz przypomniec co ci sie snilo ale to nie dla leni takich jak ja ;] i moim zdaniem troche bezsensowna technika
a bo ci z ta reka to chodzilo o kotwice ;p no tak to ukladasz sie w jakiejs niewygodnej pozycji poprostu mysl tylko o bolu i probuj zasnac i ten bol stanie sie takim punktem swiadomosci zeby przejsc do snu ;)
co do twojego popisu to prawda z tym szczesciem ale przez skoki z wiezowcow mozna w oobe wejsc dobry sposob ;)
Flamaster
23-04-2011, 20:20
Mam takie jedno pytanie. Czasami w naszych snach pojawiają się ludzie np. kiedy idziemy ulicą. Wtedy nie przyglądamy im się bo zazwyczaj dzieje się wtedy jakaś akcja lecz wiemy, że tam są, i moje pytanie brzmi czy nasza podświadomość zapełnia nasze sny przypadkowymi osobami czy to postacie z życia codziennego, które znamy lub spotykamy idąc codziennie do pracy ??
Sambo Rasta
23-04-2011, 20:23
zapewne osoby ktore twoja podswiadomosc zapisuje jednak nie masz ich w pamieci swiadomej a wlasnie podswiadomej i to jest sposob np na to zeby przypomniec sobie cos w ld o czym nie pamietalismy na jawie bo wtedy mamy dostep do naszej podswiadomosci - ja zawsze w ld jak chce sobie cos przypomniec to mowie sobie ze za robiem bedzie stal gosc ktory wie wszystko i pytam sie go dajmy na to gdzie moglem zostawic klucze ;) swiadome sny to nie tylko rozrywka ale i potezny zbior twoich wspomnien nie zawsze tych ktore pamietasz itp ;)
Assassin Mateusz
23-04-2011, 21:31
Poczytam dzis o tych metodach troszke i sprobuje. Jak cos sie bedzie dzialo to napisze XD!
Sambo Rasta
23-04-2011, 23:37
@up
tylko pamietaj o cierpliwosci bo to nie zawsze szybko sie da nauczyc ale tez nie jest jakos dlugo ;)
Kaziu Extreme
25-04-2011, 19:40
Ja to przezywam co kilka dni xd jako normalny dzien klade sie i snie o dniu ze cos tam odpierdalam i jak sie budze rano to wkurwiony ze sen sie nie skonczyl a ja sie obudzilem. PRzy tym jestem mega wypoczety rano, bo gdy nie snie wgl przez cala noc to rano spiac nawet 10h jestem zmeczony;).
Mateusz Soprano
25-04-2011, 20:57
Opowiedzcie mi może jak to wygląda gdy umyjecie się i idziecie do łóżka i co dalej.
Sambo Rasta
25-04-2011, 21:12
Ja to przezywam co kilka dni xd jako normalny dzien klade sie i snie o dniu ze cos tam odpierdalam i jak sie budze rano to wkurwiony ze sen sie nie skonczyl a ja sie obudzilem. PRzy tym jestem mega wypoczety rano, bo gdy nie snie wgl przez cala noc to rano spiac nawet 10h jestem zmeczony;).
mysle ze to troche co innego bo swiadomy sen to ten w ktorym sami mozemy kreowac swiat ktory nas otacza ;p i jestesmy w pelni swiadomi z to sen a nie jawa ;)
@up oczywiscie jak zawsze bez komentarza ;)
A teraz zadanie na szóstkę: Spójrz we śnie na własne ręce.
Sambo Rasta
28-04-2011, 18:24
A teraz zadanie na szóstkę: Spójrz we śnie na własne ręce.
kolejny tr ^^
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 20 znaków.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.