View Full Version : ViP na serverze!
Cześć
Wyskakuję dzisiaj z ciekawą propozycją, mianowicie wprowadzenie dodatków dla ludzi, którzy zapłacą za grę na naszym serverze Counter Strike. Gra na Open Tibii jak i APO CS jest zupełnie darmowa, jednak na tym pierwszym można sobie wykupić premium i mieć dostęp do nowych, fajniejszych rzeczy i sprawić, że grać się będzie przyjemniej. Proponuję podobne przedsięwzięcie na serverze Counter Strike. Za drobną opłatą będzie można uzyskać przeróżne bonusy. W pakiecie są:
Więcej pieniędzy za zabicie gracza
Jeszcze więcej pieniędzy za zabicie gracza strzałem w głowę
Otrzymanie punktów życia za zabicie gracza
Jeszcze więcej punktów życia za zabicie gracza strzałem w głowę
Więcej punktów życia na start
Dodatkowo, jest możliwość ustawienia, że AWP mogą kupić tylko gracze posiadający Vip, jednak jest to moim zdaniem przesada. No i m4+deagle/ak47+deagle na respie za całkowitą darmochę również uważam za głupotę, bo gra będzie już zbyt easy.
Jak będzie można zdobyć Vip?
Tutaj są dwie opcje:
Gracze kupujący premium account w tibii będą mogli uaktywnić usługę Vip na serverze CS, wtedy będzie można zarezerwować swój nick/steamid/ip i bawić się z w.w. dodatkami. Po dezaktywacji Premium na Tibii - Vip na CS byłby również usuwany.
Gracz aby uaktywnić usługę Vip wysyłałby sms, który uaktywniałby usługę Vip na serverze CS. Wtedy będzie można zarezerwować swój nick/steamid/ip i bawić się z w.w. dodatkami. Cena byłaby do ustalenia, ale w rolę wchodzi przedział od 3 do 7 złotych (+vat). Taka usługa trwałaby 21 lub 28 dni, chociaż to też do ustalenia.
Uważam że jest to ciekawa możliwość wspomagania servera, który mógłby zacząć na siebie zarabiać. Dzięki temu w przyszłości będzie można zwiększyć liczbę slotów lub przenieść się na jeszcze lepszy hosting lub zainwestować w serverowy kanał mumble/ventrillo i psychostats, amxbans.
jestem na nie, czego jakies gowno, ktoremu nie szkoda kasy na sms'a ma miec wiecej HP ode mnie?
To tylko propozycyjnie, w ostatecznej usłudze może być tylko i wyłącznie kasa, lub ilość hp na start taka, żeby nikomu krzywdy nie robić (chociażby 120) /Cray
Mortalix
19-02-2011, 23:20
Propozycja jest według mnie trochę głupia.
Spotkałem się ostatnio z takim vipem na innym serwerze (co prawda tam było ak/m4 darmo na respie)Dlatego pakiet z broniami od razu odrzucamy ;d i uważam to za całkowicie niefajne. : p
Z drugiej strony dobrze żeby serwer zarabiał, bo wiadomo z czym to się wiąże.
W sondzie zaznaczam 'Tak, sms', bo przy PACCu byłoby ich za dużo. ; p
Jestem na tak, jednak jest parę zmian, które proponuję wprowadzić.
Dodatkowa kasa - może być, czego o dodatkowym HP nie można powiedzieć. Dla mnie to zwykła głupota, jakiś koleś ma być nieśmiertelny tylko dlatego, bo wysłał jakiegoś śmiesznego smsa? Bez przesady, proszę.
Za to wpadł mi do głowy inny, ciekawy pomysł. Mianowicie możliwość wybrania własnego, Donate-Outfitu, który oczywiście byłby inny dla CT, a inny dla TT. Musiał by być w jakiś sposób, oryginalny. Dodatkowo VIP mógłby mieć dwa HE grenade. To chyba było by na tyle.
Jak jeszcze na coś wpadne, to dam edit.
No, świetne propozycje, problem w tym ze przy aktualnym pluginie, który posiadam niemożliwe. Trzeba byłoby wtedy wgrać dwa pluginy, co jest troche męczące, zgrać pracę dwóch. Po drugie - donate outfit musiałby być pobierany przez każdego gracza, trochę to jednak zajmuje
Wystarczy ogarnąć fast download i gracze tego nawet nie odczują. Właściwie, to nie wiem, czemu nikt tego do teraz nie zrobił...
Też mnie to ciekawi, ale jak już pisałem - z outfitami trzeba by wgrać drugi plugin, zgrać go z pierwszym, żeby reagował na te same flagi, a to jest trochę uporczywe i mogą wystąpić błędy, jeszcze większy problem jak jeden plug drugiego nie polubi i pierwszy albo drugi będzie się sypać, albo zgodnie obydwa padną, a z nimi cały server ; ddd
Odpieprz się od tego HP, chcesz mieć iluś tam czołgów na serverze, bo mi wystarczą interpowcy z configiem tylko do odczytu :confused:
Jestem na NIE. Juz lepsza propozycja byloby wprowadzenie jakiegos moda (np codmod) na ktorym bylyby jakies fajne klasy premium ale najlepiej bedzie jak zostanie tak jak jest ;)
Następna błyskotliwa propozycja z twej strony.
Według mnie VIP za SMS ,jest bardziej ciekawą propozycją, niż za PACC.
Twoje dodatki ,które wymieniłeś także mogą się przyjąć ,jedynie jak nasz Veto ,mam zastrzeżenia co do dodatkowego HP.
Można ustawić 200hp na start, ale to nawet Pudzian ma mniej, dlatego myślę nad 120-150hp, jeśli w ogóle. Ewentualnie można zostawić hp w spokoju i bawić się w undeada z war3moda i za dodatkowe zabicia mieć uzupełniane hp ;dd /Cray
Dobra ,niech i tam będzie ; ) - ViVuSeK ;p
1st R. Boonek
19-02-2011, 23:44
Ciekawy pomysl i w sumie moze by przeszedl, ale nie sadzisz ze dzieci potem beda gadac "aa ten je****y mortiis to tylko kase chce dla kasy kasa kasa" :|
Mortiis nie chce tylko kasy, fakt jest taki, że oprócz czysto marketingowych i reklamowych aspektów servera CS nie ma z tego żadnego zysku, a wydatki na hosting to kilkaset złotych. Dzięki temu server mógłby się chociaż w pewnym procencie utrzymywać sam, a ja mógłbym naciągnąć Władcę na jakieś szmiry, bajery i chociażby dodatkowe sloty
Wiem o tym, ale wiele dzieci raczej tego nie zrozumie, ale chyba zdajesz sobie z tego sprawe :>
#ogolnie jestem na tak
Bartolomeziom
19-02-2011, 23:45
Niegłupi pomysł ale najgorzej widze ograniczenie awp i broni dla vipa wszystko dla każdego powinno być.
A vip powinien np mieć na kamizelce V.I.P to tylko model zmienić :P A i oczywiście rezerwacje slota :P Chociaż tłumy tam nie grają :D.
Ja bym proponował.
Vip = Szybsze bieganie (10-20 jednostek) Plugin, który mam pod ręką nie daje takiej 'usługi' , Model z kamizelką ww , rezerwacja slota i coś wymyślcie bo ja od tego nie jestem :P Ale uwierzcie znam się xd Amx to nic trudnego kompilator praktycznie robi wszystko za ciebie xd
Jak dla mnie niesprawiedliwe jest dodawanie dla VIPów większej ilości HP. Może dla Ciebie Krajon 20 czy 50 HP nie robi różnicy, ale dla innych tak. Spoko serwer będzie zarabiał na siebie i poziom zostanie taki jaki jest teraz lub będzie niższy. Teraz poziom jest niski nie mówiąc (pisząc) nędzny. Nie gram na APO CS często i nie twierdzę, że jestem jakis pro evul wymiatacz, ale grałem na dużo lepszych serwerach. Jeżeli chcemy, aby serwer miał dobry poziom skilla to myślę, że takie dodatki nie są potrzebne. Chyba, że priorytetem jest, aby serwer na siebie zarobił to wtedy myślę, że śmiało można dodać nieskończoną amunicję dla każdej broni, przenikanie przez ściany i HP 500 :)
P. S Tak poważnie to ktoś wyżej wspomniał o kamizelce. Myślę, że 200 punktów kamizelki byłoby dobrą opcją. Jest to jakieś ułatwienie w grze, ale nie znów takie, że gracz staje się w połowie nieśmiertelny :)
Jeżeli funkcje VIP ma mieć każdy kto ma PACC na APO to kamizelka wystarczy, a jeżeli VIP'a kupowałoby się tylko i wyłącznie przez sms to można dorzucić rezerwacje slota, ale z drugiej strony wiele osób będzie miało zarezerwowane sloty :)
Wstrzymuję się od głosu bo jest wiele za i przeciw.
Akurat 200 punktów kamizelki moim zdaniem jest jeszcze bardziej 'hardkorowe' niż dodanie 20-30 punktów życia na start. Sam piszesz, że nie warto robić z gracza vipa czołgu, a z drugiej strony sam takie rozwiązanie proponujesz ; d
@edit
Dla mnie 200 kamizelki jest mniejszym udogodnieniem niż 50 HP więcej (może dlatego, że kiedyś nie kupowałem kamizelki), które proponowałeś w wyższych postach. Te 20 HP to jest takie maksimum wg mnie. Dodanie 50-ciu byłoby niesprawiedliwe. Wcześniej pisałeś o 20-50 HP dodatkowych na start, a u mnie w poście już 20-30 HP, więc jak dobrze widzisz mało kto jest za dodaniem aż tak dużej ilości HP.
I odpowiedz mi na pytanie czy priorytetem serwera jest to, aby na siebie zarabiał czy to, aby był dość dobry skillowo?
Robię takie rozbieżności co do liczby hp, bo jesteśmy na fazie gdybania i nie dam głowy, ze będzie tyle ile napisałem. Rezerwacja slota przy koncie vip nie jest żadnym problemem, myślę że i to również można zaproponować. A priorytetem servera jest to, żeby istniał i ludzie na nim grali. Tworzymy server głównie dla graczy z APO, taki jest nasz główny target, oczywiście cieszy nas, jak ktoś przyjdzie z zewnątrz i dlatego reklamujemy się na gametrackerze, czy game-monitorze. A wspominałeś, ze nie grasz często, to jak chcesz oceniać w takim razie poziom graczy? ;d
@edit
Nie gram często, ale mimo wszystko mam pojęcie o poziomie jaki panuje na serwie :) Nie musisz kilkakrotnie zjeść kartofla, aby dowiedzieć się jak smakuje.
*Old Karmazyn*
20-02-2011, 08:16
Jestem na nie , jak mozna posiadać więcej niż 100hp? To będzie denerwujące ze będę strzelał hsy a koleś możliwe że będzie żył.
Jestem na nie.
@edit Zgodzę się jak będą jakieś normalne te bonusy i vip za sms.
Trzeba zrobic odzielny temat i wypisać sensowny bonusy bez żadnych idiotycznych wypowiedzi.
Patryk1551
20-02-2011, 09:09
No vip za smsa to nawet dobry pomysł, ale żeby nie było przesadzone z tym hp ;d Kasę za zabicia to sobie może dostawać, jak na starcie będzie miał 120hp to się też nic nie stanie, ale jak za dużo będzie rosło hp za fraga to już może być ciężko np, Oxi na awp indii xd jak on tam zaszaleje same hs a za 1hs będzie szło 30hp to za chuja go już nie zabiją w tej rundzie, a w miarę powinny być równe szanse. Chyba, że zrobisz też jakąś blokadę max 135hp i za normalnego fraga 5hp, hs 10hp, no i myślę że te 135hp to aż tak bardzo nie ułatwi gry.
*Old Karmazyn*
20-02-2011, 09:24
Dokładnie wszystko w umiarze i jesteśmy w stanie się dogadać:)
* Otrzymanie punktów życia za zabicie gracza
* Jeszcze więcej punktów życia za zabicie gracza strzałem w głowę
* Więcej punktów życia na start
Jestem zdecydowanie na NIE. Dodawanie życia od razu kojarzy mi się z diablo modem. Nie może być tak, że jedni będą mieć mniej życia, drudzy więcej.
Taki CS, to już nie CS. Jeżeli chcecie zarobić na CSie to wprowadźcie możliwość kupna slotów.
Jak dla mnie pomysł całkowicie do bani.
Z racji tego że nie gram w tibie a vipa chcialbym miec zaznaczam opcje sms'a. Jestem przeciw jedynie za otrzymywaniem pkt życia za zabicie przeciwnika. Reszta jest ok.
wypowiem sie po raz kolejny, podbijajac do Ktos II, a mianowicie dodajac takie gowno zjebaliscie serwer 7.6, nie robcie tego z serwerem CS'a, bo chyba tego nie chcemy?
pomysl nad tym Crayon.
Odnosząc się do dodawania punktów życia za zabicie - nie będzie tak, że mając 100hp normalnie, zabijemy 3 i mamy 130 hp. Nadal będziemy mieć 100! Czary dzieją się dopiero, gdy mamy mniej hp, na przykład 50, wtedy po zabiciu gracza otrzymamy punkty uzupełniające i nie będzie to więcej niż 5 za killa i 10 za headshota.
@Po drugie, nie bierzcie aktualnych propozycji do serca - nie dam głowy, że jeśli propozycja się przyjmie, to będzie wszystko to, co wymieniłem. Napisałem tylko co jest możliwe do zrobienia, a czy coś z tego wykorzystamy - się zobaczy.
//Dobra, ale dla mnie to i tak niewyobrażalne, że obijam typa, on zabija jakieś darmowe fragi (biegają tacy) i jest prawie nieśmiertelny. Kasa może być, do tego to, co wyżej Ci proponowałem - tylko kwestia konfiguracji. Sam zastanów się, czy byłbyś w stanie to zrobić, bo imo to, co podałem wyżej bardziej przypadnie do gustu, niż czołgi biegające z interpem + dodatkowym hp...
Propozycje które jesteśmy w stanie wprowadzić nie stworzą z gracza tankera nie do zabicia, to nie będzie jak w diablo modzie, gdzie jest 900hp i niedorozjebywalni biegają
@Nikt nie chce zepsuć tego servera, uważam że jest to dobry pomysł na utrzymanie servera, który generowałby dochód, co pozwoliłoby na poszerzenie oferty *****wspominane wcześniej dodatkowe sloty, psychostats, servery głosowe itd). Nie zapewnię Was, że nawet jeśli większość będzie na nie, to propozycja nie wejdzie, bo sonda jest stworzona z czysto technicznych względów. Chcemy poznać Wasze zdanie, wyeliminować błędy Vip i zrobić tak, żeby było dobrze. Nie jesteśmy rządem polskim, nie gramy va banque, chociaż czasami trzeba :D
NIE, nie psuj rozgrywki. Co najwyzej rezerwacja slota.
Grałem na servie gdzie był vip za sms i tam było tak, że vip ma 110hp na start, dostaje 500$ za fraga + 10hp za fraga (jak wpadnie hs to 20hp) Nie pierdolcie, że przy czymś takim vip jest niezniszczalny bo to tylko 1 nabój więcej a Ci wszyscy skillowcy bez trudu zabiją nsa, który wysłał ESEMSA (dusza rapera?)
Jedynie będzie ciężko na Indii bo wychylisz się, trafisz typa za 108hp a on stoi ;ddd Na tak choć sam tego esa nie wyślę (psychostats chcę <3)
Naturalnie na nie, nie chce zeby jakis typek nie umiejacy grac w cs'a mial o wiele lepsze warunki do gry w niego. W tibii wyglada to inaczej niz w cs'ie, wez przestan ;D!
Mnie zawsze odstraszają servery, na których trzeba zapłacić, aby być na równi z innymi. :X Jestem na nie.
Pfff.
To juz wtedy nie bd gra... dzieci na NS pobiorą telefony od rodziców powysyłają sms i niedość że na WH to jeszcze ze 100+hp ;]
Jestem na NIE! nie na tym serwie ;)
Diabolix
20-02-2011, 14:31
Jestem na "nie" i chyba mnie nie przekonasz do zmiany poglądów.
Po to głosowałem w sondach związanych z tym serwerem, żeby mi się dobrze grało. Po co dodawać hp na start? To może od razu włączymy tego BF2 moda z powerupami, no nie?
Nie psuj już tego serwera, niech najpierw ludzie zaczną na nim więcej grać, bo znowu zrobi się burdel i nikt nie wejdzie.
Serwer sponsoruje Mortiis, skoro ma pieniądze z tego pacca (i nie uważam, że powinien ich nie mieć, bo to on tutaj traci nerwy, żeby się z idiotami użerać) i chce je wydać na coś takiego, to z dnia na dzień nie zmieni zdania. Jak mu zacznie przeszkadzać, to go usunie, w końcu to jego pieniądze. Ty powinieneś się cieszyć, że on chce za to jeszcze płacić.
Jestem na nie, jeszcze może z dodatkowymi pieniędzmi za zabicie by przeszło, ale nie hp no bez jaj : \
jestem na tak ale za pacca ; x
taa i może frytki do tego?? i 100% szans n trafienie jak ci dadzą doładowanie z play??
sory ale nie... lepiej wprowadzić cod mod na którym będzie zawsze 20/20 i jedna klasa premium... bo zwykle servy znudziły się ludziom 5 lat temu ;/
@up
HAHA i ty grałaś 5lat temu? 5lat temu to ty w simsy grałaś.
BEKA, trenuj synu na ffa to oporu z twojej strony nie ma najmniejszego. COD mody ***** po 400hp jakieś szybkości, tytanowe naboje i jeszcze ***** granaty zabierające 666hp. Już wolę żeby ktoś miał 120hp niż żeby biegał szybko jak na sh + miał 400hp.
Co do samego vipa - to bardzo dobry pomysł, natomiast jeżeli chodzi o dodatkowe hp to nie bardzo ;s Dodatkowo zakładając, że byłoby to 30 dodatkowych hp, to mając 130, nie padnie się na hita z awp w chest ;p (dmg hita w chest wynosi 110-135 z czego 130 jest mało prawdopodobne) To już byłoby MEGA ułatwienie ;< hmm dostawanie więcej kasy? okej. Rezerwacja slota, tez w sumie mogłaby być. 2 ptk za head'a to bardzo fajne, a dodatkowa kasa za to też ;d
W sondzie zaznaczyłem nie, aczkolwiek byłbym na tak z małymi wyjątkami.
200$ za normalnego fraga
zajebiste udogodnienie XD skoro normalnie jest 300$ haha ;d
Omg.. wybaczcie ale nie mogę się powstrzymać jak widzę co piszecie :)
Na serwie gra 10-15 graczy? Przyjmijmy, ze 15.
15/2 no 1 team 7 osób drugi 8. Osoba z "vipem" jest tam gdzie 7- szansa, ze ubije 4 osoby na 8 z headem jest mało prawdopodobna wiec maksymalnie dojdzie mu 40hp na rundę a jest to jeden strzał w klatkę. Więc, 40 hp na turę to jak dla mnie praktycznie nic a jeżeli kupi to jakiś noob z zerowym ogarem to i tak tego nie wykorzysta bo nikogo nie ubije... Lecz jeżeli kupi to osoba co ogarnia to mu to pomoże ale i bez tego by sobie poradził.. :|
więc dla osób co nie chce im się czytać całego posta
-hp na początku NIE
-dodawanie za deda TAK
xP
btw.
Jeżeli wejdzie Vip to tylko i wyłącznie za dodatkowego smsa bo teraz pacc na Apo maja wszyscy.
Maskopatol
21-02-2011, 14:18
Jestem na Nie jakieś dno z tym Vipe'm :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Icono_xD_para_wikipedia.png
Ogólnie spoko ,ale można np. dodać :
-Vip shop (grawitka ,speed,hp itd )
-Inny skin vip'a
Patryk1551
21-02-2011, 15:15
@up
Nie przesadzaj z tym XD
#topic
Wg mnie vip powinien mieć coś takiego:
Rezerwowany slot
200$ za normalnego fraga
400$ za hs
Za zabicie nożem i trafieniem w głowę frag x2
No i nie wiem np. jakiś granat flesh lub he za free na początek rundy.
Diduus v.0.2
21-02-2011, 19:28
Więcej pieniędzy za zabicie gracza -TAK
Jeszcze więcej pieniędzy za zabicie gracza strzałem w głowę -TAK
Otrzymanie punktów życia za zabicie gracza -TAK
Jeszcze więcej punktów życia za zabicie gracza strzałem w głowę -TAK
Więcej punktów życia na start -NIE
Maxymalne hp 100 .. nie przekraczajmy tego,niech kazdy ma tyle samo
@btw..
SMS ;p
DonieX <3
21-02-2011, 21:02
Chcieliście coś wymyślić, aby to gracze utrzymywali serwer. Fajnie, ale wymyślcie coś lepszego. Jak zobaczyłem "VIP w CS" myślałem, że coś lepszego wymyślicie.
Crayon, zauważ że dodatkowe hp lub odnawianie hp przyciągnie noob'ów, ale odstraszy graczy, którzy w miarę coś strzelają.
Moim zdaniem taki VIP w postaci innego outfitu od pozostałych by w zupełności wystarczył.
Jeśli już, to VIP za SMS. Za tym jestem. Niech to będzie taka forma PACC na serwerze CS :)
Chcieliście coś wymyślić, aby to gracze utrzymywali serwer. Fajnie, ale wymyślcie coś lepszego. Jak zobaczyłem "VIP w CS" myślałem, że coś lepszego wymyślicie.
Crayon, zauważ że dodatkowe hp lub odnawianie hp przyciągnie noob'ów, ale odstraszy graczy, którzy w miarę coś strzelają.
Dlatego tylko proponuję i chcę liczyć się z Waszym zdaniem, ten server jest dla Was i to nie mi ma się dobrze grać, tylko Wam. Dlatego właśnie liczyłem na taką dyskusję, żeby wyeliminować rzeczy, które nie będą pasować i zostawić tylko te, które będą obojętne.
Nie chciałbym, żeby doszło do takiego kuriozum jak przy budowie stadionów piłkarskich, gdzie nikt nie liczył się z opinią użytkowników(kibiców) i obiekt budowany był tak, że teraz może i wygląda fajnie, ale oglądanie meczu to katorga i tylko najwytrwalsi zostają. Gra nie ma być katorgą, ma być przyjemnością, dlatego tak często coś się tutaj zmienia, albo stabilizuje - dla Waszego dobra i naszego(mojego) spokoju, że wszyscy czerpią przyjemność z grania na serverze APO
Orson_Pall
21-02-2011, 23:28
Jak dla mnie, VIP powinien zostac wprowadzony, za cos server musi sie utrzymywac. Najlepiej wprowadzic mu inny model, i np. granaty za free na respie, ew. kase za hs (200-400$ wiecej).
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.