Zaloguj się

View Full Version : Szko?a

ArrowTM
20-02-2011, 13:02
Witam, zwaracam się z pytaniem czy może orientujecie się które szkoły oferuja nauke po gimnazjum 'coś jak technikum' tylko uczą nietypowych zawodów jak Marynarz itp. Chodzi mi to, że są to akademia, kursy. Po których można dostać taką pracę.

Głownie zależy mi na informacjach jakie można zawody po takich szkołach mieć.

#down, uczyć mi się nie chciało ale skończylem w przeciwienstwie do Ciebie. :), Po prostu szukam zawodu nie wymagającego nauki technikum czy liceum gdzie są dzieci 16 letnie takie jak Ty. Azbest zlizuj plebsie nie zaimponujesz nawet 11 latkom z forum.

Azbest on de tour
20-02-2011, 13:07
Witam, zwaracam się z pytaniem czy może orientujecie się które szkoły oferuja nauke po gimnazjum 'coś jak technikum' tylko uczą nietypowych zawodów jak Marynarz itp. Chodzi mi to, że są to akademia, kursy. Po których można dostać taką pracę.

Głownie zależy mi na informacjach jakie można zawody po takich szkołach mieć.

czyli nie chciało ci się uczyć jak miałeś te 15 lat, gimnazjum skończyłeś w wieku 18 lat i nie wiesz co począć możesz mi mówić że się mylę, ale odczytałem cię szybciej niż myślałeś

jak marynarza to jedź sobie na północ kraju, a najlepiej do Mikiela i Draha http://www.am.szczecin.pl/index.php?section=1

Po prostu szukam zawodu nie wymagającego nauki technikum czy liceum gdzie są dzieci 16 letnie takie jak Ty.

każdy zawód wymaga nauki w jakimś stopniu, bez papierka pracę dostaniesz tylko u wujka ze strony ciotki

dzieci 16 letnie takie jak Ty.

NO PIERDOLNE ZARAZ ZE ŚMIECHU NIE WIDAĆ ŻE MAM 12 LAT? ROCZNIK 99' ZAWSZE W MODZIE

Lolipops
20-02-2011, 13:11
Polecam hydraulika (zasadnicza szkoła zawodowa) sam się uczę i jestem zadowolony

Zarexoholik?
20-02-2011, 15:48
Skończ liceum/technikum, a dopiero potem myśl na co się wybrać. Mój ziomek studiuje w Szczecinie bodajże - akademia morska. Nie ważne na jaki kierunek pójdziesz w liceum/technikum, bo studiować możesz co tylko chcesz...

Zieniu
20-02-2011, 16:18
idz do wojska. ..

Eklerq
20-02-2011, 16:20
jak marynarza to jedź sobie na północ kraju, a najlepiej do Mikiela i Draha http://www.am.szczecin.pl/index.php?section=1

Polecam Ci tą szkołę, sam się do niej wybieram na studia. Nie jest trudno się dostać, ale trudno jest się utrzymać (w tej szkole, chodzi o naukę), więc nie wiem, czy sobie poradzisz, bo pisałeś, że szukasz takiej, w której nie trzeba się uczyć, ale taka chyba nie istnieje.

Nie jestem pewien, czy jest tam wydział dla ludzi, którzy skończyli tylko gimnazjum.

idz do wojska. ..

Dokładnie, idź do wojska. Sam się zastanawiałem nad szkołą wojskową i powiem Ci, że to nie głupi pomysł. Tylko nie wiem jak z rekrutacją do wojska, bo jest teraz ostra selekcja, więc bez szkoły/matury ciężko będzie się dostać.

Alvaros
20-02-2011, 16:27
Zgodnie z ustawą jaka ma wejść w życie po Technikum Budowlanym będziesz miał majstra i jak zdasz egzamin na technika, uprawnienia. To też Ci polecam.

Zieniu
20-02-2011, 21:00
Polecam Ci tą szkołę, sam się do niej wybieram na studia. Nie jest trudno się dostać, ale trudno jest się utrzymać (w tej szkole, chodzi o naukę), więc nie wiem, czy sobie poradzisz, bo pisałeś, że szukasz takiej, w której nie trzeba się uczyć, ale taka chyba nie istnieje.

Nie jestem pewien, czy jest tam wydział dla ludzi, którzy skończyli tylko gimnazjum.

Dokładnie, idź do wojska. Sam się zastanawiałem nad szkołą wojskową i powiem Ci, że to nie głupi pomysł. Tylko nie wiem jak z rekrutacją do wojska, bo jest teraz ostra selekcja, więc bez szkoły/matury ciężko będzie się dostać.

co do tego wojska, wieksza szansa ze dostaniesz sieodrazu do jednostki niz ze dostaniesz sie do szkoly wojskowej. W tym roku koncze szkole wiec sie tym interesuje, tylko niestety prawdopodonie marzenia sie nei spelnia bo mam wade wzroku i pewnie mature z matmy uleje, lecz jesli sie uda i komisja lekarska bedzie na tyle przychylna ze pozwola mi sluzyc to bede sie staral do Wroclawia na wyzsza szkole oficerska...